Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

Jegyesfotózás helyszínek: 20 ötlet minden évszakra

Szeretnének igazán emlékezetes, gyönyörű természeti vagy épített jegyesfotózás helyszínek között válogatni? Hoztunk néhány ötletet, méghozzá évszakok szerint lebontva, hiszen egyes tájak más-más időszakban mutatják legszebb arcukat.

Miért fontos a jegyesfotózás helyszíne?

A jegyesség egy különleges állapot, ennek megörökítése pedig méltó helyszínt kíván. A jegyesség a románcnak egy olyan fokát jelöli, mely még nem végleges, mégis magában foglalja a stabilitást, ezért nem egyenló a páros fotózással: teljesen más szinten van a kapcsolat, melyet megörökít.

Az esküvői fotózással szemben ezen képek kapcsán sokkal nagyobb a szabadság, nem köti Önöket az esküvői helyszín, vagy a ruha, a stílus sem kell, hogy egy legyen a nagy nap eseményével. Lehetnek ünnepélyesek, vagy lazák, sőt, igazán játékosak is. Ezek a képek bekerülhetnek a kisfilmbe, melyet a Nagy Napon vetítenek le, vagy nyomtathatják a meghívókra. Remek főpróbaként is szolgálhatnak az esküvői fotózáshoz, ha Ön vagy partnere lámpalázas, vagy egyszerűen csak nem egy fotogén alkat és nem szokott hozzá ahhoz, hogy folyton megörökítsék.

Tehát: ha ebből az időszakból szeretnének egy kötetlenebb, de profi fotózást egy Önök számára különleges helyszínen, vagy úgy érzik, hogy nem árt egy kis gyakorlás a nagy napra, akkor érdemes egy ilyen fotósorozatot készíttetni – ehhez hoztunk most néhány ötletet.

Az alábbi linkre kattintva találhat pár hasznos tippet, tanácsot az esküvő szervezése kapcsán is:

Jegyesfotózás helyszínek évszakok szerint

Tavasz

1. Budai Vár

Áprilisan a Tóth Árpád sétányon virágba borulnak a cseresznyefák. Minden más látnivaló és háttérképként remekül funkcionáló műemlék vagy panoráma eltörpül ezen látvány mellett, nem véletlenül olyan népszerű. Fotózkodjanak a virágba borult cseresznyefák alatt, és ne feledkezzen meg kedvesének felidézni a japán legendát: akire Sakura ünnepén elsőként hullik a cseresznyefa virága, annak szerencsés és boldog élete lesz.

 2. Arborétum

Tavasszal remek fotózási helyszínként szolgálhatnak a különböző arborétumok is. Talán a legváltozatosabb háttereket a Jeli arborétum biztosíthatja, de ha a fővároshoz közeli helyszínt szeretnének, akkor elmehetnek a Fűvészkertbe, a Budai arborétumba, vagy az Alcsútiba és akár a Vácrátótiba is. Ha kora tavaszi jegyesfotózást terveznek kedvesével, akkor Alcsúton, március elején a Hóvirágmező remek háttérként fog szolgálni.

3. Állatkertek

Ha kedvesével rajonganak az állatokért, fotózkodjanak állatkertekben, vadasparkokban. Tavasszal a legaktívabbak, legélénkebbek az állatok, úgyhogy ilyenkor készülhet a legtöbb eseménydús hátterű fotó Nyíregyházától kezdve Budapesten át Pécsig.

4. Tata Öreg-tó

Romantikus, vadregényes képek készítéséhez egyaránt jó lehet a Tata vára és a Tatán található tó is. Az angolkert romjainál készült képek pedig valóban olyan hatást keltenek, mintha egy 19. századi Jane Austen- vagy Brontë-regény kelt volna életre. Micsoda varázslat!

5. Kis-Balaton

Szintén remek jegyesfotózási helyszín tavasszal a Kis-Balaton is. Ha egész napra tervezik a képek elkészítését és a fotós elég rugalmas, akkor a napot zárhatják Keszthelyen, ahol a kastély előtt is érdemes megörökíteni pár csodás pillanatot.

A tavaszi esküvő sikerének záloga:

Milyen nyári jegyesfotózás helyszínek vannak?

6. Margitszigeti Japánkert, Budapest

Budapesten nyáron a Margit-sziget remek helyszín. A várost ellepő turistaáradat ellenére is lehet nyugodt körülményeket teremteni, ráadásul a tikkadt hőséget alapvetően kompenzálják az árnyas fák és a Duna felől érkező frissítő szellő. A belváros szívében található zöld sziget ráadásul az egyik legváltozatosabb háttereket szolgáltató helyszín: a parkos, vizes hátterek mellett a romok, a Japánkert egzotikus világa, a rózsakert romantikája, a vadaspark bohókás állatkái biztosítják a változatos képeket. Enyhén pikáns fotókat is készülhetnek a Palatinus strand bejáratánál, ahol hiányos öltözetű hölgyek egy Ady vers illusztrációiként jelennek meg a bejárat falán. Vagy fennkölt, komoly fotókat is kérhetnek kedvenc művészük szobrával a művész sétányon, esetleg egy vidám, energikus fotót is az öreg platánok alatt.

7. Levendulamezők, Tihanyi apátság             

A júniusban virágba boruló lila levendulamezők és az ősi romok, illetve a Balaton part verhetetlen mesterhármas a nyári időszakban.

8. Debrecen, Virágkarnevál

A nyári fotózkodás remek helyszíne lehet a Debrecenben évente megrendezett virágkarnevál is. A város számos más lehetőséget is kínál változatos tereivel: fürdő, állatkert, vidámpark, kisvasút, parkok, nagytemplom, hangulatos utcácskák is mind érdekes hátterek lehetnek.

9. Balaton, Balatonfüred, Anna-bál

A Balaton partja a reformkori balatonfüredi belváros, és ebbe a korba visszanyúló hagyománnyal rendelkező, mai napig évente megtartott Anna-bál idején is izgalmas képek készülhetnek.

10. Lupa Beach

Ha „tengerparti” hátteret szeretnének, nem kell leutazni a tengerig. A Lupa Beach homokos partja és az ott kialakított környezet tökéletes lesz egy nyári fotózkodáshoz, ami a tengerparti nyaralások miliőjét idézi meg.

Milyen őszi jegyesfotózás helyszínek vannak?

11. Tokaj

Őszi szüret, lélegzetelállító hegyvidék, folyóparti kisváros: egy őszi fotósorozathoz minden van itt, ami kell.

12. Balaton-felvidéki szüret és várak

Legyen a jegyesfotózás helyszíne egy őszi program, ahol szüretelés, szüreti felvonulás, Balaton és a Balaton-felvidék hegyei szolgálnak csodás háttérként. A Badacsony is remek választás lehet a naplementében készülő fotóknak, a bazaltorgonák tovább színesítik a képek háttereinek sokoldalúságát.

13. Eger

A komoly történelmi múlttal rendelkező, hangulatos városban remek képeket lehet készíteni. Ne hagyják ki a Szépasszony völgyét és a Püspöki Palotát sem!

14. Veszprém

A királynék városa 2023-ban Európa kulturális fővárosává válik. Megújult, megszépült és számos pontján lehet hangulatos, romantikus fotót készíteni meghitt környezetben, vagy lélegzetelállító panorámával a háttérben, esetleg egy szép műemlék mellett. Fotózkodhatnak Kolodko Mihály szobraival, a helyi állatkert vadjaival, első keresztény királyi párunk szobraival, vagy az egykori vidámpark retro környezetében is. A völgyben és a kilátókban egyaránt klassz képeket lehet csinálni.

15. Hollókő

Az autentikus világörökségi helyszínen akár népviseletbe is beöltözhetnek, de a falucska legendás utcáján készült képek mellett a vár tövében készült fotókról sem érdemes lemondani.

Milyen téli jegyesfotózás helyszínek vannak?

16. Karácsonyi vásár

Ugyan miért ne lehetne az esküvői készülődés idején készült képek háttere az ünnepi készülődés? Ha az adventi időszakban válnak jegyesekké és egy fotósorozatban akarják ezt megörökíteni, akkor válasszák nyugodtan a karácsonyi forgatagot! Budapesten a Vörösmarty utca ilyenkor számos klassz fotótémát nyújt és nagyon hangulatos, utána a Duna-parton is lehet még készíteni pár szép képet. Természetesen nem csak a fővárosban, hanem vidéken is több helyen tartanak vásárokat – válasszák a kedvencüket!

17. Városliget Műjégpálya

A huszadik században remek háttérként szolgált volna a fotósorozatnak egy befagyott tó, de sajnos napjainkban már nincs garancia arra, hogy hangulatos képek készüljenek Önökről a befagyott Balatonnal a háttérben. Ha azonban téli hangulatra vágyik, akkor a városligeti tavon kialakított műjégpálya egybekötve a Hősök terén készített képekkel igazi, téli hangulatot biztosít majd. Korcsolyát fel!

18. Normafa

Talán ez az a budapesti helyszín, ahol a legtöbb esélyük lehet a téli hangulat megidézésére, hiszen itt általában meg is marad a hó, ha esik. A Normafa igazi természetközeli miliőt biztosít.

19. Mohács

Ideális téli fotózási helyszín lehet egy karneváli ünnep is. A legnépszerűbb és leglátványosabb itthon a mohácsi busójárás, vagyis a télen megrendezett téltemető fesztivál, ami remek jegyesfotózási helyszín lehet ebben a hideg évszakban. A háttérben tradicionális, és egyben vidám elemeket biztosít majd a nagy esemény.

20. Mátra

A téli sportok szerelmeseinek jó jegyesfotózási helyszín lehet a Mátra, azon belül is a sípálya. Mátraháza és Mátrafüred szánkópályái és hangulatos kis utcácskái is remek háttérként szolgálhatnak. Itt arra is van esély, hogy minden fehérbe öltözzön a fotózkodás napján.

A jegyesfotózás helyszínein túl is szüksége lenne néhány ötletre a téli esküvőhöz? Itt összegyűjtöttünk néhány ötletet:

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0