Oldal kiválasztása

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Hova viseljük? | Kiegészítők | Elegancia faktor | Színváltozatok

Azt szokták mondani, hogy minden férfi ruhatárában helye van legalább 1 öltönynek. Ez jellemzően fekete, hiszen ez a szín a legtöbb eseményre jó választás. Azonban a tények azt mutatják, hogy akinek van ebből a ruházatból még egy garnitúra a gardróbban, az jellemzően a sötétkék mellett teszi le a voksát. Ezzel pedig máris elképesztően sok lehetőség adott, ami az öltözködést illeti, egyetlen öltöny segítségével ugyanis számos különböző szett hívható életre.

Mikor, hova illik viselni? Hova nem való egy sötétkék öltöny?

Egy sötétkék öltöny elképesztően sokféle lehetőséget kínál az öltözködés terén, jóval többet, mint az elsőre gondolná. Például egy fehér inggel kombinálva megállja a helyét egy esküvőn vendégként, de meg lehet jelenni benne ilyen módon egy üzleti ebéden vagy megbeszélésen is. Ha a „dress code” megengedi, viselhető a zakó farmerrel a sportosan elegáns stílus jegyében, de a kék nadrág egy hozzá passzoló inggel szintén hasonló hatást kelt. Mindez pedig csak egy példa, hiszen számos különböző módon kombinálható ez az egyetlen szett. Ennek köszönhetően pedig gyakorlatilag nincs olyan hely, ahova valamilyen formában ne lehetne felvenni. Mondhatjuk, hogy egy igényes sötétkék öltöny igazi jolly joker, és ha időt szán egy-egy szett kialakítására, akkor egészen biztosan sikert fog aratni.

Milyen ruhadarabok és kiegészítők illenek hozzá?

A ruhadarabok és kiegészítők esetében szintén igen széles a skála, hiszen a sötétkékhez nagyon sokféle stílus és árnyalat passzol. Az egyszínű ingek közül szinte minden illik ehhez a szetthez, a lábbelik közül pedig fekete és barna cipőkkel egyaránt tökéletesen harmonizál. Adott esetben viszont akár kirívóbb darabokkal is lehet próbálkozni.

Kiegészítők terén az arany és az ezüst is kompatibilis vele. Ha nyakkendőt is kötne hozzá, annak árnyalatát ajánlott az inghez és a cipőhöz mérten kiválasztani a harmónia jegyében. Ténylegesen igaz, hogy igazán sikkes és sokoldalú megjelenést biztosít!

Mennyire számít elegáns viseletnek?

Valójában a sötétkék öltöny önmagában a nagyon elegáns kategóriába tartozik, mégsem kelt annyira hivatalos hatást, mint a fekete társa. Ez azonban csak abban az esetben igaz, ha például egy fehér vagy fekete inggel ölti magára, esetleg mellényt és nyakkendőt is visel hozzá.

Nagyban enyhíti ugyanis az eleganciát egy eltérő árnyalatú ing vagy nyakkendő, esetleg az, ha csak a zakót, vagy csak a nadrágot veszi fel az adott eseményre. Éppen ezért, nagyon fontos mindig alaposan felmérni azt, hogy mit is illik viselni ott, ahova éppen készülődik.

Miért számít, hogy milyen színű öltönyt visel az ember?

Valójában az, hogy a szekrény előtt állva melyik színű öltöny mellett teszi le a voksát, az nagyon sokat elárulhat mások számára a jelleméről és hozzáállásáról. Amennyiben például valaki megfelelő színű öltönyt visel, az azt mutatja, hogy tiszteli az adott helyzetet és a jelen levőket. Továbbá bizonyítja azt is, hogy eléggé törődik azzal, hogy úgy nézzen ki, ahogy mindenki elvárja tőle.

A színek sokféle dolgot elárulhatnak attól függően, hogy milyen képet szeretne közvetíteni. A túlzott elegancia vagy a hanyagság egyaránt rányomhatják a bélyeget az adott személyekkel való kapcsolatra.

Az üzleti világban a szín egy finom hatalmi játék, így, ha ismeri ezen a téren az irányelveket, akkor szabadon mozoghat bennük. Ennek nyomán pedig könnyedén kialakíthatja a saját stílusát is. Mindez remekül becsempészhető a hétköznapokba is, egészen egyedi megjelenést kölcsönözve ezzel még akár egy családi vagy baráti összejövetelen is.

Összességében elmondható, hogy a sötétkék öltöny igazi aduász az öltözködés világában, amely egyfajta kiindulópontként is szolgálhat. Mindig bevethető a megfelelő kiegészítők és ruhadarabok viselése mellett. Éppen ezért egyetlen férfi ruhatárából sem hiányozhat a fekete öltöny mellől ez az árnyalat!

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0