Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

Hogyan lehet tökéletes egy tavaszi esküvő?

A tavaszi esküvő sok szempontból remek, de a természet újraéledése és a szeszélyes időjárás kockázatokat is rejt magában. Jelen cikkünkből megtudhatja, miben rejlik a sikere.

Mi a tavaszi esküvő előnye?

Egy tavaszi esküvő ideális választás lehet, ha természeti környezetben, szabadtéren tartja meg a lagzit vagy a szertartást. Nincs is annál szebb látvány, mint virágba boruló fák közt örök hűséget esküdni egymásnak. A tavasz, mint a kikelet, illetve egy új kezdet szimbóluma egyben önmagában is nagyon szép üzenetet is hordoz az eseménnyel kapcsolatban.

Tavaszi esküvő

Ön tudta, hogy a május a szerelmesek hónapja?  Ha virágzó cseresznyefák alatt mondják ki az igent, akkor tulajdonképp nem is nagyon kell költeni virágdekorációra. Ilyenkor sokkal egyszerűbb megtalálni a megfelelő időt és helyszínt is: több a szabad hely, és a rokonság, barátok sem nyaralnak, a szakemberek is jobban ráérnek. Tehát egész egyszerűen egyszerűbb összeszervezni a dolgokat, mint nyáron.

Milyen hátrányai lehetnek a tavaszi esküvőnek?

A tavaszi időjárás kétélű fegyver lehet. Ha ideális, tavaszias idő van, akkor a többi évszakkal ellentétben sem fűteni, sem hűteni nem kell. De Ön is tudja, napjainkra milyen kiszámíthatatlan az, hogy melyik évszak mit is hoz, illetve, hogy melyik nap milyen „meglepetést tartogat.” a természeti körülményeket illetően. Az április régen is szeszélyes volt, a fagyosszentek májusban pedig az esetek jelentős többségében visszahozták néhány napra a dermesztő hideget. A tavaszi esküvők esetén minden adott egy kültéri szertartáshoz, de egyben kockázatos is, mert nem lehet tudni, hogyan döntenek az égiek.

Mit tegyen, hogy tökéletes legyen a tavaszi esküvő?

Egy tavaszi esküvőnek is megvannak a maga kulisszatitkai: az apró részletek legalább annyira fontosak lehetnek az összhatás tekintetében, mint az alapvető, lényegi kérdések. Felfedjük, mire érdemes odafigyelnie szervezés közben.

1. Az esküvő helyszínének kiválasztása

Kültéri helyszín esetében érdemes olyat választani, ami ilyenkor igazán virágba borul. Készüljön fel a hűvösebb időre: legyen B-terv eső esetére, és még verőfényes napsütésben is készítsen ki néhány pokrócot a fázósabb vendégek számára. Legyen esküvői sátor, pavilon, ahova be lehet húzódni rossz idő esetén, vagy válasszon egy átalakított pajtát, ami egyszerre természetközeli, és fűthető!  Szintén jó ötlet egy olyan étterem, vagy akár egy borbirtok, aminek van fedett terasza, ahonnan szép a kilátás, de mégis védve vannak az időjárás viszontagságaitól.

2. Fotózás a tavaszi virágzásban

Tavasszal számtalan lehetőség van rá, hogy a természet adja a legcsodálatosabb hátteret, díszletet. Nem is nagyon kell egyéb dekoráció vagy más kellék, mint egy-két, nagyszülői parasztházból származó bútordarab, vagy háztartási eszköz a viccesebb fotókhoz.

3. Tavaszi hangulatú kiegészítők

A dekoráció kapcsán jöhet minden, ami a természet újjáéledéséhez, kikelethez köthető. A pasztellszínekben pompázó dekorációk, étkészletek, vagy textíliák tökéletesen megalapozzák a hangulatot.

Hajtogattasson madár alakú szalvétákat, a kerthelyiségbe aggasson fel lampionokat, mondja ki az igent egy virágokkal teli boldogságkapu alatt, az esti bulihoz pedig szerezzen be konfettit és csillagszórót- ez nem csak a téli hangulathoz, karácsonyi és szilveszteri eseményekhez passzol, hanem egy vidám tavaszi eseményt is megkoronázhat.

4. Tavaszi esküvő dekorációk

És hogy milyen esküvői dekorációk illenek egy tavaszi eseményhez? A nagy napon virágból sosem elég, még akkor sem, hogyha a szertartást körülvevő rétek vagy lankák ezerszínben pompáznak. Kerülhet az asztalokra természetesen tavaszi virágokból álló virágcsokor, vagy akár illatos cserepes növény is színes kaspókban: a nárciszt és a jácintot ajánljuk. A dekoráció részeként lehet virágszőnyeget, virágfalat, virágfüggönyt, vagy virághintát is rendelni. Készüljön az estére tavasz jellegzetes illatait árasztó gyertyákkal is. A tavaszi esküvői dekoráció alapvető elemei pasztellszínű, könnyed, lágy esésű anyagok legyenek. Érdemes átlátszó üvegvázákban, fa bútorokban is gondolkodni.

5. A menyasszony cipője és frizurája tavaszi esküvőhöz

A menyasszony cipőjét és frizuráját illetően is érdemes lehet a tavaszt, a kikeletet valamilyen formában megeleveníteni. Lehet a cipő pasztellszínű, ami, mondjuk illik a koszorúslányok csokrának, vagy ruhájának színéhez: mentazöldet, levendulát és barackot ajánljuk a hölgynek. Ezenkívül a frizura lágy kontyába egy visszafogott tavaszi virágdekoráció sem árthat, a rózsabimbók helyett lehet valami klasszikus, tavaszt szimbolizáló virág, például a nárcisz. A fátyol sem feltétlenül kell, hogy fehér legyen, a különböző, színes fátylak egyre inkább divatba jönnek.

6. A vőlegény öltönye tavaszi esküvőhöz

A klasszikus öltönyök világa mellett a menyasszony fátylával, csokrával cipőjével harmonizáló pasztellszínű öltönyök vagy ingek is szóba jöhetnek. Ha bizonytalan a választásban, keresse fel üzletházunkat és kollégáinkkal egyeztetve válogasson kínálatunk közül – a klasszikus, hagyományos darabok mellett a friss, fiatalos szettek is felelhetők nálunk. Tavaszias, lágy, lazább benyomás mellett az elegancia és az úriemberes stílus is megőrizhető, és a vőlegény mellett a vendégeknek is tudunk segíteni a választásban!

Fontos, hogy mivel, mit kombinál, ezért mindenképp érdemes felkeresni a profi szakeladókat. Nálunk az MrSale-nél minden ügyfél VIP, és nincs idő, amit sajnálnák a klienstől, hiszen a mi vágyunk is, hogy a számára legideálisabb darabot megtalálja.

7. A tavaszi esküvő ékköve, a menyasszonyi csokor 

Ha tavasszal van az esküvő, legyen a menyasszony csokra is tavaszi virágokból: például lehet a sárga és a fehér nárcisz kombinációja, amely egyszerű és mégis különleges választás. Ha az esküvőn a kék és a rózsaszín színei dominálnak, akkor rózsaszín tulipánok és a kék gyöngyike párosításával is csodaszép csokra lehet az arának. Ha a pasztellszínek vannak előnyben, akkor a jácint is remek választás a nárcisz helyett. A jácinttal a fehér nárciszt és tulipánt is összekombinálhatja, de ha valami igazán különleges és figyelemfelkeltő csokorra vágyik a menyasszony, akkor a mélylila tulipánok is remekül hozzájárulhat az elegáns, mégis egyedi összhatáshoz.

8. A koszorúslányok csokrai

A koszorúslányok csokrait is összeállíthatjuk a menyasszonyi csokor virágaiból, csak egyszerűbbek és kisebbek legyenek. A tulipán számtalan lehetőséget ad, válasszanak egy pasztell árnyalatút, vagy sárga nárciszokból készíttessen apró csokrokat. Figyeljenek oda arra, hogy a menyasszony kiegészítőivel, a koszorúslányok ruháival egyaránt harmonizáljanak ezek az apró csokrok.

Mit kell átbeszélni az esküvőszervezővel tavaszi esküvő esetén?               

Ha valami univerzális minden esküvőben, akkor az az, hogy egyetlen részletről se feledkezzen meg, mindent pontról-pontra beszéljen át az esküvőszervezővel. Mindegy, hogy milyen évszak van, ez a dolog egységesen aranyszabály az év 365 napján. Egyetlen dolog sem maradhat előtte titokban, hiszen ő lesz a nagy nap karmestere, és csak akkor lehet tökéletes ez a világra szóló zeneszám, ha mindenről alaposan tájékoztatják: a vendégek fogadásának nyitányától kezdve a lagzi záróakkordjaiig.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0