Oldal kiválasztása

Szállodai mellény

Mind a(z) 14 találat megjelenítve

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Kinek áll jól? | Kiegészítők | Munkák | Évszakok | Tisztítás | Anyagok

A szállodai mellény a formaruhák adu ásza. Bármilyen inghez, bármilyen alsó részhez jól illik, és ősztől tavaszig tökéletes viselet, hiszen ing fölött hordva hűvösebb nyári esték kiegészítője, míg pulóver vagy kabát alatt a réteges öltözködés részeként is megállja a helyét. 

Milyen testalkatú embereknek áll jól a szállodai mellény? Kiknek nem előnyös?

A mellényeknek, bár praktikus funkcióik vannak, lehetnek hátrányai. Egy klasszikus szabású, kereknyakú mellény igazán csak egy karcsúbb felsőtesten mutat jól, de a v nyakú, egyenes szabású mellényekkel is meggyűlhet a baja azoknak a hölgyeknek, akiket kerekebb idomokkal áldott meg az ég. 

A jó hír, hogy már közel sem tart ott egyetlen cég sem, hogy a formaruháit egyetlen szabással, egyetlen típussal gyártaná. Ma már a munkatársak válogathatnak szélesebb körben olyan ruhák közül, amelyek a testalkatuknak, igényeiknek megfelelnek. A legtöbb formamellény általában több hátmegoldással, több színben és fazonban is kérhető, így mindenki kiválaszthatja, melyik darabot részesíti előnyben. 

Milyen kiegészítők illenek a szállodai mellényhez? Miket érdemes kerülni?

A mellény egy rendkívül hangsúlyos ruhadarab, így nem érdemes ékszerekkel elnyomni. Az uraknak nyakkendő, zsebóra, a hölgyeknek nyakláncon kívül bármilyen finomabb darab jól mutat vele. Az anyagban és színben passzoló kendő is segíthet kiegészíteni a szettet. 

A mellény, ha a munkaruha vagy formaruha része, praktikus szempontokat képvisel. Bár az aktuális divat határozza meg, hogy a kollégák szeretik-e majd hordani, érdemes szabadon hagyni a mellényt, és csak a szabásvonallal „csinosítani” a szerelést, nem pedig plusz kiegészítőkkel. 

Milyen munkákhoz illik hordani?

Egy mellény alapfelszerelés bizonyos szakmákban. A felszolgálók, pincérek, szállodai dolgozók, portások, recepciósok, ügyfélszolgálatosok részére erősen ajánlott, hiszen ezek azok az „inges” munkák, amelyekben akkor is illik elegánsan és egységesen megjelennie a személyzetnek, ha hűvösebbre fordult az idő. 

A mellény akkor jó választás, ha egységesíti a dolgozókat, mégis megadja számukra a divatos megjelenés érzését. Ezt a szabásvonalak és apró részletek variálásával lehet elérni. Egy megfelelően szabott mellény lehet az „old money style” öltözködésének megmutatása is, hiszen az inges munkák mindig is képviseltek egy bizonyos pozíciót, kört, tiszteletet, amit a jelen korban is figyelembe kell venni. 

Milyen évszakban kellemes hordani?

Mint azt már írtuk, egy mellény legjobb tulajdonsága, hogy sokrétűen kombinálható. Alapvetően a hűvösebb idők ruházata, mégis, esti rendezvény, esemény során nyáron is jól jöhet, főleg egy vékonyabb változat. 

A mellény, mint átmeneti ruhadarab ősszel és tavasszal a legkellemesebb viselet. Télre készülnek merevebb, sőt, bélelt, steppelt, kabát-szerű anyagból is. 

Mennyire kényes a szállodai mellény? Milyen sűrűn, hogyan kell tisztítani?

Egy formaruha általában strapabíró, feltéve, hogy jó minőségű, és magas kategóriás textilből készül.  Ez vonatkozik a tisztíthatóságra is, ami a legtöbb esetben – hacsak nem történik valami előreláthatatlan – nem jelent mindennapos mosást. Ahogy egy öltönynél, vagy a formaruha más, általában sötétebb anyagú darabjainál, a mellényt is érdemes szakemberrel, szokott időközönként tisztíttatni az anyag minőségének megfelelő hőmérsékleten és módon. 

Hogyan érdemes választani a különböző anyagú szállodai mellények közül?

Mivel a mellény divatfüggő ruhadarab, és vannak olyan típusai, amik bizonyos testalkaton nem mutatnak jól, érdemes választási lehetőségeket és kombinálható típusokat adni a munkatársaknak. Vannak olyan darabok, amelyek megnyújtják, kiemelik a formás alakot, míg mások inkább az egyenes szabásokban és az elrejtésben hisznek. 

Mivel a mellény soha nem önállóan van, színben fontos, hogy passzoljon az alapöltözékhez színben és minőségben is. Általában is érdemes követni a fő szabályokat, a felfelé erősödés alaptételét: az ing színében halványabb, anyagában ugyanolyan vastagságú vagy halványabb legyen, mint a mellény – ezzel nem lehet félrelőni. 

Ha kérdése van keresse fel bemutatótermünket vagy érdeklődjön. Telefonon a + 36 20 289 0614-es számon, emailben a [email protected] címen éri el Bálint Edit Formaruha Üzletág-vezetőnket, aki mindenben a segítségére lesz.

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0