Oldal kiválasztása

Egészségügyi nadrág

1–15 termék, összesen 21 db

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Hova illik? | Hova szükséges? | Évszakok | Színváltozatok

Az egészségügyi nadrág az egészségügyi és kozmetikai, „szépészeti” dolgozók alapdarabja. Igen széles a paletta; milyet válasszon pontosan, mik a szempontok, akár önmagának, akár kollégáinak próbálja beszerezni a megfelelő ruhadarabokat?

Milyen munkákhoz illik az egészségügyi nadrág?

Az egészségügyi nadrágot, ahogy azt a neve is elárulja, az egészségügyben dolgozók szokták hordani: nővérek, orvosok, kórházi alkalmazottak. Egy egészségügyi intézmény teljes személyzete a betegápolóktól a takarítókig, a rohamkocsis szállítóktól a szoptatási tanácsadóig, a kórház liftesétől az információs pultosig hord valamilyen „egyenruhát”, és ha a munkaköre megköveteli, az egészségügyi nadrág is része ennek. 

Egészségügyi dolgozókon kívül szépészeti, kozmetikai területen dolgozók is viselhetik, például masszőrök, kozmetikusok, különböző fogyasztó-, alakformáló-, méregtelenítő- és egészségjavító készülékek kezelői.

Az egészségügyi nadrághoz, főleg a fehér színhez professzionalizmust, tisztaságot és megbízhatóságot kapcsolnak az emberek. Alapvetően olyan szakmákban népszerű, ahol a dolgozó és a vendég között fizikai érintkezés is van, például valamilyen kezelés történik. 

Milyen szakmák elengedhetetlen kelléke?

A kórházban, rendelőben bárkinek, akinek a betegekhez konkrétan köze van, szükséges, hogy legyen egészségügyi nadrágja is. Ez egy olyan, a kórház igényeinek és az adott osztály színeinek megfelelő egyenruha, amit könnyű tisztítani, bírja a mosást, könnyű benne mozogni. De egészségügyi nadrágot – pontosabban öltözetet – viselhet akár a kórházi büfé, kantin személyzete is.

Érdekes, és kevesen tudják, hogy strapabírása mellett, vagy épp ellenére fontos, hogy meglátsszon rajta a szennyeződés! Tehát nem az a célja, hogy elrejtse a foltokat, hanem pont, hogy megmutassa azokat, így egyértelmű legyen, hogy mosásra/cserére van szükség. Az egészségügyi és szépészeti területeken elengedhetetlen a maximális higiénia.

Az egészségügyi nadrág olyan öltözet, ami többnyire mindenkin jól áll, minden testalkatú dolgozóhoz illik. Olyannak kell lennie, amit szívesen hord az is, aki egész nap ül, és az is, aki a nap végére akár több tonnát mozgat meg, és megállás nélkül szalad. Az egészségügyi nadrágnak sok kritériumnak kell megfelelnie tehát – a nagy zsebektől a puha gumis derékig, ami mind a praktikumot és a kényelmet szolgálja. 

Milyen évszakban kellemes hordani az egészségügyi nadrágot?

Optimális esetben minden évszakban. Nem csak a szabásban, de az anyagban is multifunkcionálisnak kell lennie, hiszen hidegebb és melegebb időben is azonos, jól szellőző, strapálható, megfelelően merev, és rugalmas anyagnak kell lennie. 

Egészségügyi nadrágból természetesen van vékonyabb, nyári és téli verziók is: ezeket aláöltözés nélkül is tudniuk kell hordani a megrendelőknek. Nagyon fontos a jó hő-és nedvességtűrés is, mert nem ritka, hogy egy-egy intenzívebb feladatnál megizzad a dolgozó. Nyáron gyakran kell szellőzés nélküli folyosókon, termekben, szobákban dolgozniuk, anélkül, hogy a ruhájuk miatt maguk is egészségügyi ellátásra szorulnának. 

Milyen színváltozatai vannak az egészségügyi nadrágnak?

Egy kórházon belül a dolgozók általában színkódokat hordanak: ez sokszor csak a fölső részen jelenik meg, ám gyakorta a teljes ruházaton. A csecsemősök jellemzően mintás, rózsaszín vagy sárga ruhában vannak, a műtősök kék szerelésben, az orvosok fehérben, a szépészetben fehérben és így tovább. Ez azért is kell nekik, mert így hamar tudják egy vészhelyzetben dekódolni, hogy a jelenlevők közül ki és milyen feladatra lesz alkalmas, milyen plusz segítséget kell még hívni. 

Az egészségügyi nadrág a fehér színtől a feketéig minden árnyalatban kapható. A leggyakoribb és legnagyobb készlet mindig a fehérből elérhető minden nagyobb üzletben, hiszen a szokás az, hogy a legtöbb egészségügyi dolgozó fehér nadrágot és valamilyen színes felsőt visel az egyszerűség kedvéért, de akár a teljes öltözet lehet színes!

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0