Oldal kiválasztása

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Hova illik? | Elegancia faktor | Anyagok | Kinek előnyös? | Színváltozatok

Az öltöny mellény tipikusan olyan ruhadarab, amely különösen elegánssá teszi a megjelenést. Tudta, hogy a kezdetekkor az öltöny alapvetően 3 részből állt? A zakóból, mellényből és a nadrágból. Később a mellény már nem bírt akkor jelentőséggel, ám a trendek változásának hála újból kezd divatba jönni. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy csak abban az esetben érvényesül ez a hatás, ha megfelelő színt, fazont és méretet választ a szettjéhez, de sokat számíthat az anyag is, amiből a ruhadarab készül. A széles választéknak köszönhetően ennek semmi akadálya nem lesz, sőt!

Mikor, hova illik viselni az öltöny mellényt? Hova nem való?

Amikor igazán elegánsan kell megjelennie valahol, a mellény remek kiegészítője lehet az öltönynek. Azt gondolná az ember, hogy alapvetően nincs nagy jelentősége egy zakó alatt viselt ruhadarabnak, ám elképesztően nagymértékben tesz hozzá az összképhez. Éppen ezért főként kiemelten elegáns alkalmakkor ajánlott hordani ezt a ruhadadarabot, például esküvőre, bálba, Operába.

Ha egy lazább hangulatú eseményről, üzleti tárgyalásról, irodában eltöltött napról vagy éppen egy üzleti vacsoráról van szó, nem érdemes mellényt is felvenni a zakó alá, hiszen ezáltal túlöltözheti a többi jelenlevőt, ami nekik és Önnek is kellemetlen lehet.

Mennyire számít elegáns viseletnek?

Kifejezetten elegánsnak számít, ám csak abban az esetben, ha az ember tudja is viselni. Fontos szabály például az, hogy a zakóhoz hasonlóan a mellénynél is szabadon marad az alsó gomb. Amennyiben nyakkendőt is visel, akkor az alsó gomb kivételével mindent be kell gombolni az öltöny mellényen, amennyiben viszont nincs nyakkendője, akkor a felső gombot is szabadon kell hagyni.

Hogyan érdemes választani a különböző anyagú öltöny mellények közül?

Elsősorban fontos figyelembe venni, hogy milyen öltönyhöz választja, és mi az, ami jól áll Önnek. Csak így lehetséges az, hogy hatékonyan kombinálhassa a mellény a meglévő zakókkal, ingekkel és nadrágokkal úgy, hogy jó mutassanak együtt és még a személyiségét is tükrözze az öltözet. Ha ezeket eldöntötte, akkor már bátran válogathat a gyapjú, a poliészter vagy éppen a viszkóz anyagú mellények között.

Milyen testalkatú embereknek áll jól? Kiknek nem előnyös?

Nincs olyan, hogy valakinek nem előnyös az öltöny mellény viselése, bár tény, hogy – akárcsak az öltöny esetében – ehhez is szükség van a megfelelő méret és fazon kiválasztására. Ha csak egy kicsit is nagyobb vagy éppen kisebb a mellény a kelleténél, akkor sokat veszíthet eleganciájából a komplett szett. A mellkas, a karok, valamint a vállak mérete az, amit mindenképpen figyelembe kell venni és milliméterre pontosan lemérni.

Amennyiben viszont minden téren tökéletes a választás, remek egységet tudnak alkotni az öltönnyel, az inggel és az egyéb kiegészítőkkel.

Az öltöny mellény színváltozatai: melyiket hogyan illik viselni?

Tudta, hogy a mellény kiválasztásánál a haja és szeme színét, valamint a bőr tónusát is ajánlott figyelembe venni? Mindezek mellett természetesen mérvadó az is, hogy milyen színű az öltöny és az ing, amelyhez viselni szeretné. Érdemes olyan mellényt választani, amelyben valamilyen módon visszaköszön a zakó és nadrág színe még akkor is, ha az alapszín teljesen eltérő attól. Kivétel a vörös és a sárga színek, amik annyira erősek, hogy nem feltétlenül szükséges esetükben betartani ezt a szabályt.

A mellények variálásával egy öltönyből akár több outfitet is kihozhat, hiszen az eltérő színű kiegészítők más-más hatást keltenek.

Összefoglalva, ha van néhány megfelelően kiválasztott mellény a gardróbban, soha nem lehet akadálya annak, hogy egyszerűen varázsolja a megjelenését különösen elegánssá, ha éppen azt kívánja meg az adott esemény.

Az Ön kosara1
2-gombos, paszólos blézer színes paszpóllal + paszpólos ceruza szoknya
-
+
Összesen
24 990 Ft
Vásárlás folytatása
1