0 Termék
Oldal kiválasztása

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Fazonok | Anyagok | Méretek | Színek és minták | Kiegészítők

Az esküvői öltöny kiválasztása során rengeteg szempontot kell figyelembe venni, nem csak az a fontos, hogy jól nézzen ki a Nagy Nap során, hanem az is, hogy évekkel, évtizedekkel később is elégedetten nézze vissza a fotókat. Az elegancia mellett ráadásul a kényelem is számít, hiszen egész nap ezt fogja viselni.

Sokan hajlamosak csak a menyasszony ruhájára helyezni a hangsúlyt az esküvőre való készülődés során, azonban éppen ennyire lényeges a jövendőbeli férj megjelenése is. Ennek titka pedig a részletekben rejlik.

Milyen esküvői öltöny fazonok léteznek?

Amikor esküvői öltöny választásáról van szó, több dolgot is figyelembe kell venni a stílus és a fazon kapcsán. A dekoráció témája, a menyasszony ruhája, de természetesen sokat számít a vőlegény ízlése is. Ha ezek az elegáns, klasszikus vonalat képviselik, akkor az öltönyválasztást is ebbe az irányba kell terelni, ugyanakkor egy bohém, lazább hangulat esetén nem szükséges ehhez ragaszkodni. Ennek
fényében választható szmoking, frakk, zsakett, valamint hagyományos öltöny is.

Hogyan érdemes választani a különböző anyagú változatok közül?

Az anyag szempontjából nagyon sokat számít a kényelem. Mindenképpen olyan összetételt kell választani, amely bármilyen hőmérséklet és időjárás esetén jól szellőzik, és nem izzad benne. Ajánlott minőségi, természetes alapanyagokban gondolkozni. Szintén nagy előny, ha az anyag nehezen gyűrődik, így egész nap komfortosan érezheti benne magát.

Milyen méretek vannak belőle?

A méret megválasztása kapcsán léteznek fontos aranyszabályok. Lényeges például, hogy a nadrág szárának olyan hosszúságúnak kell lennie, amely ülő helyzetben sem csúszik fentebb a bokánál. Előny, ha derékban is passzol, ha behúzott hassal próbál egész nap enni, táncolni, kellemetlenül érezheti magát az este végére. Az ingujjak a zakó alól legfeljebb 1 centiméterre lóghatnak ki, a vállaknál a varrás jó helyre esése pedig szintén lényeges.

Milyen színekben és mintában ajánlott gondolkozni az esküvői öltöny
kapcsán?

Nagyon fontos, hogy az öltöny színének minden esetben harmonizálnia kell az esküvő stílusával, valamint a menyasszony ruhájával egyaránt. A klasszikus fekete mellett szóba jöhet a sötétkék, a mélykék, a szürke, de akár adott esetben a bézs, a világosbarna és a fehér is.

Mit érdemes tudni a kiegészítőkről?

Számos olyan kiegészítő létezik, amelyek megválasztása elengedhetetlen a tökéletesen stílusos megjelenés kialakításához. Az ing esetén például nagyon lényeges az ideális szabás. Ellenkező esetben ugyanis van esély arra, hogy úgy nézzen ki a vőlegény, mint akinek válltömése van. A színnek szintén komoly szerepe van, a klasszikus elegáns vonalon a hófehér, az ekrü, a világosszürke és a világoskék árnyalatokban ajánlott gondolkozni. Ezen felül lényeges a nyakkendők színe, az anyaga, és a hosszúság is, nem beszélve a különféle mintákról, amelynek szintén harmonizálnia kell az ing és az
esküvői öltöny színével.

Nem feledkezhetünk meg a mellényről sem, amelyek szintén fontos alappillére az esküvői öltöny szettjének. Alapszabály, hogy a nadrág tetejét mindenképpen fednie kell, a színének pedig el kell térnie a zakó színétől, ugyanakkor harmonizálnia kell vele.

További hasznos kiegészítő lehet a kitűző, az öv, az óra, a mandzsettagomb, a szemüveg, a díszzsebkendő is. Ezen felül a zoknikról és az alsónadrágról sem szabad megfeledkezni, amelyekből a sötét színű, természetes anyagú, kényelmes változatok a legjobbak. Az öltöny színe mérvadó a cipőválasztás terén is, ugyanis az elegáns megjelenés csak abban az esetben garantált, ha ez a két
darab összhangban van egymással.

A fentiek mentén olyan esküvői öltönyt választhat magának, amely nem csak kényelmes és elegáns, de hűen tükrözi a nagy esemény fényét is és tökéletesen passzol minden részlethez, amit jövendőbeli feleségével megálmodtak. Így minden téren tökéletes körülmények között mondhatják ki a boldogító igent a családtagok és a barátok előtt!

Ha bizonytalan, hogyan is válassza ki a tökéletes esküvői öltönyt, látogasson el hozzánk a MrSale öltönyüzletbe, és kérjen segítséget stílustanácsadóinktól!

Ha vendégként hivatalos esküvőre, akkor érdemes megnéznie ezeket az öltönyöket illetve ezeket a női alkalmi és örömanyaruhákat is.