Oldal kiválasztása

Ballagási kendő, sál, brossvirág, női nyakkendő

Mind a(z) 11 találat megjelenítve

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Hova ilik? | Mennyire elegáns? | Fazonok | Anyagok | Színváltozatok

Ballagási sál, kendő, brossvirág – minden, amit a hölgyeknek szánt ballagási kiegészítőkről tudni kell.

A ballagás fontos esemény, amikor a gyermekekből felnőttek válnak. Az osztály egységesen jelenik meg, de a diákok mégis meg szeretnék mutatni, mennyire színes egyéniségek; ezekre pedig remek lehetőséget nyújtanak a ballagási kiegészítők, például a ballagási sál, kendő brossvirág az ifjú hölgyek számára.

Mikor, hova illik a ballagási kendő, sál, brossvirág?

Ballagási sálat, kendőt, brossvirágot és női nyakkendőt általában a lányok, azaz mostanra már nők viselnek, vagy kiegészítőként, vagy uniformizáló elemként. Tökéletes választás, ha a csoport vagy osztály nem akar matrózblúzt hordani. Arra is megoldást jelent, ha mindenki a saját stílusában és színében készült ruhát veszi fel, és egy apró, de változó színű kiegészítőt tesznek fel az összhang érdekében. 

Sokan nem tudják, hogy egy megfelelően megválasztott női nyakkendő vagy ballagási sál (hacsak nincs ellátva az iskola jelvényével), felhasználható a későbbiekben egyszerű kiegészítőként is. A  brossvirágról és a tűzhető virágokról ez már nem feltétlenül mondható el. Utóbbiakat érdemes emlékként eltenni, esetleg elajándékozni a későbbi osztályok számára.

Mennyire számít elegáns viseletnek?

Nyilván egy ballagási kiegészítőnek nem az a funkciója, hogy az eleganciát a végtelenségig növelje, de még a női ballagási ruhadarabok esetében is élesen elkülönülnek a ruhára tűzött kiegészítők és a minőségi anyagból készült kendők, brossvirágok, sálak, nyakkendők. 

A legjobb, legszebb kiegészítők muszlin, selyem, brokát, szatén anyagokból készülnek, és igényes, esetleg kézi varrással rendelkeznek. Egy szépen varrott, minőségi, és nem túl rikító és csillogó ballagási sál vagy nyakkendő később egy őszi, kimenős este legelegánsabb kiegészítője lehet, amikor még nincs elég hűvös egy elegáns sálhoz, ám az ékszereket ilyenkor már rejti a pulóver vagy a kiskabát. Mert mit is képvisel egy elegáns ballagási sál vagy női nyakkendő? A stílusos felnőtté válást.

Milyen fazonokat készítenek a ballagási sálból, kendőből brossvirágból?

A ballagási sálaknak és kendőknek általában több verziója is létezik: hosszabb és rövidebb, vékonyabb és vastagabb típust épp úgy megtalálhat köztük, mint ahogyan a brossvirágból is fellelhető nagyobb, feltűnő, és kis diszkrét darab. Ezeket a ruhára érdemes tűzni, de akár a hajba is illeszthetők. 

Ha uniformizálásra szeretne az iskola törekedni, érdemes olyan, kicsit semlegesebb formában gondolkodniuk, ami egyaránt tűzhető vagy köthető más és más alapdarabokhoz és ruhákra. Ha a színt megválaszthatják a ballagó növendékek, az nekik épp elég mozgástér lesz, arról nem is beszélve, hogy a legnagyobb különbségek a kötések, tűzések módjában és helyében lesz. 

Aki nem szereti a feltűnést, lehetősége lesz a nyakkendőt elrejteni az ing gallérja alá, ám azok számára, akik szeretik a felhajtást, a bonyolult megkötő technikák is elérhetők. 

Hogyan érdemes választani a különböző anyagú változatok közül? 

Mindenképpen érdemes az iskola ünneplőjéhez és a diákok ruháihoz hozzáilleszteni ezt a kiegészítőt. Ha már előre ismert a szabóság, varroda, esetleg eredetileg is egyenruhában vannak az ünnepek során, meghatározhatja, hogy milyen anyagot érdemes választani. 

Ha ilyen nincs, és a diákok saját belátásuk alapján öltöznek majd fel, akkor vagy a szülőkkel kell egyeztetni, vagy olyan, minden anyagtípushoz illő és semlegesebb szövetet kell választani, ami a legtöbb személy ruhájához passzolni fog vélhetően. Mint minden egyenruha, ez is akkor a legjobb, ha minél semlegesebb. 

Milyen színváltozatai a ballagási sálak, kendők, brossvirágok? 

A világ összes árnyalatában kapható mindegyik. Sőt, mivel viszonylag kis méretű kiegészítőkről van szó, amik ráadásul többnyire egy csoportot igyekeznek egységessé tenni, nagyon is valószínű, hogy meglévő készletek közül fognak választani épp a szín és az anyag tulajdonságai alapján. Nyakkendőből és sálból, illetve ballagási sálból számtalan anyagtípus és fazon létezik a halvány bézs színektől a rikító rózsaszínig, de a ballagási rózsák és brossvirágok közül is tudnak majd választani a lányok.

Ezek mellett elérhetőek még további ballagási kiegészítők is: női nyakkendők, masnis vagy masni nélküli szalagok.

Különleges igényeit kérjük, hogy előre jelezze Bálint Edit kolléganőnknek (+36 20 289 0614), aki mindenben segítségére lesz.

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0