Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

Nászajándék ötletek: 63+1 tipp, amivel sikert fog aratni

Tartalom

Szeretné, hogy az Ön nászajándéka emlékezetes maradjon? Nem tudja, mennyit kellene ráfordítania? Jól jönne valami kreatív elgondolás? Cikkünk segít ebben: nászajándék ötletek, 63+1 tipp, amiből biztosan tud választani.

A nászajándék nem csak azért fontos, mert ősidők óta szokás, hogy a násznép így kompenzálja a lakodalom költségeit, hanem azért is mert ezzel fejezi ki, hogy osztozik az örömükben, illetve így mutathatja ki a szeretetét az ifjú pár iránt. Az ajándékválasztás nem kell, hogy rongyrázás legyen, de fontos, hogy nagylelkűséget és igényességet tükrözzön, ami nem csupán az ajándék értékében mutatkozhat meg, hanem a ráfordított idő mennyiségében is.

A jó nászajándék olyan, aminek az ifjú pár örülni tud, és amire szüksége van. Ne olyat válasszon, aminek Ön tartana nagyra, vagy amit Ön tart ízlésesnek, hanem olyat, amiért az ajándékozottak rajongani fognak. 

Mennyit illik nászajándékra költeni?

Mennyit illik nászajándékra költeni?

A legtöbb, nászajándékról szóló cikk az ajándék értékét az alapján határozza meg, hogy milyen szoros a kötelék: ezek a bejegyzések állítják, hogy azt kell figyelembe venni, hogy Ön távoli rokon, haver, közeli barát, közeli családtag, örömanya, örömapa, vagy testvér. 

Valójában azonban nagyon sok mindentől függ az, hogy mennyit illik költeni az esküvőre: milyen jellegű az adott lagzi, mit áll az ifjú pár, mik az igények részükről, és sok esetben az is számíthat, hogy az ajándékozó milyen körülmények között él. Senki nem várja el Öntől, hogy ha szerényebb anyagi háttérrel rendelkezik, akkor súlyos összegeket költsön ajándékra! 

Az ajándék jellemzően 15 000 forinttól a többszázezres nagyságrendig is terjedhet. Lehet, hogy a keretei szűkre szabottak, bár a kapcsolat szoros, és nagyobb ajándékot „igényelne”. Ilyenkor az ajándékot érdemes kiegészíteni valami olyan kreatív, maga által készített dologgal, ami azt mutatja, hogy jelentős, minőségi időt szánt az ajándékozottokra. Valószínűleg ők is tisztában vannak az Ön helyzetével, és nem fogják rossz néven venni, sőt, értékelik az extra odafigyelést!

Mindenképpen tájékozódjon az ifjú pár közös érdeklődési köréről: mivel töltik szívesen az idejüket, mi hiányzik a már meglévő, vagy új háztartásból, esetleg mit szeretnének közösen kipróbálni. Ez alapján döntsön egy adott kreatív ajándék, vagy élményajándék mellett.

Hagyományos nászajándék ötletek

Ezek a nászajándék ötletek jolly jokerek, bárki válogathat közülük, és könnyű őket a pénztárcájához igazítania, így biztosan nem lesz ebből kellemetlenség.

1.Háztartási gépek

A háztartási gépek mindig hasznos ajándéknak bizonyulhatnak, főleg, ha van egy lista, amiről lehet válogatni. Némely gép pedig nem csupán egy eszköz, hanem pár kedves sorral különleges szerepet is adhat neki. Ha például szerepel rajta egy jó minőségű kávéfőző, és tudja, hogy az ifjú pár meghitt pillanatai közé tartozik, közös hajnali szertartásnak is beillik reggelente a közös kávézás, akkor egy kísérőkártyán megemlítheti, hogy sok-sok boldog, közös reggelt kíván nekik. 

2.Barkácskészlet

Egy különleges barkácskészlet is jól jöhet, ha az ifjú férj nem csak egy szöget képes beverni a falba, hanem villanyt szerel, megjavítja az elromlott tévét, és a menyasszony egyik fő hobbija a kézműveskedés vagy bútorok felújítása. A saját készlet összeállítása azért is jó, mert odafigyelést sugall, és az ajándékot könnyedén a pénztárcájához igazíthatja.

3.Eszközök kertészkedéshez

A kertészkedéshez szükséges eszközökre egy kertes ház esetén lesz szükség, de akkor is jól jön, ha balkonkertészetbe szeretnének belevágni. 

4.Kiegészítők a konyhába

A konyhába illő kisebb kiegészítők, eszközök kapcsán gondolkodhat a nagyobb áruházak kínálatában, de ha az ünnepeltek szeretik a retro dolgokat, akkor irány a bolhapiac. Szánjon rá egy fél napot, állítson össze egy retro konyhai szettet: jól jöhet egy cserépedény, kotyogós kávéfőző, zománcozott edények, néhány retro fémtábla, vagy klasszikus porcelán étkészlet…

5.Tematikus gasztro csomag

Érdeklődjön, hogy mi a pár közös kedvence! Különféle válogatásokat állíthat össze, például sajt-szortiment, édességek, paszták, esetleg ázsiai, indiai, kóser, vagy olasz csomag. 

6.Könyvcsomag, könyvutalvány

Egy könyvcsomag, vagy könyvutalvány szintén nagy anyagi szabadságot jelent, és biztos siker, ha az ifjú pár szeret olvasni. Esetleg mindketten bölcsész végzettségűek? Vagy szeretnek utazni és hiányzik a könyvespolcukról egy útikönyv szett? A pénztárcájához mérten válogasson össze olyan köteteket, amiket közösen is szívesen lapozgatnak majd!

7.Dísztárgy

Vegyen valamilyen dísztárgyat a közös lakásba, ha az ajándékozottakról tudja, hogy ezeket szeretik, vagy gyűjtik. Fontos, hogy ne az Ön, hanem az ifjú pár ízlése alapján válogasson!

8.Bicikli az aktív pihenés kedvelőinek

Egy vagy két bicikli lelkes kerékpáros fiataloknak? Ez nagyon változó árakon kapható. Ha elektromos bicikliben gondolkodik egy ideje a két fiatal, akkor esetleg a többi vendéggel is összefoghatnak annak érdekében, hogy ez az álmuk megvalósuljon.

9.Grillsütő

Remek választás, ha kertes házba költöznek, és szeretnek másokat vendégül látni. Az ára nagyon változó, 20 000 forinttól többszázezres tételig.

10.Élményajándék

Jó ötlet lehet egy vezetett túra, egynapos szabadtéri program vagy egy hosszú hétvége, fizetett buszos kirándulás a környékre, vagy egy közeli európai országba: az ilyen élményajándékok kapcsán is lehet kicsiben és nagyban is gondolkodni.

Nászajándék ötletek nagyobb értékben: praktikus tippek közeli hozzátartozóknak és barátoknak

Házimozirendszer nászajándékként

Milyen nagyobb értékű nászajándék ötletek vannak, amikkel meglepheti meg az ifjú párt?

11.Házimozirendszer

Nagy filmrajongók a fiatalok? Egy házimozi rendszerrel élménnyé teheti az otthoni film-esteket. A lehetőségektől függően TV, hangszóró, projektor is lehet a csomagban. Ha nem akar egyedül ekkora ajándékra költeni, akár több vendéggel is összefoghatnak.

12.Kondigépek

Szeretnek otthon is sportolni, tornázni a fiatalok? Segítsen felszerelni vagy kiegészíteni az otthoni edzős készletüket egy-két kondigéppel! A kettlebell-től a szobabicikliig igen széles lehet a skála.

13.Hűtőgép

Nem elég nagy a hűtőjük? Járuljon hozzá ahhoz, hogy legyen hova rakni, amit a vasárnapi ebéd után az örömanyák lelkesen csomagolnak kérésre… vagy kérés nélkül.

14.Mosógép

Régi a mosógép, amit használnak, vagy túl nagy az új helyre, ahova költöznek, esetleg olyan kicsi gépük volt, amivel nem gazdaságos már kettőjükre a mosás? Vegye meg nekik az új, ideális darabot!

15.Szobabútor

Ha van lista, ahonnan lehet lesni, akkor válaszon egy kanapét, médiafalat, vagy szép könyvespolcot az új nappaliba. Ezzel azonban óvatosan, ha nem ismeri a lakásuk stílusát, akkor inkább utalványt adjon, hogy ők választhassák ki a nekik tetsző darabot!

16.Mosogatógép

A két fiatal közt vita tárgya a mosogatás? Könnyítse meg életüket egy mosogatógéppel! Ezzel a tányértöréseket is megelőzheti.

17.Professzionális tűzhely/kontaktgrill

Szeretnek főzni? Egy professzionális tűzhely, sütő vagy kontaktgrill biztosan nagy öröm lesz a régi vagy az új konyhában!

18.Hintaágy a kertbe

Ha van kertje a háznak, ahova költöznek, akkor egy-egy romantikus nyári estéhez hozzájárulhat egy hintaággyal, esetleg egy lampionfüzért is mellékelhet még a csomagba.

19.Kerti bútorok

Ha a kertes házból hiányzik egy rendes kerti bútor, akkor töltse be az életükben ezt az űrt.

20.Szárítógép

Szabadidőt ajándékozhat azzal, ha szárítógépet vesz a háztartásba. Mi is lehetne nagyobb ajándék annál, hogy az ifjú párnak több ideje lesz egymásra? 

Nászajándék ötletek kisebb értékben: praktikus ötletek távoli rokonoknak és barátoknak

Nászajándék ötletek: könyvespolc

Milyen kisebb értékű nászajándék ötletek vannak, amikkel meglepheti meg az újdonsült házasokat?

21.Elegáns étkészlet

Egy szép, elegáns étkészlet, vagy egy egyszerű fiatalos, vidám kiegészítő a konyhába: lepje meg az ifjú párt valami aprósággal, amit minden nap használni fognak. Fontos, hogy előtte megbizonyosodjon arról, milyen stílus áll közel a szívükhöz. 

22.Fűnyíró

Akár egy fűnyírót is beszerezhet már 10 000 forintért, ezzel rengeteg időt felszabadítva a kertben.

23.Turmixgép/gyümölcscentrifuga

Egy turmixgépnek vagy gyümölcscentrifugának is örülni fognak, ha fontos számukra az egészséges életmód, és szeretnek különböző ízekkel kísérletezni. 

24.Robotgép

Már alacsonyabb árkategóriákban is talál jobbfajta robotgépeket, amik szintén sok időt megspórolhatnak a konyhában.  

25.Mikrohullámú sütő

A mikrohullámú sütő egy konyhaguru számára is lehet néha vészmegoldás! Ha más nem, az esti film mellé villámgyorsan csinálhatnak benne pattogatott kukoricát.

26.Fondü készlet

Édes vagy sós? Egy fondü készlet megédesíthet, vagy megfűszerezhet egy hétköznapi estét is!

27.Ágyneműkészlet

Ágyneműkészletből sosem elég! Elegáns, vicces vagy meseszerű éjszakákat kívánhat vele a párnak: szerezzen be valami különlegeset, és mellékeljen hozzá szívhez szóló üzenetet!

28.Állólámpa

Egy állólámpa jól jöhet, ha az ifjú pár szeret a fotelben olvasgatni, vagy csak hangulatvilágítást kapcsolni a filmezés mellé.

29.Könyvespolc

Az igazi könyvmolyoknak soha nincs elég könyvespolcuk. Ha falják a könyveket, és rendszerint be is vásárolnak belőlük, és már panaszkodtak arra, hogy nincs hova tenni a legújabb köteteket, akkor ennek biztosan örülni fognak! Ha viszont kicsi a lakás, meglepheti őket egy-egy ebook olvasóval is.

30.Függönyök

Mennyire új a hely ahova költöznek? Még nincsenek függönyök? Biztosítsa számukra a privát szférát – persze csak azután, hogy kiismerte az ízlésüket!

31.Elektromos radiátor

Egy elektromos radiátor a hideg téli estékre? Ha állandó vitatéma közöttük, hogy az egyikük fázik, a másikuknak melege van, akkor ezzel megelőzheti a családi perpatvarokat.

32.Kerámia csészék

Szép színes, mázas kézműves kerámia csészéket is vásárolhat tea- vagy kávébolondoknak.

33.Tea/kávécsomag

Összeválogathat egy tea- vagy kávécsomagot azoknak, akik szeretik a forró italokat az év minden hajnalán – itt ráadásul nagyon sokmindent üzenhet azzal, hogy milyen típusú kávék vagy teák kerülnek a csomagba. Erős fekete a hétfő reggelekhez, ízesített kávé a vasárnapi ebéd után, gyógytea az esküvő utáni másnaposságra… legyen kreatív az összeállítása!

Nászajándék ötletek: Csak kreatívan

Utazás ajándékba

Az itt felsorolt nászajándék ötletek ára pár ezer forinttól, akár 100 000 forintos értékig is terjedhet. Itt szintén a pénztárcájához mérten tud válogatni, ám a pénz mellett itt egy kis időt is be kell fektetnie majd.

33.Személyre szabott naptár

Saját naptár: a szülők és barátok segítségével válogasson össze képeket, és írja bele az összes fontos családi eseményt, így biztos nem felejtenek el senkit felköszönteni!

34.Retro zene

Egy bakelit lemezgyűjtemény és egy klasszikus lemezjátszó formabontó és kreatív ötlet, ha az ifjú pár szereti a régebbi idők slágereit.

35.Hétvégi utazás, programjavaslatokkal

Remek ötlet lehet egy hétvégi utazás Ön által összeállított programjavaslatokkal. Készítsen egy mini útikönyvet, saját ötletekkel! Ha elég ideje van, akkor először utazzon el a helyszínre, tesztelje az ötleteit, tippjeit, készítsen néhány fotót is.

36.Saját gyártású szakácskönyv

Ennek is bizonyosan sokan örülnének. Akár össze is foghat a násznéppel, kérhet mindenkitől egy receptet, és ezeket egy csokorba fűzve adhatja át. Garantált a siker, ha a fiatalok még tapasztalatlanok, de szeretnének jobban elmélyülni a konyhaművészet rejtelmeiben.

37.Fotómontázs

A saját gyártású fotómontázs is jó ötlet lehet a közös otthon dekorálására, ehhez szintén kérje a rokonság segítségét. Ez lehet egy óriási vászonkép, vagy akár egy fotóalbum is.

38.Saját gyártású társasjáték

Ha buzog Önben a kreativitás, és hobbija a társasjáték, akkor egy Ön által gyártott társas feldobhatja a kettesben töltött és a baráti estéket egyaránt.

39.Kelengyeláda

Ez egy ősrégi dolog, de könnyedén modernizálhatja. Válogasson apróságokat, vicces, komoly és személyre szóló ajándékokat, vagy csak a régiekhez hasonlóan töltsön meg ágyneműkkel, konyharuhákkal, puha törölközőkkel, meleg pokrócokkal egy gyönyörű szép ládát.

40.Anyagi hozzájárulás kreatív csomagolásban

Sokszor jelzi a pár, hogy csak pénzt kérnek ajándékba, de ennek sem kell unalmasnak lennie! Rajzoljon a borítékra, elevenítse meg 3D-ben kartonból összeállítva vagy színes papírból origamizva azt, amire szánja. Nem kell hozzá nagy kézügyesség, ha például utazáshoz járulna hozzá, hajtogathat egy sima csónakot is.

41.Kézzel készített gasztro ajándékcsomag

Gyárthat házi bonbonokat vagy többféle ízesítésű tésztát, készíthet lekvárt, szószokat, önteteket, szörpöket. Legyen egy kicsit bátor, formabontó, kísérletezzen hagyományos és szokatlan ízvilággal is, például az uborka- vagy a pitypang lekvárral. Ha azonban a pár ízlésvilága konzervatív, akkor az extrém dolgok esetén ne menjen tovább a levendulaszörpnél.

42.Kézzel készített kézműves termékek

A konyhán túl is gondolkodhat: vehet fürdőbomba készítő készletet és át is adhatja, de akár saját maga is legyárthatja a darabokat, különböző hangulatok szerint, hogy legyen egy a stresszes napokra, egy a romantikus hangulathoz, egy a férjnek, egy a feleségnek, egy közös használatra…

43.Babakelengye

Ha Ön jártas a kézimunkában, a pár pedig már tervezi a gyermekáldást, készítsen össze egy babakelengyét, amihez saját gyártású kiscipőt is mellékel kétféle színben. De ha igazán sok ideje van, akár a teljes szettet is meghorgolhatja.

44.Bölcsességek könyve

Készítsen egy idézetgyűjteményt, amiben a kapcsolattal, házassággal kapcsolatos jótanácsokat gyűjti csokorba, ebben szintén kérheti a barátok, rokonok segítségét.  

45.Vicces túlélőkészlet

Ennek az összeállítása is jó ötlet lehet. A dobozt lássa el valami olyan felirattal, hogy „egy stresszes hét után”. Töltse meg a pár kedvenc nasijaival, olyan kiegészítőkkel, ami köthető a hobbijaikhoz. Kerülhet bele társasjáték, masszázsolaj, egy üveg pezsgő az első évfordulóra…

46.Romantikus csomag

Válogasson össze könyveket, filmeket, hangoskönyveket, vásároljon mécseseket, illóolajokat, egy doboz finom bonbont, és írja rá a dobozra, hogy „ha egy tartalmas, romantikus estére vágytok, csak nyissátok ki a varázsládikát!”

47.Bulis csomag

Az előzőhöz hasonló, csak most kerüljön bele egy zenei válogatás, vásároljon vidám színű körömlakkot, vicces jelmez kiegészítőt, például egy cilindert és egy nyuszifüles hajpántot és egy üveg bort.

48.Ünnepi csomag

Válasszon ki egy ünnepet és készítsen ahhoz dobozkát! Ez lehet karácsony, Valentin-nap vagy húsvét, kerüljön bele szintén egy zenei válogatás, illatgyertyák, egy-két dísz, és egy palackkal a pár kedvenc italából. 

Ha már húsvét, akkor ne feledkezzünk meg locsolkodásról, a locsolóversekről sem. Ez utóbbiról készítettünk egy gyűjteményt.

Nézze meg.:

Modern húsvéti locsolóversek gyűjteménye

Nászajándék ötletek: adjon élményt ajándékba

Nászajándék ötletek: paintball

Az itt felsorolt nászajándék ötletek összege 10 000 és 20 000 ezer között mozog. Ez kiegészítésként is remek ötlet lehet a közeli hozzátartozó vagy barát számára egy nagyobb ajándék mellé, de egy távoli rokon vagy barát esetén önmagában is jó lehet.

49.Mese, ami róluk szól

Ha Ön kreatív, akár meg is írhatja a királylány és az őt megmentő szőke (barna, fekete, stb.) herceg történetét, de ha nem érez magában ennyi tehetséget, meg is rendelheti, gazdagon illusztrált könyvben, hangoskönyvvel és kreatív foglalkoztató füzettel együtt.

50.Kincskereső, városfelfedező játékok

Számos cég kínál városfelfedező játékokat illetve otthon is lejátszható kincskeresős, nyomozós játékokat is. Ha tudja, hogy az ünnepeltek nagy játékosok, akkor lepje meg őket egy ilyen ajándékkal. 

51.Szabadulószoba

Szintén remek szórakozás, akár párosan mennek, akár a barátokkal együtt. Vásárolhat utalványt, vagy beszerezheti társasjáték formában is, így többször is játszhatnak vele.

52.Sétautalvány

A tematikus séták fénykorát éljük, rengeteg különböző sétán vehetnek részt a városban és a városon kívül. Egészséges, hasznos és izgalmas ajándék lehet, ami segít jobban megismerni a környezetük múltját és jelenét.

53.Társasjáték

Járt már az ifjú pár lakásán és társasjátékhalomba ütközött? Megtudta, hogy a két fiatal egy társasozó esten ismerte meg egymást, vagy a vasárnap délutánjaik társasmaratonnal teltek az utóbbi időkben? Akkor érdeklődjön, hogy mi nincs még a készleten, és szerezzen be egy olyan darabot, amire régóta vágynak.

54.Közös főzőtanfolyam

Ha nem csak a menyasszony, e a vőlegény is otthonosan mozog a konyhában, és együtt szeretnének fejlődni, vagy épp szükségük lenne némi szakmai segítségre, remek ajándékötlet lehet egy főzőtanfolyam, akár kezdő vagy haladó vagy gourmet szinten.

55.Páros masszázs tanfolyam

Egy kapcsolatban fontos, hogy a legkülönbözőbb módon tudjanak együtt ellazulni. Egy remek lehetőség erre egy stresszoldó masszázs. Ajándékozz rövidebb-hosszabb tanfolyamot!

56.Éves állatkert bérlet

Ha a friss házasok bolondulnak az állatokért, akkor jó ötlet lehet egy éves bérlet valamelyik állatkertbe vagy vadasparkba, de akár az örökbefogadás is szóba jöhet.

57.Kenyérsütő tanfolyam

Szintén a gasztro-imádó pároknak javasolt, akik együtt gyúrhatják meg ezentúl a mindennapi kenyerüket. 

58.Társastánc tanfolyamok

Ha annyira belejöttek a táncba esküvő után, hogy most ez lesz a hobbijuk, vegyen egy társastánc tanfolyamot a lelkes fiataloknak!

59.Közös festő- vagy fotó tanfolyam

Ha szeretnek alkotni, vagy éppen új hobbit keresnek, akkor ezeken a tanfolyamokon rengeteget tanulhatnak, miközben minőségi időt töltenek együtt. 

60.Sportos programok

Az ifjú pár ízlésétől függően a lovasiskola vagy egy evezős tábor mellett akár egy ejtőernyőzés vagy egy bowling bérlet is szóba jöhet.

61.Borkóstoló

Egy jó borkóstoló, ahol különböző nedűkkel ismerkedhetnek meg szintén hangulatos közös program lehet.  

62.Olasz tésztatanfolyam

Mindenük a paszta? Egy olasz tésztatanfolyam lehet a slussz poén, főleg, ha Olaszországba tervezik a nászutat!

63.Paintball

Szeretik speciális módon levezetni a feszültséget? Nevezze be őket egy paintball mókára.

+1 Baltadobás

Ha nagyon speciális módon tennék ugyanazt, mint a előző pontban, akkor egy baltadobálásra nevezze be őket, ami a legstresszesebb napokon is segít.

Ha egy kollégája esküvőjére keres ajándékot, olvassa el következő cikkünket is:

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi jellemzi a jó ajándékot?

A jó ajándék olyan, aminek az ifjú pár örülni tud és amire szüksége van. Ne olyat válasszon, aminek Ön örülne, vagy amit Ön tart ízlésesnek, hanem olyat, amiért az ajándékozottak rajongani fognak.

Mennyi pénzt illik erre költeni?

Nagyon sok mindentől függ az, hogy mennyit illik költeni az esküvőre: milyen szoros a kapcsolat, milyen jellegű az adott lagzi, mit áll az ifjú pár. 15 000 forinttól a több százezres tételig is terjedhet az ajándék (m)értéke.

Milyen élményajándékot adjon ajándékként? 

Mindenképpen tájékozódjon az ifjú pár közös érdeklődési köréről, arról, hogy mivel töltik szívesen az idejüket. Ez alapján döntsön egy adott élményajándék mellett, ami kapcsolódhat a már meglévő hobbijaikhoz, vagy egy teljesen új időtöltéssel is meglepheti őket…

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0