Oldal kiválasztása

Ballagóruha

1–15 termék, összesen 172 db

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Fazonok lányoknak | Fazonok fiúknak | Méretek | Színek | Kiegeszítők | Egyéb tudnivalók

Egy ballagás soha nem egy átlagos esemény a fiatalok életében, hiszen egy egészen új időszámítás kezdetét jelenti. Az osztály ilyenkor rendszerint összedugja a fejét, és együtt választják ki a mindenki számára ideális megfelelő ballagási ruhákat a fiúknak és lányoknak is. Az nem kérdés, hogy meg kell adni a módját az öltözéknek egy ilyen jeles napon, de hogyan? A választás nem egyszerű, hiszen a divat, az iskolai szabályok, az esemény színvonala mind mérvadók a döntés során.

A dolgot nehezíti, hogy a diákok is sokfélék, mind ízlésüket, mind testalkatukat tekintve. Ideális esetben és jó választás esetén viszont nem csupán egy ballagó ruhával, de egy elegáns ruházattal is gazdagabb lesz a gardróbjuk, amelyet akár állásinterjúra vagy egyetemi vizsgákra is felvehetnek később.

Milyen ballagóruha fazonok léteznek?

Ballagóruha fazonok lányoknak

Az ifjú hölgyek esetén kosztümök, ruhák, nadrágok és szoknyák között lehet elsősorban választani.
Mivel ebben az esetben az eltérő alkatokra ugyanolyan ruhát kell felölteni, mindenképpen ajánlott valamilyen kompromisszumos megoldást találni. Méret szempontjából nem lesz probléma, hiszen nagyon széles e téren a választék, a fazonok között azonban érdemes tudatosan válogatni, lehetőleg kerülni a nagyon testhezálló modelleket.

A külcsín mellett fontos a komfort is, hiszen számos apróság befolyásolhatja azt, hogy érzi magát a diák a bőrében a nagy napon. Az ujjak és vállak nélküli ruha lehet nagyon elegáns, de könnyen okozhat gondot azzal, hogy csúszkál, és állandóan igazításra szorul, ami különösen nehéz, ha nagy csokor, ajándékok, lufi is van a kezükben.
A túl vastag anyagból készült zakók is okozhatnak kellemetlenséget, hiszen a tavasz végén, nyár elején jellemzően már meleg van.
Szintén megizzaszthatja a diákokat a nem természetes anyagokból készült felső vagy akár a nadrág is.

Érdemes azt is szem előtt tartani a fentieken kívül, hogy ebben a ruhában jelennek majd meg a diákok az érettségi vizsgán is, ahol kiemelten lényeges a kényelem, így erre is érdemes gondolni a döntés során.

Ballagóruha fazonok fiúknak

Az ifjú urak esetében egyszerűbbnek tűnik a helyzet, hiszen az öltöny, vagy az ing-nadrág kombináció a leggyakoribb, de a fazonok és színek terén igen nagy a választék, nem kell fekete-fehérben gondolkodni. Itt is igaz, hogy oda kell figyelni a ruhák anyagára, vastagságára és az eltérő testalkatok miatt valószínűleg nem a slim fit lesz a legjobb megoldás.

Mit érdemes figyelembe venni a ballagóruha méreteknél?

Mivel több diák együttes választásáról van szó, ha megvannak a kiválasztott darabok, mindenkinek egyénileg kell kiválasztani a megfelelő méretet.

Egy kosztüm esetében például főként arra érdemes hangsúlyt fektetni, hogy ne legyen a blézer ujjrésze túl rövid vagy hosszú, és pontosan passzoljon a vállaknál is a varrás.

Amennyiben szoknyás verzióra esik a választás, fontos, hogy legfeljebb térd fölé érjen ez a ruhadarab, ennek praktikus és illembeli okai egyaránt vannak. Alkalmi ruhák esetében a vállak szabására és a dekoltázsra is javasolt figyelni a méretezés szempontjából. Nem érdemes „spórolni” a méreten, hiszen lesz olyan kishölgy, akinek az XS-es méret áll jól, míg mások az XL-es verzióban fognak tökéletesen mutatni.

Mind a fiúknál, mind a lányoknál, ha nadrágot viselnek, a derék mérete mellett javasolt a hosszra is figyelni, hogy ülésnél se csússzanak boka fölé a szárak, és ekkor se váljon kényelmetlenné. Ehhez nem feltétlenül elég a konfekcióméretet megadni és megrendelni online a terméket; érdemes elmenni és személyre igazíttatni, hiszen jó esetben sokszor fogja még a diák a jövőben viselni ezt az szettet.

Milyen színekben ajánlott gondolkozni?

Ma már számos szín elérhető a ballagóruha kategóriában, így garantáltan mindenki megtalálja közöttük az osztály számára leginkább megfelelőt. A fiúk és a lányok öltözékének mindenképpen passzolnia kell egymáshoz, amit a teljes ruházat vagy akár bizonyos kiegészítők segítségével lehet elérni. Így a klasszikus fekete, sötétkék és szürke mellett egyéb árnyalatok is bátran becsempészhetők a szettekbe. A mintákkal azonban érdemes óvatosan bánni, a sűrű és apró minták nagy mennyiségben zavaróan hathatnak, amikor számos diák viseli ugyanazokat a ruhadarabokat.

Milyen kiegészítők illenek a ballagóruhához?

A ballagóruhák kapcsán beszélhetünk egyforma és egyedi kiegészítőkről egyaránt. Ezek által megteremthető az összhang is lányok és fiúk ruházata között például egy jól megválasztott masni-nyakkendő vagy boleró-díszzsebkendő kombinációval.

Az egyedi kiegészítőkkel kapcsolatban jó tanács, hogy érdemes visszafogottnak lenni, hiszen ez az esemény az egész osztály egységéről szól. Nem kell azonban teljesen elfelejteni a személyes kedvenceket. Az ékszerek, az óra viselésének például nincs semmilyen akadálya.

Ezen felül a parfüm használatát is érdemes egy kicsit visszafogni, a tömeges illatfelhő ugyanis zavaró is lehet egy idő után. Ám ha vége az esemény hivatalos részének, zöld az út az egyéni stílus kibontakoztatásában!

A fentiek nyomán olyan ballagóruha szetteket lehet összeállítani, amelyben minden diák komfortosan érzi magát, minden alkat esetében ugyanúgy csinosan mutat, a viselése pedig nem csupán egyetlen alkalomra szól. Így lesz igazán különleges esemény a nagy nap, amely egy korszak lezárását és egy új korszak kezdetét jelenti a gyerekek számára!

A ballagóruha célja, hogy egy egységes, ünnepélyes megjelenést adjon. A ballagó ruhák az egység jegyében egyforma anyagból és egyforma színben készülnek.

Egyéb fontos információk

-A ballagó ruházat csoportokra értendő. Más-más csoportoknak lehet eltérő a csoporton belüli egységes megjelenése.

-Általános iskolások részére is tudunk biztosítani ballagóruhát, sőt kiegészítőket már óvodás kortól tudunk ajánlani.

-Méreteink fiúknál a 40-es, lányoknál a 32-es mérettől indulnak.

-Ballagóruha készletünk állandó. A ballagó ruhákhoz kiegészítőket is biztosítunk.

-A színek szabadon választhatók, de elmondható, hogy a legnépszerűbb ballagó ruha színek: a fekete, a sötétszürke és a sötétkék.

Minden ruhadarab konfekcióméretben készül, de bármit testalkathoz tudunk igazítani. Áraink tartalmazzák a méretre igazítást, nincs külön díja ez a szolgáltatás része. Fiúknak 70-es, lányoknak 50-es méretig tudunk ballagó ruhát biztosítani.

Különleges igényeit kérjük, hogy előre jelezze Bálint Edit kolléganőnknek (+36 20 289 0614), aki mindenben segítségére lesz.

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0