Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

Modern esküvői ajándékok: mivel lepjük meg az ifjú párt a 21. században?

3 meglepetés kenyérpirító, 5 étkészlet, 4, megszólalásig hasonló kézi porszívó? Azért ennél jobban is járhat az ifjú pár. Nézzük, mik a legnépszerűbb esküvői ajándékok – lássuk, mivel érdemes meglepni az ifjú párt a 21. században?

Mitől lesz igazán jó egy modern esküvői ajándék? 

Egy jó esküvői ajándék az ifjú párhoz illik. Manapság nem azért nem „szokás” már hasraütés-szerűen étkészletet, konyhai kiegészítőket és háztartási kellékeket vásárolni, mert azt nem illene, hanem azért, mert megváltoztak az esküvő körülményei. Míg régen az esküvő után egy új, közös háztartás felépítése volt a következő lépés egy ifjú pár életében, addig ez mára többnyire bőven megtörténik a házasság előtt. Ebből az is következik, hogy az ifjú párnak már rég van megfelelő evőeszköze, kenyérpirítója, gofrisütője. És ha nincs neki, akkor pontosan tudja, milyet szeretne.

Itt jön a második és legfontosabb pont: ha vendégként megy egy esküvőre, és a meghívó nem tér ki a nászajándékra, érdemes érdeklődni. Ha nem is a menyasszonynál és a vőlegénynél, de az örömapánál, örömanyánál vagy a tanúknál megkaphatja a várt információt, érdeklődhet esetleges kívánságlistáról, vagy megkérdezheti, hogy az újdonsült pár gyűjt-e valami nagyobb összegű dologra, mint utazás, vagy autó…

Miért jó a pénz esküvői ajándékként? Mennyit illik adni?

A pénz nem mindig a legjobb esküvői ajándék
Kép forrása: Pixabay.com

A legtöbb pár, elkerülendő, hogy a násznép ízlése után vásárolt tárgyak közt kelljen élnie a hátralévő életét, gyakran kér inkább pénzt: ez akár a menyasszonytánc során, akár „borítékos” formában érkezhet a vendégektől.

A modern esküvői tervezőkben létezik a kiadások után egy „fül” a bevételeknek is. A vendégek általában a vendégség fogyasztásának összegét szokták „visszaajándékozni” az esküvőt szervező friss házasoknak, hiszen egy esküvő szervezése igencsak nagy kiadást jelent. A friss házasok gyakran számítanak arra, hogy manapság ez a legnépszerűbb ajándékozási forma, és ebből tervezik meg a nászútjukat. Alapvetően igaz állítás, hogy ha nincs más megbeszélve és nincs kívánságlista, akkor (minimum) annyit illik ajándékozni az ifjú párnak, amennyibe az ételital kerülhetett nagyjából, amit az este fogyasztottunk.

Mitől jó a tárgyi ajándék?

Ha a pár nem kér pénzt, akkor Ön abban az esetben „jár jól” ha egy általuk készített ajándéklistáról választ. Sajnos Magyarországon kevés olyan, direkt esküvői ajándékokkal foglalkozó üzlet található, mint amit az amerikai filmekben láthatunk: ahol egy helyről lehet mindent beszerezni, és ahol az ifjú pár összeállítja a listáját egy elektronikus rendszer segítségével. Az viszont már nálunk is szokás, hogy egy bolt (például lakberendezési áruház) választékából kérnek tárgyakat. Ezzel megakadályozzák, hogy az ízlésüktől eltérő háztartási eszközöket kapjanak.

Ha az ifjú pár nem állított össze ilyen listát, akkor érdeklődjön az esküvőszervezőnél, vagy a tanúknál. Ha Ön jól ismeri a házasulandókat, akkor megpróbálhat a fejükkel gondolkodni, és kitalálni valami hasznos, kedves, személyes ajándékot. A lényeg az, hogy a nagy ünnepen az ifjú pár legyen boldog, és az ő életükbe illeszkedő ajándékokat kapjanak – nem pedig azt, amire a násznép szerint nekik szükségük van.

Milyen a jó élményajándék?

Modern esküvői ajándék: élmény
Kép forrása: Unsplash.com

A lagzi persze hatalmas élmény önmagában, Önnek azonban lehetőségében áll, hogy ezt az élményt „megnyújtsa”, és más élményekkel gazdagítsa az ifjú pár első, boldog időszakát. Tárgyak helyett próbálja meg élményekkel megajándékozni őket!

Egy jól megválasztott élményajándék örök emlék lehet: ezek esetében mindig páros élményt adjon, ne csoportosat, és ügyeljen rá, hogy ez az ajándék is a pár, és ne az Ön személyiségét tükrözze! (Például, ha a menyasszony tériszonyos, lehetőleg ne páros siklóernyőzést adjon, és talán a falusi disznótor sem a legmegfelelőbb ajándék, ha a pár vegetáriánus étrendet követ.)

12 kreatív ajándékötlet, ha modern esküvői ajándékot keres

Lássunk 12 jolly joker ötletet, amit egy 21. századi esküvőn ajándékba adhat; a legolcsóbb, jelképes ajándéktól (ami mellé még többnyire pénzt is szokás adni) a legdrágább „luxus” ajándékokig!

1. Az első tégla

Tégla, mint modern esküvői ajándék
Kép forrása: Wikimedia

Ötletes ajándék a „közös élet első téglája”. Ilyen téglából már ajándék-verzió is készült, amiben kis, kinyitható rekeszek vannak, pénznek, kedves üzeneteknek. Az első tégla stílusos ajándék lehet, amit többen aztán a közös ház egy pontján elhelyeznek, vagy néha be is falaznak a kerítésbe, új szobába.

2. Babaholmi

Ajándékozzon babaholmit!
Kép forrása: Unsplash.com

Ezt az ajándéktípust kizárólag akkor adja, ha tudja: az ifjú pár babát tervez a közeljövőben. A kis cipők, kis sapkák, kis kesztyűk pedig alkalmasak lehetnek arra, hogy kis üzeneteket, összetekert pénzt rejtsen el bennük!

3. Személyes könyv

A scrapbook is szép nászajándék lehet
Kép forrása: Unsplash.com

Ez az ajándék a kreatívabb vendégeknek való. Tehetségtől függően állítson össze szerelmes versekből egy kötetet, készítsen scrapbook-ot a közös emlékekből, vagy írja meg regényként az ifjú pár történetét, rajzolja vagy rajzoltassa meg az első találkozásukat! Igazán kedves és személyre szóló ajándék, ami garantáltan kiemelt helyet kap majd az ifjú pár otthonában.

4. A párt ábrázoló közös kép

Ajándékozzon személyes képet esküvőre!
Kép forrása: Unsplash.com

Egy személyes, esetleg róluk készült kép felejthetetlen ajándék, hiszen azt biztosan ki fogják akasztani a közös otthonukba! Szintén lehet fotó, készíttethet festményt, vagy – ha a pár humorérzéke megfelelő hozzá – lehet akár karikatúra is.

5. Kaparós sorsjegyek

A lottószelvény különleges ajándék lehet
Kép forrása: Pixabay.com

Talán banálisnak tűnik elsőre, de ha egy szép díszdobozban adja át, egy nagy halom kaparósorsjegy vagy lottószelvény nagyon jó ajándék. A friss házasok biztosan szívesen teszik próbára közös szerencséjüket, és izgalmas lesz közösen kapargatni-tippelgetni. Akkor is kedves gesztus, ha semmit nem nyernek – de ha mégis, az még nagyobb ajándék!

6. Társasjáték

Társasjáték mint nászajándék
Kép forrása: Unsplash.com

Egy külön, pároknak készült (önismereti) társasjáték tökéletes és modern esküvői ajándék lehet az ifjú párnak, hiszen immár családként, férjként és feleségként is meg kell ismerniük újra egymást.

7. Gasztro-különlegességek

Egy üveg különleges whiskey is remek ajándék
Kép forrása: Unsplash.com

Ha Ön vállalkozó szellemű, itt az ideje, hogy beszerezzen nekik egy olyan, az ízlésükhöz igazodó különlegességet, amit ők maguknak nem engednének meg, vagy esetleg a beszerzése kerül nehézségbe. Legyen szó akár egy igazán különleges kávéról, dohányról, italról, a lényeg, hogy ritka és exkluzív legyen!

8. Gasztroélmény

Gasztroélmény mint modern esküvői ajándék
Kép forrása: Unsplash.com

Manapság nagyon sokan áldoznak különleges étkezési, italozási élményre, de ezt a vírushelyzet miatt egyre kevésbé köthetjük egy étteremhez, szállodához. Biztonságos módja a gasztroélménynek egy kis létszámú workshopon vagy kóstoláson való részvétel. Gondoljon csak bele, hogy egy főző-workshopon való részvétel ajándékával nem csupán egy élményt ad, hanem következő élmények sorát mozdíthatja elő az ifjú pár életében.

9. Wellness és utazás

Az utazás az egyik legjobb ajándék
Kép forrása: Unsplash.com

Bizony, már megérkeztünk a költségesebb ajándékokhoz, amit többnyire a párt jobban ismerő, közelebbi rokonok szoktak adni. Egy szabadon felhasználható wellness-hétvége tökéletes ajándék, ha a pár szereti a kényeztető üdülést, ha azonban az aktív kikapcsolódás szerelmesei, akkor egy kalandos utazás lesz a legmegfelelőbb meglepetés nekik!

10. Tanfolyam

Adjon tánctanfolyamot ajándékba!
Kép forrása: Unsplash.com

Egy hosszabb tanulási folyamat segít nekik kizökkenni a mókuskerékből, fiatalon tartja a kapcsolatukat. Ajándékozzon akár tánctanfolyamot, akár főzőtanfolyamot vagy sommelier-képzést – vagy akár páros csomagot egy új sport kipróbálására.

11. Háztartási eszközök

A háztartási eszköz az egyik legklasszikusabb, mégis hasznos nászajándék
Kép forrása: Unsplash.com

A közeli család, akik ismerik a fiatalok mindennapjait, biztosan tudják, hogy mi az a nagy, drága háztartási eszköz, ami segítené az ifjú menyasszonyt és vőlegényt. Mosogatógép? Egy új hűtő? Robotporszívó? Ügyeljen rá, hogy a családban összebeszéljenek, igencsak kínos lenne két ajándék-szárítógép!

12. Nászút

A nászút az egyik legszebb modern esküvői ajándék
Kép forrása: Unsplash.com

A végére a legnagyobb ajándék, amit többnyire a szűkebb család összefogva dob össze, vagy talán egy gazdag rokon állja az összeget: a lehető legnagyobb ajándék, amit a pár kaphat, egy nászút, lehetőleg egy messzibb, távoli, napsütötte tengerpart luxusszállodájába!

Legyen akár tavaszi, akár nyári, téli esküvő, hagyományos vagy modern, rendezvényhelyszínen, vagy a szabadban, a fenti ötletek között biztos talál olyat, aminek örülni fog az ifjú pár!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0