0 Termék
Oldal kiválasztása

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Munkák | Testalkatok | Kiegészítők | Kombinálás | Tisztítás | Fazonok, méretek, színek

Egy üzleti blézer telitalálat, ha a megfelelően elegáns, ugyanakkor kényelmes és praktikus szett összeállítása a cél. Különösen hasznos olyan munkakörök esetén, ahol alapkövetelmény az üzleties megjelenés. Számos színben  és méretben elérhető, és nadrággal vagy szoknyával egyaránt gond nélkül kombinálható. 

Milyen munkákhoz illik az üzleti blézer?

Ezeket a ruhadarabokat általában olyan munkahelyeken és eseményeken viselik, ahol formálisabb megjelenésre van szükség, például egy bankban. Amikor tárgyalópartnerekkel találkozik az ember vagy éppen az adott cég képviseletében jár el, az üzleti blézer nagy mértékben hozzájárul a professzionális megjelenéshez és az önbizalom növeléséhez. Ugyanakkor olyan különleges alkalmakra is bátran felvehető, mint egy üzleti vacsora, egy prezentáció vagy ünnepi összejövetel. 

Segítségével az öltözet könnyen variálható: ha a melegebbre fordul az idő, és engedi a szituáció, a blézert le lehet venni, ezáltal lazítani az öltözeten.

Milyen testalkatú embereknek áll jól? Kiknek nem előnyös?

Az üzleti blézerek nagy előnye, hogy számos méretben és több szabással érhetők el a különböző modellek, így a legtöbb testalkathoz illeszkednek. Kiemelik a derékvonalat, hangsúlyozzák az alkatot, csinos, de nem hivalkodó megjelenést kölcsönöznek.

Milyen kiegészítők illenek az üzleti blézerhez? Miket érdemes kerülni?

Ez egy sokoldalú ruhadarab, amelyet számos kiegészítővel lehet izgalmasabbá tenni. Remek választás lehet hozzá egy sál vagy kendő, esetleg egy öv, amely tovább hangsúlyozhatja a derekat. A szép, bőrből készült cipő, vagy egy magassarkú lábbeli is tökéletesen illik hozzá. Természetesen csak akkor, ha az a lábbeli tiszta és jól karbantartott! 

Az üzleti megjelenésben kerülendők a feltűnő ékszerek vagy a túl sportos kiegészítők. Ezen felül javasolt mindig szem előtt tartani az öltözködési etikettet és az adott környezet szabályait amikor kiegészítőket választ az üzleti blézerhez. 

Mennyire kombinálható? Milyen ruhadarabok illenek hozzá?

Az üzleti blézerek általában nagyon jól kombinálhatók, és számos ruhadarabbal és stílussal párosíthatók. Választhat hozzá inget, szűk, vagy szélesebbre szabott nadrágot, ceruzaszoknyát is. Ha megengedett egy kicsit divatosabb, lezserebb megjelenés, akár farmernadrággal is párosíthatja. Ez kényelmes, de még mindig stílusos választás lehet például egy pénteki munkanapra.

Mennyire kényesek az üzleti blézerek? Milyen sűrűn, hogyan kell tisztítani?

A legtöbb esetben gyapjúból, pamutból, gyapjú-poliészter keverékből vagy egyéb kevert anyagokból készülnek. Éppen ezért a pontos mosási, szárítási utasításokat mindig figyelembe kell venni az adott ruhadarab esetén, amely a címkén minden esetben fel van tüntetve. 

Általánosságban az üzleti blézerek nem igényelnek gyakori tisztítást, hacsak nincsenek különleges szennyeződések vagy foltok rajtuk. A mosógép használatakor mindig érdemes kíméletes programot választani és hideg vagy langyos vizet használni, ez ugyanis megóvja a szövet állapotát. A szárítást pedig ajánlott szabad levegőn végezni, amennyiben lehetőség van erre. 

Milyen fazonok, méretek és színek vannak belőle?

A fazonok számát tekintve az üzleti blézerek világában igen sokszínű a választék. A klasszikusok mellett vannak bélelt és béleletlen darabok, de léteznek színes paszpóllal vagy anélkül is rendelhető verziók. Van, amely vágott zsebbel az elején kapható. 

A színeket tekintve az elegancia a legfontosabb, így főleg fekete, sötétkék és szürke árnyalatokban találja meg őket kínálatunkban. Méretekből is tud válogatni, hiszen az egészen kis méretet viselőktől a nagyobb méretet hordó hölgyekig mindenki megtalálhatja közöttük az ideálisat. Fontos, hogy mindenképpen a legjobb méretet kell kiválasztani, hiszen a túl szűk vagy túl bő blézer előnytelenné teheti az egyébként kifejezetten mutatós darabokat, ráadásul kényelmetlen is lehet a viseletük. Egy megfelelő blézer viszont nagyon sokat tesz hozzá egy hölgy megjelenéséhez, legyen szó munkáról vagy elegáns programokról!