Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

20 hasznos tipp férfiaknak az első randira

A szerencséseknek csak 1-2 első randijuk van, sokan azonban már veteránnak számítanak a témában. Összegyűjtöttünk 20 első randi tippet, amit zöldfülűek és veteránok számára egyaránt hasznos lehet – hátha ez lesz az utolsó első randija!

Min múlik egy randi sikeressége, vagy éppen sikertelensége? Ki tudja, talán csak úgy hozta az élet, de az is lehet, hogy azért kell újra és újra nekifutnia a dolognak, mert van egy-két dolog, amiről nem is gondolta volna, hogy milyen sok múlhat rajta. Pedig egy ideális felütés, egy jó kezdet sokszor megalapozhatja a kapcsolat jövőjét is. Íme 20 tipp a sikeres első randiért!

Első randi tippek kezdőknek és haladóknak

1. Legyen udvarias!

Egy úriember legyen előzékeny és udvarias, ismerje az ehhez kapcsolódó írott és íratlan szabályokat: emelje le a hölgyről a kabátot, húzza ki udvariasan neki a széket. Nyilvános helyiségbe Önnek kell belépnie, ha a hölgy számára ismeretlen a hely, de amikor majd újra mennek ugyanoda, akkor engedje a hölgyet előre. Nem ülhet, ha partnere áll, és az is fontos, hogy a rendelést Ön közölje a pincérrel. Ezek olyan apróságok, melyek nagy jelentőséggel bírnak és védjegyei az udvarias férfinak.

2. Bókoljon a nőnek!

Kedves, finom, ízléses bókokkal lássa el a partnerét, ne legyen benne semmi kihívó, zavarbaejtő. Figyeljen rá, hogy miközben bókol, a hölgy szemébe nézzen.

3. Érkezzen pontosan

Fontos, hogy pontos legyen, a megbeszélt idő előtt 10-15 perccel érdemes lehet érkeznie. A dugó nem kifogás. A pontosság egyben megbízhatóságot, felelősségteljességet is sugall.

4. Figyeljen randipartnerére

Ne kalandozzanak el a gondolatai, legyen mindenhez egy megjegyzése, ha a hölgy reakciót vár, legyen kedves udvarias: miközben kifejti, hogy mennyiben ért vagy nem ért egyet az adott állásponttal és miért.

5. A beszélgetés párbeszéd legyen

A hölgynek éreznie kell, hogy egyenrangú partnerként kezeli. Ön is kérdezzen rá többször adott helyzetekben, hogy erről vagy arról mi a véleménye – de csak mértékletesen persze. És figyeljen arra, hogy ne Ön vigye a szót, egyforma mértékben beszéljenek.

6. A kínos és a természetes csönd között ismerni kell a különbséget

Ha a hölgy zavarban van és oldani kell egy kicsit a hangulatot, persze ne hagyja, hogy kínos mértékű csend telepedjen kettőjük közé. Ugyanakkor a csendet sem kell mindig megtörni – néha a legromantikusabb dolog, amikor szavak nélkül ülnek egymás mellett, vagy egymás szemébe nézve. Az a jó, ha Ön és partnere is azt érzi, hogy a másik társaságában még ez a csöndes jelenlét is tartalmas lehet.

7. Nem kell mindig, mindenben egyetérteni

Ne helyeseljen mindig, csak azért, hogy igazat adjon, hiteltelenné teszi. Találjon egy arany középutat: nem kell mindent megkritizálni, de nem is kell mindig csak bólogatni. Arra mindig figyeljen, hogy a véleményét ne fejtse ki semmiről jobban, mint a partnere. Ha politikai, etnikai, társadalmi témába merül fel, vagy olyan, amelyről a partnerének markáns véleménye van, és láthatólag érzékenyen érinti, visszafogottan nyilatkozzon.

Ha nem tudja miről beszélgessenek vagy érdekes, de könnyed témákra vágyik, de bizonytalan ebben olvassa el ezt a cikkünket is:

8. Legyen romantikus

Már az első randin is érdemes a romantikus oldalából megmutatni valamit. Vigyen a randira egy szál fehér rózsát. De szigorúan fehéret, ne más színűt! Klisésnek, közhelyesnek hat? Higgye el, a hölgy nem fogja annak venni.

9. Legyen határozott, magabiztos a fellépése

A határozott, magabiztos fellépés előnyös magatartás, hiszen a nőben ez egyfajta biztonságérzetet kelthet. Ha mértékletesen alkalmazza, akkor nem fogja az önteltség látszatát kelteni.

10. Legyen kedves

Tartózkodjon mindenfajta verbális és nonverbális gesztustól, ami gúnyosságot, ellenérzést kelthet. Partnerének azt kell éreznie, hogy Ön tiszteli őt és a véleményét, jellemét, természetét szokásait is.

11. Ne okoskodjon…

Kerülje az oktatói célzatú, „jószándékú” tanácsokat. Maximum akkor legyenek ilyen megjegyzései, ha a hölgy kérdez rá valamire.

12. …de azért legyen okos

Természetesen tudását, műveltségét nem kell véka alá rejteni, sőt! A nők általában szeretik az olyan férfiakat, akik értelmesen, összefüggően tudnak beszélgetni a világ dolgairól, művészetekről, irodalomról.

13. Öltözzön igényesen

Figyeljen arra, hogy amit visel, az igényes legyen: ne csak a ruha legyen elsőosztályú, hanem az állapota is a kiegészítőkkel együtt. Ez mutatja, hogy elegendő figyelmet tud fordítani a külsejére, és maga önállóan is képes arra, hogy rendben tartsa a holmijait.

14. Megfelelő méretű ruhákat válasszon

Figyeljen a méretekre: se nem túl bő, se nem túl szűk, ülve is kényelmes legyen, semmi ne feszüljön Önön, minden megfelelő hosszúságú legyen. Tájékozódjon róla, hogy ez mit is jelent pontosan, esetleg vegye fel a kapcsolatot a szabójával, vagy látogasson el szaküzletünkbe, hogy kollégánk elláthassa a témában néhány hasznos tippel vagy tanáccsal, és szükség esetén segítsen a legmegfelelőbb öltöny kiválasztásában is.

15.  Fontos az illat is!

A párválasztás során a szaglásunkra legalább annyira támaszkodunk, mint a látásra, vagy a hallásra, azaz mit és hogyan mond az illető. Minden ruha tiszta, frissen mosott és vasalt legyen, lehetőség szerint Ön is zuhanyozzon randi előtt, majd használjon egy visszafogott, de férfias parfümillatot.

16. Az a bizonyos lábbeli

A viselet esetében szó szoros értelmében figyeljen oda a tisztaságra tetőtől talpig: tehát a cipő külseje is számít! Legyen tehát és tiszta és ne feledkezzen meg arról sem, hogy ápolja le a megfelelő eszközökkel, mielőtt felveszi.

17. Se régi, se vadiúj

Ne jelenjen meg olyan ruhában az első randin, amelyen látható valamilyen hiba, feslés, lyuk az anyagon, de figyeljen oda arra is, hogyha most vette az adott darabot, hogy ne maradjanak rajta a cetlik sem. A vadiúj ruha ráadásul kényelmetlen is lehet, és nehéz a partnerére figyelni, ha közben feszeng.

18. Öltözködjön az évszaknak és a trendeknek megfelelően!

Vegye figyelembe az aktuális trendeket, és ne feledkezzen meg az időjárásról sem, hiszen nehéz jó benyomást tenni, ha izzad, vagy reszket a hidegtől. Ha napközben meleg, este hűvösebb időjárás várható, legyen Önnél egy dzseki – amit felajánlhat a hölgynek szükség esetén.

19. Visszafogott elegancia

Figyeljen arra, hogy ne legyen semmi harsány, kirívó viseletében. A nagy mintás ruhadarabok, élénk színek, hatalmas feliratok mellőzendők, főleg az első randin. A visszafogott elegancia egyben azt is jelenti, hogy semmi esetre se öltözzön ki túl, de minden esetben legyen legalább sportosan elegáns. A randi helyszín és témája adja, hogy milyen irányban mozduljon el az öltözködési stílust illetően

20. Figyeljen a színekre!

Figyeljen arra, hogy ne keverje az egymáshoz nem illő, egymással nem harmonizáló színeket. Viseletében ne válogasson össze többet 3-4 színnél. A negyedik a fekete vagy a fehér lehet, és maximum egy olyat válasszon mellé, ami karakteres, élénk, markáns. Túl harsány színeket ne párosítson egymással: semleges színekkel kombinálja, és ellensúlyozza pasztell árnyalatokkal. Érdemes a saját színeit is figyelembe venni.

További tippek a randizás viseletét illetően:

És végezetül néhány tipp, ha igazán különleges randit tervez:

Sikeres randevút kívánunk!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0