0 Termék
Oldal kiválasztása

Egészségügyi köpeny

1–15 termék, összesen 16 db

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Kinek való? | Munkák | Évszakok | Színváltozatok

Multifunkcionális munkaruha nőknek és férfiaknak. Mit kell tudni az egészségügyi köpenyről? Bemutatjuk a színeket, fazonokat, formákat!

Kinek való az egészségügyi köpeny?

Köpenyeink között több kialakítást is megtalál, vannak férfi, női és uniszex fazonok is, szűkebb, karcsúsított, illetve „ápol és eltakar” jellegű darabok, melyek bármilyen testalkaton jól mutatnak.

Fontos szem előtt tartani, hogy az egészségügyi köpenynél csak részben fontos a külcsín: legalább annyira számít a praktikum is! A különböző egészségügyi szakmákhoz más-más kialakítás lehet a legkényelmesebb.

Milyen munkákhoz illik egészségügyi köpenyt hordani?

Ugyan számos munkának kiegészítő kelléke egy jó köpeny, elsősorban az egészségügyi alkalmazottak igényeihez illeszkedik. Az orvosok, nővérek és más dolgozók bonyolult munkájuk és szerteágazó feladataik miatt kialakítottak az évszázadok alatt egy olyan multifunkcionális ruhadarabot, ami tökéletes kiegészítője lehet a mindennapjaiknak. 

Az egészségügyi köpenyt nem csak orvosok, de a kórház egész személyzete hordhatja a takarítóktól a főosztályvezetőig, a csecsemős nővérektől a műtősökig. De nem mindegy, melyik szakmához milyen kell: zárt, nyitott, könnyű vagy strapabíró fajta? Mindenképpen érdemes a kórház dolgozóival is konzultálni, mert gyakran régről ott ragadt típusok vannak „forgalomban”, miközben a világ elrohant a divat és a funkció tekintetében is. Fontos, hogy a munkatársak jól érezzék magukat, hogy az egyenruha funkcionális legyen, és őket szolgálja, ne a tradíciókat. 

Milyen évszakban kellemes egészségügyi köpenyt hordani?

A köpeny mindenkor, minden időben megfelelő: nyáron a teljes alakot, felsőt takaró köpenyeket a hölgyek gyakran kisruhaként hordják, ha a munkájuk nem teszi szükségessé az aláöltözést. Télen pedig „ápol és eltakar” jellegű ruhadarab, hiszen eredetileg ruha fölé tervezték hordani. A köpeny alá akár egy teljes, meleg aláöltözet elfér kényelmesen: az átmeneti évszakokban pedig nyugodtan lehet játszani a rétegekkel. Gyakorlatilag bármit alávehet a dolgozó, hiszen a zártabb jellegű  köpeny, ha végig be van gombolva, semmit nem árul el abból mi van alatta.

Vannak olyan köpenytípusok, amelyek kimondottan „keveset fednek”, azaz nem takarják el a teljes testet, oldalt inkább kötős megoldással vannak kialakítva. Ezeket természetesen nem tudják a kollégák önálló öltözetként hordani. Ezek többnyire szellősek és könnyű anyagból készülnek, pont azért, hogy ne terheljék túl a ruházatot. Ennek köszönhetően a melegebb napokon is kényelmes viselésük.

Milyen színváltozatai vannak az egészségügyi köpenynek?

A legjellemzőbb a fehér szín, ezt minden kórházban használják. Ez, amiről a páciensek, látogatók és családtagok megismerik a kórházi, egészségügyi szakembert. A fehér szín megbízhatóságot, tisztaságot, sterilitást és szakértelmet sugall, amik elengedhetetlen erényei minden egészségügyi intézménynek.

A fehér szín sajátossága, hogy meglátszanak rajta a foltok és szennyeződések, így azonnal feltűnővé válik, ha ki kell mosni, vagy le kell cserélni. A fehér textilt könnyebb tisztítani, jobban viseli az erősebb vegyszerek, folttisztítók, fehérítők használatát.

De a fehér szín nem egyeduralkodó: bizonyos osztályok más színeket viselnek. Népszerűek például a színes orvosi köpenyek olyan osztályokon, ahol gyerekekkel is foglalkoznak, például a gyerekgyógyászat, szülészet-nőgyógyászat. Ez nem csak a fiatal páciensek kedvét dobja fel, de könnyebben beazonosítható az is, hogy ki hova tartozik és milyen helyzetben kitől lehet segítséget kérni. Az egyes kórházakban és rendelőkben – főleg ami magánkézben van – az utóbbi időben az is jellemző, hogy a hely arculatához illő színeket viselnek a kollégák.

Ha bizonytalan abban, hogy a sok szín és különböző fazonok közül melyiket válassza, nyugodtan hívjon fel minket, vagy jöjjön el hozzánk a MrSale Öltönyüzletbe, felkészült kollégáink szívesen segítenek a döntésben!