Oldal kiválasztása

Wrangler és Lee farmernadrág 15.990 Ft!

Öltözködési tanácsadás

Professzionális öltözködési tanácsadás

Mit nyújt Önnek egy személyre szóló öltözködési tanácsadás?

A MrSale Öltönyüzletben meghatározzuk a testalkatát, és megmutatom, melyek azok a fazonok, amelyek jól fognak állni Önnek.
Színtanácsadás: megmutatom, hogy az arcához, szem-, bőr és hajszínéhez, illetve személyiségéhez milyen színek állnak jól.
Elmesélem, hogy mikor, mit, hogyan illik viselni.
Az üzletben megkeresem a szükséges ruhadarabokat, Önnek csak próbálnia kell, ezzel rengeteg időt megspórolhat.

Pászti Beáta öltözködési tanácsadó
Pászti Beáta vagyok, az Ön stílustanácsadója. A Mod’Art francia divatiskola magyar tagozatán vizsgáztam stylistként, több mint 16 éve tartok személyre szabott öltözködési tanácsadást a MrSale Öltönyüzletben.

Kinek ajánlom az öltözködési tanácsadást illetve stílustanácsadást?

A stílustanácsadás egy személyes szolgáltatás, mely magában foglalja a színtanácsadást, a méretek, testalkat, fazonok kiválasztását, de beszélgetünk a dress code-okról és az anyagokról is.

A legtöbben azért jönnek el hozzám, mert szeretnének megváltozni, szeretnének jobban kinézni. Gyakori, hogy egy fogadás, állásinterjú vagy akár egy randevú előtt kérik a tanácsomat. Szerencsére egyre többen vannak, akik azért keresnek meg, hogy együtt alakítsuk ki a tökéletes alapruhatárat, így minden helyzetre fel lesznek készítve.

Garantálom, hogy elégedett lesz a végeredménnyel!

Hogyan veheti igénybe a személyre szabott öltözködési tanácsadást?

 

 1. Töltse ki a jelentkezési lapot! 
 2. Ezután felhívom Önt, és megbeszélünk egy időpontot. 
 3. Általában 2-3 napon belül tudunk találkozni, ritkán fordul elő, hogy ennél többet kell várni.

Időpontfoglalás öltözködési tanácsadásra

Férfi alapruhatár kialakítása

Manapság a férfiruházat terén is óriási a választék – mindenből léteznek hagyományos és klasszikus, illetve modern, a legújabb divatot követő fazonok is. De ha valaki különlegesre, extravagánsra áhítozik, a különc holmik után sem kell sokáig járkálnia. 

Ha a munkahelyén megkövetelik a szolid, hagyományos stílust, a szabadidejében bátran kísérletezhet merészebb darabokkal, hiszen nagy jelentősége van életvitelünknek az öltözködésünkben.

Egy stílustanácsadó segíthet abban, hogy többet ne kelljen az öltözködésén gondolkodnia. Keressen bátran, akár a munkájához, akár a hétköznapjaihoz van szüksége egy stílusos és kényelmes alapruhatárra!

Időpontfoglalás

Legalább egy darab öltönyre minden férfinak szüksége van az életében, hiszen bármikor jöhet egy meghívás, egy színházi előadás, egy kiemelten fontos randevú, amikor illik öltönyt felvennie. Sokan ilyenkor kezdenek kapkodni. Ennek általában az a vége, hogy gyorsan vesznek valamit, ami valószínűleg nem áll jól, nem jó a méretezése, vagy éppen nem felel meg az aktuális divatnak.

Egy jól összeválogatott alapruhatár segít abban, hogy bármikor, bármilyen meghívásra igent mondhasson, és ne kelljen kapkodnia, hogy megfelelő öltözetet találjon. Az alapruhatár egyszerű, könnyen párosítható, összehangolt színekből áll, és mindig biztosra veheti, hogy megfelel az öltözködési szabályoknak.

Ebben segítek Önnek, ha ellátogat a MrSale üzletébe.

Időpontfoglalás

A tökéletes öltöny kiválasztása

Az öltöny azonos színű és mintázatú anyagból készült zakó, nadrág (és esetleg mellény) együttese. Minden olyan ruházat, mely ezt az egységet megtöri, már zakó-nadrág kombinációnak számít. A kettő között jelentős különbség van: az öltöny sokkal elegánsabb, zártabb, ünnepélyesebb ruhadarab, mint a zakó-nadrág kombináció, amit inkább lazább eseményekre ajánlunk.

Az öltönynek minden helyzetben tökéletesen kell illeszkednie és kényelmesnek kell lennie. A méret tekintetében soha ne kössön kompromisszumot, és nincs olyan, hogy „majd belefogyok/belehízok”. Ne vegye meg, ha nem érzi magát jól benne már a próba során sem!

A helyes méret kiválasztásában segíthet az alábbi video:

Milyen öltönyök legyenek az alapruhatárban?

Alapöltönye legyen hagyományos fazonú, egysoros, két vagy háromgombos esetleg mellényes, mindenképpen 100% gyapjú vagy gyapjúkeverék szövetből készült, sötétebb semleges színű, esetleg enyhén csíkos. Nyári öltönynek választhat világosabb színt, lazább szövetből.

A leguniverzálisabb öltönyök:

 • Tengerészkék öltöny: Gyakorlatilag minden férfinak jól áll, és szinte bármilyen inggel, nyakkendővel viselhetjük. Ennek köszönhetően szerte a világon igen kedvelt és gyakori viseletnek számít. Megtalálható mind az „angolos” mind az „olaszos” stílusú ruhákat viselők gardróbjában. Sőt a zakóhoz, vagy nadrághoz külön is könnyű öltözni (pl. tengerészkék zakóhoz egy farmer és fehér póló igazán jó választás). Ha az Ön szekrényében csak egyetlen öltönynek van helye, akkor mindenképpen ezt a darabot ajánlanám!
 • Szürke öltöny: A legtöbb ember számára ez az üzletemberek színe. Ha nem variálják például egy színes, divatmintás nyakkendővel vagy egyéb kiegészítővel, viselője komoly, megközelíthetetlen ember benyomását keltheti. A szürke öltöny zakóját és nadrágját már nehezebb külön használni, de a feketével vagy fehérrel való kombináció jó megoldás lehet.
 • Csíkos öltöny: A hajszálcsíkos öltöny képéhez a nagyvárosi üzletember, vagy ha keménykalappal párosul, az angol gentleman képe társul. A függőleges csíkozás (ha a zakó egysoros) mindig magasabbnak láttatja az alacsony, zömök embert, azaz karcsúsít. Bár a csíkos öltönyt régebben a konzervativizmus jeleként tartották számon, ma a divattervezők egyre többször használnak ilyen mintájú szövetet. A csíkos öltöny fehér pólóval jó választás pl. baráti összejövetelekre, de a csíkos ing, csíkos öltöny kombinációt kerülje!

Modern öltönyök: A mai kor férfija egyre kevésbé rajong a hagyományosnak számító sötétkék, szürke, vagy hajszálcsíkos öltönyökért. Az ő tetszésüket inkább az olívazöld, a barna színű, divatos kelmékből szabott, új irányokat követő darabok nyerik el. A kordbársony, vászon vagy pamutbársony öltönyökről tudni kell, hogy kevésbé elegáns darabok, ezért üzleti tárgyalásokra nem ajánlottak, hacsak nem vadászat közben tárgyalunk meg egy nagy volumenű projektet. Inkább ajánlom ezt a viseletet munkaidőn túlra, társasági összejövetelekre, pólóval, pulóverrel, pólóinggel.

Zakó

Semleges színű zakót válasszon alapnak, ami jól variálható különböző színű ingekhez és nadrágokhoz.
Évszaknak megfelelően legyen a szekrényében:

 • egy vastagabb, téli, 100% gyapjú zakó,
 • átmeneti gyapjúkeverék, vagy kord zakó,
 • nyári pamut-len vászon zakó.

 Mintázata lehet tweed vagy kockás is, de ezek már korlátozzák az alkalmazhatóságát.

Sportzakó, blézer

A leghasznosabb kiegészítő ruhadarab a sportzakó, ebből mindenféleképpen érdemes beszerezni egyet a ruhatárába. Ügyesen kombinálva rengeteg változatot kihozhat belőle. Egy klasszikus fémgombos blézer, inggel, nyakkendővel, sötét nadrággal elegáns, de pl. farmerrel, pamutnadrággal, pulóverrel, pólóval, papucscipővel könnyedebb hatást kelt. A blézert jó minőségű sportzakóval is helyettesítheti. 

A nyári hónapokra ajánlom a pamut- és vászonzakókat.

Ing

Az ing mára kiemelten fontos és szinte nélkülözhetetlen ruhadarab a férfi ruhatárban. Nem csak kiegészítőként viselhetjük, magában is karakteres és stílusteremtő lehet, ha jól választja meg. Megkülönböztetünk hivatali/alkalmi és lezser ingeket.

Egy 100% pamut vagy pamutkeverék, standard galléros fehér ing minden alkalomhoz illik, hordhatja öltönyhöz, zakó-nadrág összeállításához vagy szóló nadrággal. Ezen kívül érdemes beszerezni néhány egyszínű vagy csíkos, 100% pamut, pamutkeverék vagy len szövet inget is. Színe harmonizáljon a felsőruházatával!

Kisfilmünkből megtudhatja, hogyan válasszon megfelelő méretű inget:

Milyen alkalomra milyen inget válasszon?

 • Egyszínű ingek: ezekkel – ha világosak – biztos nem nyúlhat mellé, ugyanis könnyű hozzájuk színben illő öltönyt és nyakkendőt találni. A sötétebb színű ingekkel (pl. fekete) már nehezebb dolga lehet, ugyanis, ezek az ingek inkább a mélyebb tónusú nyakkendőkkel harmonizálnak, és általában az „élénk” típusú férfiaknak állnak jól, viselőinek extravagáns ízlésvilágáról tanúskodnak.
 • Csíkos ingek: nagyon népszerűek, a szabály szerint minél világosabb a csík, annál konzervatívabb, és minél teltebb színű a csík, annál merészebb, vagányabb az ing.
 • Kockás ingek: A csíkozáshoz hasonlóan, a kisebb, világosabb kockák még elmennek alkalmi viseletnek, de ahogy erősödnek a színek, úgy veszítenek eleganciájukból ezek az ingek. A kockás mintájú inghez a nyakkendő kiválasztása nem könnyű feladat!

Lezser ing

Ha nem igazán érzi jól magát pólóban, vagy egy elegánsabb ingben, akkor érdemes megpróbálkoznia egy lezser inggel. 

 • Nyárra az ízlésétől, és persze a divatirányzattól függően egyszínű, csíkos, geometriai mintás vagy virágos, de mindenképpen rövid ujjú pamutinget válasszon
 • A téli hónapokban viszont a hosszú ujjú, vászon, velúr, kordbársony vagy dzsörzé inget ajánlom

Nyakkendő

Ennek a ruhadarabnak nincs külön funkciója.

Egyetlen feladata a díszítés, a ruházat színesítése, egyedivé varázsolása.

Alapanyaga selyem vagy poliészter.

Legyen egy sötétebb egyszínű nyakkendője, ami megy az öltönyhöz a zakókhoz és az ingekhez, ez az alkalmi nyakkendő. A többi lehet apró vagy nagyobb mintás, de a minták felváltva illeszkedjenek az ing és a felsőruházat színeihez. Válasszon egy csíkos nyakkendőt is, melynek a csíkjai vadabb színből is lehetnek, de az egyik szín mindenképp illeszkedjen az inghez vagy a felsőruházathoz!


Így kösse meg a nyakkendőt »

 

 • Egyszínűek: Az öltönyhöz hasonlóan ez szinte a legjobb választás. Arra érdemes figyelni, hogy a nyakkendő színe ne üsse az arc színét. Nem igaz, hogy az egyszínű nyakkendő unalmas! Ha jó az anyag, és a színválasztás is megy az öltönyhöz, inghez, akkor remek kombináció lehet.
 • Csíkosak: A csíkok a nyakkendőn különböző szélességűek lehetnek, és általában ferdén futnak. Ha csíkos inghez csíkos nyakkendőt köt, figyeljen, hogy a színek harmonizáljanak, de a csíkok különbözzenek!
 • Mintásak: Rengeteg féle mintás nyakkendőt találhatunk, az óriási absztrakt mintástól a pettyesen át az apró virágosig stb. A mintás nyakkendők változnak leginkább a divattal, ezért vásárlás előtt mindig tanulmányozza a friss divattrendeket!

Kabát

Annak a férfinak, aki rendszeresen öltönyben jár, ajánlott rendelkeznie legalább egy elegáns kabáttal. Télre ajánlott egy gyapjúkabát, tavaszra, őszre a ballonkabát viselését ajánlom. 

Érdemes mindig öltönyben vásárolni kabátot, hogy össze tudja őket próbálni. Mindig figyeljen oda rá, hogy a későbbiekben is több réteg férjen a kabát alá, illetve, hogy véletlenül se lógjon ki a zakó a kabát alól. A legjobban a semleges színű (fekete, sötétkék, barna, szürke, teveszőr) kabátokat tudja kihasználni.

Télikabát

Mindenképpen klasszikus szabású, sötétebb színű, rövid vagy hosszú kabátot vásároljon mindenféle különcség nélkül, így sok éven át is viselheti akár munkába járáshoz, vagy alkalmi viseletként is.

Anyaga 100% gyapjú vagy gyapjúkeverék legyen, esetleg kasmír vagy kasmírkeverék. Lehet béleletlen is, hiszen úgyis aláöltözik és nem megy benne Szibériába. 

A gallér lehet bársony vagy szőrme, de ha ez levehető, akkor célszerű csak alkalmakkor feltenni.

Ballonkabát

Ízléstől és helyzettől függően választhat ballonkabátot vagy ballondzsekit is. Az anyaga pamut vagy pamutkeverék legyen, ha lehet kivehető bélésest válasszon, ez minden évszakban viselhető, remekül megfelel munkába járáshoz, sétáláshoz, esős időben is.

Pulóver

Sportzakó vagy öltöny alá, ing és nyakkendő helyett bátran viselhet finom kötésű pulóvert is. Jó választás lehet a garbó, de ma már a V nyakú pulóver sem ritka öltöny alatt (bár ez még elég merész kombinációnak számít) 

A V nyakú pulóver pamutnadrággal vagy farmerrel lezser ing felett is jól öltöztet.

Fontos, hogy nadrágjaival és ingeivel jól harmonizáló, egyszínű vagy mintás pulóvert válasszon. Anyaga lehet pamut, pamutkeverék, gyapjú vagy gyapjúkeverék.

Nadrág

Alkalmi nadrágnak mindenképpen sötét pasztellszínű, egyszerű szabású, 100% gyapjú vagy gyapjúkeverék nadrágot érdemes választani.

Átmenetinek sötétebb és középszínű a lazább szabású, természetes vagy kevert szövetből készült nadrág, nyárinak világosabb színű laza szabású természetes alapú lenvászonból készült nadrág ajánlott.

A nadrág harmonizáljon a zakóhoz, vagy karakteresen világosabb, vagy sötétebb legyen. 

Ez a kisfilmünk segít a megfelelő nadrág kiválasztásában:

Farmernadrág

Bár már veszített népszerűségéből, szó sincs róla, hogy a farmer kimenne a divatból. A tervezők újabb és újabb fazonokkal jönnek elő, hogy mindenki találjon az ízlésének, életkorának és alkatának megfelelőt.
A farmerek egyes típusai már-már klasszikusnak számítanak, az újabb rojtos, pántokkal, cipzárakkal díszített fazonokat viszont kizárólag szabadidőben viselje!

Pamutnadrág

A farmernadrágok mellett a pamutnadrágok is egyre inkább hódítanak, mert nem olyan nehezek, szellősebbek, kényelmesebbek a merev, vastag farmernál. Sok színben léteznek, jól ki lehet őket használni. Egyszerűségük folytán mindenkinek jól állnak és könnyen kezelhetőek, hiszen kevés rajtuk a zseb, varrás és hajtás. 

A pamutnadrágoknak a további nagy előnye, hogy szinte bármilyen fazonú cipővel viselheti, lehet az elegáns fűzős cipő, papucscipő, vászoncipő vagy szandál.

Rövidnadrág

Lehet rövid, combközépig érő, vagy térdig érő. Anyaga pamut-len, pamut vagy gyapjúkeverék. Nem sportoláshoz, inkább a meleg napokon való kényelem és jó megjelenés érdekében válasszon lazább szabású rövidnadrágot!

Póló

Ezt az egyszerű ruhadarabot egykor a tengerészek viselték alsóneműként, körülbelül az ötvenes években kezdte „pályafutását” felsőruházatként. Bizonyára emlékszik James Deanre, akinek szinte védjegyévé vált a póló bőrdzsekivel. 

A hagyományos póló kerekített nyakú, de ha rövid, vagy vastag a nyaka, akkor válassza inkább a V kivágású pólót. A fehér pólót a média, a film világában fekete zakóval és napszemüveggel viselik, ez örök klasszikusnak számít.

Pólóing

Régebben inkább csak a sportolók viselték, de manapság már minden férfi ruhásszekrényében megtalálható a pólóing. A szivárvány minden színében kapható, pasztellszínektől kezdve az élénk vidám árnyalatokig. Farmerral, pamutnadrággal vagy rövidnadrággal párosítva jó viselet nyaraláshoz, elegáns öltönnyel pedig félhivatalos alkalmakra is felvehető.

Kiegészítők

 • Zokni
  Bár a zokni a ruhatár parányi részlete, mégis nagyon fontos, hogy megfelelően viseljük; egy rossz cipő-zokni párosítás „agyonüthet” egy remekbe szabott öltönyt. Arra is oda kell figyelni, hogy ha leül, elég hosszú legyen a zokni szára, nehogy kivillanjon a bokája.
 • Cipő
  A cipők rengeteg fajtáját különböztetjük meg, lehetnek fűzős cipők, bebújós cipők, szandálok, magas szárú cipők, sportcipők (tornacipők), lezser városi cipők. Fontos, hogy ruházatához passzoló cipőt válassza, ami a zoknihoz is illik. Szandálhoz pedig szinte soha nem szabad zoknit viselni!
 • Ékszerek
  Férfiaknál általános érvényű alapszabály: „minél kevesebb, annál jobb!” Egyszerre maximum két ékszert viseljen, ami lehet például jegygyűrű+ óra. Elegánsabb alkalmakra az egyik legnépszerűbb ékszer a mandzsettagomb.
 • Téli kiegészítők
  Télen a kesztyű a kalap és a sál elengedhetetlen, illetve esőben esernyőre is szükség van. Ezek legyenek semleges színűek, illeszkedjenek a télikabáthoz vagy ballonkabáthoz. A sál lehet mintás is, nem kell, hogy a ruha színei itt visszaköszönjenek.

A kiegészítőkről többet is megtudhat alábbi kisfilmünkből:

Egyéni ruházat

Az alapruházaton túl minden férfinak egyénileg kell eldönteni, hogy szabadidejében milyen ruházatot visel. Ezt nagyban befolyásol a munkahelyi előírt ruházata. 

Dress Code-okról készült leírásunkhoz és videónkhoz kattintson ide »

Ezeket a ruhadarabokat hordja szinte minden nap, ezért fontos tisztában lennie azzal, hogy melyik ruházatából és mennyi darabra van szüksége ahhoz, hogy kényelmesen teljenek a mindennapjai, ne legyen fölöslegesen tele a szekrénye, de ne is kelljen a mosás miatt aggódnia.

Ha az öltözködése nagyon előírásos, mindennap öltönyt kell viselnie, akkor többféle öltönyre, elegáns zakóra és nadrágra van szüksége. Általában ilyenkor nincs átmenet az elegáns ruházat és a farmer között, ezért fontos néhány kényelmes sportos korddal, ballon vagy vászon nadrággal, lazább zakóval és néhány sportosabb inggel kiegészíteni ruházatát.

Ha az öltözködése kevésbé előírásos, lazább munkahelyen dolgozik, többféle öltönyre, sportosabb zakóra és nadrágra van szüksége. 

Ruhatárában legyen megtalálható az elegáns, a hétköznapi és a sportos ruházat is, pulóver, póló, sportos ingek, bohém nyakkendők, melyeket szabadon kombinálhat egymással!

Ha az öltözködése kötetlen, inkább lezser nadrágokra, ingekre, pólóra, pulóverre és sportzakóra van szüksége. Ha öltönyt csak alkalomkor kell viselnie, elég az alap ruhatárban egy-két öltöny. Társasági eseményekre elegánsabb zakót hordhat lazább nadrággal is.

Ha egyenruhában dolgozik, fontos, hogy természetes anyagokból készüljön, erről a munkahelyek többségében gondoskodnak.

Készítettünk néhány rövid filmet a mindennapi öltözködéshez kapcsolódó tippjeinkről, 

Nézze ide kattintva »

Mit takar pontosan az öltözködési tanácsadás?
Segítek megtalálni a mindennapjaihoz, vagy éppen az alkalomhoz illő ruhadarabokat. A testalkatához illő méreteket és fazonokat. A színtanácsadás során meghatározzuk a saját természetes színeihez passzoló színeket. Segítek a választásban, jelentősen lerövidítem a vásárlásra fordított időt, és hosszú távon a teljes ruhatár kialakításában is támogatom Önt.
Hogyan zajlik és meddig tart egy tanácsadás?
Egy tanácsadás általában 1 órát vesz igénybe, ezalatt több szettet is össze tudunk állítani, ha kell. Először megbeszéljük, hogy milyen alkalomra keressünk ruhát, utána meghatározzuk a testalkatát, a pontos méreteit, és megmutatok néhány fazont, ami garantáltan jól fog állni. Önnek már csak azt kell felpróbálnia, ami stílusban, méretben és minden másban passzol – ezzel jelentős időt spórolva most, és minden jövőbeli vásárlás során.
Mennyibe kerül az öltözködési tanácsadás?
A stílustanácsadás teljesen ingyenes, mindössze annyit kérek, hogy előre egyeztetett időpontban jöjjön. Időpontot ide kattintva tud foglalni.
Milyen kérdésekre kaphat választ, ha részt vesz egy ilyen tanácsadáson?

Megbeszéljük, hogy milyen színek illenek össze, milyen benyomást kelt, milyen hatást érhet el egy-egy színnel, hogyan válasszon az alkatához illő öltözetet, mi az, ami garantáltan jól fog állni.  Megbeszéljük, hogyan lehet összehangolni a testarányokat és az öltözködést, egyáltalán milyen alapvető öltözködési stílusok vannak. Meghatározzuk a haj-, szem és bőrszínéhez illő színeket (ez az úgynevezett 4 évszak módszer), a pontos méreteit – ezzel ugyanis meglepően sokan nincsenek pontosan tisztában! Szó lesz arról is, hogy melyik dress code-hoz milyen öltözet ajánlott. 

Az Ön kosara
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0