Oldal kiválasztása

Férfi kabát

Mind a(z) 2 találat megjelenítve

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Kiválasztás | Tisztítás | Kombinálás | Méretek, igazítás | Elegancia faktor

Ősztől tavaszig, azaz fél éven át az elegáns öltözék koronája a kabát. A fazonok, színek, szabások kavalkádja, az elérhető széles kínálat, a választási lehetőségek egész tárháza tárul a vásárlók elé. A döntésnél pedig nem mindegy, hogy a kabátot hova veszi fel viselője, sőt, még az sem, hogy mi van a férfikabát alatt: zakó, sportzakó, mellény, pulóver? Nézzük, milyen szempontok szerint érdemes megválasztani a tökéletes férfikabátot.

Hogyan válassza ki az Önhöz illő férfikabátot?

Mereven tartja magát az az elképzelés a férfivásárlók körében, hogy egy mindenhez illő kabátot kell választani. Ám amellett, hogy valóban kell egy „mindenhez is illő” alapdarab, ha valaki igazán elegáns megjelenést akar, akkor érdemes különböző, átmeneti évszakoknak és eseményeknek, helyszíneknek megfelelően több kabátot is beszereznie. Egy színházi látogatásra, randevúra, esti megbeszélésre egy hosszított, fekete, esetleg karcsúsított fazon mutat jól, míg egy nagyobb téli sétára, korzózásra egy vastagabb, tömörebb kabát. Tavasszal, amikor már zöldül a természet, de még kell a kabát, jöhetnek a lágyabb színek: barna, bézs, ami felváltja a komor szürkeséget, feketeséget!

Mennyire kényes? Milyen sűrűn, hogyan kell tisztítani?

A férfi kabát az, amit az ember nem tisztíthat hatékonyan otthon. Ahhoz, hogy a kabát megőrizze a minőségét és hosszú éveken át eredeti állapotában maradjon, ajánlott szakszerű tisztítóba vinni.

A tisztítás sűrűsége attól függ, hogy

-mindennapi viseletről van-e szó

-milyen igénybevételnek van kitéve

-egy-egy alkalommal milyen hosszan hordta és utána hol tárolja a kabátot.

Egy gyakran hordott kabátot, főleg, ha meg is kell jelennie hivatalos környezetben benne, érdemes havonta, kéthavonta tisztítóba adni, míg egy ritkábban hordott vagy nem túl kényes darabot szezon elején és végén is elegendő.

Mennyire kombinálható a férfi kabát? Milyen ruhadarabok illenek hozzá?

Sokan nem tudják, de nem minden kabáthoz illik sálat hordani, és nem minden kabát alá illik zakót felvenni. Az alapelvet könnyű megjegyezni: a kabát nem üthet el jellegében és „zártságában”, stílusában az alatta hordott ruházattól. Nagyon kell ügyelni arra is, hogy színében is passzoljanak egymáshoz. A fekete kabát barna cipővel éppúgy tiltólistán van, mint a túlontúl vastag és tömött gyapjúpulóver a vékony ballonkabát alá. A kabát akkor válik igazán elegáns viseletté, ha a kiegészítőket hozzá választja: a sálat, sapkát, kesztyűt, cipőt, táskát, de még az órát is alaposan szemügyre kell venni. Amennyiben a kabátot tekinti az öltözék középpontjának, akkor a kiegészítők kombinálásával szinte új külsőt nyerhet!

Milyen méretek vannak belőle? Igazítható-e?

Nemcsak számtalan méret és típus áll rendelkezésre az üzletben, de mi egyes szövetkabátokból extra méreteket is tartunk, így biztos, hogy talál kabátot magának, akkor is, ha más boltokban sikertelenül járt. Érdemes kihasználni eladóink szakértelmét, mert a méret és a fazon kérdésében igazán képzettek és örömmel segítenek! Nem minden alkatra illik például a derékig érő kabáthossz, és nem minden testalkaton mutat jól egy hosszú, karcsúsított fazon. Előbbi kimondottan a vékony alkatúakon áll jól, utóbbi kimondottan az erősebb, vállasabb testalkaton mutatja meg a formáját. A kabátok épp úgy igazíthatók, mint egy zakó vagy ing, de igazi profizmus kell hozzá, na és nagy teljesítményű varrógép.

Mennyire számít elegáns viseletnek egy egyszerű kabát?

Sokan a kabátot csak „szükséges rosszként” értékelik. Ők azok, akik a színházba menet a kabátjukat a kocsiban hagyják, hogy elég elegánsan érkezhessenek az előtérbe. Egy stílusos férfi azonban úgy választ kabátot, hogy büszkén vállalhassa, kitűnő kiegészítője legyen öltözékének. Egy sállal, esetleg fekete garbóval, hozzáillő nadrággal és színben tökéletesen passzoló cipővel és táskával maga a nagybetűs Elegancia.

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0