Oldal kiválasztása

Katt ide: Prémiumkategóriás ingekhez juthat 8.990 Ft-ért!

Ajándék esküvőre kollégának: 15 szuper ötlet

Az esküvő egy ember életében az egyik legjelentősebb ünnep: még akkor is, ha nem egy családtag vagy egy barát esküvőjéről van szó. Ha például egy kollégája menyegzője közeleg, akár a csapat nevében, akár egyénileg szokás ajándékot adni. Lássunk 15 szuper ötletet, amit kollégának adhat!

Hogyan válasszunk ötletes ajándékot a kollégának?

Az esküvői ajándék mindenképpen nehéz ügy. Ha hivatalos az esküvőre, akkor nyilván barátibb a kapcsolat Ön és az ifjú pár között, jobban ismeri őket, és könnyebben tud ajándékot választani is. Sőt, a XXI. században a pár általában maga mondja meg, mit akar és mit nem akar a jeles napon: pénzt, utalványt, bútort, sorsjegyet…

De mi a helyzet akkor, ha „csupán” egy kollégáról van szó? Ha nem hivatalos az esküvőre, akkor is érdemes szép és hasznos ajándékban gondolkodni, hiszen akármilyen is a viszony Önök között, egy olyan emberről van szó, akivel napjainak jelentős részét együtt tölti.

AJÁNDÉKBAN KAP EGY 100% PAMUT, FEHÉR PÓLÓT VAGY EGY ELEGÁNS NYAKKENDŐT!

Minden új feliratkozónk ajándékba kap egy 100% pamut pólót vagy egy elegáns nyakkendőt, melyet boltunkban személyesen vehet át, akár vásárol, akár nem!

Regisztrált vásárlóink az éppen aktuális ajánlatainkon túl, sok hasznos információhoz, extra kedvezményekhez juthatnak.

Csapatos ajándék esküvőre kollégának…

Könnyebb, ha egy nagy, közös ajándékot adnak a boldog menyasszonynak vagy vőlegénynek, mert többen is részt vesznek majd az ötletelésben. A költségek is megoszlanak, sőt: a „sok kicsi sokra megy” alapon biztosan sikerülni fog méltó módon megemlékezni a jeles alkalomról.

…ha ő a menyasszony

Egy elegáns ajándék minden alkalommal jól megállja a helyét, nem tolakodó, kedves és biztosan örülni fog neki az ajándékozott.

 1. Ékszer: Ha megfelelően nagy a kollégák csapata, akkor egy finom nyaklánc vagy karperec tökéletes megoldás lehet. A hangulat, a csillogás megidézi az esküvők világát, míg visszafogott darab az ünnepi alkalomra és a kiemelkedő eseményre emlékeztetheti az arát.
 2. Pezsgőválogatás: Egy ünnepi pezsgőkből álló válogatást akár a nagy napon is fel lehet majd szolgálni, vagy más, ünnepi alkalommal felbonthatja az ifjú pár. Fel is címkézhetik az italokat: a nászéjszakára, a nászútra, az első évfordulóra…
 3. Márkás ruhadarab vagy kiegészítő: Ha a menyasszony lelkesedik a márkás és egyedi ruhákért, akkor esetleg érdemes neki egy olyan alapdarabot választani, ami mindig a ruhatára éke lehet. Nagyon vigyázzanak azonban, hogy csak olyan kiegészítőkben gondolkodjanak, ami nem méretfüggő; jó ötlet például egy kendő, vagy napszemüveg.
 4. Ajándékutalvány ruhaboltba, esküvői kellékboltba: Ha már közeleg az esküvő, biztosan hasznát fogja venni! Megkönnyíthetik az esküvőszervezés menetét azzal, hogy egy megfelelően színvonalas szaküzletbe vesznek neki levásárolható ajándékutalványt.
 5. Képzőművészeti alkotás: Bár kissé rizikós lehet, de ha valamelyikük pontosan ismeri a hölgy esztétikai ízlését, esetleg valamilyen gyűjtőszenvedélyét a képzőművészet terén, vásárolhatnak az új család otthonába egy eredeti „díszt”: fotót vagy festményt.
ajándék esküvőre
Forrás: Canva

…ha ő a vőlegény

Ha a kolléga férfi, akkor is érdemes az elegáns, egyszerű, nem túlbonyolított ötletek felé menni. Nem mindig jó vicces és humoros ajándékokat részesíteni előnyben, mert ezek később kínos emlékekké válhatnak.

 1. Karóra:  Ami a nőknél az arany és ezüst ékszer, az a férfiaknál a karóra. Ehhez persze mélyebben a zsebébe kell nyúlnia a csapatnak, de ha az illető a finom elegancia híve, akkor úriemberhez méltó ajándéka egy jól kiválasztott, mindenhez passzoló óra lehet. Arra vigyázni kell, hogy ez esetben mindenképpen kérjék meg az eladót, hogy a legkevésbé feltűnő darabot mutassa meg Önöknek – hiszen olyan órát keresnek, ami mindenhez és minden eseményhez illik.
 2. Kubai szivar-csokor:  A szokásos ünnepi ajándékok egyik elfeledett eleme, ideje újra felfedezni az elegáns szivarban rejlő lehetőségeket! Lehet, hogy majdani gyermekei születésekor fogja majd elszívni – de egy jó szivar a férfias ünneplés fénye lehet.
 3. Bőr pénztárca: Lehet egy márkás bolt szép terméke, vagy akár egy tervezői kollekció új darabja, a lényeg, hogy jó minőségű, tartós és elegáns legyen. Ha olyan ajándékot keres, amit a megajándékozott valóban minden nap használ, akkor ez a megfelelő választás.
 4. Aktatáska: Ha a munkahelye indokolja, egy szép aktatáska az elegancia és a mindennapi használhatóság jegyében tökéletes megoldás lehet. Nem személytelen, mint a pénz, de nem is túl személyes, mint egy hétköznapi, túl sokat mondó használati tárgy.
 5. Ajándékutalvány a kedvenc helyére: Ha van olyan helyszín, étterem, klub, szálláshely vagy akár valamilyen bolt, ahol gyakran jár az illető kolléga, jó választás lehet a számára ide szerezni egy nagyobb értétű ajándékkártyát.
szivar-ajándék esküvőre
Forrás: Canva

Ajándék esküvőre a főnöknek

Az ajándékok egészen más csoportját képviseli, ha a főnöknek keres a beosztottak csoportja meglepetést. Ilyenkor ugyanis nem „illik” túl nagy ajándékot vásárolni, sőt, még az előzőeknél is kevésbé személyes ajándékok felé kell elindulni. „Felfelé” ajándékozni a legnehezebb, de lássunk 5 mindig beváló ötletet, amivel nem lehet melléfogni, ha a főnök számára keresnek ajándékot.

 1. Italválogatás: Ehhez csupán annyit érdemes tudni, hogy a főnök melyik „fajta” italt szereti a legjobban – és erre a témára keresni egy jó válogatást. Sok italbolt már készen is kínál különböző kollekciókat, így nem baj, ha nem értenek az adott italhoz.
 2. Ajándékkosár: Ha a főnök nem éppen italos, érdemes inkább egy fokkal továbbmenni, és egy jobb minőségű ajándékkosarat beszerezni, amiben mindenféle édesség, ital, kávé megtalálható. Ez biztosan elfogy, sőt, kibontás után úgymond „átkerül a konyhába”. Nem tűnik izgalmas megoldásnak, de ha a főnök számára választanak ajándékot, a gesztus sokkal fontosabb, és nem éri meg rizikózni.
 3. Dísztárgy: Nézzenek körül a vezető irodájában, és válasszanak az ottani berendezéshez passzoló dísztárgyat egy lakberendezési katalógusból, műtárgykereskedésből.
 4. Adomány: Szép gesztus lehet, és biztosan jó helyre megy, ha a nevében, esetleg az új család nevében adományoz valamilyen jótékonysági szervezetnek a csapat. Ha például állatot fogadnak „örökbe”, vagy éppen egy rászoruló gyermek egy évi étkeztetését oldják meg a neki szánt pénz fejében, erről valamilyen szép oklevél is kiállításra kerül, így valóban van is mit odaadni.
 5. Előfizetés: ez a legrizikósabb, hiszen ismernie kell legalább egy valakinek az illető személyt. Azonban, ha van, akivel a mindennapjairól beszél a főnöke, akkor könnyű lesz kiválasztani. Ez lehet akár egy színházi bérlet a kedvenc színházába, egy folyóirat, akár egy alkalmazás éves előfizetése, amit szeretne kipróbálni, vagy amit akár napi szinten használ.

A fentiek természetesen azokra az esetekre vonatkoznak, amikor az illető kollégával a viszony valóban kollegális. Ha inkább baráti, akkor korábbi cikkünkből érdemes szemezgetnie:

Ha pedig az esküvőre is hivatalos, érdemes ezeket is átolvasnia:

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0