Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

10 öltözködési tipp vékony férfiaknak

Ha valaki arról panaszkodik, hogy nehezen talál a méretében ruhát, és ha talál is, akkor nem úgy áll, ahogy kéne, akkor hajlamos az ember a túlsúlyt okolni emiatt. Azonban a spektrum másik oldalán lévő, sovány férfiak is hasonló nehézségekkel szembesülnek, és róluk csak kevés szó esik. Cikkünk most a kifejezetten sovány férfiak számára ad tanácsot, miként kovácsolhatnak előnyt a testalkatukból.

1. Helyezze az előnyökre a hangsúlyt

„Mindenki abból főz, amije van” – tartja a népi bölcsesség, de ez az öltözködésben hatványozottan igaz. Próbálja kihasználni a testalkatából adódó előnyöket, például érdemes olyan ruhadarabokat választani, amik kiemelik a test vonalait. Ezalatt lehet egy testhez simulóbb pólót vagy akár egy kicsit lazább szabású farmert érteni.

Minden ember más és más, ezért mindenkinek más az előnyös testrésze. Ha valakinek a vékonysága ellenére kidolgozottabb a felsőteste, akkor neki érdemesebb olyan ruhákat hordani, amik erre irányítják a figyelmet, és nem hangsúlyozza ki a vékonyabb vádlit.

10 tipp vékony férfiaknak

2. Alapdarabok egy vékony férfi ruhatárában

Alapdaraboknak számítanak a már fentebb említett testhez simuló felsők a nem túl szűkre szabott nadrágok, és természetesen a slim fit ingek. A divatipar általában a vékonyabb testalkatúaknak kedvez így, ha teljesen tanácstalan abban, hogy mit vegyen fel, első körben próbálja fel azokat a ruhákat, amik a kirakatban, a próbababákon vannak, hiszen szinte biztos, hogy azok passzolni fognak Önre. De alapvetően elmondható, hogy a galléros pólóval illetve a szövetnadrággal nem nagyon lehet mellényúlni, hiszen mindkettő örök darab, és a gallér miatt nagyobbnak fog látszódni a mellöv.

3. Milyen anyagú ruhákat viseljen?

A ruhák anyagát tekintve a paletta elég széles. Általánosságban elmondható, hogy célszerű a szintetikus anyagokat kerülni, hiszen azok többeknél válthatnak ki allergiás reakciót, illetve ezek kevésbé légáteresztőek, amik főleg nyáron tudják az életet megkeseríteni. Ez ugyanakkor nem jelent akkora problémát, mint a nagyobb darab férfiak esetében, a vékonyabb emberek ugyanis általában kevésbé izzadnak.

A legjobb választás szinte mindig a pamut, illetve elegánsabb öltözethez a selyem. Célszerű olyan anyagú ruhákat választani, amelyek tömeget adnak Önnek, egy kicsit vastagítanak – ilyen például a gyapjú.

öltönyök 19990 Ft-tól 79990 Ft-ig

4. Ezeket az árnyalatokat hordja gyakran

Érdemes minél színesebben öltözködni, bátran nyúljon a színekhez. A vékony férfiakon a legtöbb világos szín jól áll, így határt csak az Ön kényelemérzete szabhat. Fontos azonban tudni, hogy a színeket általában nem (csak) testalkathoz érdemes választani; sokat számít a szem, a haj és a bőr színe is, erről írtunk már a színtípusokat bemutató cikkünkben.

5. A minták barátok, nem ellenségek

A minták tekintetében is bátran kísérletezhet, pont úgy, mint a színekkel. Érdemesebb a kerekdedebb, ovális, szögletes és vízszintes mintákat választani, ezek optikailag szélesítik a felsőtestet, ellensúlyozzák a vékonyságból adódó, természetes felfelé irányuló perspektívát. Ugyanakkor érdemes elkerülni a hosszanti csíkozást és minden olyan mintát, ami még inkább megnyújtja az amúgy is hosszúkás testalkatot.

mintás ruhadarabok

6. A megfelelő szabásvonal csodákra képes

Sokan megfeledkeznek róla, de a megfelelő szabású ruha kiválasztása majdnem olyan fontos, mint a ruhadarab színe, mintája és anyaga. A felsők tekintetében érdemesebb olyan ruhákat választani, amelyek vállban kicsit szűkebbek, mellyel a kidolgozottabb felsőtest illúzióját lehet kelteni. Nadrágok esetében jobb összképet nyújt, ha annak szabása nem egyenes, de nem is túl szűk. A túl egyenes szabású nadrágok előnytelen, csőszerű külsőt kölcsönöznek a viselőjüknek, a túl szűkre szabott farmerek kiemelhetik az előnytelenül vékony lábakat. Itt célszerű az arany középutat választani, amely se nem túl szűk, se nem túl bő.

7. A réteges öltözködés sokat számít

A réteges öltözködés kulcsfontosságú egy vékonyabb testalkatú férfi számára, hiszen a több ruhadarab megfelelő tömeget kölcsönöz a viselőjének. Ez persze nem azt jelenti, hogy egyszerre három pólót és két pulóvert kell viselnie annak érdekében, hogy a megfelelő méretűnek tűnjön, de egy igényes póló, ing, pulóver kombináció például nagyon esztétikus benyomást kelt. Itt fontos alapszabály az, hogy a könnyed, kényelmes anyagok legyenek alul és a külsőbb rétegek már lehetnek durvább szövésű anyagokból.

8. Ezek a kiegészítők passzolnak egy vékony férfihoz

Érdemes néhány szót ejteni a kiegészítőkről is. Általánosságban elmondható, hogy a férfiak leggyakoribb kiegészítői az óra, az öv, a nyakkendő. A vékonyabb férfiak tekintetében ezen kiegészítők milyenségére kell odafigyelni.

Általában a vékonyabb férfiak csuklója kisebb, mint a testesebb társaiké, így kulcsfontosságú a megfelelő méretű karóra kiválasztása. Nem nyújt esztétikus látványt, ha egy vékonyabb csuklón egy nagy, vagy akár egy átlagos méretű karóra van, hiszen ez csak a csukló vékonyságát hangsúlyozza ki. Ezért célszerű kisebb számlapú órát hordani

Ha a vékonyság egy relatív magassággal is párosul, akkor jó hatást kelt, ha a hosszúkás testformát helyenként megtörjük. Ennek kiváló módja lehet az eltérő színű öv viselése. Hasonló funkciót lát el a nyakkendő is, mely a vertikalitást a nyak környékén töri meg.

9. Milyen ruhadarabokat ajánlott kerülnie egy vékony férfinak?

Ajánlott kerülni minden bő szabású ruhát. Sok vékony férfi esik abba a hibába, hogy hajlamosak a méretüknél jóval nagyobb méretű, bő ruhát hordani, hogy ellensúlyozzák a hiányzó tömeget. Bár nem számít kimondott ruhadarabnak, de a vékony férfiak számára kifejezetten előnytelenek a nagy hátizsákok. Ezeket nyugodt szívvel ki lehet váltani a manapság divatos, vállon hordott táskával és a hátizsákot csak a leginkább nélkülözhetetlen esetekben viseljen.

10. …és amiket testalkattól függetlenül érdemes megfogadni

Testalkattól függetlenül alapszabály, hogy mindig a megfelelő méretű ruhadarabot válassza . Sokkal esztétikusabb, ha a saját méretét viseli, legyen az bármekkora, mintha egy jóval kisebb méretű ruhába szeretné belegyömöszölni magát, vagy nagyobb darabban „elveszni”. Ez egyben azt is jelenti, hogy a ruhatárának követnie kell a fogyást vagy hízást, mert pluszmínusz pár kiló különbség meg fog látszani az öltözetén!

További alapelv, amit főleg a férfiaknak kell hangsúlyozni, a színekkel és mintákkal való játék. Ne féljen színesen öltözködni, ettől még nem lesz kevésbé férfias, sőt, a világosabb színek, akár egy halvány rózsaszín viseléséhez kell csak igazán férfinak lenni.

Harmadik és egyben utolsó szempont az életkorhoz és alkalomhoz illeszkedő öltözködés. Harmonikusabb összképet mutat, ha az életkorához passzoló stílusú ruhát hord. Ugyanez vonatkozik az alkalomra is: mindig fontolja meg, hogy a kiválasztott ruhadarab illik-e az adott alkalomhoz vagy sem.

Az öltözködés a vékonyabb férfiaknak sem mindig egyszerű, de a jó hír az, hogy az alap ruhatárat csak egyszer kell összeállítani, utána már könnyebb a helyzet. Ha bizonytalan a dolgában, vagy szeretne személyre szabott tanácsokat kapni egy profitól, akkor foglaljon időpontot ingyenes stílustanácsadásra ide kattintva!

Gyakran ismételt kérdések

Mik az alapdarabok egy vékony férfi ruhatárában?

Alapdarabnak számít a szűkebb szabású felső, és a kicsivel bőbb nadrág. Sokat segíthetnek az öltözködés során a zakók, és érdemes a kiegészítőkre is odafigyelni.

Milyen darabokat kell kerülnie egy vékony férfinak?

Minden, ami túl bő, főleg a felsők tekintetében. Sokan azt hiszik, hogy ez „ápol és eltakar”, de valójában csak kiemeli a vékonyságot.

Milyen színek és minták előnyös a vékony testalkathoz?

A föld színek kedvezőbbek a vékony testalkatúaknak és célszerű valamilyen vízszintes mintát választani.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0