Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

A stílusos férfi 15 ismérve

Milyen egy stílusos férfi? Mit jelent egyáltalán a stílus? Más kritériumok vonatkoznak-e egy férfira, mint egy nőre, ha stílusról van szó? Nézzünk a dolgok mélyére!

Milyen a férfi stílus? – vetődhet fel a kérdés az átlagemberben teljesen jogosan, hiszen a férfi stílusról és a férfi divatról általában nem szokás beszélni. Ennek az egyik oka, hogy a női divat és- szépségipar nagyságrendekkel nagyobb, mint a férfi, a másik ok abban a társadalmi sztereotípiában keresendő, amely szerint, kevésbé férfi a férfi, aki az átlagnál többet törődik a külsejével. A MrSale csapata fontosnak tarja hangsúlyozni, hogy egy stílusos, magára adó férfi nem kevésbé férfias. Ebben a szellemben született meg ez a cikk, amely pontokba szedve, arra hívja fel a figyelmet, hogy miként ismerhető fel a stílusos férfi.

A stílusos férfi 15 ismertetőjele

1. Tisztában van vele, hogy mit jelent a stílus

Egy stílusos férfi pontosan tudja, hogy az adott ruha vagy ruhakombináció mit jelent, mit akar üzenni. Tisztában van azzal, hogy az adott stílus milyen helyzetekben számít elfogadottnak, tudja azt, hogy ezt mikor mit ildomos viselni, és ez alapján párosítja össze a ruháit.

A stílusos férfi 15 ismérve

2. Magabiztosan képviseli, amiben hisz

A stílusos férfi bátran nyúl olyan ruhadarabokhoz, amelyek nem megszokottak, és azt képes magabiztosan hordani. Ilyen lehet egy-egy merészebb szín, de akár a virágmintákra is lehet gondolni. Itt a magabiztosság a lényeg, hiszen egy szokatlan ruhadarab, kiegészítő az önazonosságtól lesz elfogadott és legitim darabja a ruhatárnak.

Természetesen a stílusos férfi tudja azt is, milyen színek állnak jól neki, és ezen belül választ meghökkentőbb darabokat – érdemes elolvasnia színtípusokról szóló cikkünket.

3. Ismeri a dress code-ot

A stílusos férfi tudja, hogy mit jelentenek a különböző dress code megnevezések. Nem esik kétségbe a „smart casual” vagy a „semi formal” hallatán. Ruhatárát is ennek megfelelően alakítja ki, bármilyen eseményen a legjobb formáját hozza. Sőt bátran párosítja a különböző dress code elemeit egymással.

öltönyök 19990 Ft-tól 79990 Ft-ig

4. Mindig tudja, hogyan kell viselkedni

A stílus nem csak a megfelelő öltözék kiválasztásában merül ki. Minden dress code, ruhadarab más-más viselkedést kíván. Ez főleg az adott alkalomhoz kapcsolódik, hiszen más attitűdöt kíván egy előkelő fogadás, ahol, mindenki nyakkendőben és öltönyben van, mást egy szmokingos fogadás, és mást egy baráti laza, pólós rövidnadrágos összejövetel.

5. Felismeri saját gyengeségeit

Ritkán beszélünk róla, pedig nagyon nemes és fontos erény a saját hiányosság, gyengeség elismerése (és kompenzálása) is. A stílusos férfi is birtokában van e kvalitásnak és saját testi adottságaihoz mérten választja a megfelelő ruhadarabot. Például nem hord testhez simuló ruhákat, ha van rajta némi súlyfelesleg, vagy ha hajlamos a fokozott izzadásra, akkor nem hord olyan ruhákat, amelyeken az izzadság könnyen nyomot hagyhat. A testalkatokról itt olvashatja korábbi cikkünket.

6. Ki tudja aknázni a benne rejlő lehetőségeket

A saját gyengeségein túllépve, tisztában van az erényivel is. Olyan ruhákat válogat be a ruhatárába, amelyek az előnyeit hangsúlyozzák ki. Akár a szemszíne különleges, akár a válla kifejezetten férfias, vagy a vádlija kisportolt – tudja, hogyan irányítsa ezekre a figyelmet.

7. Nem fél váltani

A stílusos férfi bátran vált stílust, ha úgy érzi, hogy a korábban favorizált stílus kiment a divatból, vagy ha csak egyszerűen valamilyen új dolgot szeretne kipróbálni. Ilyenkor tudja, hogy nem érdemes az egész ruhatártól megszabadulni, elég csak azoknak búcsút inteni, amelyek sehogy sem passzolnának az új stílusba.

8. Bátran használ kiegészítőket

Az adott szett elengedhetetlen részét képezik a különféle kiegészítők is. Egy szép karóra vagy mandzsettagomb teljesen más kinézetet kölcsönöz viselőjének. A stílusos férfi képes megtalálni az adott szetthez legjobban passzoló kiegészítőt. Érdemes megjegyezni, hogy sok férfi idegenkedik a karkötő és a gyűrű viselésétől, pedig ha a megfelelő stílusú darabokat választja, és nem esik túlzásokba, akkor ebben semmilyen kifogásolhatót nem lehet találni.

A stílusos férfi 15 ismérve

9. Nem fél szembe menni a megszokottal stílusokkal

Ez szorosan kapcsolódik a magabiztossághoz és a váltáshoz való bátorsághoz. Egy stílusos férfi sokszor maga teremti meg a divatot azzal, hogy nem vonakodik olyan stílusokkal kísérletezni, amelyek az adott időszakban nem megszokottak. Ez nem azt jelenti, hogy a megjelenését teljesen a meghökkentő stílus uralja, vagy hogy a múlt szezon trendjeiben flangálna: ez csupán annyit takar, hogy a szokatlan stílus egyes elemeit vegyíti a megszokottal, így új megjelenést teremtve.

10. Mindig egy lépéssel előrébb jár

Fél szemmel mindig a legújabb divatot és stílust vizsgálja, és ennek megfelelően alakítja ki a következő évi ruhatárát. Ez itt sem a már meglévő ruhák teljes lecserélését jelenti, hanem annak a művészetét, miként tudja a már meglévő ruháit egy-egy új ruhadarabbal kombinálva az új divatnak megfeleltetni.

11. Tisztában van saját korával

A stílusos férfi tisztában van saját korával, tudja, hogy mit illik és mit nem illik viselnie. Ezeket a korlátokat inkább lehetőségnek fogja fel, és nem riad vissza kihangsúlyozni az idő múlását. Ilyen lehet például az olyan színek viselése, amelyek az ősz hajjal jól párosíthatóak.

12. Fontos számára, hogy mit jelképez az adott ruhadarab

Mindig tisztában azzal, hogy milyen üzenetet hordoz a ruhadarab, amit visel. Az adott márka milyen társadalmi szerepvállalások mögé áll be? A gyártó elutasítja-e a gyermekmunkát és az állatokon való tesztelést? Mekkora ökológiai lábnyomot hagy az előállító, mennyire fontos számára a műanyagmentességre való törekvés?

13. Nagy hangsúlyt fektet az ápoltságra

Nem a ruha teszi az embert – szól a közmondás. Ez ebben az esetben is igaz, hiszen a stílushoz hozzátartozik az ápolt megjelenés is. A stílusos férfi körmei tiszták és rövidek, emellett az arca vagy simára borotvált, vagy ha van arcszőrzete, akkor azt rendszeresen nyírja és ápolja.

A stílusos férfi 15 ismérve

14. Nem felejtkezik el a parfümről

A stílusos férfi a vizuális megjelenésen túl nem felejtkezik meg az egyéb érzékszerve gyakorolt hatásokról sem. Ilyen lehet a szaghatás is. A megfelelő parfüm illat kiválasztása a megjelenés elengedhetetlen részét képezi, azonban a stílusos férfi tudja ennek határait és nem esik a túlzó parfümhasználat hibájába.

15. Belső kisugárzását nem rejti véka alá

A stílus és a megjelenést igazán egésszé az ember belső kisugárzása teszi. Ezzel a stílusos férfi is tisztában van, ezért soha sem rest megmutatni belső értékeit. A stílusosságból eredő önbizalmat és társadalmi megbecsülést mások felemelésére használja. Soha sem beszél másról becsmérőleg. A legtöbb esetben az igazi stílusosság nem a ruhákból vagy a kiegészítőkből ered, hanem ebből a személyiségjegyből.

+1. Ad az egészségére

Főként egy bizonyos kor után már erre is kell gondolni, ez is hozzátartozik az ápoltsághoz, a stílusossághoz.

Olvassa el következő cikkünket, amiből kiderül, hogy milyen férfias, de egészséges ételek közül válogathat az, aki ad erre is:

Olvassa el ezeket az írásainkat is:

Old money stílus: hogyan lehet így öltözködni?

Divatszabó szakma: jellemzők és neves hazai képviselők

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen egy stílusos férfi megjelenése?

A stílusos férfi megjelenésén az adott szett magabiztos viselését és az előnyök kihangsúlyozását lehet érteni. Cikkünkben bemutatunk 15 ismertetőjelet, ami a stílusos férfit jellemzi.

Mivel kell tisztában lennie egy stílusos férfinak?

A stílusos férfinak tisztában kell lennie azzal, hogy milyen helyzetben, mikor, mit illik viselnie. Saját testalkatára és színeire vonatkozóan ki tudja emelni az erényeit, és ügyesen elterelni a figyelmet az esetleges hátrányokról.

Hogyan lehet felismerni az utcán a stílusos férfit?

Egy stílusos férfit könnyen fel lehet ismerni az utcán, hiszen megjelenését a magabiztosság uralja, ruhatárában pedig a szembetűnő harmónia is árulkodó jelként szolgál.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0