Oldal kiválasztása

Öltöny mellé inget vihet tized áron!

Ajándék esküvőre kollégának: 15 szuper ötlet

Az esküvő egy ember életében az egyik legjelentősebb ünnep: még akkor is, ha nem egy családtag vagy egy barát esküvőjéről van szó. Ha például egy kollégája menyegzője közeleg, akár a csapat nevében, akár egyénileg szokás ajándékot adni. Lássunk 15 szuper ötletet, amit kollégának adhat!

Hogyan válasszunk ötletes ajándékot a kollégának?

Az esküvői ajándék mindenképpen nehéz ügy. Ha hivatalos az esküvőre, akkor nyilván barátibb a kapcsolat Ön és az ifjú pár között, jobban ismeri őket, és könnyebben tud ajándékot választani is. Sőt, a XXI. században a pár általában maga mondja meg, mit akar és mit nem akar a jeles napon: pénzt, utalványt, bútort, sorsjegyet…

De mi a helyzet akkor, ha „csupán” egy kollégáról van szó? Ha nem hivatalos az esküvőre, akkor is érdemes szép és hasznos ajándékban gondolkodni, hiszen akármilyen is a viszony Önök között, egy olyan emberről van szó, akivel napjainak jelentős részét együtt tölti.

Csapatos ajándék esküvőre kollégának…

Könnyebb, ha egy nagy, közös ajándékot adnak a boldog menyasszonynak vagy vőlegénynek, mert többen is részt vesznek majd az ötletelésben. A költségek is megoszlanak, sőt: a „sok kicsi sokra megy” alapon biztosan sikerülni fog méltó módon megemlékezni a jeles alkalomról.

…ha ő a menyasszony

Egy elegáns ajándék minden alkalommal jól megállja a helyét, nem tolakodó, kedves és biztosan örülni fog neki az ajándékozott.

 1. Ékszer: Ha megfelelően nagy a kollégák csapata, akkor egy finom nyaklánc vagy karperec tökéletes megoldás lehet. A hangulat, a csillogás megidézi az esküvők világát, míg visszafogott darab az ünnepi alkalomra és a kiemelkedő eseményre emlékeztetheti az arát.
 2. Pezsgőválogatás: Egy ünnepi pezsgőkből álló válogatást akár a nagy napon is fel lehet majd szolgálni, vagy más, ünnepi alkalommal felbonthatja az ifjú pár. Fel is címkézhetik az italokat: a nászéjszakára, a nászútra, az első évfordulóra…
 3. Márkás ruhadarab vagy kiegészítő: Ha a menyasszony lelkesedik a márkás és egyedi ruhákért, akkor esetleg érdemes neki egy olyan alapdarabot választani, ami mindig a ruhatára éke lehet. Nagyon vigyázzanak azonban, hogy csak olyan kiegészítőkben gondolkodjanak, ami nem méretfüggő; jó ötlet például egy kendő, vagy napszemüveg.
 4. Ajándékutalvány ruhaboltba, esküvői kellékboltba: Ha már közeleg az esküvő, biztosan hasznát fogja venni! Megkönnyíthetik az esküvőszervezés menetét azzal, hogy egy megfelelően színvonalas szaküzletbe vesznek neki levásárolható ajándékutalványt.
 5. Képzőművészeti alkotás: Bár kissé rizikós lehet, de ha valamelyikük pontosan ismeri a hölgy esztétikai ízlését, esetleg valamilyen gyűjtőszenvedélyét a képzőművészet terén, vásárolhatnak az új család otthonába egy eredeti „díszt”: fotót vagy festményt.
ajándék esküvőre
Forrás: Canva

…ha ő a vőlegény

Ha a kolléga férfi, akkor is érdemes az elegáns, egyszerű, nem túlbonyolított ötletek felé menni. Nem mindig jó vicces és humoros ajándékokat részesíteni előnyben, mert ezek később kínos emlékekké válhatnak.

 1. Karóra:  Ami a nőknél az arany és ezüst ékszer, az a férfiaknál a karóra. Ehhez persze mélyebben a zsebébe kell nyúlnia a csapatnak, de ha az illető a finom elegancia híve, akkor úriemberhez méltó ajándéka egy jól kiválasztott, mindenhez passzoló óra lehet. Arra vigyázni kell, hogy ez esetben mindenképpen kérjék meg az eladót, hogy a legkevésbé feltűnő darabot mutassa meg Önöknek – hiszen olyan órát keresnek, ami mindenhez és minden eseményhez illik.
 2. Kubai szivar-csokor:  A szokásos ünnepi ajándékok egyik elfeledett eleme, ideje újra felfedezni az elegáns szivarban rejlő lehetőségeket! Lehet, hogy majdani gyermekei születésekor fogja majd elszívni – de egy jó szivar a férfias ünneplés fénye lehet.
 3. Bőr pénztárca: Lehet egy márkás bolt szép terméke, vagy akár egy tervezői kollekció új darabja, a lényeg, hogy jó minőségű, tartós és elegáns legyen. Ha olyan ajándékot keres, amit a megajándékozott valóban minden nap használ, akkor ez a megfelelő választás.
 4. Aktatáska: Ha a munkahelye indokolja, egy szép aktatáska az elegancia és a mindennapi használhatóság jegyében tökéletes megoldás lehet. Nem személytelen, mint a pénz, de nem is túl személyes, mint egy hétköznapi, túl sokat mondó használati tárgy.
 5. Ajándékutalvány a kedvenc helyére: Ha van olyan helyszín, étterem, klub, szálláshely vagy akár valamilyen bolt, ahol gyakran jár az illető kolléga, jó választás lehet a számára ide szerezni egy nagyobb értétű ajándékkártyát.
szivar-ajándék esküvőre
Forrás: Canva

Ajándék esküvőre a főnöknek

Az ajándékok egészen más csoportját képviseli, ha a főnöknek keres a beosztottak csoportja meglepetést. Ilyenkor ugyanis nem „illik” túl nagy ajándékot vásárolni, sőt, még az előzőeknél is kevésbé személyes ajándékok felé kell elindulni. „Felfelé” ajándékozni a legnehezebb, de lássunk 5 mindig beváló ötletet, amivel nem lehet melléfogni, ha a főnök számára keresnek ajándékot.

 1. Italválogatás: Ehhez csupán annyit érdemes tudni, hogy a főnök melyik „fajta” italt szereti a legjobban – és erre a témára keresni egy jó válogatást. Sok italbolt már készen is kínál különböző kollekciókat, így nem baj, ha nem értenek az adott italhoz.
 2. Ajándékkosár: Ha a főnök nem éppen italos, érdemes inkább egy fokkal továbbmenni, és egy jobb minőségű ajándékkosarat beszerezni, amiben mindenféle édesség, ital, kávé megtalálható. Ez biztosan elfogy, sőt, kibontás után úgymond „átkerül a konyhába”. Nem tűnik izgalmas megoldásnak, de ha a főnök számára választanak ajándékot, a gesztus sokkal fontosabb, és nem éri meg rizikózni.
 3. Dísztárgy: Nézzenek körül a vezető irodájában, és válasszanak az ottani berendezéshez passzoló dísztárgyat egy lakberendezési katalógusból, műtárgykereskedésből.
 4. Adomány: Szép gesztus lehet, és biztosan jó helyre megy, ha a nevében, esetleg az új család nevében adományoz valamilyen jótékonysági szervezetnek a csapat. Ha például állatot fogadnak „örökbe”, vagy éppen egy rászoruló gyermek egy évi étkeztetését oldják meg a neki szánt pénz fejében, erről valamilyen szép oklevél is kiállításra kerül, így valóban van is mit odaadni.
 5. Előfizetés: ez a legrizikósabb, hiszen ismernie kell legalább egy valakinek az illető személyt. Azonban, ha van, akivel a mindennapjairól beszél a főnöke, akkor könnyű lesz kiválasztani. Ez lehet akár egy színházi bérlet a kedvenc színházába, egy folyóirat, akár egy alkalmazás éves előfizetése, amit szeretne kipróbálni, vagy amit akár napi szinten használ.

A fentiek természetesen azokra az esetekre vonatkoznak, amikor az illető kollégával a viszony valóban kollegális. Ha inkább baráti, akkor korábbi cikkünkből érdemes szemezgetnie:

Ha pedig az esküvőre is hivatalos, érdemes ezeket is átolvasnia:

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0