0 Termék
Oldal kiválasztása

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Tökéletesség | Milyen eseményekre illik? | Méretek | Típusok

Egy férfi öv nem csupán nagyon hasznos és praktikus kiegészítő a mindennapok során, de egy jól megválasztott darab sokat hozzá tud tenni a megjelenéshez is. Éppen ezért nem mindegy, hogy melyik övet veszi ki a szekrényből egy hivatalos vagy elegáns alkalomra vagy éppen mit választ egy hétköznapi szetthez. A kialakításnak, a színnek, a csatnak és a méretnek ugyanis mind komoly jelentősége van!

Nem létezik egyetlen tökéletes öv

Rögtön az elején érdemes tisztázni, hogy nem létezik olyan, hogy egy férfi megtalálja az egyetlen tökéletes övet, hiszen az öltözék is mindig változik attól függően, hol van jelenése az embernek. Más öv illik egy sportos szetthez, más egy elegáns eseményre, más a színházba, és más egy jótékonysági gálára.

Milyen társasági eseményre milyen övet érdemes választani?

Amennyiben üzleti stílusról beszélünk és elegáns megjelenést szeretne kialakítani egy tárgyalásra vagy fontos megbeszélésre, akkor a legjobb megoldás egy visszafogott és klasszikus árnyalatú, lehetőség szerint fekete vagy sötétbarna modell, amely soha nem megy ki a divatból. A színválasztást nagy mértékben meghatározza a cipő színe, míg a csatnak az órához vagy egyéb ékszerekhez ajánlott illeszkednie. Ugyanezek a szabályok vonatkoznak az olyan elegáns eseményekre, mint egy bál, fogadás vagy díjátadó, ahol bizony szintén nagyon lényeges az összkép.

Ha kevésbé hivatalos az alkalom, mégis jobban kiöltözne egy szimpla utcai viseletnél, akkor a világosabb árnyalatú övek között ajánlott szétnéznie, amelyek tökéletesen passzolnak a sportcipőkhöz, lazább zakókhoz és ingekhez egyaránt. Ennek az anyaga lehet akár bőr vagy textil is, függően attól, mihez veszi fel. Sőt, ebben az esetben akár az extrémebb, kirívóbb árnyalatok is megengedettek, azonban csak akkor, ha a többi ruhadarab határozottan visszafogott színű.

Amennyiben pedig a klasszikus hétköznapi vonalat képviselné, akkor a bőr vagy hasított bőr típusok jelenthetik a telitalálatot.

Milyen öv-méretek léteznek?

Azt gondolnánk, az öveknek nincs mérete, hiszen egyénileg állítható, de a valóságban nem így van; itt is számít, hogy mekkora! Egy túlságosan kicsi vagy a kelleténél hosszabb öv kényelmetlen viseletet jelenthet és a megjelenést is csorbíthatja, hiszen egy kis méret felhívja a figyelmet a hasi tájékra, míg egy túl méretes darab esetén nem tölti be a funkcióját megfelelően. Ezen a ponton pedig joggal merül fel a kérdés, hogy akkor mégis miként választhatjuk ki az ideális méretet?

A legtöbb övre a gyártók páratlan számú lyukat tesznek. Az ideális darab az lesz, amelyen kényelmesnek számít a középső lyukak valamelyike. Amennyiben valamelyik szélső lyuk bizonyul ideálisnak, érdemes tovább keresgélni a kínálatban. Egy jó trükk ezzel kapcsolatban, ha leméri a derékbőségét és hozzáad a számhoz 15 centimétert, így megkaphatja az ideális öv méretet.

Az öv típusai

A különböző típusokat az övek világában szinte lehetetlen egytől egyig felsorolni, így lássuk most a legnépszerűbb darabokat!

-A gumis övek kiválóan alkalmasak a hétköznapokra. Mivel többféle színben, mintázatban és méretben kaphatóak, minden korosztály számára komoly mozgásteret engednek. E modellek esetében a nyelv nem a lyukakban csatlakozik, hanem a szövetbe kapcsolódik, tehát nem kell lyukasztgatni. Nyári hosszú és rövid pamutnadrágokhoz ajánlott a viselésük.

-A bőrbújtatós, fényes bőrövek alkalmi viseletként ajánlottak, öltönyhöz és szövetnadrághoz kiváló választást jelentenek. Bőrbújtatójuk miatt azoknak is jó választás, akik fémérzékenyek. Ehhez hasonló a bőrbújtatós matt bőröv, amely hasonló paraméterekkel rendelkezik.

-A farmer bőrövet a szélessége miatt csak farmernadrághoz ajánlott viselni. Mivel erős, tartós bőrből készült, sokáig a gardrób biztos pontja lehet.

-Az automata bőröv tartós megoldás, mivel csatjából adódóan nincsenek rajta lyukak, ezért ezek mentén nem fog szétmenni az öv. Farmerhez és szövetnadrághoz egyaránt viselhető, a csat pedig rendszerint többféle mintában választható.

-Végül, de nem utolsósorban érdemes szót ejteni a racsnis övről is, amely viselése elegáns teli csatja miatt főleg szövetnadrágokhoz vagy öltönyökhöz ajánlott. Ezek a típusok racsnis csatlakozással záródnak, és egy kallantyú elhúzásával nyitódnak.

Érdemes tehát minden alkalomra, minden szetthez egy külön övvel rendelkeznie – nézzen szét a kínálatunkban, és állítsa össze a személyre szabott öv-kollekcióját!