Oldal kiválasztása

Autós kabát

Mind a(z) 2 találat megjelenítve

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Név | Viselés | Testalkat | Kiegészítők | Évszakok | Használat | Méret, Szín, Fazon

Egy olyan férfi számára, aki figyel a ruhatárára és minden nap tudatosan öltözködik, elengedhetetlen darab a gardróbból az autós kabát is. Természetesen nem szabad bedőlni a megtévesztő elnevezésnek, nem csupán kocsikázáshoz lehet használni ezt a ruhadarabot – igazán praktikus és kényelmes mindennapi viseletről van szó!

Miért hívják autós kabátnak?

Az elnevezés onnan ered, hogy ezek a kabátok pontosan annyira hosszúak, hogy kényelmes legyen bennük autót vezetni. Így nem kell rövidebb vagy hosszabb út során sem levenni majd újra felvenni. Ha megfelelő a hőmérséklet a járműben, úgy szállhat ki és be az autóból/autóba, hogy nem kell mindig időt töltenie a kabát igazgatásával. Természetesen nem csak a volán mögött praktikus, a hűvös időben akár egy kellemes séta során is remek szolgálatot tehet.

Mikor, hova illik viselni? Hova nem való?

Kifejezetten elegáns lehet egy autós kabát, ha az öltözék többi része is ennek megfelelő. Így hétköznapi viseletként, munkába járáshoz vagy akár hűvösebb idő alkalmával egy kültéri eseményhez remek választás, öltöny fölé is. Ez utóbbi esetben arra kell figyelni, hogy hosszabb fazont vegyen fel, ami alól nem lóg ki a zakó.

A legtöbb modell válla és zsebe stílusos bőr díszítéssel van ellátva, amely még inkább fokozza az elegáns megjelenést. Ezen felül több olyan típusa is van, amely kicipzározható álmellénnyel van felszerelve. Ezzel viselve sportosabbnak hat, míg enélkül jóval elegánsabb viseletet biztosít.

Milyen testalkatú embereknek áll jól az autós kabát? Kiknek nem előnyös?

Ez tipikusan az a fajta kabát, amely minden testalkaton jól áll. Ám ez csak abban az esetben igaz, ha a vásárlás során odafigyel arra, hogy az ideális méretet találja meg a széles választékban. Fontos, hogy ne legyen túl szűk vagy bő a kabát, megfelelő legyen a hossza, az ujjak kialakítása és kényelmes viseletet biztosítson minden téren.

Milyen kiegészítők illenek hozzá?

Érdemes hozzá stílusos sapkát, kesztyűt és sálat is vásárolni, így ugyanis tökéletes megjelenést biztosíthat úgy, hogy közben egy pillanatig sem kell fáznia például egy hideg téli estén. A nyitott fazonú autós kabátokhoz egyenesen kötelező a sál viselése, de ha a választott darabon a legfelső gombokon kívül a gallérokat is össze lehet zárni egy különleges stílusú kapoccsal, a sál opcionálissá válik.

A választás során mindenképpen érdemes figyelembe venni, hogy a kiegészítők a kabát színével harmonizáljanak.

Milyen évszakban kellemes hordani?

Alapvetően téli viseletnek számít, de a hűvös őszi vagy tavaszi napokon is jó szolgálatot tehet. Ahogy azonban egyre magasabbra kúszik a hőmérő higanyszála, gyorsan túl meleggé válik, érdemes ilyenkor elvinni a tisztítóba, és tisztán eltenni nyári álmot aludni.

Alkalmas-e mindennapi használatra az autós kabát?

Természetesen igen, minden probléma nélkül viselhető hétköznapokon is. Azt viszont jó tudni, hogy az anyaga és a kialakítása miatt mosógépben nem mosható, így szennyeződés esetén mindenképpen tisztítóba kell vinni!

Milyen méretek vannak belőle? Szín és fazon terén is van választék?

A fenti kérdésekre a válasz egyértelműen igen, hiszen azon túl, hogy többféle méretben elérhetők az autós kabátok, szín és fazon terén is igen széles a kínálat. Garantáltan megtalálja közöttük azt, amely Önnek a leginkább megfelelő ízlés és testalkat tekintetében egyaránt.

Egy magára sokat adó férfi ruhatárából sem hiányozhat egy autós kabát, amely hétköznapokra tökéletes választás, de elegánsabb környezetben is probléma nélkül megállja a helyét. Éppen ezért nem kérdés, hogy érdemes alaposan szétnézni a kínálatban. Ha bizonytalan a fazont vagy a méretet illetően, bátran kérjen segítséget a MrSale Öltönyüzlet szakértőitől!

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0