Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

Sportzakó farmerhez stílusosan

A sportzakó minden magára valamit adó, stílusos férfi ruhatárának az elengedhetetlen kelléke. Népszerűségéből adódóan nagyon sokan viselik a sportzakót farmerhez, azonban nem mindenki teszi ezt a kellő odafigyeléssel. Ez a cikk abban nyújt segítséget, hogyan illik és hogyan nem illik hordani a sportzakó farmerhez szettet.

Mi a sportzakó, miben különbözik egy hagyományos zakótól?

A férfi sportzakó mint fogalom, Angliából ered, ahol az urak ilyen zakóban vadásztak vagy űztek különböző sportokat, majd ebben ültek be a bárokba vagy vettek részt a sporteseményeken. A sportzakót a hagyományos társától a színe, szabása és anyaga különbözteti meg. A sportzakó általában valamilyen természetes anyagból készül, mint például a gyapjú. Gyakran mintás, és a színpaletta szinte összes színében megtalálható.

Ezzel szemben az öltönyök vagy a hagyományos zakó sokkal elegánsabb összképet ad viselőjének. Általában fekete vagy sötétkék színű, de ma már a modern zakók is sokféle színben megtalálhatóak. Szabása jobban követi viselője vonalait, és a hagyományos zakók szinte soha nem mintásak.

sportzakó farmerhez

Miért viseljen farmernadrágot sportzakóval?

A sportzakót akkor érdemes farmerral kombinálni, ha nem tudja eldönteni, hogy mennyire szükséges az adott alkalomra kiöltözni. Ez egy biztonsági zakó-nadrág kombináció, amivel szinte soha sem lesz túl- vagy alulöltözve.

Ha sportzakót farmerrel veszi fel, akkor hosszas perceket megspórolhat az alkalomra való készülődésnél, még azon sem kell tűnődnie, hogy megfelelő inget válasszon, mert a sportzakóhoz egy egyszerű, sima póló is tökéletesen passzol.

A praktikumon kívül a kisugárzás az, amin nagyot tud dobni a farmer-sportzakó kombináció. Az ezt az összeállítást viselő férfiak egyfelől magukon hordozzák a klasszikus értékekből táplálkozó, azonban már a modern jegyekkel bíró zakót és farmer által nyújtott hanyagság ötvözetét, elegánsak és lazák egyszerre.

Mikor, hova illik sportzakót farmerral viselni?

A sportzakó hihetetlen népszerűsége pont a sokoldalúságában rejlik. Érdemes olyan munkahelyen viselni, ahol az elegánsabb megjelenés elvárt, de mégsem szeretne napi nyolc órán keresztül öltönyt és inget viselni.

Ezen felül a sportzakó farmerrel megfelelő kombináció lehet olyan kulturális rendezvényeken, ahol elvárt az elegánsabb megjelenés, azonban nincsen szigorúan vett dresscode. Ilyen lehet egy iskolai évzáró, ballagás vagy gyermekének zeneiskolai fellépése, de akár egy lazább kiállításmegnyitót és előadást is ide lehet sorolni.

A sportzakó kitűnő választás egy céges rendezvény, egy kötetlen baráti vagy családi összejövetel esetén, hiszen ez a szett elegáns, de még is fiatalos összképet ad viselőjének.

Milyen eseményeken nem illik farmert viselni sportzakóval?

Kimondottan tilos felvenni a sportzakó farmer-kombinációt, ha a rendezvénynek meghatározott, szigorú dresscode-ja van, ilyen lehet például az Operabál vagy az Anna-bál, de akadnak olyan fővárosi és külföldi előkelő éttermek és klubok, ahol a belépés nem engedélyezett farmerben. A múltkori cikkben már írtunk arról, hogy lehetőleg színházba sem ajánljuk.

Ez az összeállítás minden olyan szituációban kerülendő, ahol felmerül a kérdés, hogy elég elegáns-e ez a szett. Ha gondolkodni kell rajta, akkor biztos lehet benne, hogy nem ez a párosítás lesz a nyerő.

sportzakó farmerhez

Milyen cipővel lehet viselni a sportzakót és a farmert?

Mivel a sportzakó és a farmer kombinációja több különböző stílusjegyet is hordoz, ezért a cipők tekintetében is meglehetősen nagy a mozgástér. Ebből adódóan ehhez az összeállításhoz ugyanannyira jól illik egy elegáns bőrcipő, mint a legújabb, divatos sportcipő.

Annak ellenére, hogy maga a sportzakó és farmer együttese nem gördít akadályt a cipőválasztás elé, az alkalom, ahol majd viselni fogja ezt, annál inkább. Ezért a MrSale csapata azt javasolja, hogy az alkalomhoz válassza ki a cipőt, és akkor biztos lehet, hogy nem fog alulöltözni. Például egy sportcipő a baráti, családi összejövetelen nagyszerű választás, azonban ez már nem mondható el egy színházi előadásról, de még egy zeneiskolai koncertről sem.

öltönyök 19990 Ft-tól 79990 Ft-ig

Milyen farmereket ajánlott egy sportzakóhoz viselni?

A farmerek tekintetében csak is az Ön ízlése és igénye szab határt. A klasszikus kék farmer jó választás, hiszen az örök darab, soha nem megy ki a divatból és még több fajta fazonban is fellelhetők, mint más színű társaik.

A fekete és a földszínű farmerekről sem szabad megfeledkezni. A fekete azért nagyon jó, ez a szín akromatikus, azaz semleges. Ebből adódóan kiemeli és ki is egészíti a sportzakó színét és sokféle ruhadarabbal párosítható össze.

Érdemes elgondolkodni a színes farmerekről is. A farmerek manapság már szinte mindenféle árnyalatban kaphatóak, ezzel különleges megjelenést kölcsönözve a viselőjének. Azonban különlegességük egyben legnagyobb gyengeségük is, hiszen a farmer színe nagyon behatárolja a felső színét, így azt nem minden színű sportzakóhoz lehet társítani.

Általánosságban viszont elmondható, hogy a sportzakó által képviselt hanyag elegancia miatt a koptatott, tépett és lyukas farmerek nem mutatnak jól vele, viselésük több, mint kerülendő.

Milyen kiegészítőket lehet viselni sportzakóhoz és farmerhez?

A farmer és a zakó viselése mellett fontos, hogy milyen kiegészítőket választunk öltözetünkhöz. A cipőkhöz hasonlóan, a kiegészítők tekintetében is az adott alkalom szab határt. A karóra és az öv kifejezetten jól mutat a sportzakó-farmer összeállításban. Azonban a nyakkendő nem, hiszen az megbontja a kombináció által képviselt formális- informális egyensúlyt, a mérleg nyelvét a formális irányába billenti, amihez viszont a farmer már nem illik.

Az egyéb kiegészítők tekintetében, mint például a gyűrűk, a nyakláncok és a napszemüveg, teljesen Önre van bízva, hogy miként, milyen mértékben él ezekkel. A napszemüveg esetében érdemes beszerezni egy fém színűt vagy feketét, amit nagyon sok szetthez lehet párosítani, így nem kell minden egyes új összeállításhoz új napszemüveget keresni.

Vannak olyan férfiak, akiknek kifejezetten jól áll a nyakláncok és a gyűrűk viselése, míg másoknak nem illik a stílusához.
Ha nem tudja, hogy Ön melyik csoportba tartozik, nyugodtan kísérletezzen, illetve jöjjön el üzletünkbe egy ingyenes stílustanácsadásra, ahol a szetthez illő kiegészítőket is segítünk kiválasztani!

Gyakran Ismételt Kérdések

Hova lehet sportzakót farmerrel viselni?

Sportzakót farmerrel szinte bárhova lehet viselni, legyen szó családi, baráti vagy akár munkahelyi összejövetelekről, sőt informális előadásokon és koncerteken is nyugodt szívvel ajánlott.

Milyen eseményeken kerülendő az összeállítás?

Kerülendő minden olyan helyen ez az összeállítás, ahol ezt a dresscode szigorúan tiltja. Ilyen lehet az Operabál és az Anna-bál, egy komolyabb színházi előadás, vagy akár az exkluzívabb bárok és klubok is.

Milyen kiegészítőket lehet a sportzakó és a farmer mellé viselni?

A kiegészítőknél is nagyfokú a szabadság. A karóra és az öv elfogadott, azonban a nyakkendő nem, mert túl formálissá teszi az összeállítást. A gyűrűk és nyakláncok viselése Önre van bízva.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0