Oldal kiválasztása

CAMEL ACTIVE bermudacsomag...

10 érv szabadtéri esküvő mellett

Szeretne egy lagzit a természet lágy ölén, csak fél belevágni a szervezésbe? A szabadtéri esküvő varázslatos lehet, ne adja fel álmait, olvassa el cikkünket és segítünk!

A szabadtéri esküvő számos rizikót rejt magában, azonban egyre többen teszik le a voksukat emellett, és nem véletlenül. Valóban van benne kockázat és nem árt az óvatosság, de semmihez sem fogható az az érzés, ahogy a hétágra sütő nyári nap, vagy a langyos őszi sugarak bizseregnek a bőrén. Élvezze élete nagy napját a kéklő ég alatt, járjon menyecsketáncot mezítláb a fűben vagy a homokban! Vágjanak bele közös életük legnagyobb kalandjába úgy, hogy első napját valóban egyedivé és felejthetetlenné teszik!

10 érv szabadtéri esküvő mellett 3

Mire kell figyelni egy szabadtéri esküvő szervezésekor?

Ha esküvőről van szó, csak egy filmben vadromantikus vagy vicces, ha szakad az eső. A való világban az a minimum, hogy legyen egy B terv zord idő esetére, főleg a mostani, változékony időjárásban, hiszen bármikor összejöhet egy előre nem jelzett zápor-zivatar. Ezért aztán minden szabadtéri esküvőnek jól jöhet biztosítékul egy olyan helyszín, ahol van egy jelentős nagyságú fedett erkély, sátor, vagy bármilyen olyan rész, ahol szabadabban mozoghat mindenki egy nagy zuhé alatt is.

10 érv szabadtéri esküvő mellett 4

Az időjárásra nem lehet előre tökéletesen felkészülni, de van néhány tipp, ami sokat segíthet: jobb például a szertartást délelőtt 11 előtt, vagy délután 3 után megtartani, hogy ne ájuljanak el a tűző napon a vendégek, és jó, ha a világítás, hangosítás és minden technika úgy van elhelyezve, hogy eső esetén villámgyorsan fel lehessen kapni és száraz helyre vinni.

Érdemes odafigyelni a helyszín megválasztásakor arra, hogy a szabadtéri helyszín könnyen megközelíthető legyen, egy tágas parkolóval rendelkezzen, és lehetőség szerint ne legyen aznap a közelben egy nemzetközi fesztivál vagy koncert, aminek a dübörgése tönkretenné a meghitt hangulatot.

öltönyök 19990 Ft-tól 79990 Ft-ig

A szabadtéri környezet általában egy lazább dress code-ot is megenged, ezt érdemes jelezni a vendégek felé is. Már csak azért is, mert a tűsarkú topánokban nehéz a fűben, vagy a tenger homokjában járni, a fűfoltok nehezen jönnek ki a drága koktélruhákból. A napközbeni forróságot este hűvös idő válthatja fel, ezért a vendégek is jobban járnak, ha rétegesen öltözködnek – különösen a hölgyeknél ne várjuk el, hogy egész este pántos kisruhákban fagyoskodjanak.

Miért különleges a hangulata a szabadtéri esküvőnek?

10 érv szabadtéri esküvő mellett

Elsősorban azért, mert a természet egy karnyújtásnyira van. Legyen ez a mókuskerékből való pillanatnyi szabadulás, vagy a járványos időszak vége, az ember minden esetben vágyik a friss levegőre.

2020 váratlan, szomorú, de tanulságos fordulatot hozott a rendezvényszervezés területén is: a koronavírus fényében világossá vált, hogy a közeljövőben a szabadtéri programok biztonságosabbak lesznek, főleg, ami az idős rokonok egészségét illeti. Az önkéntes karantén után pedig hova máshova vágyna az ember, mint a szabadba?

Most sokan szembesültek azzal, hogy az otthon melege a modern technikával mixelve is nyomasztó tud lenni egy idő után, és megtanulták újra értékelni a szabadban töltött időt.

A természet lágy ölén tartott esküvő ezen a nyáron mindenkinek rendkívüli, szívmelengető ajándék lehet, aki részt vesz rajta! Felszabadultabbak lesznek a résztvevők, nagyobb a mozgástér. Ez a jolly joker, ezért érdemes ezt kijátszania Önnek is az esküvőjén: szabadtéri programként mindenki el tudja engedni a gondjait. Ha egy csodás táj lesz a háttér, akkor a hangulat már adott lesz.

Hol lehet szabadtéri esküvőt tartani? Melyek a legszebb helyszínek?

Szinte bármilyen helyszín jó, ami Önöknek tetszik, az egyetlen kérdés, hogy mennyire költséges. Érdemes mindig utánajárnia, hogy az adott terület bejegyzett helyszín-e az anyakönyvi hivatalnál, különben költségekkel járhat a dolog, de minden megoldható.

Ha a kiválasztott helyszín nem konkrét rendezvényhely, hanem mondjuk egy mező, vagy hegy teteje, utána kell járniuk, hogy az adott helyszínen tartható-e polgári szertartás és lagzi, és ha igen, engedélyt kell-e kérni az illetékes hatóságtól. Kicsit több utánajárást jelent, de megéri! Legyen az esküvője a Margit-szigeten, a Balaton part egyik mólóján, Villány egyik borbirtokán, vagy Balin, az bizonyosan csodás lesz!

Egy esküvő kapcsán -lehet az zárt vagy nyitott téren a létszám is mindig egy fontos tényező. Ha Ön kis esküvőben gondolkodik olvassa el ezt az írásunkat is: 12 elbűvölő kis esküvő helyszín

Milyen dekorációkat lehet készíteni egy szabadtéri esküvőhöz?

10 érv szabadtéri esküvő mellett 2

A háttér biztosítja a dekorációt is, Önnek igen keveset kell hozzátennie, csak arra figyeljen oda, hogy a kiegészítők színben és stílusban harmonizáljanak a környezettel. A vízparti esküvőkhöz passzol a folyami, tavi kavicsokból gömbölyű üvegpohárba elhelyezett válogatás, tengerparton a színes virágfüzérek, erdei, mezei esküvőhöz a természetes kiegészítők, például egy gyönyörű növényekkel díszített boldogságkapu.

Ha ősszel tartják meg az esküvőt, akkor a természet ezer színben pompázó varázsával ajándékozza meg az ifjú párt, a tavasz az újjászületésé és a friss hajtásoké, télen a havas táj szórja milliónyi szikráját, nyáron pedig a napsütés hívja életre erdő-mező szépségét. A dekoráció egyszerre lehet vagány és stílusos is: ha például egy csónakházban tartja azt meg, az italok palackjait egy kajakba vagy kenuba öntött jégen kínálhatja.

A természetes környezet számos lehetőséget kínál és nagyobb szabadságot kreativitásuk kibontakoztatáshoz. Szabadtéri esküvő esetén a dekoráció olcsóbb is lehet, hiszen a kellemes, hangulatos háttér már eleve adott. A minimalista díszítés pedig szinte minden évszakhoz, helyszínhez jól passzol. Ha a színek mattarany, fekete és fehér hármasában dominálnak, a formák letisztultak, nem tévedhet nagyot. Maradhatnak a természetes kiegészítőknél is: kerüljön levendula a fehéren megterített asztalra, vagy színes falevelek, leszárított virágok csokorba rendezve a pavilonokra függesztve. Legyen a virág igazi, vagy papírból hajtogatott, ha nem túl rikító, jól fog mutatni. Készüljön az alátét, vagy a gyertyatartó fából, ahol felsejlenek az évgyűrűk, legyen minden színes, de mintáktól mentes, ami nem természetes anyag! Számos kreatív ötlet létezik arra, hogy tegye fel a pontot az i-re, de a mit szólna, ha a vacsora alkonyatkor kezdődne? Mire elérnek a desszerthez, meggyújthatják a mécseseket is.

Milyen előnyei vannak egy szabadtéri esküvőnek?

Számtalan előnye van annak, ha a szabadban szervezi meg az esküvőjét, de mi most kiemelünk párat. Íme, 10 érv a szabadtéri esküvő mellett:

  1. Nagyobb mozgástér
  2. Friss levegő
  3. Kényelmes öltözet
  4. Könnyebben dekorálható terep
  5. Kreatív szabadság
  6. Felszabadultabb hangulat
  7. A természet egy karnyújtásnyira van
  8. Különleges helyszín a fotózáshoz
  9. Járványos időszakban biztonságosabb
  10. A szertartás és a lakodalom egy helyen van

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen előnyei vannak egy szabadtéri esküvőnek?

A nagyobb tér kötetlenebb, biztonságosabb terepet biztosít, a szervezés kapcsán garantálja a nagyobb szabadságot, és remek háttér az esküvői fotóknak is.

Mire kell figyelni egy szabadtéri esküvő szervezése közben?

Ha szabadtéri esküvőt szervez, gondoljon arra, hogy az időjárás miatt mindig legyen egy B terve, egy másik helyszín, vagy egy jelentős fedett rész, ahol mindenki kényelmesen elfér.

Mitől különleges egy szabadtéri esküvő?

Egy szabadtéri esküvő attól igazán különleges, hogy a szertartás minden kötöttsége, a lakodalom kőbe vésett elemeinek kikerülhetetlen hagyománya ellenére az eseményt a természetesség hatja át.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0