Oldal kiválasztása

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Hova illik? | Milyen munkákhoz illik? | Kombinálás | Anyagok | Méretek | Színek

Egy rövid ujjú ing aranyat érhet, amikor a nyári hőségben is megtartaná a stílusos vonalat az öltözködésben. Azonban fontos tudni, hogy bár nagyon praktikus és komfortos viseletnek számít, nem minden esetben illeszthető be minden öltözékbe.

Mikor, hova illik viselni? Hova nem való a rövid ujjú ing?

Valójában azt mondhatjuk, hogy leginkább szabadidőben használatos ruhadarabról van szó, bár néhány kivétel ez alól is van.

A rövid ujjú inggel az a legnagyobb probléma, hogy befejezetlenség érzetét keltheti. Ebből kifolyólag nyakkendővel kifejezetten ízléstelennek hat. Öltöny alatt pedig lehetetlen viselni, hiszen ezen a téren alapszabály, hogy legfeljebb másfél centiméterre ki kell lógnia az ing ujjának a zakó alól. Olyan eseményeken és munkakörben tehát semmiképpen sem ajánlott a viselete, ahol előírás az öltöny, vagy a „dress code” az elegáns öltözéket követeli meg.

A rövid ujjú ing egy könnyed nyári vacsorához, koktélpartihoz, baráti összejövetelhez vagy laza hangulatú céges rendezvényre tökéletes választás lehet. A legjobb ilyenkor, ha az inget betűri a nadrágba, ám ha mégis kívül hordaná, az ing alsó része mindenképpen a csípővonal alá érjen pár centivel. Erre már a vásárlás során mindenképpen oda kell figyelni, így már biztos lehet abban, hogy a választott szett feltűnést kelt majd az eseményen, ráadásul a lehető legjobb értelemben.

Milyen munkákhoz illik hordani rövid ujjú inget?

Erre a kérdésre a válasz valójában attól függ, mi is a pontos munkakör, és milyen elvárásai vannak a cégnek. Amennyiben az állás megkívánja az elegáns megjelenést, akkor kizárt, hogy bele lehessen illeszteni bármilyen módon a rövid ujjú inget. Amennyiben viszont szabadabbak a szabályok az öltözködés terén, semmi akadálya egy ilyen kényelmes viseletnek. Sőt, bizonyos munkák esetén, a nyári formaruha részét is képezik ezek a darabok, így például sok sofőr vagy portás gardróbjában van helye ezeknek az ingeknek.

Összességében tehát meg lehet találni azokat a munkaköröket, amelyek betöltése esetén bátran lehet gyűjteni ezekből az ingekből.

Mennyire kombinálható? Milyen ruhadarabok illenek hozzá?

Amennyiben úgy dönt, rövid ujjú inget visel, egy laza stílust ölt magára, amelybe számos kiegészítő és egyéb ruhadarab viselése is belefér. Így farmerral, vászonnadrággal is jól mutat, de bátran magára öltheti ilyenkor a különböző ékszereit és egyéb kiegészítőit is.

Ami teljesen biztos, hogy a színeknek és mintáknak ebben az esetben is tökéletesen harmonizálnia kell, ellenkező esetben ugyanis a kívánttal ellentétes hatás érhető el.

Hogyan érdemes választani a különböző anyagú változatai közül?

A legjobb, ha minél természetesebb anyagokból készült inget választ, hiszen egy könnyű nyári viselet akkor tölti be leginkább a szerepét, ha nem műszálak veszik körül az ember testét. Így például a pamut vagy a lenvászon alapanyag tökéletes választás lehet.

Milyen méretek vannak rövid ujjú ingekből?

Röviden összefoglalva: minden méretben létezik. Ám a legtöbb ruhadarabhoz hasonlóan itt is fontos nagyon körültekintőnek kell lenni a vásárlás során. Ha az adott darab túl nagy, az egyáltalán nem stílusos, hiszen a felsőrész ujja és dereka sátorként fog lobogni. Amennyiben viszont túl szűk, ez pontosan megmutatkozik majd a gomboláson és a karokon is, ami szintén kellemetlen lehet. A legjobb, ha a rövid ujjú ing illeszkedik a testalkathoz és a vállvarrása nem ér túl a vállcsúcson.

Milyen színváltozatai vannak? Melyiket hogyan illik viselni?

Miután a rövid ujjú ing csak hétköznapi eseményeken, laza, sportos programokon hordható, érdemes világos színű len vagy könnyű pamutvászon anyagból készült darabot választani. Adott esetben a minták is beleférnek a dologba, így egy kockás ing egy egyszínű nadrággal is telitalálat lehet. Így makulátlan lesz a megjelenés és teljes a komfortérzet is.

A fentiekből látható, hogy bár komoly mérlegelést és odafigyelést igényel, egyáltalán nem lehetetlen egy rövid ujjú ing beillesztése a ruhatárba. Ha a megfelelő helyen és időben viseli azt a szabályoknak megfelelő módon, akkor kifejezetten stílusos és egyedi lehet a megjelenése.

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0