Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

Milyen Valentin napi ajándékot vegyek? Milyen ajándékot vegyünk férfiaknak?

Bár sokan azt hiszik, a Valentin-nap valami újkori dili, de Bálint névnapjához kötődően, február 14-hez számos romantikus természetű babona és népszokás kapcsolódik már a régi időktől fogva. Megmutatjuk, mit érdemes tudni az ünnepről, és mutatunk néhány Valentin napi ajándékot is uraknak!

Bálint vagy Valentin? Mára kissé kikopott a köztudatból, hogy tulajdonképpen ez a két név egy és ugyanaz: A Bálint latinul Valentinust jelent, innen jön a Valentin-nap elnevezés. De tudta, hogy az újkeletűnek tűnő hagyományok valójában csak újjáéledtek? Honnan is ered az ajándékozás hagyománya?

A Valentin-napi ajándék eredete

A legenda szerint az első Valentin-napi ajándékot – vagyis „üdvözlő lapot, üzenetet” maga Valentin püspök írta. A szentéletű Valentint üldözték, bebörtönözték hitéért; több történet is ismert, hogy a püspök miért került vérpadra.

  • Az egyik szerint a császár a birodalom számára a lehető legjobb katonákat szerette volna, ezért kitalálta, hogy ne nősüljenek meg a férfiak. A tiltás ellenére Valentin összeadta a fiatal párokat, ezért lett a szerelmesek mártírja.
  • Egy másik legenda szerint Claudius császár a hite miatt vette fejét a szent embernek, aki a börtönből bátorító üzeneteket küldött keresztény barátainak, hogy ne féljenek, ő szereti őket.
  • Egy harmadik mítoszban pedig az áll, hogy Valentin összebarátkozott a börtönőr vak lányával és visszaadta neki a látását. Kivégzésének napján, február 14-én búcsúlevelet irt neki a “Te Valentinod” aláírással. Innen ered az ajándékozás, az üdvözlőlap küldésének hagyománya.

Az ajándékozás először Angliában terjedt el, ahol – a mai ismereteink szerint –az első Valentin napi levelet 1477-ben írták, majd az 1700-as években divatba jöttek a Valentin napra irt versek, elterjedtek a Valentin napi verseskötetek, az 1800-as években pedig az üdvözlőkártyák.

Az első virágcsokor, mint szerelmi vallomás, a legenda szerint 1667-ben került átadásra. Amikor Samuel Pepys nevű költő meglepte feleségét egy szerelmes verssel ezen a napon, a hölgy viszonozta az ajándékokat: tehát az első Valentin napi virágcsokor egy nő nevéhez fűződik! Ma már ritkább, hogy nő ad virágcsokrot a férfinak, éppen ezért különleges meglepetés lehet, ha feleleveníti ezt, a 17. századi hagyományt.

A virág népszerű Valentin-napi ajándék
Forrás: Pexels.com

Melyik a legjobb Valentin napi ajándékok?

Csak Ön ismerheti kedvesét igazán, ezért tudnia kell, hogy milyen típusú ajándék illik a legjobban hozzá. A legfontosabb, hogy ne egy lista alapján válasszon, amit az interneten talált. Ez a cikkünk, és minden, hasonló írás iránymutatás csupán, amiből ötletet és inspirációt meríthet, de ha úgy érzi, hogy bármely tétel nem illik szerelméhez, akkor nem kell ezekhez ragaszkodnia.

Az ajándék lehet egy különleges tárgy, vagy élményajándék is. Lehet, hogy az Ön szerelme szenvedélyes, romantikus alkat, de az is lehet, hogy inkább valami izgalmas kalandra, vagy egy praktikus dologra vágyik. Fontos tisztázni, hogy mi a szeretetnyelve, mert ha a minőségi időt részesíti előnyben, akkor nem biztos, hogy egy arany karórától fog hátast dobni.

Milyen Valentin napi ajándék ötletek vannak férfiaknak?

Lehet tehát az ajándékötlet egyszerű, vicces, kreatív, romantikus, izgalmas, attól függően, hogy mi jellemzi szerelmét, és mi jellemzi az Önök kapcsolatát. Az MrSale összeválogatott egy különleges gyűjteményt, amit bátran használhat, ha elakadt a Valentin nap tervezésében. Talán Ön is talál ezek közt az ötletek közt valami igazán neki valót, de ha mégsem, akkor esetleg ezekből kiindulva eszébe jut valami különleges lehetőség!

Ajándéktippek bármilyen alkalomra:

Egyszerű ajándékok

Egy doboz bonbon közhelyes. Ha nem is szeretné túlbonyolítani az ajándékot, de azért mégis valami többet szeretne ennél, akkor vegyen kedvesének jegyet vagy bérletet valamilyen eseményre vagy eseménysorozatra:

1. Mozibérlet egy filmfesztiválra: van esetleg olyan nemzet, akinek műveit kedvese szereti vagy műfaj, amiért különösebben rajong? Akkor vegyen jegyet az adott témához kötődő filmfesztiválra. Az egyszerű ajándék is lehet kreatív: ha éppen nincs az ízléséhez közel álló rendezvény, készítsen kuponfüzetet a várható idei mozipremierekre.

2. Színházbérlet: különösen kedves ajándék, ha utánajár, melyik színházban működnek együtt a  társa által nagyra becsült rendezők és művészek.

3. Fesztivál- vagy koncertbérlet: olyan eseményre, ahol fellép kedvese kedvenc zenésze, zenekara.

4. Bérlet sporteseményekre: ha élete párja nagy rajongó. Foci, kézilabda, jégkorong, vízilabda – ha mázlija van, éppen lesz egy bajnokság a közeljövőben.

5. Múzeumbérlet: ha szerelme műkedvelő vagy műkritikus, sokat beszél a művészetről, sorakoznak az adott témában a könyvek a polcain.

6. Sportbérlet: ha aktívan sportol, lepje meg párját egy bérlettel! Ez lehet arra az edzésre/abba a terembe, ahova rendszeresen jár, de akár ki is próbálhat egy új sportot, amire már régóta kíváncsi.

Kreatív ajándékok

A kreatív Valentin-napi ajándékhoz sokszor nem kell mélyen a zsebébe nyúlnia: elég csak egy kis ötlet, és némi kézügyesség. Sőt, talán még az sem kell!

Legyen sportbérlet a Valentin-napi ajándék!
Forrás: Pexels.com

7. Személyre szóló mese: Szeretné, ha valaki megírná a történetüket egy igazán rendhagyó formában? Van kedvenc mesehősük mesealakjuk, esetleg fantasy figurájuk? Ez a történet Önökről szól, felér egy igazi vallomással.

8. Városfelfedező játék: különböző típusú kerettörténetekkel, nyomozós játékokra csábít számos, turizmussal foglalkozó cég. Vannak olyan játékok, amelyek kifejezetten romantikus randialkalomnak terveztek meg.

9. Tematikus séták: Az ember a saját városában is sok izgalmas kalandra bukkanhat. Lehet ez történelmi séta, irodalmi kirándulás, vagy akár egy, a város sörtörténetével foglalkozó túra is.

10. Szabadulószobák: Bár mostanában kicsit sok volt a bezártságból és biztos ücsörögtek együtt egy térben épp eleget, azért a szabadulószobák atmoszférája, látványvilága és fejtörői sokak számára megunhatatlanok. Ez a csapat például harmadik generációs szabadulószobát kínál, gyakorlatilag lakatoktól mentes pályák várják Önöket.

11. Festőtanfolyam: ha párjának van fantáziája vagy kézügyessége, vagy egyszerűen csak élvezi, és ellazítja az alkotás Önöket, akkor keressen egy páros, kreatív élményprogramot, például egy festőtanfolyamot.

Romantikus ajándékok

A Valentin-nap a szerelmesek napja, ami a romantikáról szól. Nem feltétlenül kell mindennek rózsában és rózsaszínben úsznia, de a romantikus, meghitt pillanatokat biztosító élményajándékok szuper ötletek lehetnek. Nyűgözze le kedvesét valami romantikus meglepetéssel!

12. Páros masszázs: svéd vagy thai masszázsban gondolkodnak egy ideje? Régóta kipróbálnák, vagy régóta szeretik? Élvezzék közösen a kényeztetést! Ezzel ráadásul önmagát is meglepheti:)

13. Páros gasztro tanfolyam: Egy csokoládékészítő tanfolyam végén elfogyasztani az egymásnak készített bonbonokat sokkal romantikusabb, mint venni egy dobozzal a boltban.

14. Páros tánctanfolyam: Szeretnek táncolni, de még van hova fejlődni? Irány egy tanfolyam, a zenétől felpezsdül a vérük, és új hangulatot kap a kapcsolatuk.

15. Romantikus wellness hétvége: Egy stresszes, rohanós évkezdés után nincs jobb egy kis kikapcsolódásnál a szaunában vagy jacuzziban.

16. Borkostoló: egy romantikus hétvégét egy páros borkostolóval koronázhat meg, legyenek akár Egerben, Szekszárdon, vagy a Balaton-felvidéken…

Ha a Valentin napi ajándék az eljegyzés…

Ha Ön jegyzi el párját, vagy esetleg úgy érzi, Önt fogják megkérni, akkor is válogathat kifejezetten eljegyzéshez kötődő ajándékötleteink közül:

Izgalmas Valentin-napi ajándékok

Adrenalinfüggő pároknak remek Valentin napi ajándékötlet egy olyan program is, amelyen Ön és szerelme együtt élik meg az izgalmakat!

17. Via ferrata: Egy sima kirándulás lehet, hogy Önöknek már unalmas. Mit szólna ahhoz, hogyha feldobnák egy kis „majdnem-falmászással?” Ha nincs tériszonyuk, irány egy vasalt út: lebegjenek a semmi felett egy drótkötélpályán, lélegzetelállítóan szép környezetben!

18. Tesztvezetés: kedvese mindene a száguldás? Szeretné számára kimaxolni az élményt? Egyeztessen időpontot egy tesztvezetést ajánló céggel.

19. Virtuális valóság: Ha a párja informatikus, gamer, vagy csak érdeklődik az újdonságok iránt, vigye el a VR Vidámparkba!

20. Extrémsportok szerelmeseinek: Hallott már a hófánkozásról? Ha nem tudnak síelni, szívesen kipróbálnának valami téli sportot, viszont a szánkózást már unják, akkor hívja meg kedvesét néhány kör hófánkra!

21. Sétarepülés: A kupont most is átadhatja, a repülést viszont érdemes egy tavaszi, napsütéses napra időzíteni a Dunakanyar felett vagy a Tokaji hegyvidéken.

22. Síelés a Tátrában: amennyiben mindketten szeretik és ismerik ezt a sportot, és lehetőségük van rá, akkor álljon Ön egy hétvégét!

És a ráadás…

Természetesen az élmények mellett a tárgyak is szép ajándékok lehetnek:

23. Gasztro-különlegességek: ha a csokoládé snassz, válasszon más ínyencséget! Sok olyan finomság létezik, amik Valentin-napi ajándéknak is beillenek.

 24. Elegáns kiegészítők: vannak ruhadarabok, amiket nem lehet ajándékba adni, hiszen a delikvensnek muszáj felpróbálnia. Ugyanakkor egy mandzsettagomb, nyakkendő, nyakkendőcsipesz, vagy egy minőségi öv remek meglepetés lehet az eleganciát kedvelő uraknak!

25. …És bár ezt a cikket nem kifejezetten Valentin-napra írtuk, sok ötletet találhat itt is:

Kellemes böngészgetést kívánunk!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0