0 Termék
Oldal kiválasztása

Ballagó alkalmi ruha

1–15 termék, összesen 38 db

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Fazonok | Méretek | Színek | Kiegészítők | Ruha osztályfőnököknek

Egy ballagás mindig különleges esemény: azon túl, hogy egy korszak lezárását jelenti és kilépnek a diákok a nagybetűs életbe, ezen az eseményen van utoljára együtt az osztály. Az évek alatt kis családdá vált közösségek ilyenkor rendszerint közösen választják ki a minden szempontból megfelelő
ballagási ruhákat fiúknak és lányoknak egyaránt. A gyerekek ízlése mellett természetesen ilyenkor fontos figyelembe venni azt is, hogy mit engednek meg az iskola szabályzatai. Mivel a kínálat igen széles, mindenki megtalálhatja az egyes ruhadarabok között a tökéleteset, ami minden diáknak jól áll.

Mindez alapvetően nem tűnik könnyű feladatnak, hiszen a diákok eltérő magassággal, alkattal és ízléssel vannak megáldva. Ám egy megfelelően széles kínálatból nem lehetetlen olyat választani, ami mindenki számára tökéletesen megfelel. Így nem csupán egy ballagó ruhával, de egy elegáns, máskor is használható szettel lesz gazdagabb a fiatalok ruhatára, amelyet később is bátran magukra ölthetnek.

Milyen ballagó alkalmi ruha fazonok közül választhatnak a diákok?

A lányok számára az jelentheti a dolog nehezét, hogy igen széles körben válogathatnak, hiszen a nadrágos és szoknyás kosztümök mellett ma már hódítanak az eltérő hosszúságú egyberuhák is.

Mivel fontos, hogy minden testalkaton jól mutasson a választott darab, érdemes kevésbé testhezálló, normál szabású ruhákban gondolkozni, amelyből mindenki számára van méret. Ám először is el kell dönteni, hogy melyik vonalon indulnak el. Ha ezzel kapcsolatban egyöntetű döntés születik, jöhet a választás szín, fazon, minta egy egyebek terén.

A kinézet mellett lényeges szempont a kényelem is. Az ujjak és vállak nélküli ruha például csúszkálhat és igazgatásra szorulhat, ami kényelmetlen lehet. Ugyanez igaz a túl vastag anyagból készült zakókra, a nem természetes anyagokból készült felsőkre vagy akár a nadrágra vagy hosszú szoknyára, aminek az alja beleakadhat a magassarkúba lépcsőzés során.

Ebben a ruhában jelennek majd meg a diákok az érettségin is, ahol kiemelten lényeges a komfortérzet – vagyis számos apróságra érdemes odafigyelni a külcsín mellett, aminek hatalmas jelentősége lehet a ballagás napján és később is.

A fiúk esetében szintén igen széles a kínálat, érdemes egy kicsit elrugaszkodni az ing, farmer, zakó kombinációtól és befektetni egy megfelelő ballagási öltönybe – nézze meg a fiúk számára kialakított kínálatunkat!

Mit érdemes figyelembe venni a méretek kapcsán?

Mivel több diák együttes választásáról van szó, ha megvannak a kiválasztott darabok, mindenkinek egyénileg kell kiválasztani a megfelelő méretet. Egy kosztüm esetében például főként arra érdemes odafigyelni, hogy ne legyen a blézer ujjrésze túl rövid vagy hosszú, és pontosan passzoljon a vállaknál is a varrás. A nadrágnál a derék mérete mellett javasolt a hosszra is figyelni, hogy ülésnél se csússzanak boka fölé a szárak. Nem elég a konfekcióméretet megadni és megrendelni online a terméket; érdemes elmenni és személyre igazíttatni, hiszen jó esetben sokszor fogja még az ifjú hölgy viselni ezt az szettet.

Amennyiben szoknyás verzióra esik a választás, fontos, hogy legfeljebb térd fölé érjen ez a ruhadarab. Alkalmi ruhák esetében a vállak szabására és a dekoltázsra javasolt figyelni a méretezés szempontjából. Ebben az esetben nem érdemes „spórolni” a méreten, hiszen lesz olyan kishölgy, akinek az XS-es méret áll jól, míg mások az XL-es verzióban fognak tökéletesen mutatni.

Milyen színekben ajánlott gondolkozni?

Ma már számos színben elérhetők a ballagó ruhák, így garantáltan mindenki megtalálja közöttük az osztály számára leginkább megfelelőt. A fiúk és a lányok ruhájának passzolnia kell egymáshoz, amit a teljes ruházat vagy akár bizonyos kiegészítők segítségével lehet elérni. Így a klasszikus fekete, sötétkék és szürke mellett egyéb árnyalatok is bátran becsempészhetők a szettekbe. A minták terén egy ilyen eseményen a kevesebb néha több elvét javasolt követni, ugyanis a sűrű és apró minták nagy mennyiségben zavaróan hathatnak, amikor számos diák viseli ugyanazokat a ruhadarabokat.

Milyen kiegészítők illenek a ballagó alkalmi ruhához?

A ballagó ruhák kapcsán beszélhetünk egyforma és egyedi kiegészítőkről egyaránt. A fiúk nyakkendőjének színe passzolhat például a lányok derekára között masnihoz vagy éppen csuklódíszhez, de díszzsebkendőhöz is lehet választani akár bolerót. E téren a választék nagyon széles és egy kis kreativitással egészen egyedi megoldások is születhetnek egy-egy osztály esetében.

Az egyedi kiegészítőkkel kapcsolatban jó tanács, hogy érdemes visszafogottnak lenni, hiszen ez az esemény az egész osztály egységéről szól. Nem kell azonban teljesen elfelejteni a személyes kedvenceket. Az ékszerek, az óra viselésének például nincs semmilyen akadálya.

Fontos ugyanakkor kiemelni e téren azt, hogy ha lehet, a lányok cipősarka semmiképpen se legyen 5 centiméternél magasabb, ugyanis a lépcsőzés és a füves területen való séta során ez akár balesetet is okozhat. Ha valaki a hétköznapok során nem szokott magassarkút viselni, annak nem ajánlott ilyenkor elkezdeni, ugyanis garantáltan kényelmetlen lesz, és sokat vesz el az esemény élvezetéből is.

A feltűnő kiegészítőket érdemes a ballagás idejére háttérbe szorítani, ugyanis azok adott esetben sokat ronthatnak az összképen, amelyen olyan sokat dolgozott az egész osztály. A parfüm használatát is érdemes egy kicsit visszafogni, a tömeges illatfelhő ugyanis zavaró is lehet egy idő után. Ám ha vége az esemény hivatalos részének és megkezdődik a családdal, barátokkal való ünneplés, zöld az út az egyéni stílus kibontakoztatásában!

Milyen tanácsokat érdemes megfogadni az osztályfőnök esetében?

Bár sokan hajlamosan kevés figyelmet szentelni ennek, a tanárok öltözéke is hozzátartozik a ballagási szettek megálmodásakor. Az osztályfőnök esetében alapvetően kétféle megoldás létezik; az egyik, hogy nemtől függően a lányok vagy a fiúk ruháját ölti magára a pedagógus, beolvadva ezzel a diákok közé. Természetesen nem muszáj feltétlenül ugyanazokat a ruhadarabokat választania, de javasolt olyan öltözéket magára öltenie a nagy napon, amely tökéletesen harmonizál a gyerekek öltözékével. A színek és egyen kiegészítők terén például nem érdemes eltérni attól, amit a fiatalok viselnek, így minden szempontból tökéletes lehet a harmónia.

A fentiek nyomán olyan ballagó ruha szetteket lehet összeállítani, amelyben minden diák komfortosan érzi magát, minden alkat esetében ugyanúgy csinosan mutat, a viselése pedig nem csupán egyetlen alkalomra szól. Így lesz igazán különleges esemény a nagy nap, amely egy korszak lezárását és egy új korszak kezdetét jelenti a gyerekek számára. Mindezeknek hála pedig pozitív emlékek kísérik majd ez az eseményt, amiből jellemzően csak egy van az életben.

Jó ha tudja!

Már meglévő fazonjainkat lehet kombinálni. Nem kell ragaszkodni a szettekhez, a több darabos ruhák bárhogyan variálhatóak egymással.

Minden ruhadarab konfekcióméretben készül, de bármit testalkathoz tudunk igazítani. Áraink tartalmazzák a méretre igazítást, nincs külön díja ez a szolgáltatás része. Lányoknak 50-es méretig tudunk ballagó ruhát biztosítani.

Különleges igényeit kérjük, hogy előre jelezze Bálint Edit kolléganőnknek (+36 20 289 0614), aki mindenben segítségére lesz.