Oldal kiválasztása

Üzleti blúz

1–15 termék, összesen 17 db

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Hova illik? | Kiegészítők | Évszakok | Méretek | Tartósság

Az üzleti blúz alapdarab. Minden olyan munkához illik és jól illik, ahol elvárás az elegáns, nett megjelenés a hölgyektől, legyen egy ügyvédi iroda munkatársa, banki alkalmazott, hostess vagy légiutaskísérő. Az üzleti blúz optimálisan ezerféle módon felhasználható alapdarab, ami minden nő szekrényében ott van – minden napra jó, tökéletesen áll, tökéletesen megfelel a szabása és a színe a napi megjelenési normáknak. 

Mikor, hova illik üzleti blúzt viselni? Hova nem való?

Az üzleti blúz alapvetően egy olyan hétköznapi alapdarab, amit egy hölgy a saját testalkatának és a munkakörének megfelelően választ ki – vagy amit bizonyos paraméterek mellett a munkahelye választ ki a számára. Biztosan Ön is látott már egyforma színben pompázó banki alkalmazottakat, vagy tökéletesen egyformára szabott blúzban futkározó, de különböző színben lévő hostesseket, felszolgálókat vagy ültetőket. Ezek mindegyike lehet üzleti blúz. Gyakorlatilag bármilyen munkakörhöz megfelelő, ahol elvárás az elegáns megjelenés.

Az üzleti blúz megkönnyíti a napi rutint, a reggeli öltözködést és a ruhakombinálást, hiszen minden alkatra meg lehet találni a tökéletes fazont, és könnyen variálható, illetve illeszthető más darabokhoz. Nadrággal és szoknyával egyaránt viselhető.

Minden olyan környezetben megfelel, ahol a ruha nincs kitéve koszolódásnak, szakadásnak, tehát kemény fizikai munkára nem ajánljuk, de ezen kívül szinte nincs munkakör, amire ne lenne ideális.

Milyen kiegészítők illenek hozzá az üzleti blúzhoz? Miket érdemes kerülni?

Bár az üzleti blúz lehet formaruházat is, alapvetően ez egy olyan darab, ami elbírja az egyénieskedést, az ékszert, a brossokat, nyakláncokat . Fordítva meghatározva: semmi akadálya nincs annak, hogy bármilyen kiegészítővel kombinálja, kivéve, ha az üzletszabályzat ezt kimondottan tiltja. Egyes munkáltatóknál tabu lehet az arany vagy az ezüst ékszer, a túl feltűnő kiegészítő vagy egy-egy munkakörben az olyan díszek, amik kárt okozhatnak a munkafolyamatban, vagy sérülést okozhatnak valakinek. Ez a munkáltatótól függ, nem a blúz hibája.

Milyen évszakban kellemes üzleti blúzt hordani?

Fazontól függően bármikor. Fontos, hogy legyen belőle verzió nyárra, télre, de a legjobb, ha rétegesen viseli a dolgozó, alá- vagy föléöltözik. Fontos, hogy a munkáltató biztosítson megoldást nagyon hideg, esős, szeles napra, vagy légkondis irodába is. Éppen ezért érdemes több típust is a szekrényben tartani. Emellett a higiénia miatt is fontos, hogy az alkalmazottaknak több üzleti blúza legyen, hiszen ezeket naponta cserélni kell. 

Milyen méretek vannak belőle? Igazítható-e?

A formaruhák természetesen több méretben érkeznek és igazíthatók. Épp az a dolguk, hogy egységes képet adjanak a dolgozókról, mégis egyénre szabottan, mindenkiből a legjobbat kihozva. Akinek vékony, karcsú a dereka, vagy rendkívül hosszúak a lábai, vagy épp ellenkezőleg, vastagabb, erősebb a testalkata, hiába is próbál csinos maradni és egységes lenni a többiekkel, ha a kiválasztott típus csak négy számmal nagyobb méretben megy fel az idomaira. A ruhákat alakítani kell, hogy egységes, mégis egyedi képet adjon.

Érdemes arra odafigyelni, hogy ha az üzlet brandjét is tükröznie kell a ruhadarabnak, az legyen olyan, hogy a vezérigazgató és a recepciós egyaránt  szívesen hordja!  

Mennyire tartós? Alkalmas-e mindennapi használatra?

Az üzleti blúznak, amellett, hogy csinosnak és elegánsnak kell lennie, természetesen tartósnak is kell mutatkoznia, hiszen napi használatra lett kitalálva. Bár több darab is lapul a szekrényben jó esetben ezeket az alapdarabokat gyakran kell mosni és vasalni, hogy mindig megfelelő tisztaságú, frissességű legyen a megjelenés. A legjobb üzleti blúzok anyagukból adódóan jól tisztíthatók, mutatósak és kiemelik a viselőt, de nem esnek túlzásba sem. A legtöbb munkakörben nem egy leheletvékony selyemanyagról van szó, amit csak kézzel lehet mosni: egy jól tisztítható, jól vasalható munkaruha ez, még akkor is, ha ebből a lehető legelegánsabb, és legszebb. 

Az üzleti blúz nem csak a munkaadó választásán múlik; sok nő választ hasonló basic darabokat a mindennapi élethez saját ruhatárába is. 

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0