Oldal kiválasztása

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Hova illik? | Kinek áll jól? | Munkák | Évszakok | Tisztítás | Fazonok | Anyagok | Tartósság

Mi fán terem az üzleti kabát? Mire jó? Mikor és hogyan lehet viselni? Fényt derítünk a praktikus divat kívánalmaira és lehetőségeire.

Mikor, hova illik viselni üzleti kabátot? Hova nem való?

Egy üzleti kabát, pláne, ha az üzleti formaruha megkövetelt része, bizony fontos kelléke lesz a viseletnek. Az üzleti kabát ránézésre teljesen olyan, mint egy “átlagos” téli szövetkabát, amit az ember elegánsabb környezetben visel. Épp ez a lényege is: az üzleti kabát egy teljesen „normál viselet”, egy egyszerű kabát. Attól lesz különleges, hogy a formaruha része, vagyis a tömeg adja ki az összképet. 

Milyen testalkatú embereknek áll jól? Kiknek nem előnyös?

Az üzleti kabátot jellemzően  rendelik meg, ha a munkáltató egy céghez, munkahelyhez köthetően egységes színt akar kialakítani a dolgozók körében és ezt télen is fontosnak tartja. Az üzleti kabát ezt az egységességet fejezi ki. Mivel mindenkihez, minden testalkathoz és minden hajszínhez, magassághoz, továbbá a legtöbb ruhához passzolnia kell, ezért az eleganciája mellett, ez a legsemlegesebb viselet is télen. Mindenkinek egyformán jól áll. 

Milyen munkákhoz illik üzleti kabátot hordani?

A formaruhákat olyan cégek, üzletek, csoportok szokták megrendelni, ahol fontosnak tartják az egységes megjelenést télen is, mint a turizmus és a vendéglátás esetén, de gyakori az is, hogy a szórakoztatóiparban rendelnek üzleti kabátot a formaruha részeként. 

Milyen évszakban kellemes hordani?

Az üzleti kabátokat a hiedelemmel ellentétben nem csak télre tervezzük. Mivel számtalan anyag, szabás, forma létezik, ezért őszi és enyhébb tavaszi verziók is elérhetők a kínálatban. A vastagabb zakók, ingek és kardigánok helyett érdemes ezt szorgalmazni, hiszen sokkal “strapabíróbb” és sokkal könnyebb rétegesen öltözködni segítségükkel a változékony időben is. 

Mennyire kényes? Milyen sűrűn, hogyan kell tisztítani?

A formaruhák egyik kimondott célja az elnyűhetetlenség. A munkaruháknak ezt az elvet mindenképp tartaniuk kell, hiszen, ha könnyen koszolódik, gyűrődik, elhasználódik, akkor állandóan tisztítani kell, és hamarabb kell cserélni is, mivel tönkremegy. Ez idő- és pénzkiesést okoz hosszú távon. Sokkal jobban megéri egy jó minőségű darabot venni belőle, és hozzá cserét, mint olcsóbb, de rossz minőségű társaikkal kísérletezni. 

Milyen üzleti kabát fazonok léteznek?

Az üzleti kabát a formaruhák divatjával változik, ám általánosan elmondható róla, hogy a gyártók figyelembe veszik a trendeket. Az üzleti kabát a legkonzervatívabb viseletként tíz, húsz, harminc év alatt sem megy ki igazán a divatból. Manapság leginkább combközépig érő fazonok a legnépszerűbbek, de az egyszerű szabásvonalak és természetes, sötétebb színek, a kiváló anyag miatt van olyan cég, amelyik akár 100 év alatt se változtat sokat az üzleti kabátok megjelenésén. 

Hogyan érdemes választani a különböző anyagú üzleti kabátok közül?

Az üzleti kabát a funkcionális divat része. Ezért elsősorban a használat lehetséges helyszíneitől és módjaitól tegye függővé, milyet rendel. Ha fedett helyen hordható, azaz nem vízálló darabokat keres, máris más halmazból kell választania, mintha kültérre, esetleg hóesésbe tervezi a kabátot. Ha „csak” mozgásra keres, megint más, mintha egyhelyben tartózkodásra keres megfelelő darabot. Ezen felül kérdés, hogy mikor, melyik évszakban és melyik napszakban kerülnek majd használatra a ruhadarabok. 

Ha nem tudja, milyen időjárási körülményre és milyen munkakörnyezetbe melyik a legjobb kabát, jöjjön el a MrSale Öltönyüzletbe és segítünk a választásban!

Mennyire tartós? Alkalmas-e mindennapi használatra?

Egy üzleti kabátot a tartóssága, az anyag minősége és a szabása tesz igazán megfelelővé. Egy üzleti ruházat akkor „hat”, ha tükrözi a cég profilját, és ez a minőségre való törekvésben is meglátszik. A mindennapi használatra tervezett ruháknak számos olyan tulajdonságuk kell hogy legyen, ami például egy alkalmi ruhának nincs, ettől lesznek tartósak, időtállók, sőt, időtlenek. A tartósságot tovább fokozhatja, ha gépi mosás helyett tisztítóba viszi a kabátot. 

Ha üzleti kabátról van szó, a munkavállalók és a munkáltató közös felelőssége, hogy olyan darabok kerüljenek kiválasztásra, amelyek mindenkinek megfelelnek: elég elegánsak, minőségiek, mindezekkel együtt olyan általános és örök divatot képviselnek, amik miatt mindenki egyformán tud majd viselni.

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0