Oldal kiválasztása

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Fazonok | Anyagok | Méretek | Színváltozatok | Elegancia faktor

A nadrág, mint ruhadarab már nagyon régóta az emberek mindennapjainak része. Olyannyira, hogy a legelső ismert ilyen alsó ruházat Nyugat-Kínából került elő, eredetét pedig Kr. e. 13 és 10. század közé datálják. Ma már elképzelni sem tudjuk az életet nélküle, gyakorlatilag minden gardróbban az alapdarabok részét képezik a nadrágok. Nem mindegy azonban, hogy a széles kínálatból melyikre esik a választása.

Milyen nadrágfazonok léteznek?

Ma már gyakorlatilag felsorolni is nehéz lenne, hogy pontosan hányféle nadrág létezik, elképesztően széles ez a kör. Önmagában számos típus ismert az aktuális divatnak megfelelően, de a korábbi trendek is tartogatnak érdekességeket ezen a téren.

-A „straight” típusú nadrágok a valódi klasszikus vonalat képviselik. Ennek a fazonnak a szabása egyenes, azonos a méret a combnál és a bokánál

-A „skinny” fazonok esetében a szabás rendkívül szűk, a deréktájon egy kicsit alacsonyabb, ezért rövidebb pólóval, vagy biciklizéshez nem ajánlott, hiszen előrehajlásnál, leülésnél le fog csúszni, ami semmilyen eseményen nem elegáns vagy elfogadható.

-A „slim fit” nem való mindenkinek, kifejezetten vékony lábakra és csípőre van tervezve, így az ilyen alkatú uraknak érdemes szétnézni ebben a kínálatban.

-Az úgynevezett „Bootcut” fazonoknak a bokánál bővülő szára van, de pont csak annyira, hogy a csizma beférjen alá.

-A fazonok mellett szót kell ejteni a különböző évszakoknak megfelelő darabokról is, hiszen egy nyári vékony pamutnadrág, egy őszi átmeneti fazon vagy éppen egy télies bélelt típus mind más-más megjelenést képvisel. Mindez természetesen csak a kezdet, hiszen emellett még számos más fazonú nadrág is létezik a kínálatban.

Hogyan érdemes választani a különböző anyagú nadrágok közül?

Mivel az anyagot tekintve is igen széles a választék a nadrágok között, a legjobb, ha az adott alkalomnak megfelelően választ ezek közül. A farmer például a lazább, hétköznapi eseményekre tökéletes, míg a pamut-és szövetnadrágok elegáns szettek esetében is megállják a helyüket. Ezen felül természetesen figyelembe kell venni az aktuális évszakot, időjárást, a dresszkódot is, valamint természetesen a saját ízlésvilág sem elhanyagolható. Így válnak ezek a ruhadarabok a sportos és alkalmi viseletek részévé egyaránt.

Milyen méretek vannak belőle?

Röviden összefoglalva bármilyen, így a vékonyabb és testesebb urak egyaránt megtalálhatják a számításaikat a széles választékban. A derékbőség esetén ajánlott odafigyelni arra, hogy ülve is komfortos legyen a választott nadrág, és a szárak hosszúsága is mérvadó. Nincs kellemetlenebb annál, mint amikor állva tökéletes, ülve viszont már rövidnek hat a választott viselet!

Sokat számít emellett a fazon is, nem minden típus áll jól bármilyen testalkaton. Ezekre odafigyelve azonban hamar megtalálhatja a megfelelő méretet, de ha bizonytalan, forduljon bátran kollégáinkhoz, vagy vegye igénybe ingyenes, személyre szabott öltözködési tanácsadásunkat.

Milyen színváltozatai vannak? Melyiket hogyan illik viselni?

A színek terén a választék egészen elképesztő, ha férfinadrágokról van szó. A jó hír az, hogy az alapszabály ebben az esetben is ugyanaz, mint egyébként: elegánsabb eseményekre a sötétebb, visszafogottabb árnyalatokból ajánlott választani, míg hétköznapokra vagy családi, baráti találkozókra a merészebb színek is jó választást jelenthetnek. Így a szürke szövetnadrágtól a piros „skinny” nadrágig terjed a választék, ami remek hír azok számára, akik szeretnek változatosan öltözködni.

Mennyire számít elegáns viseletnek a nadrág?

A férfiak esetében ez a ruhadarab mindenképpen az elegáns és a mindennapi szettek alapdarabja, így inkább a fazon és az anyag szabja meg az elegancia mértékét. Arra kell csupán figyelni, hogy a többi ruhadarabhoz és kiegészítőhöz megfelelően passzoljon a választott darab, így mindig tökéletes lehet az összkép.

A férfinadrágok terén valójában a választékot tekintve a határ a csillagos ég, hiszen gyakorlatilag nincs olyan alkat vagy esemény, amelyhez ne létezne megfelelő közöttük. Éppen ezért érdemes alaposan elveszni a kínálatban annak érdekében, hogy megtalálhassa az Ön számára tökéleteset.

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0