Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

A munkahelyi öltözködés 12 aranyszabálya férfiaknak

A munkahelyi öltözködés fontosságát sokan alábecsülik, pedig rengeteget elárul az illetőről, hogy miként válogatja meg a ruhadarabjait. Egy rossz választás akár téves megítélést is eredményezhet, amit nyilván Ön sem szeretne. Íme a munkahelyi öltözködés 12 aranyszabálya férfiaknak, hogy ne csak a munkája, de a megjelenése is professzionális legyen.

1. Farmert csak akkor viseljen, ha a dress kód engedélyezi

Ki ne imádná a lezser és vagány farmernadrágokat, amiket csak fel kell kapni, kényelmes viseletet nyújtanak, és szinte mindenkinek jól állnak?! Az egyik legjobb választás, ha egy baráti összejövetelre vagy egy laza estére készül. De semmiképpen se ezt vegye elő a szekrényből, ha épp munkába készül, és elvárt az elegáns megjelenés! Az íratlan szabályok szerint farmer sem anyagában, sem tartásában nem megfelelő viselet. Sokan úgy gondolják, hogy ha inget vagy kék blézert húznak hozzá, akkor már kellőképpen elegáns az öltözékük, de ez nem így van. Viselése csak olyankor megengedett, ha a munkahelyi dress code azt engedélyezi, illetve ha az Ön munkahelyén van casual Friday.

2. Két legyet egy csapásra: legyen alkalmas randira is

Munkahelyi és randiöltözet is egyben

Bár elsőre furcsának tűnhet, de a valóságban nem sok különbség van egy randevú és a főnök megnyerése között: mindkét esetben a legjobb formánkat akarjuk mutatni  másoknak. A főnöknek persze kevésbé a szívét, inkább a bizalmát kell elnyerni. Éppen ezért az ideális munkahelyi öltözet akár egy randin is megállja helyét, vagyis két legyet üthet egy csapásra. Persze sokféle randiviselet létezik, mégis egy elegáns és kifinomult irodai öltözet egy találka során is jó választás kell, hogy legyen.

3. Kerülje a túl vicces dolgokat!

Tény, hogy ideális, ha az öltözéke tükrözi a személyiségét, de ha ez inkább a mulatságos kategóriába engedi sorolni a megjelenését, akkor érdemes újratervezni. Nem nehéz kérdés, hogy ki lenne a befutó egy Hawaii-inges, halásznadrágos kolléga és egy elegáns öltönyt viselő munkatárs között az üzleti életben. Kerülje a szórakoztató, aranyos motívumokat, amivel komolytalan benyomást kelthet. A humoros darabokat tartogassa inkább egy kellemes baráti összejövetelre, ahol biztosan sikert arathat velük.

öltönyök 19990 Ft-tól 79990 Ft-ig

4. Tegyen mély benyomást, sugározzon komolyságot!

Nem utolsó szempont, hogy az intellektusa az öltözékében is megjelenjen. Megkönnyítheti céljai elérését, ha a munkahelyi öltözete komoly elhivatottságot, szakértelmet sugároz. Az egyik legalapvetőbb szabály, hogy az ing vasalásán nem szabad időt spórolni, ez ugyanis arra utal, hogy Önt nem különösebben érdeklik a részletek, kapkodós és lusta.

5. Találkozzon a kényelem és a stílus

A stílus bizony nem minden. Ha a viselt ruhák jól mutatnak, mégis kényelmetlenek, annak hamar látható jelei lesznek. Egy túl szoros fazon például könnyen izzadásra kényszerítheti viselőjét, ami akár kellemetlen foltokhoz vezethet. Arról nem is beszélve, hogy a munkahelyi ruhában akár 8-10-12 órát is el kell tölteni, így korántsem utolsó szempont, hogy kényelmes is legyen. Ha a ruha feszélyezi, az a kiállására, sőt a munkája minőségére is hatással lesz. Találja meg az egyensúlyt a divat és a kényelem között!

6. A változatosság a kulcs

A munkahelyi öltözéke kitűnő lehetőséget ad, hogy megmutassa sokoldalúságát. Törekedjen arra, hogy mindennap legyen legalább egy apró változtatás az öltözetében! Ez lehet egy újfajta színpárosítás vagy egy új öv, a lényeg, hogy mindennap legyen egy kicsit más. Ne feledje, az öltözködésével burkoltan üzen környezetének a gondolkodásmódjáról, munkamoráljáról!

7. Nyakkendő szabály

Sokan úgy gondolják, hogy az elegáns megjelenést csak nyakkendővel érhetik el. Az igazság azonban az, hogy a nyakkendő viselése a munkahelyen hétköznapi napokon nem kötelező, kivéve ha ügyfelekkel dolgozik. Azonban ebben az esetben sem mindegy, hogy mit visel. Kerülje a túl széles és aránytalanul nagy nyakkendőket, valamint a nagy formákkal, esetleg humoros motívumokkal díszített darabokat! Szintúgy fontos, hogy a táska passzoljon a cipő és az öv színéhez! Ez is harmonikus megjelenést kölcsönöz viselőjének.

8. Legyen mindig friss és tiszta!

Nem szép, amikor az igényes zakót a lehullott korpa csúfítja, vagy amikor a drága cipő sárral borított. A siker a részletekben rejlik, vagyis hogy mennyire ügyel az öltözéke és a teste ápoltságára. Még a legdrágább öltöny is negatív képet festhet Önről, ha azt állatszőr vagy korpa borítja. Ugyanilyen fontos, hogy megsárgult ingeket vagy kibolyhosodott nadrágokat soha ne viseljen! Mindezeken túl, az arcszőrzetéről se feledkezzen meg! Ez ugyanis nem más, mint a férfiak „ékszere”, amely ha ápolt és rendezett, rendkívül sokat dobhat a megjelenésükön.

9. A kék vonzza a pénzt

Tudta, hogy a munkahelyi sikereit akár az Ön által viselt szín is befolyásolhatja? A Feng Shui segít megteremteni a harmóniát. Sokan követik az irányelveit, így nem meglepő, hogy a munkahelyi öltözködésre nézve is szolgál néhány hasznos tanáccsal. A kék színt a pénzzel, az anyagi jóléttel hozza kapcsolatba, vagyis ha Ön banki szférában dolgozik, akkor mindenképp érdemes egy kis kéket belecsempésznie a munkahelyi öltözékébe – viseljen például kék inget egy elegáns nadrággal.

Bár a Feng Shui hatásosságáról nincs közvetlen információnk, az viszont biztos, hogy a kék szín akkor is erősen ajánlott, ha nyugalmat, megbízhatóságot szeretne közvetíteni.

10. Ügyeljen a megfelelő méretre!

A tökéletes fazon kiválasztása mellett ugyanolyan fontos, hogy megtalálja az ideális méretet. Túl nagy méret esetén a ruha fazonja és szabása egyszerűen nem érvényesül, ráadásul előnytelenül kicsinek mutathatja viselőjét. A túl kicsi méret azon túl, hogy feszélyezheti Önt, akár még nevetségessé is teheti. Ezek alapján érdemes arra ügyelnie, hogy az ing gombjai akkor se feszüljenek, ha vállait hátra húzza, továbbá az ing begyűrt állapotában se lógjon túl az övén! A túl szűk nadrág komolytalan, míg a túl bő komikus hatást kelthet, így ebből a ruhadarabból is kellő odafigyeléssel válasszon méretet!

11. Az alapöltözet kellékei

Természetesen az irodai viseletnek is megvannak a maga alapkellékei. Az alapöltözet legfontosabb kelléke 5 db eltérő színű vagy mintázatú hosszú ujjú ing, 2 db kényelmes öltöny és 2 db sport zakó.

A rövid ujjú ing viselése olyan, mintha pólót hordana, így ha pólóban nem jelenne meg a munkahelyén, akkor rövid ujjú inget se vegyen fel! Kivéve, ha a nagy melegre való tekintettel a cég kifejezetten engedélyt ad rá. Fontos megjegyezni, hogy, a nagy melegben a hosszú ujjú ing ujját lehet feltűrve viselni. Ez nem melegebb így, mint a rövid ujjú ing, ezáltal öltözete továbbra is stílusos marad.

12. Ne múlja felül a főnököt!

A munkahelyi öltözködés és a főnök

Létezik egy olyan íratlan szabály, amelynek betartására mi is csak helyzettől függetlenül sarkalljuk Önt. Eszerint az Ön öltönye nem lehet drágább, mint a főnöké. Ez egy hasznos irányelv, de természetesen kivételt képez ez alól az a helyzet, amikor a felettese nem kifejezetten ad magára. Lehet, hogy ebben az esetben kifejezetten hasznos, ha megmutatja, hogy Ön ugyanolyan igényes a megjelenésére, mint a munkájára.

Ezek a szabályok illetve tippek rávilágítanak, hogy igenis számít, mit visel a munkahelyén. Ha az igényes munkavégzéshez tökéletes külső párosul, az professzionális hozzáállásra és megbízhatóságra utal. Kezdje sikeres karrierjét egy új ruhatár beszerzésével, hogy céljai még elérhetőbb közelségbe kerüljenek! Mi segítünk Önnek megtalálni a tökéletes színt, fazont és méretet is, melyben kitűnően érezheti magát, miközben lenyűgözi a környezetét.

Tudta, hogy a MrSale Öltönyüzlet öltözködési tanácsadást is nyújt?

Öltözködési tanácsadás jelentkezési lap

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Egy munkahelyen nem csak az öltözködésre vonatkozóan vannak szabályok. Következő cikkünkben összefoglaltuk, hogy mik az irodai munka etikai szabályai. Olvassa el ezt is.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mit jelent a casual Friday?

Olyan cégeknél van ilyen, ahol elvárt az öltöny viselése, de péntekenként eltekintenek ettől és a farmernadrág is megengedett egy sportzakóval vagy inggel kombinálva.

Lehet ékszereket viselni egy munkahelyen?

A jegygyűrű és egy szép óra mindig megengedett, a többi kiegészítőt viszont viseljük csak a magánéletünkben!

Lazábbak nyáron a munkahelyi öltözködés szabályai?

A hosszú ujjú ing ugyanúgy elvárt viselet nyáron is, ha melegünk van fel lehet hajtani könyökünkig. A nagy melegre való tekintettel se vegyünk fel szandált és zoknit!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0