Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

Téli esküvő: megéri? 18 érv, amiért igen + hasznos tervezési tippek

Ha esküvőszervezésről van szó, a párok nagy többsége azonnal leszögezi, hogy a Nagy Napra egy nyári szombaton fog sor kerülni. Emiatt a nyári szombatokat fénysebességgel foglalják le minden helyszín esetében. No de mi a helyzet a többi évszakkal? Ebben a cikkben az esküvők szempontjából leginkább holtszezonnak számító telet fogjuk körüljárni; megéri a téli esküvő? Mi szól ellene?

A múltkor már írtunk az őszi esküvők szépségeiről, most nézzük a leghidegebb évszakot.
Télen esküvőt tartani valamiért soha nem volt nagy divat, pedig ennek az évszaknak is megvan a maga hozzáadott bája a Nagy Nap hangulatához. Képzelje csak el, hogy a helyszín ablakain kitekintve szikrázó fehérséget és puha pelyhekben hulló havat csodálhat a násznép, miközben mindenhonnan ünnepi fények csillogása tükröződik. Romantikus igaz? Tény, hogy a csinos öltözéket odafelé jobban el kell ásni a téli ruhák alá, hogy megvédjük magunkat a hidegtől, ám ha ezen túl tudjuk tenni magunkat, akkor egy téli esküvő is épp olyan varázslatos lehet, mint egy nyári.

Lássuk tehát milyen érvek szólnak a téli esküvők mellett!

1. Könnyebben le tudja foglalni a hőn vágyott helyszínt

A téli esküvőknél könnyebb helyszínt találni
Pexels.com

Az esküvőszervezés talán legkritikusabb lépése a tökéletes helyszín kiválasztása. Mivel a nyári hétvégék hatalmas népszerűségnek örvendenek a házasodni vágyók körében, jó előre le kell foglalni a kiszemelt helyszínt, hogy nehogy lemaradjon róla. Ha azonban téli esküvőt tervez, nem kell attól tartania, hogy nem lesz szabad időpont, hiszen csak örülni fognak, amiért egy kicsit színesebbé teszi számukra a holtszezont.

2. Nem kell attól félni, hogy milyen lesz az időjárás!

A téli esküvőknél nem kell az időjárás miatt aggódni
Pexels.com

A nyári esküvők mellett szóló fő érv egyben a legnagyobb rizikójuk is: a szép idő. A nyári esküvők nagy többsége kültéri helyszínen kerül lebonyolításra, ami csodaszép tud lenni szikrázó napsütésben és kellemes időben, de egy nyári zápor, vagy egy elviselhetetlen hőhullám könnyedén a visszájára fordíthatja ezt az előnyt. A téli esküvők esetén nem kell tartania az időjárástól, hiszen a hideg miatt egyébként is csak beltéri helyszínek jöhetnek szóba, így odakint eshet az eső, fújhat a szél – Önöket ez mit sem fogja zavarni!

3. Lehet rendhagyó esküvői ruhája

A téli esküvőknél lehet rendhagyó az esküvői ruha
Pexels.com

Az ujjatlan vagy pánt nélküli földig érő fehér ruha szinte kivétel nélkül minden nyári esküvő központi eleme. De mit szólna egy igazán rendhagyó, télies, hókirálynős ruhához kesztyűvel és/vagy kalappal, esetleg egy prém poncsóval a vállon, vagy egy ruha fehér bársony anyagból… a különleges ruhaötleteknek csak a képzelete szabhat határt, hiszen a meleg biztosan nem fogja ellehetetleníteni a vágyott viseletet. Merjen nagyot álmodni és viseljen egy emlékezetes ruhát téli esküvőjén, olyan kiegészítőkkel, melyekről a nyáron házasodók még csak álmodni sem mernének!

4. A szolgáltatók elérhetőbbek

A téli esküvőknél könnyebben elérhetőek a szolgáltatók
Pexels.com

Egy esküvő lebonyolításához rengeteg különböző ember szoros együttműködésére van szükség, és az esküvői szolgáltatók is mind rendkívül elfoglaltak a nyári időszakban, így kevésbé tudnak kifejezetten az Ön igényeire és vágyaira fókuszálni a szervezés során. Télen azonban, az esküvői holtszezonban nem kell megosztaniuk a figyelmüket, és sokkal nagyobb eséllyel lesz szabad az Ön számára leginkább szimpatikus szolgáltató minden területen, legyen szó dekorosról, sminkesről, fotósról, fodrászról vagy ceremóniamesterről!

5. Rendhagyó helyszínek és beállítások a kreatív fotózáson

A téli esküvők sok lehetőséget rejtenek
Unsplash.com

A Nagy Nap dokumentálása az utókor számára kétségkívül egy rendkívül fontos része az esküvőnek. Egy téli esküvő a fotózás szempontjából is új lehetőségeket nyit meg, hiszen varázslatos, hófödte téli tájon készülhetnek az örök emléket jelentő fényképek. Képzelje csak el, milyen csodaszép egy téli erdőben a gyönyörű menyasszony fehér ruhakölteményében az elegáns vőlegény mellett!

6. Gyorsabb az ügyintézés

Szerződés aláírása
Unsplash.com

Azon túlmutatóan, hogy a szolgáltatók sokkal nagyobb eséllyel vállalják el az esküvőjét, maga az ügyintézés is gördülékenyebben és gyorsabban fog menni. Kevesebb esküvő kevesebb szerződést, kevesebb aláírást és papírmunkát igényel, arról nem is beszélve, hogy a megbeszélések időpontjai is sokkal könnyebben összeegyeztethetőek a téli időszakban, hiszen nem 50 pár verseng majd egyszerre a szolgáltatók egy-egy szabad órájáért.

7. Télies hangulatú meghívó dizájn

Meghívó téli esküvőre
Unsplash.com

A meghívó megjelenésével is tükrözheti milyen különleges időpontot választott a nagy naphoz! Hópelyhek és hófödte fák, fagyöngycsokrok és egyéb téli motívumok gondoskodhatnak a meghívó méltó megjelenéséről ehhez a varázslatos alkalomhoz. A nyárias virágos meghívóknak is megvan a maguk bája, de egy hófödte táj látványától mindenki ösztönösen és azonnal ünnepi hangulatba kerül!

8. A meghívottak nagyobb eséllyel el tudnak jönni

A téli esküvőre több vendég tud eljönni
Pexels.com

Ha téli időpontot választ esküvőjének, sokkal nagyobb esély van arra, hogy minden meghívott el is tud majd jönni. Nyáron mindenki szétszéled, hetekre elutazik nyaralni, amikor pedig itthon vannak, mindenki naptárában egymást érik az esküvők, így sokszor előfordul, hogy egyazon ember ugyanazon a napon két esküvőre is hivatalos. Télen ettől is kevésbé kell tartania, hiszen az emberek nagyrészt itthon vannak, így valószínűbb, hogy semmi nem fog közbejönni, és teljes lesz a násznép.

9. Különleges, téli sminket viselhet

A téli esküvőn hangsúlyosabb lehet a smink
Pexels.com

Nyáron a menyasszonyok sokkal kevésbé jellemzőn viselnek erősebb sminket, hiszen a hatalmas melegben ráolvadna az arcukra. Ha téli időpontban tartja esküvőjét, kiélheti magát a menyasszonyi smink terén egy különleges, télies varázzsal, ami biztosan nem lesz kitéve az időjárás viszontagságainak. A tusvonalak és az erősebb rúzsok hatalmas sztárjai a télnek, merje Ön is büszkén viselni őket esküvőjén!

10. Hangulatos téli fények a helyszínen kívül és belül

A téli esküvő különleges fényei
Pexels.com

Nem elhanyagolható szempont a téli városi dekoráció sem az időpont kiválasztásánál: ha karácsony előttre, vagy közvetlenül karácsony utánra teszi az esküvőt, akkor nem csak a helyszín, de az egész ország díszbe borul az ifjú pár tiszteletére. Képzelje csak el: csillogó karácsonyi fények ezrei kísérhetik végig már az esküvőre vezető úton is, arról nem is beszélve, hogy magát a helyszínt is díszítheti az évszaknak megfelelő apró lámpásokkal teli fényfüzérekkel.

11. Téli szezonális menüsor lelket melengető ízekkel és illatokkal

Téli esküvőre választhat akár karácsonyi menüsort is
Pexels.com

A téli ételek illata és íze mindenkiben a kanapén bekuckózós kellemes napokat idézi. Teremtse meg könnyedén a bensőséges hangulatot a Nagy Napon a fahéj, az ánizs és a sütőtök illatával: állítson össze egy igazi ínycsiklandó téli menüsort a vendégeinek! Az pedig, hogy ezek az ételek nem csak finom illatúak és ízletesek, de rendkívül dekoratívak is, már csak a hab a tortán.

12. Télies dekoráció

A téli esküvőhöz télies dekoráció illik
Pixabay.com

A fényeken kívül természetesen más téli dekorációkat is megjelentethet az esküvőjén. A téli termések és motívumok kellemes és megnyugtató, mégis emelkedett hangulatot árasztanak, a fehér, a szürke és a kék színeknek teret engedve pedig könnyedén téli varázsbirodalommá alakíthatja az esküvői helyszínt. A tél kétségkívül az egyik legszebb évszak: a szikrázó hó, a csillogó jégszilánkok és a fehérbe burkolódzó táj jellemzői mind visszaköszönhetnek a dekorációban, csak merje szabadon engedni a fantáziáját!

13. Rendhagyó menyasszonyi csokor és gomblyukdísz

Unsplash.com

A megszokott teljes friss menyasszonyi csokor és gomblyukdísz helyett kombinálja a friss virágokat száraz virágokkal vagy termésekkel, hogy egy igazán rendhagyó dekorációt kreáljon! A téli virágok színei garantáltan feldobják az esküvő hangulatát mindezt úgy, hogy a megszokottól elütő, emlékezetes képet hagynak mind az ifjú pár, mind pedig a meghívottak lelkében és emlékezetében.

14. Télies köszönőajándékok

Nagyszerű köszönőajándék lehet egy illatgyertya
Pexels.com

A köszönőajándékok kiválasztása mindig nagy fejtörést okoz a pároknak, ami nem meglepő, hiszen valami olyasmit kell kitalálni, ami illik az alkalomhoz, mégis mindenki örömét leli majd benne. Egy téli esküvő esetén ezzel sincsen nagy gond, hiszen egy illatgyertya, egy illóolajos párnácska, vagy bármilyen, fenyőből készült dekoráció biztos aduász minden, télen házasodó pár kezében.

15. Utazás télből nyárba – nászút Ázsiában

Nászőt Thaiföldre
Pexels.com

Az esküvő utáni következő lépés természetesen a nászút, ami jó, ha minél közelebb van az esküvő dátumához. Egy nyári esküvő esetén ez nem is kérdés, hogy az évi nyaralás fog nászúttá avanzsálni, télen azonban erre is sokkal kreatívabb és egyedibb megoldások léteznek. Mivel télen a megszokott nászút helyszíneken nem épp optimális az időjárás a fürdőzéshez, egy picivel érdemes messzebb keresgélni. Mit szólna például egy thaiföldi, indonéziai vagy vietnámi nászúthoz? Miközben idehaza mindenki a téli hidegben reszket, az ifjú pár a fehér homokon sütkérezik január közepén! Csábító, nem igaz?

16. Gyertyák, mint dekoráció

Dekoráljon gyertyákkal a téli esküvőre!
Pixabay.com

A gyertyák, mécsesek, ezek az apró lángok valami megmagyarázhatatlan melegséget lopnak a szívekbe, ami viszont egy nyári kánikulában tartott esküvő esetén nem feltétlenül az a hatás, amit el akarunk érni. Egy téli esküvőn a gyertyák központi elemei lehetnek a dekorációnak, és csak jól fog esni a melegségük.

17. Esküvő szilveszterkor?

A szilveszteri esküvő igazán különleges lehet
Unsplash.com

Ha újabb dimenzióba szeretné emelni az esküvői varázslatot, szervezzen esküvőt szilveszterre. A szilveszter tipikusan egy olyan időpont, amikorra mindenkinek van képlékeny terve, de senkinek nincsen biztos, lefoglalt programja, a lényeg, hogy végül a legjobb buliban kössön ki az ember. Mi lehetne jobb buli szilveszterkor, mint egy családtag, vagy közeli barát esküvője? A lelkesedés a táncparketten garantált, és csodaszép szimbólum, hogy férjként és feleségként lépnek át az új esztendőbe.

18. Költsön kevesebbet az esküvőre

A téli esküvő gazdaságosabb
Unsplash.com

Utoljára hagytuk az egyik talán legjelentősebb érvet a téli esküvők mellett, miszerint télen a holtszezon miatt sokkal olcsóbb minden esküvői szolgáltatás, ezért több mindent megengedhet magának az ifjú pár, és nem kell attól tartani, hogy az árak a csillagos égig emelkednek a szervezés végére. Természetesen a Nagy Napra általában semmilyen összeget nem sajnálnának a párok, de egy új közös élet küszöbén azért mégsem mindegy, hogy hány nulla van a végösszegben. Télen tehát lehetősége van méltó módon, varázslatos hangulatban, mégis kevesebb pénzért megszervezni szerelme legszebb ünnepét.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0