Oldal kiválasztása

Öltöny mellé inget vihet tized áron!

Öltöny Méretre igazítás

Nem passzol a méret?
Nem illik a konfekcióba?
Lefogyott, vagy felszedett pár kilót?

Minden öltönyt méretre igazítunk, rövid határidővel!
Rendkívül sürgős esetben akár meg is várhatja az igazítást, azonnal elvégezzük.

Mit tudunk igazítani?

• nadrág felvarrás hajtókásra vagy hajtóka nélkülire
• nadrág leengedés hajtóka nélkülire
• nadrág derekának szűkítése illetve kiengedése (ha lehetséges)
• zakó ujjának felvarrása illetve leengedése
• gombok átvarrása.

Öltöny méretre igazítás árak:

A MrSale-ben vásárolt termékek igazítását  alapesetben 7 naptári napra vállaljuk 2.990 Ft-ért, de igény esetén ennél rövidebb időn belül is el tudjuk készíteni 4.990 Ft-ért.

A máshol vásárolt termékek igazítását kizárólag 7 naptári napra vállaljuk 4.990 Ft-ért. Tehát ezen termékek igazítását nem vállaljuk sürgősen.

A fenti árak igazításonként értendőek, nem termékenként.

Az alakított termékeket igény esetén 990 Ft ellenében futárszolgálattal házhoz szállítjuk.

Miért fontos megigazíttatni az öltönyt?

Az öltöny a férfi ruhatárjának egyik legértékesebb és legnagyobb becsben tartott darabja, hiszen általában a legfontosabb események alkalmával szokás viselni. Az évek során azonban a testalkat változhat, és ha nem akar megválni szeretett öltönyétől, akkor célszerű azt időnként méretre igazítani.

Egy jól szabott öltöny tökéletesen illeszkedik viselőjéhez, ebből adódik, hogy akár a legkisebb súlyfelesleg vagy fogyás is érzékelhető. A szűk, feszülő öltöny nem kényelmes és még esztétikailag sem jó látvány. Ha nagyobb az öltöny, akkor lóg és több helyen is fodrozódhat, amely szintén nem kelt jó benyomást.

Olyan is előfordul, hogy a vadonatúj öltöny nem illik Önre, hiszen nem mindenki illeszkedik tökéletesen a konfekcióméretekhez.

Mikor és miért érdemes a méretre igazítás mellett dönteni?

Alapvetően több szempont is közrejátszhat: az első és leggyakoribb ok az ár. Lényegesen olcsóbb egy meglévő öltönyt a viselőhöz igazítani, mint új öltönyt venni. Ilyenkor az anyagköltség minimális, így csak a munkadíjat kell fizetni, amely átlagos öltönyöknél pár ezer forint.

Fontos szempont az idő. Egy jó minőségű, egyedileg készíttetett öltöny elkészítése bizony időigényes művelet. A méretek levétele után meg kell egyezni ruha anyagáról, majd több alkalommal kell méretpróbákra járni, ahol fokozatosan állítják be a megfelelő méretet és fazont.

Ezzel szemben a méretre igazítás a legrosszabb esetben is csupán néhány óráig tart. Sokan csak a készülődés utolsó pillanatában eszmélnek arra rá, hogy nem passzol rájuk az öltöny, így az időhiányból adódóan a már meglévő ruhadarab méretre szabása az egyetlen megoldás.

Egy igazán jó öltöny akár egy életen át elkísér, sőt, előfordul, hogy ugyanaz a ruhadarab akár több generációt is kiszolgál. Nyilvánvalóan a több évtizede meglévő családi ereklyétől nehéz szívvel lehetne csak megválni, azonban méretre alakítással lehetséges az öltöny élettartamának megnövelése.

A fent említett okokon kívül az elmúlt években a környezettudatosság is hozzájárult az öltönyök méretre igazításának elterjedéséhez. A ruhaipar egyike az egyik legkörnyezetszennyezőbb ágazatoknak, mely hatalmas felesleget termel, ezzel mérhetetlen terheket ró a környezetre. Az egyre nagyobb számú környezettudatos vásárlónak és azon belül a hulladékmentes, ”zero waste” életmódot folytatóknak köszönhetően a ruhajavítás és igazítás manapság a reneszánszát éli.

méretre igazítás
varrás

Milyen méretre igazítási módszerek vannak?

A leggyakoribb módosítás a szűkítés és a bővítés, amely során vagy a felesleges anyagmennyiség bevarrásával, vagy plusz szövet betoldásával tudjuk a ruhát az Ön méreteihez igazítani. A derékon kívül a szűkítést és bővítést a vállövben is lehet eszközölni, illetve az ujjhosszt is szabadon lehet alakítani a megfelelő méretre.

Lehetséges-e az öltöny átvarrása, modernizálása?

Igen!

Ritkábban kérnek ilyet, de van lehetőség a fazon megváltoztatására is, így az akár több évtizede meglévő öltöny is új megjelenést kaphat. Azonban ez nem rutinmunka, amely pár perc alatt kivitelezhető lenne, hanem időigényes feladat, így érdemes legalább egy-két héttel az esemény előtt egyeztetni egy szabóval.

Miért fontos, hogy szakemberhez forduljon az öltöny méretre igazításával?

Ön elvinne egy Ferrarit a szomszéd sufnitunning-szakihoz javíttatásra? Ugye nem? Ahogyan egy márkás sportautót nem adna akárki kezébe, úgy egy márkás öltöny is megérdemli, hogy kiemelt figyelemmel bánjanak vele. A szakértelmet, különös tekintettel, a luxus anyagokkal dolgozó szabó szakértelmére, bizony meg kell fizetni.

Másik nagyon fontos tényező a munka összetettsége. Egy egyszerű gombfelvarrás vagy cipzár felvarrása nem igényel annyi szakértelmet, mint egy öltönyzakó fazonjának teljes átalakítása. Ezért célszerű a megjavítandó, méretre igazítandó ruhadarabot személyesen megmutatni az adott szakembernek, és megkérdezni, hogy valóban el tudja-e vállalni.

Mi a menete egy öltöny méretre igazításának?

1. Érdemes felkeresni egy szakembert: varrónőt vagy egy férfiszabót. Boltunk munkatársai pontosan tudják, hogy hogyan kell szakszerűen kezelni az öltönyt.
2. A szakember pontos méreteket vesz Önről – itt most nem elég azt mondani, hogy „42-es inget szoktam hordani…”
3. Megbeszéljük, hogy szűkítésre vagy bővítésre van csak szükség, esetleg a fazonon is igazítsunk
4. Ha kell, egyeztetünk a felhasznált anyagokkal kapcsolatban
5. Gyors határidővel 7 naptári napra, vagy rendkívül sürgős esetben rövidebb időn belül. Sürgős igazítást csak a nálunk vásárolt öltönyök esetén tudunk biztosítani.

Annak ellenére, hogy a javítás és méretre igazítás jelentősen gyorsabb, mint egy új öltöny varratása, célszerű időben felmérni, hogy szüksége van-e a kedvenc öltönyének valamilyen módosításra. Ne hagyja az utolsó pillanatra, hiszen lehetséges, hogy a szabó nem tudja időre vállalni az elvégzendő munkát.

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0