Oldal kiválasztása

Öltöny mellé inget vihet tized áron!

Esküvői helyszínek Magyarországon: 15 különleges hely a Nagy Napra

Ön tudja már, hol fog esküdni? A fővárosban, vagy egy romantikus vidéki helyszínen? Kis vagy nagy eseményt szeretne? Összegyűjtöttünk a legjobb hazai esküvői helyszíneket!

Az egyházi esküvő esetén helyszín lehetőségei magától értetődőek, a kirendelt anyakönyvvezetővel megrendezett polgári szertartások helyszíne azonban szinte bárhol lehet. Ha tökéletesre szeretné az esküvő napját, érdemes időben elkezdeni válogatni az esküvői helyszínek között, hiszen a legjobbakat gyorsan lefoglalják!

Esküvői helyszín kisokos: mielőtt belevágna

Az esküvőszervezés első, és talán legfontosabb lépése a tökéletes esküvői helyszín és a pontos időpont kiválasztása. A szervezés további menete mind ezen áll vagy bukik, így fontos, hogy a helyszín tényleg olyan legyen, mint amilyet megálmodott. A meghívottak létszámától és mobilitásától függően esküvői helyszínek szinte végtelen sorában válogathat.

Álmainkban természetesen mindig szikrázó napsütés kíséri az ifjú párt az esküvő napján, de azzal is érdemes számolni, hogy mi történik, ha mégis szomorkásabb időben, esetleg esőben kell megtartani a ceremóniát. Fontos, hogy ilyen esetekre mindig legyen B opció, nehogy elmossa az eső a várva várt nászt.

Budapesti helyszínek

Ha úgy dönt, hogy a fővárosban szeretné megtartani a szertartást és a lagzit egyaránt, attól még nem kell feltétlenül kiegyeznie a belvárosi betondzsungellel! Íme néhány különleges helyszín melyek közül kedvére válogathat akár elegáns, akár természetközelibb hangulatban szeretné megélni ezt a napot.

1. Barabás Villa

A 12. kerület érintetlen gyöngyszeme a Barabás villa, ahol a pároknak nem csak a szertartás, de a vacsora lebonyolítására is lehetősége nyílik varázslatos, kifinomult környezetben. A helyszín nagy előnye, hogy bár könnyen megközelíthető helyen van a belváros szívében, mégis természetközeli élményben lehet része az ide látogatóknak. A helyszínen 120 vendég kényelmesen elfér akár egy svédasztalos vacsorára is, állófogadás esetén pedig akár egyszerre 200 fő kiszolgálása is megoldható.

Esküvői helyszínek Barabás villa
Forrás: Wikipédia

2. Festetics palota

Gyönyörűen díszített elegáns barokk termek és nemes elegancia várja Önöket a Pollack Mihály utcai Festetics Palotában. Ha igazi luxusesküvőt szeretnének, ez a helyszín tökéletes választás lehet a meghívottak számától függetlenül, hiszen a különböző termek különböző méretű esküvők lebonyolítására alkalmasak az egészen szűk körűtől a több száz fős lakodalmakig.

3. Öbölház rendezvényközpont

A Kopaszi-gáton található helyszín egy igazán rugalmas, és a saját ízlésük szerint alakítható épület melyben zavartalanul élvezhetik a Duna és a természet közelségét, mégis gond nélkül megteremthetik az esküvőkhöz méltó elegáns, emelkedett hangulatot. A belső tér bárhogyan kialakítható, a hatalmas üvegfelületeken keresztül pedig Önökre mosolyog a természet. A rendezvényközpont tetején egy 600 négyzetméteres fedett terasz is található, amely tökéletes helyszíne lehet egy romantikus lagzinak akár 200 meghívottig.

4. Dunai CsónakHáz Rendezvényterem

Ha meghitt, bohém esküvőre vágyik, keresve sem találhatna jobb helyszínt a pesterzsébeti Dunaparton található Dunai CsónakHáz Rendezvényteremnél, mely mindössze 20 percre van a belváros szívétől. A 100-120 fő befogadására alkalmas helyszín elzárt, mégis könnyen megközelíthető, természetközeli, mégis tökéletesen felszerelt, így tökéletes egy igazán egyedi lakodalom megtartásához.

esküvői helyszínek Duna csónakHáz rendezvényterem
Forrás: dunacsonakhaz.hu

5. OFF Kultúrszövőház

Ez a helyszín egy igazi fiatalos, vagány esküvő megtartására ad lehetőséget közvetlenül a belváros szívében, a 2. kerületben. Indusztriális, rusztikus hangulatban, mégis bájos környezetben bonyolítható itt le a szertartás, melyet egy akár 250 fős vacsora koronázhat. A nyers téglafalak és a meleg fények kontrasztja teszi igazán egyedülállóvá ezt a helyszínt.

6. Csónakház Mulató

A Római-parton egy egykor csónakházként működő épületet alakítottak igazi, természetközeli esküvői helyszínné. A fa burkolatoknak köszönhetően meghitt, családias hangulat uralja ezt a helyszínt, ahol 80-200 fős lagzik megtartására is lehetősége nyílik. Jó idő esetén a szabadban is megtartható a szertartás közvetlenül a Duna parton, de rossz idő esetére is van B opció.

7. Kiscelli Múzeum

Régies, vakolatlan falaival és festői kertjével a Kiscelli Múzeum igazi álomhelyszín lehet Óbudán akár egy nagyobb lélegzetvételű esküvő esetén is. Kültéri és beltéri események lebonyolítására egyaránt van lehetőség, így nem húzhatja keresztbe a számításait az eső!

eskuvői helyszínek kiscelli múzeum

8. Normafa Rendezvényház

A Széchenyi-hegyen, a gyermekvasút szomszédságában várja a természetközeli esküvők szerelmeseit a Normafa Rendezvényház. Ha bohém, a belvárostól mégsem túl messze fekvő esküvői helyszínt keres maximum 120 fő számára, a Normafa Rendezvényház tökéletes választás lehet!

9. Gödölői Királyi Kastély

Magyarország legnagyobb területű barokk kastélyegyüttese, mely az igazán nagyszabású, akár 350 fős esküvők megrendezésére is alkalmas. Eleganciájával is kiemelkedik az esküvői helyszínek közül, ráadásul munkatársai teljes körű rendezvényszervezést biztosítanak minden párnak, így teljes nyugalomban telhet a készülődés a nagy napra.

További esküvő rendezésére alkalmas kastélyok ebben a cikkünkben: Mesébe illő esküvői helyszínek: 10 magyar kastély

10. Hadtörténeti Múzeum

A Budai Vár területén található Hadtörténeti Múzeum hazánk kulturális életének egy meghatározó eleme. Itt kültéri és beltéri szertartás és lagzi lebonyolítására egyaránt van lehetőség.

Vidéki helyszínek

Ha az esküvőjét a főváros nyüzsgésétől távol képzeli el, érdemes alaposan körülnézni a vidéki helyszínek között. Hazánkban rengeteg festői szépségű tájon kialakított helyszín várja, hogy az ifjú párok éppen ott mondják ki a boldogító igent. E helyszíneken a hangsúly általában a természetközeliségen és a nyugalmon van, igazi meghitt, romantikus esküvőjük lehet itt.

11. Wedding Wood

A pilisi erdőgazdaság területén elhelyezkedő Wedding Wood egy igazi álomhelyszín a menthetetlen romantikusok számára. A természet ölelésében kecsesen kialakított luxussátor tökéletes lehetőséget ad egy mindenki igényeit kielégítő lagzi megtartására.

Esküvői helyszínek wedding wood

12. Almalomb, Hosszúhetény

A Hármashegy és a Zengő lábánál, Pécstől északra fekvő Almalomb Hosszúhetény dombjain fekszik, ahol egy régi vízimalom vált álomesküvők helyszínévé az elmúlt években. Igazi kötetlen, családias hangulat és „slow” vendéglátás jellemzi ezt a helyszínt.

13. Pálmaház, Tata

Tatán, az angolkert közepén elhelyezkedő Pálma Rendezvényházra különleges flóra, és királyi elegancia jellemző. A bálteremben akár 130 fő is kényelmesen elfér, és a rendezvényház komplex szolgáltatást nyújt, így nem kell megszakadnia a szervezésben. A helyszín különlegességét a nagy belmagasság és a hatalmas üvegfelületek adják.

Esküvői helyszínek pálmaház Tata

14. Holdvölgy Borászat, Mád

A látogatóközpont kiválóan alkalmas akár kültéri, akár beltéri esküvők megtartására a Tokaji borvidék szívében. A gyönyörű kert és a mádi panoráma önmagában is varázslatos, mindezt pedig finom borokkal koronázva garantált a felejthetetlen lagzi és esküvő. Állófogadás esetén meglehetősen nagy létszámú sokadalom is elfér a helyszínen, de a pincerendszer alkalmas szűkebb körű események lebonyolítására is.

15. Malom-Tanya Panzió, Zalacséb

Egy igazi bohém esküvői helyszín, melyet keresztül szel a Zala folyó – akárcsak a mesékben! Egy lelkes családi vállalkozás gyümölcse a Malom-Tanya, ahol tényleg mindent kedvére alakíthat. A folyó fölé emel kishíd tökéletes helyszín a kreatív fotózáshoz, vagy egy különlegesen romantikus hitvesi csókhoz!

Ez tehát a mi 15 kedvencünk a hazai esküvői helyszínek közül, de természetesen a listát sokáig tudnánk még bővíteni, hiszen rengeteg festői hely található Magyarországon. Bármely helyszínre essen is a választása, sok boldogságot és örömteli készülődést kívánunk!

További hasznos tartalmak:

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0