Oldal kiválasztása

CAMEL ACTIVE bermudacsomag...

12 elbűvölő kis esküvő helyszín

Annak idején egy esküvő sok esetben elképzelhetetlen volt nagy lakodalom nélkül, ahol a család apraja és nagyja mellett a barátok, ismerősök, szomszédok is helyet kaptak és együtt ünnepelték az ifjú párt. Ma már azonban egyre több helyen hódítanak az olyan kis rendezvények is, ahol az újdonsült férj és feleség csak a számukra legfontosabbakkal ünnepel. Íme, 12 elbűvölő kis esküvő helyszín, amelytől mindenkinek megdobban egy kicsit a szíve, aki épp tervezi összekötni az életét a párjával.

Mi a kis esküvő előnye? Mi számít kis létszámú esküvőnek?

Egy klasszikus kis esküvő esetén a vendégek számára legfeljebb negyven fő lehet. Az úgynevezett „micro wedding” 2020-ban lett nagyon népszerűek Magyarországon, akkor sokan a Covid-járvány miatt tették le a voksukat az ilyen megoldás mellett. Napjainkra pedig már sokan számos más egyéb előnye miatt döntenek úgy, kis esküvőt tartanak.

A kis esküvő előnyei

Mindenkit ismer az ifjú pár

Egy ilyen kis esküvőn nem fordulhat elő az, hogy a menyasszony vagy a vőlegény nem ismer valakit, vagy éppen úgy gratulál nekik valaki, hogy ezer éve nem is találkoztak vele, esetleg csak családi legendákból ismerik egymást. Ezen a rendezvényen senki nem azért lesz ott, mert illett valakit meghívni, hanem mert tényleg fontos a jelenléte.

Egyedi igények

Egy ilyen kis esküvőn nem kell hosszú listát vezetni az ételérzékenységekről, hiszen nagy eséllyel mindenki fejből tudni fogja, ki nem ehet glutént vagy éppen ki vegán. Sőt, azt is pontosan tudni fogja az ifjú pár, ki melyik asztaltársaságnál érezné jól magát, vagy milyen italokat kedvel – így könnyű úgy szervezni, hogy mindenki valóban jól érezhesse magát.

Esküvőszervezés előtt érdemes alábbi cikkeinket is elolvasnia:

Különleges miliő

Amikor egy helyszínen van mindenki, aki az ünnepelteknek fontos, az egészen különleges alkalom. Ritkán látja együtt az ember a legfontosabb családtagjait és a legjobb barátait. Vagyis a napon, amikor a menyasszony és a vőlegény élete mérföldkőhöz érkezik, velük lesz mindenki, aki elkísérte őket idáig. Ott lesz a barátnő, aki ápolta az ara lelkét az első hullámvölgyek idején, ott lesz a barát, aki jelen volt az egyetemi buliknál vagy éppen az első nagy szerelemnél. Ezáltal pedig már önmagában is különlegessé válik ez a nap, hiszen az ifjú pár végre együtt lehet.

Költséghatékonyság

Bár nehéz előre kalkulálni egy esküvő kiadásaival, ami biztos, hogy sok függ a vendégek számától. Nem mindegy, hogy egy hétországra szóló lakodalom résztvevőinek költségeiről van szó vagy éppen harminc-negyven főt lát vendégül a pár. Természetes, hogy egy kisebb létszámú esküvő kevesebb költséggel is jár, de ez persze a pár ízlésén is múlik.

Milyen kis esküvő helyszínek vannak Magyarországon? Mikor melyiket érdemes választani?

Hazánkban is számos olyan kis esküvői helyszín van, amelyek hamar magukkal ragadják az embert. Mindenképpen érdemes figyelembe venni, hogy pontosan hány főről van szó, milyen stílusú esküvő az elképzelés, de lényeges szempontok ezen felül az autóval való megközelítés lehetősége is, illetve adott esetben a választott templom vagy éppen polgármesteri hivatal távolsága is. A döntés során érdemes megfigyelni a vendégsereg összetételét, és hogy ők milyen helyszínen éreznék jól magukat.

A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk néhány igazán különleges, hazai esküvői helyszínt, amelyek mindegyike tökéletes választás lehet kis rendezvényekhez.

Kis esküvő helyszínek Budapesten

esküvő helyszín Budapest
Forrás: Canva

1. Pest-Buda Vendéglő

A Pest-Buda Vendéglő akkor tökéletes választás, ha a szertartást követően egy hangulatos étteremben szeretne ünnepelni az ifjú pár a vendégekkel. A hangulatos bel- és kültéri rész egyedivé teszi ezt a helyszínt és összesen 55 fő befogadására alkalmas. Amennyiben kisebb méretekben gondolkozik valaki, a hátsó, 26 fős terem is bérelhető és igény szerint dekorációt is biztosítanak.

2. Vogue Hajó Étterem

Ha igazán emlékezetes esküvő a cél, akkor a Duna tökéletes választás lehet helyszínként, egészen pontosan a vízen ringatózó Vogue Hajó Étterem. A panorámaterasznak, a belső kialakításnak és az első osztályú ételeknek köszönhetően elképesztő élmény lehet egy meghitt kis esküvő itt. 10 és 110 fő között vállal a helyszín rendezvényeket.

3. Városliget Cafe

A Városliget program szempontjából egyébként is mindig telitalálat, egy kis létszámú esküvőhöz pedig pláne. A Városliget Cafe már 50 főtől vállal rendezvényeket, az étterem igény szerint több részre osztható. A Városligeti tó partján a Díszteremből elképesztő kilátás nyílik, amelyet a belső tér kialakítása koronáz meg.

Melyek a legjobb kis létszámú esküvői helyszínek a Balatonnál? Sokan választják esküvői helyszínként a magyar tenger partját is, ahol szintén számtalan lehetőség adott a kisebb rendezvények számára is.

Kis esküvő helyszínek a Balatonnál

kis esküvő a Balatonnál
Forrás: Canva

4. LUA Resort

A LUA Resort a Balaton északi partján fekszik, amely esetében az öt csillag a garancia arra, hogy az itt tartott esküvők hibátlanok lesznek. Az egészen kis létszámú rendezvényeknek sincs akadálya, ráadásul a vendégek akár itt is tölthetik az éjszakát a vacsorát követően. Ezen felül kihasználhatják a wellness részleget és egyéb szolgáltatásokat is, miközben gyönyörködnek a csoda szép panorámában.

5. Hertelendy Kastély

A Balatontól néhány kilométerre fekszik Kutas, ahol helyet kapott a csodaszép Hertelendy Kastély a maga 5csillagával. Itt mindenki megtalálhatja a maga számítását úgy, hogy akár egészen kis létszámú esküvők számára is otthonként szolgált. Az italokat és ételeket bátran az itt dolgozókra bízhatja, a helyszín kialakítása pedig már önmagában is felel a jó hangulatért.

További esküvői kastélyhelyszínek ebben a cikkben: Mesébe illő esküvői helyszínek: 10 magyar kastély

6. Tópart Hotel

Ez a balatonvilágosi ékszerdoboz elképesztően színes lehetőségeket kínál, ha esküvőről van szó még akkor is, ha azon csupán néhány fő, a legfontosabbak vesznek részt. Amellett ugyanis, hogy a hotel csodás kertjében is lehetőség van a boldogító igen kimondására, a párok akár a Balatonba nyúló stégen is örök hűséget fogadhatnak egymásnak. Ha pedig hűvös van odakinn, esetleg őszi vagy téli esküvőt tervez , akkor sem kell lemondani semmiről, ugyanis a vízparton kialakított üvegfalú Akvárium tökéletes helyszíne lehet egy ceremóniának. A Balatonra néző rendezvényterem befogadóképessége 110 fő, de természetesen ennél kevesebb főre is lehet foglalni.

Kis esküvő helyszínek Észak-Magyarországon

Szentendre
Forrás: Canva

7. Kovács Kert Étterem

A visegrádi Kovács Kert Étterem csodálatos helyszín egy esküvőhöz. A belső térben 50, a külső, napernyőkkel védett helyen 60 fő fér el, így tökéletesen alkalmas kis rendezvények lebonyolításához.

8. Aranypatkó Fogadó és Panzió

Ez a hangulatos, győrújbaráti étterem házias ízekkel, vidéki ételspecialitásokkal várja azokat, akik itt szeretnék megünnepelni a nagy napjukat. Az étterem összesen 60 fő befogadására alkalmas, a vendégek pedig meg is szállhatnak itt a vacsorát követően.

9. Rosinante Stílusos Vidéki Fogadó***

Természetközeli helyszín, mosolygós vendéglátás a festői Szentendrei-sziget szívében, a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban. Téli és nyári esküvőre egyaránt tökéletes, télen 80 főig, nyáron 120 főig. Szállást is tudnak biztosítani a helyszínen 60 fő számára, de igény esetén a környező szálláshelyeken is segítenek szobát foglalni.

Kis esküvői helyszínek Dél-Magyarországon

esküvő helyszín pécs
Forrás: Canva

10. Középkori Egyetem Pécs

Ha fontos Önöknek a történelem, Pécsett lehetőségük van egy igazán különleges helyszínen megesküdni. A Pécsi Egyetemet 1367. szeptember elsejei bullájával alapította meg V. Orbán pápa. Az oklevél tanúsága szerint az egyetem működését a pápa Nagy Lajos király kérésére engedélyezte – ma pedig akár rendezvények helyszínéül is szolgál, kertjében ki lehet mondani a boldogító igent.

11. Grand Hotel Glorius 

A Grand Hotel Glorius egy, az országban egyedülálló designszálloda Makón, mely az 1920-as évek nagyvilági hangulatát idézi. Itt az ifjú pár koccinthat a vendégekkel a tetőteraszon, lentebb pedig családias hangulatú vacsora lebonyolítására is van lehetőség. Sőt, a menyasszony és a vőlegény akár vörös szőnyegen is vonulhatnak a boldogító igen felé. A szállodában 74 fő elszállásolására van lehetőség.

12. Sziki Vigadó

A szegedi Sziki Vigadó hátterében a hosszú évek és a megbízható szakemberek állnak, így legyen szó bármilyen rendezvényről, bátran ide lehet bízni annak megszervezését. Ez a hangulatos kis vigadó Szeged belvárosától 14 km-re található a Sziksósfürdői strand, motel és camping közvetlen szomszédságában. Valódi történelmi örökség, hiszen az épület, mint vendégfogadó 1871-től nyitotta meg kapuját az utazó vándorok előtt. Ma már nem kevesen választják a nagy napjuk helyszínéül ezt a csodálatos épületet, pedig akár egészen kis, meghitt hangulatú esküvők számára is van hely.

Cikkünk természetesen csak ízelítő, amely alapján egyértelműen látható, hogy kis esküvői helyszínekből nincs hiány; Önökön múlik, hogy a természet, a történelem, a design, a kilátás, vagy más szempontok szerint keresik a tökéleteset!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0