Oldal kiválasztása

Öltöny mellé inget vihet tized áron!

Tökéletes esküvői öltözet férfi vendégeknek

Milyen öltözék való egy férfire az esküvőn? Férfiként a ruhák terén nem küzdünk nagy kihívásokkal, pedig az esküvői öltöny kiválasztásának és megfelelő viselésének ugyanolyan szigorú szabályai vannak, mint a hölgyek megjelenésének. Sok esetben az esküvői meghívó lehet a legfőbb segítség, de ha a menyasszony vagy a vőlegény közeli barát, hozzá is bizalommal fordulhat a kérdéseivel. Amennyiben mégsem szeretné őket zavarni, inkább saját kútfőből szeretné kitalálni, mit is vegyen fel, olvassa el tanácsainkat, és állítsa össze ez alapján a hivatalos esküvői szettet!

A megfelelő esküvői öltözet férfiaknak

Nem tudja, hogy az esküvőre mit illik felvenni? Az első, amit meg kell néznie a meghívóban, hogy van-e dress code. Amennyiben van, azzal rengeteg segítséget nyújtott az ifjú pár, a cikk második felében kivesézzük ezt a részt is.

Ha dress code nélkül kapta meg a meghívót, az azt jelenti, hogy a barátai bíznak a jó ízlésében, és teljesen Önre bízzák az öltözéket. Ilyenkor fontos, hogy alaposan informálódjon, és aszerint szűkítse a lehetőségeit.

Ha Ön közeli hozzátartozó vagy tanú, akkor érdemes színekben alkalmazkodni az esküvőn uralkodó színekhez. A tanú ruha esküvőre nem rendelkezik komoly kritériumokkal, de például ha az esküvőn az uralkodó szín a lila, kedves gesztus a szettünkbe egy kis lilát csempészni – például egy különleges esküvői nyakkendő formájában.

Ha meghatározta a megfelelő színeket, nézze meg jól a ceremónia típusát! Templomi és polgári esküvőhöz más-más viselet illik, bár a férfi öltözékét ez kevésbé befolyásolja. A helyszín is sokat elmond, hiszen egy szabadtéri esküvőre kissé szabadabban öltözhet fel, mint egy templomi szertartásra egy mélyen vallásos család jelenlétében.

Esküvői öltözet férfi vendégeknek, mit diktál az etikett?

Esküvői öltözet férfi vendégeknek az etikett szerint

Az esküvő két ember nagy napja – az ő összekovácsolódásuk jelképes ünnepe, valamint családjaik egyesülésének ceremóniája. Tisztelje meg őket azzal, hogy vendégként egyiküket sem múlja felül a megjelenésével, és az öltözéke még csak véletlenül sem hasonlít a vőlegényéhez!

Arról, hogy a vőlegénynek mit érdemes felvennie a nagy napon ezekből a cikkekből lehet tájékozódni:

Öltözetünk visszafogottabb legyen, mint a vőlegényé, de mégis elegáns és ízléses, használjon szolid színeket!

Ezen felül nagyon figyeljen rá, bármilyen dress code-nak is szeretne megfelelni, az öve és a cipője azonos színű legyen, ami igazodik az öltöny/zakó színéhez! Bőröv mellé bőrcipőt illik felvenni, sötét öltönyhöz pedig sötét cipőt. Az öv, ha bőr, legyen ápolt és fényes, valamint keskeny, kis övcsattal!

öltönyök 19990 Ft-tól 79990 Ft-ig

A nyakkendőt úgy válassza meg, hogy az ing gallérjával azonos vastagságú legyen, színben pedig illik kontrasztos, de harmonizáló darabot választani. Rózsaszín inghez például remekül passzol a bordó nyakkendő, míg az olajzöld vagy mélykék ingen a halványsárga, fehér vagy ezüst nyakkendő mutat jól. Mindegy milyen dress code-ot választ, az nyakkendőjét mindig a klasszikus Windsor csomó szerint kösse meg, és ügyeljen rá, hogy elkerülje a gyűrődéseket és gödröket a nyakkendőben! Ami a nyakkendő hosszát illeti: igazítsa úgy, hogy a vége éppen csak ne érje el a nadrág derekát!

Az egyik legfontosabb férfi vendég az esküvőn az örömapa. Számára vajon mit diktál az etikett?

Milyen zakót, öltönyt válasszunk?

Figyeljen rá, hogy az öltöny/zakó, valamint az ing és a nadrág is tökéletesen passzoljon méretileg is! Onnan tudja, hogy a nadrág megfelelő hosszúságú, hogy legfeljebb egyszer törik meg az anyaga a cipő felett, és álló helyzetben nem látszik ki a zokni. A zakó

  • háromgombos zakó esetén a középső,
  • kétgombos esetén a két gomb közé,
  • egygombos esetén a gomb

a köldöke felett helyezkedjen el, a válla pedig tökéletesen kövesse le a válla vonalát!

Az igazán elegáns külsőért érdemes slim-fit fazonú öltönyt vagy zakót, valamint inget választani.

Színekben a legjobb, ha szürke vagy kék öltönyt/zakót visel, ezek árnyalataival is rengeteget tud játszani. Tavaszra és nyárra tartogassa a világosabb darabokat, ősszel és télen pedig ajánljuk a sötétebb árnyalatúakat.

Színek tekintetében egy szabály kell figyelmebe venni:

Tiltott színek: fekete, fehér, piros. Ez alól egy kivétel van, ha a meghívón black tie vagy white tie a megadott dress code.
Ebben az esetben megkerülhetetlen a fekete és a fehér szín.

Amennyiben van márkajelzés a zakó ujján, azt mindenképpen távolítsa el róla! Ha be vannak varrva a zsebek, ne ijedjen meg, azokat óvatos mozdulatokkal bontsa ki!

Amennyiben a casual megjelenés híve, és farmert szeretne felvenni, ügyeljen ennek a tisztaságára, valamint arra, hogy ne koptatott vagy szaggatott nadrágot viseljen! Érdemes sötét színárnyalatút választania az esküvőre.

A zokni is számít, mert kilátszik

A zokni is számít

Ami a zoknit illeti: minden esetben hosszú szárú darabot vegyen, valamint minden öltönyhöz fekete színűt. Ha leül, a lába nem látszódhat ki a nadrág alól – csak a zokni.

Egyes trendek megengednek színes, hivalkodó zoknit a megfelelő öltönyhöz, azonban ettől óva intünk mindenkit, aki nem jártas a divat világában, hiszen könnyen sülhet el rosszul az összhang, még ha az öltözék egyébként teljesen rendben is van.

Esküvői öltözet férfi vendégeknek: a kevesebb néha több

A férfiak öltözékét számos aprósággal fel lehet dobni, azonban nem szabad túlzásba esned. Viselhet esküvői nyakkendőt vagy előrukkolhat egy csokornyakkendővel, vehet hajtókavirágot vagy hajtókatűt, kiegészítheti az öltönyt vagy zakó zsebét egy díszesebb kendővel – nem kell azonban minden kiegészítőt magára vennie! Első és legfontosabb, hogy a ruhája legyen tetőtől talpig stílusos és elegáns. Ha ez megvan, a kiegészítőkről nyugodtan megkérdezheti az üzletben dolgozó hölgyeket vagy urakat, szívesen segítenek Önnek!

Esküvőn leggyakrabban informal dressz kódot szokás megadni: urak számára ez inget, nyakkendőt, szövetnadrágot, valamint a nadrággal nem kötelezően megegyező színű zakót jelent. Az elvárt ruha azonban nagyban függ a leendő pár családjának anyagi helyzetétől, társadalmi szerepétől, valamint az esküvő helyszínétől.

Egy dolgot ne feledjen: a stílus maga az ember, az öltözködése pedig sokat árul el Önről.

Ezért, ha cikkünk elolvasása után sem biztos benne, hogy mit lenne érdemes viselnie látogasson el hozzánk öltözködési tanácsadásra:

Öltözködési tanácsadás jelentkezési lap

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.


Mikor az öltönyt készíti össze, gondolkodjon el rajta: mit üzenne az ifjú párnak az esküvőn?

Gyakran Ismételt Kérdések

Lehet-e egy esküvőre zakó nélkül érkezni?

Igen egészen nyugodtan, nincs erre vonatkozó előírás, csupán elegánsnak kell lenni. Egy mellény és egy csokornyakkendő is ugyanúgy elegáns öltözet lehet.

Lehet-e szmokingban érkezni egy esküvőre?

Csak abban az esetben, ha a meghívón azt olvassuk, hogy black tie a dress code.

Milyen színekben illik és milyenekben nem illik megjelenni?

A fekete, a fehér és a piros tiltott, a többi színt nyugodtan lehet viselni!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0