Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

18 gyönyörű boldogságkapu típus esküvőre

A boldogságkapura a legtöbben úgy gondolnak, mint egy remek esküvői díszítő elemre, ami lehetővé teszi, hogy menő fotók készüljenek a szertartás alatt. Pedig a boldogságkapu valójában egy jelkép: átjárót jelent egy új életbe. Nem mindegy hát, milyen típust választ az ifjú pár! Most lássunk 18 gyönyörű boldogságkaput esküvőre.

A boldogságkapuról a legtöbb embernek a kültéri esküvők jutnak eszébe, itt látunk leggyakrabban ilyet. Bár rengeteg ősi, tradicionális forma és szerkezet létezik, valójában a boldogságkapuk esetében is csak a fantáziánk szabhat határt. Beltéren is működhet, csak tudni kell ízlésesen, a helyiség méretéhez és dekorációjához, no meg a stílushoz illő verziót találni. Tudta, hogy boldogságkapuból is többféle létezik?

1. Klasszikus boldogságkapu

A legklasszikusabb boldogságkapu egyfajta „történelmi” jelkép is – azt mondják, hogy úgy alakult ki, hogy a szomszédos földek határát egy-egy U alakú, kerítéshez szerelt lengőkapu határolta, ahol gyakorta találkoztak a szomszédos birtokok fiataljai, itt váltották első csókjukat is. Innen is ered a másik neve: csókkapu. A klasszikus boldogságkapu tehát ezt az U formát idézi, és hagyományosan idényvirággal futtatott.

2. Romantikus boldogságkapu

Szintén klasszikus, U alakú, és itt is a virágok dominálnak. Általában a menyasszonyhoz igazodva a fehér, rózsaszín és pasztell színek érvényesülnek, egy igazán romantikus boldogságkapu tüllel, áttetsző anyagokkal kombinált virágfonatokkal van díszítve. Ha erre esik a pár választása, akkor ügyelni kell rá, hogy a menyasszonyt ne „öltözze túl” a kapu díszítése, és passzoljon mind a ruhájához, mind pedig a kezében lévő csokorhoz.

3. Modern boldogságkapu

A legmodernebb menyegzők, amelyek visszafogott eleganciára törekednek, nem is a díszítéssel játszanak, hanem a formával: a legdivatosabb jelenleg a kör alakú „dimenziókapu”, ami egyszerre idézi a karikagyűrű kerek formáját, és a boldogságkapuk klasszikus vonalvezetését. A kör forma nem véletlen nagy kedvenc, hiszen csak a fantázia szabhat határt a díszek elhelyezésének; kilátsszon a karika? Fedje virág? Aszimmetrikus legyen vagy szimmetrikus, tökéletes körforma?

4. Bohém boldogságkapu

Egyfajta jópofa ötlet lehet, hogy a boldogságkapu valódi „ajtóként” funkcionál: azaz a keret teljesen szögletes. E forma kedvelői általában fiatal, laza szerelmesek és vidám társaságok, akik többnyire kevesebb virágot és drapériát kérnek, inkább feliratokkal, idézetekkel díszítik . Ezek a boldogságkapuk nemcsak az esküvő, de a lagzi fontos kellékei is lesznek később, hiszen képkeretként funkcionálnak a vendégsereg számára, és számtalan vidám szelfi hátterévé válnak.

5. Minimalista boldogságkapu

A minimalista boldogságkapuk nincsenek túldíszítve: szépségüket és dekorativitásukat a geometriai formák adják. Készülhetnek fémből, fából, akár kőből is az a lényeg, hogy nem keretet adnak a díszítésnek, hanem már önmagában is díszítőelemként jelennek meg, amit csak egy kisebb részen fed majd virág vagy textil.

6. Vintage boldogságkapu

Nagyon sokan szeretik a vintage stílust, és ez nagyon jól illik az esküvőkhöz. A menyegző ugyanis mind öltözékében, mind szokásaiban hordoz valami régiest: a menyasszonyok leggyakrabban hosszú szoknyában, ruhában, a vőlegények szmokingban, öltönyben jelennek meg.

A vintage stílus az esküvői dekorban az áttört, aprólékos, gazdagon díszített környezetet jelenti: a vintage boldogságkapuk érthető módon a függönyökkel, áttetsző virágos, lenge anyagokkal kápráztatnak el minket.

7. Rusztikus boldogságkapu

A rusztikus stílusban, legyen bármi a keret, a természet magától értetődő bája, erőteljessége dominál. Ha ezt a kaputípust választják, akkor a virágkötő kerül a főszerepbe, hiszen ezek a kapuk általában virágok, díszfüvek, levelek buja szövedékéből állnak. Ha őszi vagy téli esküvőt terveznek, akkor is ez a legmegfelelőbb, mert ebben a stílusban érvényesülnek a leginkább a természetes szépségű vadvirágok, termések és levelek a vágott virágok helyett.

8. Letisztult boldogságkapu

Akár kicsi az esküvő (polgári szertartással, kevés vendéggel) akár óriási, templomi harangszóval, hatalmas esküvői menettel, ezzel boldogságkapuval lehetetlen mellé lőni. A letisztult stílus megállja a helyét akármilyen környezetben, olyan, mint egy gyöngysor, mindenhez megy. A dekor a keretről leomló fehér anyagból, az anyag hajtásaiból, gyűrődéseiből formálódik, ezt csak kis mértékben, vagy egyáltalán nem díszíti további virág. Ha igen, akkor az néhol csak akkora, mint egy kisebbfajta menyasszonyi csokor.

9. Tört boldogságkapu

A jelzésértékű boldogságkapu szintén nagyon népszerű: ennek lényege, hogy nem a kapu formájára helyeződik a hangsúly, hanem a virágokra: a félbevágott boldogságkapu valójában csak két, különböző méretűre „vágott” virágoszlop, amely jelzi a helyét és értékét, de a kapu nem fejeződik be ívben, nem zár össze.

10. Boldogságkapu fényből

A boldogságkapu hagyományosan csak virág, keret és drapéria együttese, de lehet az este fénypontja is, ha világít. Mostanában egyre gyakoribb kérés a virágkötőhöz, hogy függesszenek napelemes lámpasort, égőket a virágok közé – sőt, téli esküvőkön, ahol a hó csillogása visszaveri az apró fénysort, akár ki is válthatja teljesen a virágos dekorációt.

11. Makramé boldogságkapu

Most, hogy a makramé díszek és ruhák ismét a virágkorukat élik, az esküvői dekoráció is ismét felfedezte magának a makramét. Ettől a megoldástól egyfajta rusztikus, „férfiasabb” hatása lesz az összképnek, ugyanakkor a lengő, csavart-fonott minták miatt gyönyörű kiegészítője lehet a menyasszonyi ruhának, csokornak is egy ilyen háttér.

12. Provence stílusú boldogságkapu

A Provence stílus nem mást jelent az esküvői dekorban, mint levendulát, levendulát, és még egy kis levendulát. Bármelyik formájú kapura esik is a választása, adjon hozzá egy nagy adag levendulát, és kész a Provence stílusban megálmodott esküvő. A legjobb hír itt az, hogy a levendula annyira különlegessé teszi magát az esküvőt, hogy sok döntést „meghoz” a fiatal pár helyett a szervezés alatt: legyen szó akár az uralkodó színekről, vagy a köszönőajándékról.

13. Vidéki stílusú boldogságkapu

Ez a stílus képvisel egy keveset a rusztikus, a vintage stílusból is, éppen csak annyiban különbözik ezektől, hogy a vidékies stílusú kapukban dominánssá válnak a levelek, borostyánok, indák, bogyók, vagy akár a termények, mint a búzakalász. Ha idegenkedik a merev, szertartásos stílustól, ez jó választás lehet, mert megidéz valamit gyermekkorunk kertjeiből. Csak semmi szabályosság: akkor adja ki igazán a lényeget ez a stílus, ha látszik rajta, hogy kézzel készült, és nem teljesen tökéletes.

14. Tengerparti boldogságkapu

A tengerparti esküvők egyik legfontosabb kelléke a boldogságkapu. A gyönyörű, határtalan tenger látványáról a pár nyilván nem akarja elvonni a figyelmet, és ezért a boldogságkapu itt általában szolid, hófehér kelmék és virágok együtteséből áll, mégis nagyon fontos elem, hiszen a tengerparton valaminek határolnia kell a látványt és vezetnie a vendégek tekintetét is az ifjú párra.

15. Baldachinos boldogságkapu

Ahogy azt a neve is mutatja, ez a kapu pusztán textilekkel van díszítve, és különlegességét a szövetek aláhullása adja: a baldachinos technikával tűzött és hajtogatott boldogságkapuk a fa és az áttetsző anyagok ellentétével operálnak.

16. Geometrikus boldogságkapu

Egyre gyakoribb, hogy különböző geometriai mintákkal játszanak az esküvőszervezők és a dekoráció megálmodói: a boldogságkapu háromszög, négyzet, hatszög mintája visszaköszönhet a terítékben, a lámpákon, a székek díszítésén, a menyasszonyi csokorban vagy akár a vőlegény mandzsettáján. Ha a geometrikus formára esik a választása, a legfontosabb az összhatás, az elemek egyeztetése.

17. Ellentétek boldogságkapu

Ez általában a kerek boldogságkapuk formájára építő dekorációs elem, ami azonban az egész esküvői szertartást, a hangulatot és a mondanivalót is meghatározza. A kör, ami előtt a pár esküszik, a közös életük összefonódásának jelképe, ugyanakkor az ebbe beépített egyenes, szögletes dekorációs elemek megtörik az íveket, és különleges játékosságot adnak. A formák helyett a színekkel is lehet variálni, kerülhet rá kék virág és sárga búzakalász, vagy sárga díszfű és méregzöld borostyán.

18. Különleges boldogságkapu

Bár a boldogságkapuról a letisztult elegancia és egy valamiképpen hagyományos esküvő képe bontakozik ki a legtöbbek lelki szemei előtt, mégis lehetnek különlegesebb elemei is: más dukál egy Star Wars tematikájú esküvői dekorhoz, és más egy különleges zenei stílus rajongóihoz. A boldogságkapu valójában egy szimbólum: az új életbe lépés helyszíne, amit mindenki abba öltöztet, amibe csak akar.

Ahány pár, annyi közös emlék, stílus, hangulat; találják meg azt a boldogságkaput, ami a legjobban illik az Önök szerelméhez!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0