0 Termék
Oldal kiválasztása

Ballagó blúz

1–15 termék, összesen 26 db

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Hova illik? | Kiegészítők | Évszakok | Méretek, igazítás | Mennyire tartós?

Ahány iskola, annyi szokás. De ha egyenruháról van szó, akkor egy dolgot fontos tudni: amit a ballagáson visel egy lány, az élete végéig megmarad a millió fotón, amit majd az egész család kitesz a falra, zongorára, komódra, és amit szép emlékként a ballagó maga is elcsomagol majd.

Mikor, hova illik viselni a ballagó blúzt a ballagáson kívül? Hova nem való?

Egyszerűnek tűnik a kérdés, de valójában nem az. A jó hírünk az, hogy egy megfelelően, jó ízléssel kiválasztott, elegáns ballagó blúz – hacsak nem matrózblúzról van szó – gyakorlatilag bármilyen társasági eseményre megfelelő lehet a későbbiekben. Ha a gyermek továbbtanul, mehet benne vizsgázni, de egy csinos inget más nadrággal kombinálva egy randevúra, színházba is fel lehet venni. A ballagási blúz, mivel visszafogott eleganciát sugároz, szuper választás lehet egy esküvői vendég számára is. Igazából csak a képzelet szabhat határt: egy csinos blúz egy fiatal hölgy ruhatárában olyan alapdarab, amit csak meg kell tanulnia kombinálni különböző öltözékekkel.

Milyen kiegészítők illenek hozzá? Miket érdemes kerülni?

Egy ballagásra nem illik sok ékszert magára öltenie senkinek, mégpedig azért nem, mert egy ilyen eseményen nem az egyéni csillogásra kell felhívni a figyelme. Egy egészen nagy csoport vonul fel egyszerre, ahol egy-egy felékszerezett lány inkább tűnik majd túlöltözöttnek, mint elegánsnak. Ha ékszereket szeretne a diák viselni a ballagás napján, ez legyen klasszikus, apró, nem feltűnő, mint egy vékony nyaklánc, vagy apró köves fülbevaló.

Milyen évszakban kellemes hordani a ballagási blúzt?

Bár a ballagás alapvetően tavaszvégi, nyáreleji esemény, ezeknek a ruhadaraboknak inkább zártak kell lenniük, hiszen fiatal hölgyekről, sőt, általános iskolások esetében gyermeklányokról van szó. Ez már csak azért is fontos szempont, mert ezeken az eseményeken fellépnek, ki kell állniuk nagyobb tömeg elé és nem szerencsés, ha pironkodnia kell a diáknak egy túl rövid fazon, vagy túl mély kivágás miatt, amiben aztán fel és le kell gyalogolnia akár több száz ember előtt.

A ballagó szett kiválasztásakor törekedni kell arra, hogy a ruhák takarjanak, zártak legyenek, mégis kényelmes viseletek lehessenek melegben is. Fontos odafigyelni az anyagra is, hiszen, ha túl vastag vagy műszálas az ing, kényelmetlen lehet benne a több órás ünnepség.

Milyen ballagó blúz méretek vannak? Igazítható-e?

A nálunk található ruhákat számtalan méretben áruljuk, hiszen egy-egy osztályban több különböző testalkat is előfordul. Szerencsére ezek a darabok (még a legalapvetőbbek is, mint a klasszikus szabású fehér vagy színes ing, vagy egy matrózblúz) méretre alakíthatók. Sokan azért idegenkednek ezektől az alapdaraboktól, mert úgy érzik, túlságosan uniformizált, kevés teret enged az egyéni elképzelésnek, de ha tökéletesen méretre illesztik, akkor mindenkinek jól fognak állni.

Mennyire tartós a ballagási blúz Alkalmas-e mindennapi használatra?

Korábban már ejtettünk róla szót, hogy egy ballagási öltözék nagyon is alkalmas a mindennapi használatra. Aki beruházna egy jobb minőségre, az itt igazán megteheti, ugyanis már akár egy 14-15 éves lány is keveset nő az élete során, és vannak olyan fiatal hölgyek, akik ámulattal és örömmel mesélik, hogy még az egyetemi diplomaosztóra is fel tudták venni az egykor jó érzékkel megválasztott ballagási ingjüket. Persze ekkor már más stílusú nadrággal, esetleg nadrágkosztümmel kombinálják.

A ballagási blúz olyasmi a fiatal hölgyek számára, mint a fiúk esetében a ballagási öltöny. Lehet, hogy nem az esküvőjükig kíséri őket, de az élet számos színterén hasznos lehet. Ahhoz azonban, hogy meg is érje ezt a szép kort egy ruha vagy ing, megfelelő anyagból kell készülnie és igényesen varrással kell rendelkeznie. Persze, az sem árt, ha a gazdája vigyáz rá és óvja. Ezek együttesen igazán különleges ruházatot hozhatnak létre, ami hosszú évekig elkísérheti a diáklányt.


A ballagó blúzok többféle fazonban, anyagban és színben is elérhetőek. Inkább a világos színek a dominánsak, elsősorban a fehér. Emellett közkedvelt a királykék, a bordó is és a vajszín is. A ballagó blúz összhangban kell, hogy legyen a fiúk ruhájával.

Minden ruhadarab konfekcióméretben készül, de bármit testalkathoz tudunk igazítani. Áraink tartalmazzák a méretre igazítást, nincs külön díja ez a szolgáltatás része. Lányoknak 50-es méretig tudunk ballagó ruhát biztosítani.

Különleges igényeit kérjük, hogy előre jelezze Bálint Edit kolléganőnknek (+36 20 289 0614), aki mindenben segítségére lesz.