0 Termék
Oldal kiválasztása

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Hova viseljük? | Kombinálás | Kiegészítők | Anyagok | Fazonok

A fekete öltöny ma már fogalom a férfiak ruhatárában, hiszen ez az a darab, amely egyszerűen senki gardróbjából nem hiányozhat. A világháborút követően jött divatba, hogy a feketét már csak ünnepi és alkalmi, valamint gyász színként viselték és csak a dizájnerek térhódításával tért vissza a kilencvenes években. Ma pedig már a kifejezetten elegáns öltözetek egyike. Persze nem mindegy hogyan!

Mikor, hova illik fekete öltönyt viselni? Hova nem való?

A kifejezetten elegáns események öltözéke, olyannyira, hogy kevésbé nívós alkalmakon nem is illik benne megjelenni, ugyanis így könnyen túlöltözheti a többi jelenlévőt. Pontosan ez az oka annak, hogy szinte egyetlen férfi ruhatárából sem hiányozhat egy ilyen szett. Esküvőkre, bálokra, ballagásra például tökéletes választás, ha valaki egyébként szinte sosem visel öltönyt, mindig lehet egy aduász a gardróbban. Ugyanakkor üzleti megbeszélésekre, ebédre, vacsorára, randevúra vagy éppen lazább hétköznapi eseményre semmiképpen sem jó választás.

Mivel kombinálható a fekete öltöny?

Valójában nincs sok opció a kiegészítő ruhadarabok kapcsán, amelyek szóba jöhetnek egy fekete öltöny mellett. Ez a visszafogott elegáns megjelenést kölcsönző sötét ruházat sokkal jobban feladja a leckét, mint például egy szürke vagy egy kék darab. A fekete szín könnyen elveszíti presztízsét és lényegiségét, ha a fehértől eltérő színekkel vagy mintákkal kombinálja. Ennek a szettnek a lényege éppen a visszafogottság, valamint az elegancia, ami mellett furcsa minták egyszerűen nem férnek meg.

A fekete öltöny klasszikus finomságát a fehér ing, a különleges nyakkendők, valamint a fehér vagy sötét díszzsebkendők teszik tökéletessé.

Milyen kiegészítők illenek hozzá?

A kiegészítők terén is hasonló a helyzet; fontos a megfelelő színharmónia, a fekete öltönyt mindig fekete kiegészítőkkel, övvel és cipővel szabad felvenni. Az ékszerek terén viszont már jobban elengedheti a fantáziáját, egy elegáns óra, egy szép gyűrű vagy éppen egy ízléses mandzsettagomb sokat tehet hozzá az összképhez.

Milyen anyagokból készülhet a fekete öltöny?

Alapvetően három ilyen anyagról beszélhetünk.

  1. Az egyik a viszkóz, amely egy mesterségesen előállított, cellulóz alapú anyag. Hatalmas előnye, hogy nagyon jó a nedvszívó képessége, remek légáteresztő, szép esésű és kellemes viseletet biztosít. A szín és mérettartóssága szintén kiemelkedő, ráadásul poliészterrel keverve a gyűrődés miatt sem kell aggódnia.
  2. A másik poliészter, amely nagyon népszerű a textiliparban, ugyanis amellett, hogy nagyon jól megmunkálható, jó a hőszigetelő képessége is, ráadásul igen strapabíró is.
  3. Végül, de nem utolsósorban pedig mindenképpen meg kell említeni a gyapjút, amely természetes, állati eredetű, a juhok lenyírt bundájából készül. Mivel egy nagyon finomszálú és önmagában a mikronvastagságú anyagról van szó, önmagában nem alkalmas a viseletre, mindenképpen szükséges hozzá poliészter és viszkóz felhasználása is. Nagy előnye, hogy jó a hőtartása, a nedvességgel szemben ellenálló, tapintása pedig nagyon kellemes.

Miként érdemes választani a különböző fazonok közül?

Egy fekete öltöny megvásárlása hosszú évekre szól, így egyáltalán nem mindegy, hogy melyikre esik a választása a széles kínálatból. Nagyon lényeges, hogy az ing ujja mindig picivel tovább érjen az öltöny ujjánál, és soha ne válasszon olyan zakót, ami a vállán túlzottan feszül. Alapszabály továbbá, hogy a zakó alsó gombját tilos begombolni. Fontos, hogy a nadrág szára ne érintse a földet, ugyanakkor takarja a bokákat álló helyzetben. Lényeges még, hogy semmiképpen ne feszüljön és ne legyen túl bő a nadrág a fenékrésznél sem!

Ezek betartása mellett az eleganciája tökéletes lesz, és biztos lehet abban, hogy semmi kivetnivalót nem hagy majd maga után a megjelenése még a legnívósabb alkalmakon sem.

A fentiek fényében nem kérdés, hogy érdemes alaposan elvesznie a kínálatban. Így ugyanis garantáltan megtalálhatja az Ön igényeinek, méreteinek, alkatának és ízlésének a leginkább megfelelőt. Az pedig mindig aranyat ér, ha van egy minden szempontból tökéletes fekete öltöny a gardróbjában!