Oldal kiválasztása

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Milyen szakmákhoz illik? | Változatai | Tisztítás | Méretek

A professzionális megjelenés minden szállodai dolgozó részéről elengedhetetlen. Ám ugyanennyire fontos az egész napos komfortérzet, és hogy egységesen, mindenki ruhája harmonizáljon a szálloda arculatával. Egy jó minőségű szállodai inggel nem kell kompromisszumokat kötni: a kínálatunkban szereplő darabok célja a professzionális megjelenés mellett a kényelem, sőt, hatalmas segítség a vendégek számára is, akik így jóval könnyebben tudják beazonosítani a személyzet tagjait. 

Milyen szakmák elengedhetetlen kelléke a szállodai ing?

A szállodai ingek számos munkakörben képezik az egyenruha részét. Ilyen például a recepciós, a felszolgáló, az éttermi személyzet, a londínerek, de ide sorolandók a konferenciatermekben dolgozó kollégák is. Sőt, sok helyen a portások is viselhetnek szállodai ingeket, különféle egyenruhához tartozó kiegészítőkkel kombinálva. Ez a viselet egy hotel legtöbb dolgozója számára alapdarabnak számít, ám  természetesen minden esetben egyedi, hogy az adott munkaadó mit követel meg ezzel kapcsolatban. 

Milyen stílusú és anyagú változatok léteznek?

A szállodai ingekből elképesztően széles a választék. A stílus és az anyag kiválasztásánál a legtöbbször az adott hotel szabályzata a mérvadó, illetve számít a személyzet feladatköre is. 

  • Az elegáns vagy hagyományos stílusú ingek általában egyszerű, tiszta vonalakkal rendelkeznek, 
  • a modernebb változatok szokatlan színekben pompáznak, nem a megszokott szabást követve.
  • A legtöbb ing poliészter vagy pamut anyagból készül, hiszen fontos, hogy kényelmes, tartós és könnyen kezelhető legyen. A poliészter ingek nagy előnye, hogy gyorsan száradnak és kevésbé gyűrődnek, míg a pamut ingek természetes érzést kölcsönöznek viselőjük számára és légáteresztők. Éppen ezért sok esetben kombinálják a kétféle anyagot. 
  • Talán meglepő, de még farmering is található ebben a kategóriában, hiszen vannak olyan munkakörök, ahol ez felel meg a követelményeknek és ez a típus támogatja a komfortérzetet leginkább. 

Az egységes megjelenés rengeteget számít egy szálloda, szálláshely megítélésében, fontos, hogy ezt mindenki számára kényelmesen tudja biztosítani!

Mennyire kényes a szállodai ing? Milyen sűrűn, hogyan kell tisztítani?

Mivel a szállodai ingek a napi ruházat részei a szakmabelieknél, gyakran kell őket mosni. Az, hogy pontosan hogyan kell eljárni ezzel kapcsolatban, minden esetben az anyagtól függ, mindig keresse meg a címkét és kövesse az azon szereplő utasításokat! 

Természetesen van néhány általános tudnivaló, amely a legtöbb ilyen ruhadarabra érvényes. A szállodai ingeket általában lehet gépben mosni az adott anyag szerinti ajánlott hőfokon. Ehhez kímélő mosószert érdemes használni. A mosógépet ingek esetén kifejezetten nem javasolt túlterhelni, mert a ruhák összegabalyodhatnak, károsodhatnak. Ezután a levegőn való szárítás a legjobb megoldás, ilyenkor érdemes kerülni a közvetlen napsütést. Bizonyos anyagok szárítógépben is száríthatók, alacsony hőfokon. Ha bizonytalan a tisztítással vagy szárítással kapcsolatban, érdemes konzultálni egy szakemberrel. 

Milyen szállodai ing méretek vannak? Hogyan érdemes választani közülük?

Egy szállodai ing esetében két szempontból is fontos megtalálni az adott személy számára ideális méretet. Egyrészt akkor lesz kényelmes egy ing, ha tökéletesen illeszkedik, másrészt pedig ez szolgálja az esztétikus megjelenést is. Alapvetően 3 olyan méret van, amire figyelni kell:

  • Nyakméret
  • Ujjhossz (a rövid ujjú szállodai ingeknek általában a bicepszig kell érniük, míg a hosszú ujjúaknak a csuklóig)
  • A mellkas kerülete (Ideális esetben nem feszülnek a gombok, nem „lötyög” az ing és minden részen pontosan úgy áll, ahogy azt előzetesen elképzelte az ember.)

Természetesen kollégái nem egyformák, így különböző méretű szállodai ingekre lesz szükség. Nagyobb mennyiség megrendelése esetén a munkavállalóknak nem kell bejönnie hozzánk, házhoz megyünk és a mérést Önnél is el tudjuk végezni munkaidőben. Ezáltal munkavállalónként csak pár perc kieséssel kell számolni.

A szállodai ingekből ma már igen széles a választék, így nem nehéz kiválasztani közülük a mindenki számára ideális darabokat. Ha mégis bizonytalannak érzi magát, kérjen bátran segítséget kollégáinktól üzletünkben!

Ha kérdése van keresse fel bemutatótermünket vagy érdeklődjön. Telefonon a + 36 20 289 0614-es számon, emailben a [email protected] címen éri el Bálint Edit Formaruha Üzletág-vezetőnket, aki mindenben a segítségére lesz.

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0