Oldal kiválasztása

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Viselése | Elegancia | Fazonok | Anyagok | Színváltozatok

A ballagó nadrág az öltöny része. Az ünnepi öltözék nélkülözhetetlen darabja.

A ballagó nadrág azonban nem csupán egy ünneplő viselet, hanem egy szimbólum is egyben, mely régebbre nyúlik vissza, mint gondolná.

A fiatal fiúk életében régen (50-100 évvel ezelőtt) volt egy határpont, ami az öltözködésükben is tükröződött. Ilyenkor azt mondták nekik: „nadrágos ember lettél, fiam”. Ez azt jelentette, hogy a kisfiúk rövidnadrágját felváltotta a férfias hosszúnadrág. 

Tudta, hogy a hagyományokhoz nagyon ragaszkodó családok öltözködésében ez még mindig jelen van? Az angol királyfik például fiatal korukban egyáltalán nem hordhatnak hosszúnadrágot, ezzel meg kell várniuk 8 éves korukat.

Mikor, hova illik viselni a ballagó nadrágot? Hova nem való?

Természetesen ballagásra, de nem minden esetben! 

A fiúk általában az érettségire kapják meg az első öltönyüket. Sokan nem tudják, de a férfiak esetében az öltöny-együttes a mai napig egy beavatási határ, a felnőttkort jelzi. A ballagó nadrág a 18 éves kornál fiatalabb fiúk viselete, amit azonban érdemes egyfajta általános ünnepi viseletként is hordani. 18 év alatt szinte minden iskolában valamilyen egyenruha-ing vagy mellény és ing-kombináció van előírva, amihez a fiúk számára sötét nadrág, a lányoknak pedig sötét szoknya a kötelező. 

Ing, mellény, sportzakó és persze  elegáns nadrág adható akár gyermeknek is, de 18 év alatt inkább a ballagó nadrág és ing kombinációja a javasolt.  

Mennyire számít elegáns viseletnek a ballagó nadrág?

Ez a fiatal fiúk egyik legelegánsabb viselete. Ha nem növik ki 2 hét alatt, megfelelően szolgálhat bármilyen hivatalos alkalom során, színházban, fellépések alkalmával, múzeumi kiránduláson. Az eleganciáját az adja, hogy a ballagó nadrág már kimondottan egy ünnepi anyagból készült, klasszikus viselet. Még a slim fazonok és az alacsonyabb derekú nadrágok is tökéletes „gyakorlóterepet” jelentenek. Már magában hordozza az öltöny formalitását, de még nem egy teljes szett, amiben tudni kell(ene) mozogni és viselkedni. A ballagó nadrág előkerülhet iskolai ünnepségeken, állami ünnepeken, megemlékezéseken. 

Milyen fazonokat készítenek belőle?

A ballagó nadrágok a legszélesebb skálán mozognak: a slim, alacsony derekú, szűkebb, divatos nadrágfazonok mellett megjelennek az abszolút klasszikus viseletek is. A választás során figyelembe kell venni, hogy a fiatal fiúk néha 12-14 éves korukban nagyot nőnek, és olyan nagyok, magasak és néha erős testalkatúak lesznek, mint egy felnőtt férfi. Ezzel együtt hirtelen megváltozhat az is, hogy milyen fazon áll nekik jól. Éppen ezért nálunk mindenki megtalálja a számítását – a kis méretektől, vékony deréknagyságoktól és szabásoktól egészen a nagyon is nagy és széles méretekig minden nagyságban kaphatók ballagó nadrágok!

Hogyan érdemes választani a különböző anyagú ballagó nadrágok közül?

A nadrág szövetei közül érdemes a kellemesebb, puhább, jó nedvszívóképességű textúrákat választani. Olyan korosztályról van szó, akik ugyan nagyon szeretnek divatozni, szeretik, ha elegánsak, menők, trendik, de ki nem állhatják a szúrós, merev, kényelmetlen anyagokat. Az új generáció számára ráadásul a melegítő is utcai viseletté vált, vagyis kiemelten fontos számukra a kényelem. 

A műszálas anyagokon jellemzően nem szellőznek, nem elég puhák, és általában meglátszik rajtuk, ha a gyerek felül egy padra, vagy leül a földre az ünneplőnadrágban. Ezt meg fogja tenni bármilyen tiltás mellett, bármilyen büntetés kilátásba helyezésével is, így aztán érdemes inkább az életkori és lazasági faktorokat is figyelembe venni az anyagválasztás során. 

Milyen színváltozatai vannak?

Talál kimondottan extravagáns színeket is, de ezeket az esetek többségében nemcsak hogy a boltok, üzletek és divatszakértők nem javasolják, de az iskola is tiltja. A ballagók és az ünnepségeken résztvevő diákok egységes képet kell hogy mutassanak. A javasolt színváltozatok ezért a sötétkék, esetleg sötétzöld, a szürke különböző árnyalatai és természetesen a fekete. Ezek a színek jól kombinálhatók az ingek és nyakkendők minden típusával és az elegáns cipőkkel is. Ha a csemete mindenképpen ki akarja fejezni az egyéniségét, azt érdemes a kiegészítők felé terelni.

A fiúk életében nagy esemény a ballagó nadrág viselése, ezért fontos, hogy legyen kényelmes, szép – és lehetőleg többször hordható!

Minden ruhadarab konfekcióméretben készül, de bármit testalkathoz tudunk igazítani. Áraink tartalmazzák a méretre igazítást, nincs külön díja ez a szolgáltatás része. Fiúknak 70-es méretig tudunk ballagó ruhát biztosítani.

Különleges igényeit kérjük, hogy előre jelezze Bálint Edit kolléganőnknek (+36 20 289 0614), aki mindenben segítségére lesz.

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0