Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

Esküvői weboldal készítése: hogyan csináljuk, mire figyeljünk?

Kezdeti lépések I Fontos tartalmak I Egyéb tartalmak I Alkalmazások I Erre figyeljünk

Az esküvői weboldal megkönnyítheti a pár életét. Egy lagzi szervezése nem kis feladat, hiszen számos olyan részlet van, amire oda kell figyelni. Egy egyedi weboldal segítségével legalább a tájékoztatás/tájékozódás lekerül a pár válláról, nem kell minden rokonnak egyenként válaszolni, mi lesz a menü, hánykor kezdődik a szertartás, vagy milyen ajándékot szeretne a pár.
Persze csak akkor, ha a weboldal megfelelően van kialakítva – ehhez mutatunk néhány tippet!

Hogyan fogjon hozzá az esküvői weboldal elkészítéséhez?

Az első és legfontosabb lépés a tökéletes esküvői weboldal létrehozásához a tervezés. Még mielőtt bármi is történne a gyakorlatban, érdemes sorra venni a dolgokat. A legjobb ilyenkor, ha felteszi magának a kérdést: Én mire lennék kíváncsi, ha vendégként érkeznék az eseményre? Gyűjtse össze a teoretikus kérdéseit, és ha megvan minden válasz, indulhat a felület kialakítása és a feltöltés.

Esküvői weboldal: milyen információkat kell mindenképp tartalmaznia?

Számos olyan alapinformáció van, amelyeket mindenképpen fel kell tüntetni ahhoz, hogy az esküvői weboldal valóban informatív legyen.

Az esküvő időpontja

Bár a meghívón nyilvánvalóan szerepel, az hónapokkal a nagy nap előtt kerül átadásra, és sokan nem feltétlenül tudják majd elsőre, hova is tették. Ha például valaki éppen a nyaralását tervezgeti és szeretné az összes programját egyben látni, az esküvő pontos dátumát megtalálja néhány kattintás után a honlapon. De ha a dátumra emlékszik is, biztosan lesz, aki rákérdez, hogy hánykor kezdődik a szertartás, a lagzi, mi a program, hánykor kell érkezni, stb. Ezeket semmiképpen nem szabad lehagyni az oldalról!

Visszajelzési lehetőség a meghívásra

Kényelmes az ifjú párnak és a vendégeknek egyaránt, ha van lehetőség az oldalon a visszajelzésre, például egy egyszerű, ingyenes Google forms segítségével. Így egyrészt nem szükséges egyesével végigtelefonálni mindenkit a részvétel megerősítéséhez, másrészt a komplett vendéglista kinyomtatható később. Sőt, akár arra is lehet lehetőség, hogy az érkezők olyan információkat tüntessenek fel, mint például az ételérzékenység, a babaágy-igény vagy egyéb tudnivalók.

Nászajándék-info

Amennyiben tárgyakat szeretne az ifjú pár nászajándékba kapni, nagyon fontos erre megfelelően felkészülni. Nem sok hasznát veszi a pár két mikrohullámú sütőnek és három fondükészletnek, amikor evőeszközöket például egyáltalán nem kaptak. Legjobb, ha összeírja a menyasszony és a vőlegény, hogy mire lenne szükségük, és egy kipipálható listát tesznek közzé az oldalon. Ennek a megoldásnak a lényege, hogy ha egy vendég kiválaszt egy tételt, akkor az már nem lesz elérhető mások számára, így biztosan csak egy ilyen ajándék kerül a meglepetések közé.

Abban az esetben viszont ha pénzt szeretnétek kapni a nagy napon, ezt is fel lehet itt tüntetni néhány frappánsan megfogalmazott mondatban.

Helyszín

esküvői weboldal készítése
Forrás: Canva

Természetesen a pontos helyszínt is ajánlott feltüntetni az oldalon pontos címmel, adott esetben akár GPS koordinátákkal együtt. Ha kicsit bonyolultabb odatalálni, akkor érdemes támpontokat adni, például „a faluba betérve az első templomnál jobbra kell kanyarodni, a második templomban esküszünk!” Ajánlott odaírni a parkolási lehetőségeket, a szállás távolságát, de a terepről is lehet írni néhány szót. Így például elkerülhetőek az olyan kellemetlenségek, hogy a hölgyvendégek magassarkú cipőben egyensúlyozzanak egyik pontból a másikra.

Információ a szállásról

Amennyiben a vendégek szállást is kapnak, ezzel kapcsolatban is lényeges feltüntetni a megfelelő információkat. Fontos például, hogy miként juthatnak el oda, nem mindegy, hogy közvetlenül a rendezvény helyszínén vannak a szobák, autóval kell közlekedni ezért minden családan legyen egy kijelölt józan, vagy lesz közös transzfer a szállásokra. Szintén érdemes jelölni, hogy a szállásért kell-e külön fizetni, vagy azt a pár állja.

A program

A vendégek számára nagyon hasznos lehet a nagy nap pontos programjának ismerete is, hiszen ennek megfelelően tudnak ők is készülni. Például ha a templomi szertartás más címen lesz, azt is érdemes ide leírni, de számíthat az is, hogy hány órakor kezdődik a ceremónia, kültérre vagy beltérre kell készülni vagy éppen mikor várható vacsora, menyasszonytánc, tortavágás.

Kisgyerekeseknek különösen fontos, hogy mindent lehetőleg percre pontosan tudjanak, hiszen nekik össze kell hangolni az esküvőt a napirenddel. Bizonyos egészségügyi problémákkal küzdőknek is hasznos a program ismerete. Ha valaki például cukorbeteg, akkor fontos tudnia, hogy mikor lesz a vacsora, kell-e magával vinnie valami kis nasit.

A menü

Sokan szeretik előre tudni azt is, hogy mi lesz majd a menü, illetve milyen italválasztékra számíthatnak, így ajánlott erről is információt adni a weboldalon. Ha vannak a vendégek között ételérzékenyek, akkor praktikus feltüntetni az allergéneket is a listában.

Milyen információt szoktak még feltölteni az esküvői weboldalra?

A tudnivalókon kívül egyéb megosztásra is használható egy ilyen platform, nem csak a nagy nap előtt, hanem utána is:

Fotók, videók

Egy kis hangulatkeltés gyanánt az esküvő előtt már felkerülhetnek ide akár a jegyesfotózáson készült képek is videók is, később pedig itt kényelmesen megoszthatók a nagy napon készült képi anyagok. Biztosíthat lehetőséget a násznépnek is, hogy ők is tölthessenek fel anyagokat, de akár jöhet egy-két ajándékbontós, vagy nászutas kép is.

Köszönetnyilvánítás

Az esküvő után a pár frissítheti azzal az oldalt, hogy megköszöni a részvételt, esetleg az ajándékokat is.

Milyen alkalmazásokkal lehet a legegyszerűbben esküvői weboldalt készíteni?

Számos olyan ingyenes vagy nagyon olcsó alkalmazás létezik, amelyek segítségével akár laikusként is össze lehet kattintgatni egy weboldalt.

  • Az egyik legnépszerűbb ezek közül például a webnode, ahol a megfelelő sablon kiválasztását követően már fel is lehet tölteni a tartalmakat. Ez alapvetően ingyenes, ám ha a címből kihagyná a webnode szócskát, (vagyis nem szeretné ha brigiesadam.webnode.hu legyen a honlap címe) minimális költséggel saját domaint is kérhet.
  • A blog.hu oldala is könnyen kezelhető felülettel áll rendelkezésére az ifjú párnak, ahol kedvükre pakolhatják a különböző szövegeket és képeket ide-oda. Ez a szolgáltatás ingyenes, ám a blog.hu jelölés a címben marad.
  • Ha kicsit több időt szánna az oldalra, érdemes szétnézni a wordpress háza táján is, hiszen ez a felület is számos lehetőséget kínál egy esküvői weboldal létrehozásához.

Mire kell figyelni az esküvői honlap elkészítésekor?

Amikor megvan minden információ és összeállt fejben a sablon, akkor itt az ideje az álom életre keltésének. Ám ezzel kapcsolatban is akad néhány dolog, amire nem árt odafigyelni.

Domain

Bár egy ideiglenes dologról van szó, domainnévre szükség van hozzá. Ez az a cím, amelyen meg fog jelenni a honlap. Leggyakrabban a párok nevéből áll össze, így lehet például brigiesrobi.hu. Ám mivel egy domain nevet csak egyszer lehet regisztrálni, érdemes időben ellenőrizni, hogy foglalt-e az, amit kitaláltak. Ha igen, akkor jöhetnek a becenevek, vagy bekerülhet a dátum a domainnévbe: brigiesrobi.5.23.hu.

Attól függően, hogy milyen felületet választottak az oldal elkészítéséhez, a domainnévvel együtt megrendelhető a webtárhely szolgáltatás is.

esküvői weboldal információ
Forrás: Canva

Legyen átlátható

Bár ahogy fentebb is jeleztük, rengeteg különböző információ helyet kaphat egy ilyen felületen, mégis fontos, hogy átlátható maradjon a platform. Hiszen ha minden össze-vissza van és a vendégek nem találják meg a tudnivalókat, pont az értelmét veszíti el az egész weblap.

A megjelenés is fontos, a sablonválasztásnál érdemes figyelembe venni a nagy nap hangulatát és stílusát. Egy téli esküvő például kaphat csodás fehér hátteret, a bohém esküvő lehet színesebb, az őszi esküvő pedig akár halloween-i hangulatú.

Ha minden elkészült, élesíthető az oldal! Innentől kezdve pedig az egyetlen dolog amire oda kell figyelni az, hogy mindig a legfrissebb információk legyenek feltüntetve a felületen.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0