0 Termék
Oldal kiválasztása

Tunika

1–15 termék, összesen 20 db

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Miért előnyös? | Színek | Kinek áll jól? | Évszakok | Tisztítás

Az egészségügyben dolgozó hölgyek számára remek választás lehet munkaruha gyanánt egy praktikus és kényelmes tunika. A rendszerint könnyű anyagból készült, komfortos viseletet biztosító ruhadarab könnyen mosható, éppen ezért orvosok, nővérek, ápolók és hasonló munkakörben dolgozók számára ideális viselet. Így természetessé válik a szakmai megjelenés, a higiénia és a kényelem egyaránt a munkavégzés során.

Miért érdemes tunikát viselni munkaruhaként?

Amellett, hogy kényelmes és praktikus, egyéb okok miatt is ajánlott a tunikát választani munkaruha gyanánt az egészségügyben. Viselésével könnyen felismerhetővé válnak a szakemberek a munkahelyen, így azok is tudni fogják, kihez mivel lehet fordulni, akik először járnak az intézményben. Emellett a tunikák kényelmesek és praktikusak, mivel általában több zsebbel rendelkeznek, ahol a szakemberek kisebb eszközöket és fontos dokumentumokat tárolhatnak. Nem véletlen, hogy sok egészségügyi szervezet választja ezeket egyenruhának is, különböző színekben. 

Milyen színekben elérhető?

Az egészségügyi ruházatként funkcionáló tunikák többféle színben elérhetőek, ezek közül a leggyakoribbak általában a fehér és a kék. Ennek az oka, hogy az egészségügyi munkaruházatban a színek általában a szakmai előírásoktól és az adott munkahelyi előírásoktól is nagy mértékben függnek. 

Milyen testalkatú embereknek áll jól a tunika? Kiknek nem előnyös?

Ezek a tunikák általában sokféle testalkathoz jól állnak, ami az egyenes és laza szabásnak köszönhető, ám néhány részletre természetesen fontos odafigyelni. Mivel a legtöbb esetben nem követi a test vonalait, így gyakorlatilag kevés olyan hölgy van, aki számára nem előnyös. A magasságot viszont már érdemes figyelembe venni a választás során, ugyanis, ha valaki például az átlagnál alacsonyabb, a tunika túl hosszú lehet, ami bohókás hatást eredményez, viszont a nagyon magas emberek esetében rövidnek bizonyulhatnak bizonyos modellek. Éppen ezért érdemes ezt is mérlegelni a vásárlás során.

Milyen évszakban kellemes tunikát hordani?

Mivel ezek a tunikák könnyű anyagból készülnek, egész évben bátran lehet őket viselni. Nyáron érdemes jól szellőző típust választani, amely rövid ujjú vagy ujjatlan, míg az átmeneti időszakokban a könnyebb anyagú tunikák és a hosszabb ujjú változatok lehetnek ideálisak. Hűvösebb időben bátran alá lehet venni egy vékonyabb réteget is, így biztosan nem kell aggódni az időjárás miatt. Sőt, a tunika télen is viselhető, ilyenkor érdemes vastagabb anyagból készült, hosszú ujjú tunikát választani, amely jobban melegen tart, alá pedig vékony pulóvert, leggingset vagy harisnyát lehet húzni.

Mennyire kényes? Milyen sűrűn, hogyan kell tisztítani?

Ezek a ruhadarabok általában könnyen tisztítható és strapabíró kivitelben készülnek, ám természetesen nagyon fontos a pontos tisztítási utasítások betartása ahhoz, hogy tényleg hosszú távon megőrizzék a minőségüket. 

A legtöbb ilyen jellegű tunika mosógépben mosható, de fontos ellenőrizni a címkén található mosási utasításokat. Általában ajánlott hideg vagy enyhén meleg vízben mosni, kifordítva, annak érdekében, hogy ne veszítse el a színét idő előtt. Az anyagoktól függően lehet, hogy vasalásra is szükség van a tunika simaságának és megjelenésének fenntartásához. Ezzel kapcsolatban is érdemes a címkéről tájékozódni az adott darabbal kapcsolatban. Amennyiben a tunikára erős szennyeződés kerül, akkor ajánlott előkezelést alkalmazni mielőtt mosásra kerülne a sor. 

Az egészségügyben dolgozó hölgyek számára remek választás egy ilyen tunika, amely csinos, ugyanakkor komfortos, gyakorlati szempontból kiváló megoldást jelent a mindennapok során.