Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

Eljegyzési ajándékok: 55 kreatív ötlet

Tartalom

Ha eljegyzésre, netán eljegyzési ünnepségre kerül sor, akkor gondolnia kell az eljegyzési ajándékokra is. Cikkünkből tájékozódhat, mennyit, mire érdemes költeni. Íme, 55 kreatív ötlet, amiből biztosan tud majd válogatni, ha eljegyzést ünnepel a család!

Bár sok minden van, ami a hétköznapi szokásaink közül kikopik, az ünnepek fénye, jelentősége is mintha egyre csak csökkenne – tegyük hozzá: sajnos! Mégis, az esküvő körüli szokások, hagyományok szerencsére még tartják magukat. Mindennek megvan a maga szerepe, jelentősége, így például az eljegyzésnek is.

Az eljegyzés és a házasság közt általában fél-egy év, néha több is el szokott telni, és a friss jegyesek gyakran tartanak nagyobb eljegyzési bulit. Ez a család és a szűkebb-tágabb baráti kör számára szervezett esemény egyrészt arra szolgál, hogy a pár hivatalossá tegye későbbi szándékát, másrészt annak a nagyon is gyakorlatias megoldása, hogy a távolabbi rokonokat, barátokat közös helységbe tereljék még a nagy nap előtt.

És míg a házasságra szánt ajándék vagy később az évfordulós ajándék többnyire mindenki számára világos nagyságú, értékű és jelentőségű, az eljegyzési ajándék korántsem az. Lássunk egy listát arról, mit illik ajándékozni a friss jegyespárnak!

11 kreatív, személyes ajándékötlet

Az eljegyzési ajándékoknak nem kell nagy értékűnek lenniük – sokkal fontosabb a kreativitás, a személyesség. Ezek az ajándékok igazán egyediek!

1. Romantikus könyv

Egy Ön által kiállított könyvecske, amelyben romantikus sorokat, verseket, novellákat gyűjt össze, kiváló és praktikus ajándék, hiszen a pár az esküvőre készülve felhasználhatja azt akár a beszédek írása közben, akár a meghívó tervezése alatt.

2. Pendrive a legszebb szerelmes számokkal

Bár egyszerűnek tűnhet, egy dal-lista is kiváló meglepetés, megfelelő dobozkában tálalva. Később, ha a DJ-vel egyezkednek, vagy a zenekart próbálják lekötni, nagy segítség lehet a számukra egy ilyen válogatás, ami lehetőleg az ő ízlésüket tükrözze!

3. Kézzel készült képkeret a saját fotójukkal

Az őket ábrázoló kép, amit ízléses keretben ad át, a közös otthonuk dísze lehet.

4. Írott kavics

Kézzel is készülhet, de kapni is lehet kézművesek által készített apró, festett kavicsokat – amelyeken akár egy-egy kívánság is szerepelhet, amit a fiatal párnak üzen.

5. Gravírozott tollak a nagy naphoz

Mivel az eljegyzéskor már minden az esküvőről is szól, kitűnő ajándék lehet a dísztoll, amivel majdan a nevüket kanyarítják a lap aljára.

6. Nyomda

Egy kedves, romantikus pecsétnyomó a nevükkel, valami rájuk utaló jellel olcsó és ötletes ajándék, amit szintén felhasználhatnak az esküvőre készülve, például a meghívók postázása során.

7. Leánybúcsúra/legénybúcsúra való pólók, szalagok

Mivel a régi élet elbúcsúztatása is terítékre fog kerülni, praktikus és kreatív ajándék lehet egy ekkor használható szett az ifjú pár számára.

8. Saját címkés ital

Az egyedi címkével ellátott bor hódíthat az eljegyzési ajándékok között
Forrás: Pexels.com

Egy jó bor vagy minőségi whiskey is jó ajándék, különösen, ha saját, egyedi címkével látja el.

9. Gyűrűtartó párna

Nem csak szép, de hasznos is lehet a későbbiekben.

10. Esküvőtervező könyv

Bár most még úsznak az örömben, de nemsokára életük egyik legnagyobb és legfontosabb buliját kell megszervezniük. Ha van esküvőszervezőjük, ha nincs, nagy hasznát veszik majd egy esküvőtervező könyvnek, ami tételesen foglalkozik a megszervezendőkkel!

11. Egyedi, üres fotóalbum

Egy fotóalbum egyébként is szép ajándék, de ha üresen adja át, megtölthetik a legfontosabb első képeikkel.

11 ötletes ajándék a közös élethez

Egy fiatal, XXI. századi pár már többnyire nem az esküvő után költözik össze: legkésőbb az eljegyzéskor összebútoroznak. Ha még kialakulóban van a közös életük, nincs más dolga, mint körülnézni náluk, és eldönteni, mire van még szükségük. Jöjjön egy rövid felsorolás, mit illik vinni a közös lakásba!

12. Különleges ágyneműhuzat

Az ajándékozás első szabálya az eljegyzéskor, hogy ne adjunk túl nagy meglepetést – hiszen ennek helye az esküvőn lesz. Egy romantikus szobába való paplan-és párnahuzat azonban még nem haladja meg a mértékletesség felső szintjét.

13. Gyertyák, füstölők

Ha a pár szereti a kellemes illatokat, a különleges hangulatot, a gyertyával, füstölőkkel lehetetlen mellélőni.

14. Személyes, páros bögrék és tányérok

Nem feltétlen Mrs. és Mrs felirattal – az inkább az esküvőre illik – de egy ízléses, gyönyörű páros bögrével feldobhatja a legszürkébb hétfő reggeleket is.

15. Váza

A vőlegény remélhetőleg gyakran lepi meg kedvesét egy-egy csokor virággal – adjon mellé szép vázát, amit egy képpel, vagy idézettel tesz személyessé!

16. Könyvtámasz gravírozással vagy képpel

Szintén az a legjobb megoldás, ha vegyíti az ajándékban a személyes és a praktikus elemeket.

17. Határidőnapló

Ez az esküvői szervező édestestvére – kissé mindennapibb formában.

18. Családi naptár

Mivel lassan közös családjuk hivatalossá válik, nem rossz ötlet egy falra tehető családi naptár, amibe akár előre be is írhatja a családtagok születés- és névnapjait.

19. Öröknaptár a közös család ünnepeivel

Az előző ajándék „örökzöldebb” verziója, amit nem kell évente lecserélni.

20. Fali kulcstartó a közös kulcsoknak

Akár személyeset, akár romantikusat választ, jó ajándék lehet egy kulcsszekrény vagy fali kulcstartó a közös otthonuk első díszeként.

21. Persely

Ajándékozzon malacperselyt!
Forrás: Pexels.com

Jópofa és hasznos ajándék lehet egy esküvői persely, amibe akár már az eljegyzéskor el lehet kezdeni gyűjteni a Nagy Nap költségeire.

22. Virágok, virágok, virágok

Az eljegyzés feltétlen olyan ünnep, amire lehet és érdemes is virágot vagy szobanövényt ajándékozni, ebből azonban nincs mértéktelen méretű és kirívóan drága – a lényeg, hogy férjen el a lakásban és egy bonsainál egyszerűbb legyen gondozni.

11 kreatív, beváltható ötlet, élményajándék

Manapság az élményajándékok korát éljük – ez hatványozottan is igaz az eljegyzési ajándékra, ráadásul nem terheljük le a párt egy újabb tárggyal. Jöjjön 11 kreatív, ötletes élményajándék!

23. Élményfestés

Az élményfestéshez nem kell művészi véna, hiszen pontos felügyelet alatt történik az alkotás – inkább olyasmi, mint egy kifestő, így aztán nem kell tartani tőle. Végül haza is lehet vinni a produktumot, így az élményhez maradandó tárgy is társul, későbbi emléknek.

24. Tortakóstolás

Egy házasulandó pár leghasznosabb ajándéka. Mindennek kedvez, kivéve a menyasszonyi ruhába való beleférésnek – de ezzel se lesz gond, ha „mentes” torták közül is lehet válogatni.

25. Borkóstolás

Egy igazán jó borkóstolás félúton van egy gasztronómiai élmény és egy költészeti felolvasás között. Igazi romantikus, páros program!

26. Páros evezés

Ha a pár eleve sportos, azért jó, ha a pár nem annyira sportos, akkor meg azért: az evezéshez nem kell nagy előképzettség, így igazi instant sportélmény – persze megfelelő felszereléssel és vezetéssel.

27. Wellnesshétvége

Aki szervezett már nagyobb eseményt, az tudja, hogy nem kevés feszültséggel jár. Jó lesz az ifjú jegyeseknek, ha ki tudják ereszteni kicsit a fáradt gőzt, el tudnak lazulni két egyeztetés között.

28. Siklóernyős tandemrepülés pároknak

A közös élet nagy kaland jeligére igazán jól jöhet egy „valódi” kaland is – persze tériszonyosok kizárva!

29. Élménylövészet pároknak

Az élménylövészet a wellnesshétvége lökött kisöccse. Ugyanaz a hatás – hiszen sikerülhet vele levezetni a felesleges feszültséget, de közben azért elég mókás is.

30. Romantikus éttermi látogatás

A párnak sok mindenben kell hirtelen döntést hoznia, például, hogy milyen menüt szolgáljon majd fel a rokonoknak és barátoknak. Megkönnyítjük a dolgukat, ha hozzájuttatjuk őket új étterem-élményekhez.

30. Páros nyomozós játék

Romantika, játék, izgalom: minden megvan egy ilyen „társasjátékban”. Ha a nyomozós játék külterületen van, még jobb, hiszen az otthonukat is új oldalról ismerhetik meg.

31. Belépő szabadulószobába

Azt mondják, mindennél jobb stresszkezelő a szabadulószoba, hiszen a játék közben egy addig idegen problémára lehet fókuszálni.

32. Múzeumi belépő

Bár nem egyértelmű, de egy jó múzeumi belépő nagyon is klassz ajándék lehet. Nézzen körül, és a pár érdeklődése alapján válasszon múzeumot, tárlatot. Meg fog lepődni, hogy a XXI. században milyen menő kiállítások vannak!

33. Koncertjegy

Persze figyelni kell a pár ízlésére, de ha ismeri őket, tudni fogja, minek örülnének!

11 kreatív eljegyzési ajándék, ha az volt a kérés, hogy „ne adjatok semmit”

Sokan az eljegyzést egyfajta családi ünnepségként élik meg, és a párok ilyenkor azt üzenik, hogy a vendégek lehetőleg semmivel ne terheljék a kasszájukat. Ilyenkor sem illik azonban teljesen üres kézzel menni a buliba. Jöjjön tehát 11 „semmicske” ajándék.

34. Különleges csokoládé az édes estékhez

Különleges csokoládé mint eljegyzési ajándék
Forrás: Pexels.com

Egy különlegesen fűszerezett, vagy egzotikus csokoládé még manapság is kuriózum – mégsem kelti a „túl nagy ajándék” látszatát.

35. Romantikus illóolajok

Az illóolaj jó a léleknek, a testnek, fokozza a hangulatot. Ezt ajándékozva a párnak mindig a jegyesség időszaka fog eszébe jutni az adott illatról.

36. Különleges pezsgő vagy bor

Nem kell, hogy különösebben elkötelezettek legyenek a borok és pezsgők iránt – egy jó ital azért is jó ajándék lehet, mert a fiatal párnak lassan döntenie kell, milyen alkoholt szolgálnak majd fel a násznép számára.

37. Sóválogatás vagy fűszerválogatás

Közös főzésekhez kiváló ajándék, de megvan az a mögöttes tartalma is, hiszen ezzel később megízesíthetik a közös életüket.

38. Tortaválogatás

Akárcsak a tortakóstolás, remek és hasznos ajándék lehet egy különleges cukrászdából való tortaválogatás is, így otthonukban kóstolhatnak meg többféle süteményt.

39. Kulcstartópár

Igazán csekélység, mégis, ha később is ezt fogják használni a közös otthonban, mindig emlékezni fognak erre a szép emlékre.

40. Teaválogatás

A teázás szerelmeseinek jó ajándék lehet akár egy doboz válogatott tea is – ha kreatív hangulatban van, a jegyesség vagy házasság egyes szakaszairól elnevezett válogatást is adhat nekik, mint pl. citromfű a házasság előtt: nyugtatásra, erős fekete tea: az első évre.

41. Kézzel festett pálinkáspohár

A közös ünneplés emlékét vetheti fel egy pálinkáspohár, ha pedig kézzel készített festés is van rajta, garantált, hogy emlékezni fognak rá, és még évekkel később is jó lesz elővenni őket.

42. Díszdoboz, amelybe apróságokat rejthet

Egy nagyobb, esetleg festett vagy gravírozott doboz, amibe akár apró üzeneteket, idézeteket vagy pici meglepetéseket lehet elrejteni, kedves, figyelmes és kreatív ajándék. Összefoghat a többi meghívottal és készíthetnek közös dobozt is!

43. Hajtogatott papírvirág

Ha ért a hajtogatáshoz, gyönyörű menyasszonyi csokrot lehet hajtogatni origami-technikával virágból, de különleges darabokat lehet kapni kézművesek termékeként is. A legjobb benne, hogy nem hervad el!

44. Emléklap az eljegyzésről

Akár falra rakható, akár igazi régies iratként fel van göngyölve, aranyos és vicces emlék lehet a párnak egy, az eljegyzési buliról szóló emléklap.

11 nagyobb ajándék eljegyzésre

Bár nem jellemző, de a szülők, közeli rokonság, a leendő tanúk van, hogy már az eljegyzéskor is mélyebben a zsebükbe nyúlnak. Lássunk 11 nagyobb ötletet!

45. Pénz

Igen, a pénz elég jó ajándék lehet. Ha virágformába hajtogatják, vagy esetleg díszdobozban adják, még kellemesebb lehet megkapni az ifjú párnak: és biztos lesz mire elkölteni azt.

46. Háztartási nagygép

Ha a jegyesek csak most költöztek össze, bizony előfordulhat, hogy nincs meg minden a lakásban. Ekkor jól jöhet a nagy nap előtt erre áldoznia a családnak, hiszen az esküvőkor úgyis annyi a plusz kiadás!

47. Nagyobb élmény

Ha nagyon jót akar a friss jegyeseknek, hívja meg őket egy nagyobb utazásra, ahol turbékolhatnak és megbeszélhetik a következő évet. Napra velük, és tengerbe, lehetőleg!

48. Ajándékutalvány

Szóljon akár egy esküvői kellékeket árusító boltba, akár egy lakberendezési tárgyakat árusító üzletbe, az ajándékutalvány nagyon hasznos ötlet.

49. Jegyesfotózás vagy esküvői fotózás

Ha keres egy megfelelő fényképészt, nagy terhet vesz le a pár válláról – a jegyesfotózás képei pedig már a meghívókra is felkerülhetnek.

Ha helyszíneket keres a jegyesfotózáshoz olvassa el ezt a cikkünket is:

50. Meghívók

Szintén az esküvőre készülve: ha átvállalja a meghívók legyártásának borsos összegét, biztosan megköszöni az ifjú pár. Természetesen a design és a szöveg az ő választásuk legyen!

51. Esküvői ékszer-utalvány

Mindenképp előzetes egyeztetést igényel, hiszen talán már van elképzelésük arról, hol szeretnének karikagyűrűt venni. Azonban az biztos, hogy az eljegyzési bulin ez még nem lesz meg, így, ha szeretne pénzügyi terhet levenni a hátukról, és praktikus ajándékot adni, ez tökéletes választás.

52. Étel és italtúra

A nagy napra készülve segíthet a párnak azzal is, ha az esküvő lehetséges helyszíneit, vagy a beszállítókat végigpróbálhatják. A számla az Öné, az élmény az övék.

53. Exkluzív pálinkaválogatás a nagy napra

Nem is lenne igazi magyar lagzi, ha nem lenne felsorakoztatva pár különleges üveg pálinka. Ebből kóstolóval kedveskedhet az eljegyzési ünnepen, majd ugyanebből az esküvő napjára egy nagyobb készletet is „ígérhet” nekik eljegyzésük alkalmával.

54. Saját csillag

Manapság már saját csillaga is lehet egy párnak ennek az igazoló okiratát pedig akár a falra akaszthatják. Állítólag befektetésnek sem utolsó.

55. Befektetés

És ha már befektetés: hasznos és komoly ajándék lehet egy megfelelően kiválasztott start-up cég részvényeibe, vagy valamilyen nagymenő vállalkozásba bevásárolni őket. Ki tudja, ha bejön a dolog, gazdag embert csinálhat belőlük egész életükre!

55 eljegyzési ajándék ötletünk közül Ön is válogathat – akár kreatív, akár nagyvonalú akar lenni, akár csak egy csekélységet vinne magával, listánkból biztosan talál a kedvére valót.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0