Oldal kiválasztása

Katt ide: 8.950 Ft helyett 5.950 Ft!

Öltözködés kisokos: Ezt árulja el rólunk, hogy mit viselünk

Az öltözködésünk sokkal többet mesél jellemünkről, mint szavaink. Hogyan olvashatunk mások viseletében, és hogyan adhatunk át pozitív üzeneteket a sajátunkkal?

Mit árul el rólunk a ruhánk?

A ruha teszi az embert, szól a jól ismert, és egyben sokak által félreértelmezett közmondás. De pontosan mit is jelenthet az ember életében egy gondosan összeválogatott, elegáns szett? Milyen apró részletekre kell Önnek odafigyelnie ahhoz, hogy a viselete is pozitív üzenetet sugalljon?

Ha hiszi, ha nem, öltözködésével ugyanúgy kommunikál, mint szavaival, és ezeknek az üzeneteknek kiemelkedő szerepe lehet karrierjében és magánéletében is. Ha nem is olyan fontosak Önnek és környezetének a külsőségek, az etikettnek megfelelő viselet akkor is sokat nyomhat a latban.

A munkahelyi öltözködés 12 aranyszabályáról itt már írtunk korábban – nézzük, hogyan egészítik ki ezt azok az apróságok, amikre kevesen gondolnak a mindennapok során?

A színek jelentése az öltözködésben

Az egyik legfontosabb szempont a szett összeállításánál, hogy ruházata passzoljon az alkalomhoz, ezen belül is fontos, hogy milyen színű a ruha. Minden színnek van „egy kódja.” Az, hogy pontosan milyen színű ruhát vesz fel, kihangsúlyozhatja egyes tulajdonságait, a jelleméről is árulkodik, így tehát nem mindegy, hogy milyen árnyalatokat részesít előnyben egy-egy alkalom esetén.

Általában érdemes formális és informális találkozók esetében is az első alkalomra semleges, vagy sötét színeket összeválogatnia, mert ezzel nem nagyon tud melléfogni. E színek könnyedén kombinálhatók is egymással. A sötétkék, fekete, a khaki, a bézs és a szürke eleganciát és megbízhatóságot sugároznak.

Öltözködési kisokos
  • A piros szín magabiztosságat és szenvedélyt közvetít, ezért érdemes csak abban az esetben választania, ha randevúzik, vagy vezetői pozícióra jelentkezik. Egy piros nyakkendő vagy mélyvörös blézer hozzájárulhat a sikerhez, de a piros zakó már túlzás lehet.
  • Ha egy nyári randevúra készül, vagy egy kreatív, lazább munkára jelentkezik, akkor érdemes egy-egy kiegészítő erejéig meleg színekben is gondolkodnia, azon belül pasztell árnyalatok legyenek. Ilyen esetekben jól jöhet egy sárga, vagy egy levendula színű nyakkendő.
  • Nem javasoljuk a kék világosabb árnyalatait, ha kreatív munkára jelentkezik, mert a színnek van egy olyan üzenete, ami a háttérbe vonuló személyiséget sejtet, aki nem akar a figyelem középpontjában lenni újszerű ötleteivel. Ugyanakkor randevúra megfelelő lehet, megadja a partnernek a lehetőséget, hogy ő tündököljön.
  • A lila szín kapcsán egyedül az ibolyakék árnyalatban gondolkodjon, és csak abban az esetben, ha. olyan hatást akar kelteni, hogy Ön egy komoly, mély gondolkodású ember.
  • A zöld megbízható személyiségre utal, igy szintén jó eleme lehet szettjének. Ha állásinterjúra megy, és a bérezés még megegyezés kérdése, akkor ne ez legyen a domináns árnyalat, mert ezzel kompromisszumkészséget jelképez.
  • A barnával hasonló a helyzet, bár itt nagyobb a játéktér, ennek a színnek bizonyos árnyalatai ugyanis arra utalnak, hogy viselője engedelmes, jó csapatjátékos, nem kockáztat. Ha beosztottnak jelentkezik, jó megoldás, ám vezetői pozíciók kapcsán kerülendő.

Nem csak a munkahelyen kell odafigyelni, hanem némely családi esemény kapcsán is érdemes átgondolni a színeket. Azt, hogy egy temetésen a fekete, elegáns anyagból készült szett az elfogadott, minden úriember tudja, azt azonban, hogy miként érdemes felöltözni egy esküvőre, már egy kicsit bonyolultabb kérdés. Ez ugyanis attól is függ, hogy milyen színekben, összeállításban kell gondolkodnia, hogy pontosan milyen kapcsolatban áll az ifjú párral és hogy milyen pozíciót tölt be az eseményen.

Arra is figyelnie kell, hogy mennyiben passzolnak ezek a ruhadarabok testalkatához, vagy a bőre, haja, szeme színéhez.

Mit sugallnak a túl harsány színek?

Egy-egy élénkebb színű ruhadarab, kiegészítő még izgalmassá is teheti viselőjét egy randevún, határozottá egy állasinterjún. De ha bizonytalan a dolgában, érdemes stílustanácsadóhoz fordulni, aki pontosan tudni fogja, hogy hol húzódik a határ az elénk, a figyelemfelkeltő, valamint a harsány, visszatetszést keltő darabok közt.

A kevesebb néha több: ha túl sok harsány darabot aggat magára, akkor arrogánsnak, ízléstelennek tűnhet mások szemében, nagyon fontos az arany középút.

Sokat segíthet a színek összeválogatásában korábbi, Összeillő színek férfi ruhák párosításához című cikkünk.

Egy kis szín magabiztosságat kölcsönöz, de nem szabad túlzásba esni. a kevesebb néha több.

Mit árul el rólunk az öltözetünk anyaga?

A fazon és a színek megválasztása mellett az öltözet anyaga, minősége is sokat sejtet. A finomabb anyag jelentése az, hogy odafigyel az apró részletekre, fontos Önnek a minőség, és hajlandó megfizetni ennek az árát – munkavállalóként valószínűsíthető, hogy odafigyel munkája részleteire, és ott is hozza az elvárt szintet. Egy randevún szintén igényességet, valamint anyagi jólétet, biztos egzisztenciát sugall, ami bizony sok hölgy számára fontos.

Fontos azonban, hogy a viselt anyagokat ne csupán az öltözet ára határozza meg: ha hosszabb ideig hord egy-egy öltönyt, vagy akár olyan hétköznapi ruhadarabot, mint a póló, akkor sokat számít, milyen érzést okoz Önnek, ahogy a bőréhez ér a textil. A minőség mellett tehát a saját preferenciáját is figyelembe kell vennie – és itt el is jutottunk a következő kérdéshez:

a szövet minősége elárulja, hogy milyen anyagi helyzetben van.

Megjelenése legyen mindig összhangban legyen a személyiségével!

Bár az esemény, a társadalmi elvárások nagyban meghatározzák, hogy milyen helyzetben mit illik viselni, fontos, hogy ne hagyja teljesen figyelmen kívül saját személyiségét, és kényelmét sem. Ha nem érzi jól magát a ruháiban, feszengeni fog benne, ha nem tudja viselni, akkor az meglátszik a viselkedésén is.

Természetesen előfordulhat, hogy Önnek a farmernadrág-kapucnis pulcsi a kedvenc viselete, egy elegáns eseményre mégis öltönyt kell vennie. Ebben az esetben szánja rá az időt, és keresse meg azt a fazont, anyagminőséget, színt, ami a lehető legközelebb áll Önhöz, és vegye el egyszer-kétszer az esemény előtt is, hogy megszokja, és természetesen mozogjon benne.

öltönyök 19990 Ft-tól 79990 Ft-ig

Összefoglaló: hogyan tehet jó benyomást öltözködésével egy férfi?

  • Egy elegáns férfi ruhatárából nem hiányozhat egy sötét öltöny, illetve egy fehér ing és egy elegáns cipő. A férfi alapruhatár kötelező kellékeiről itt már írtunk korábban.
  • Ízlésének, stílusának és természetesen a szituációnak megfelelően variálja az elegánsabb és a sportosabb öltözékeket.
  • Alapvetően kerüli azokat a darabokat, melyeken feltűnően van jelen a márkajelzés, amiken nagyok a minták, és amelyek harsány, élénk színeket tartalmaznak.
  • Nem esik túlzásokba, figyel arra, hogy egymással összhangban legyen minden részlet.
  • Alapvetően finom szövetű, visszafogottabb színű darabokat vesz fel.
  • Háromnál több színt nem visel egyszerre
  • Alkalomhoz, szituációhoz illően válogatja össze szettjét.
  • Nem veti meg a kiegészítőket sem, de ezen a téren is mértékletes tud lenni.

Ha ezeket a főszabályokat betartja, akkor biztos lehet benne, hogy öltözéke mindig, minden helyzetben a megfelelő üzenetet fogja közvetíteni – a többi már Önön múlik…

Ha a cikk elolvasása után nem biztos benne, hogy ruhatára illik Önhöz vagy bizonyos alkalmakhoz, és új darabokkal szeretné frissíteni azt jöjjön el hozzánk öltözködési tanácsadásra:

Öltözködési tanácsadás jelentkezési lap

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0