Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

35 egyszerű, de nagyszerű udvarlási tipp férfiaknak

Bár a 21. századra jelentősen megváltoztak az ismerkedés és az udvarlás szabályai, az most is örökérvényű, hogy a férfiaké a munka oroszlánrésze, és ez nem mindig könnyű feladat. Mutatunk 35 tippet, ami 2022-ben is megállja a helyét!

Mi az udvarlás? Milyen udvarlási tippek vannak?

Az udvarlás általában a kapcsolatok kezdeti időszaka, amikor ismerkednek egymással a résztvevők, és felmérik egy potenciális párkapcsolat lehetőségét. Mindkét fél igyekszik ilyenkor a legjobb formáját hozni, mind a megjelenésében, öltözködésében, mind pedig a viselkedésében. Eleinte sok az információmegosztás, ahol kiderül, hogy a két fél között mennyire nagy az egyetértés eltérő témákban. Nagyon fontos, hogy azonos szeretetnyelvet beszéljenek, azonos vagy hasonló legyen az értékrendük.

A férfiak általában a kezdeményezők, akik sokszor nem is tudatosan, de ismerkednek, a nők pedig, akik végig tisztában vannak a szituációval, és irányítják a férfi közeledését. Mindkét fél részéről egyaránt fontos a megfelelő kommunikáció és odafigyelés.

Ebben a cikkben egyszerű, de nagyszerű udvarlási tippeket adunk az ismerkedés elejétől haladva a hosszabb párkapcsolatok felé. Bár technikailag már nem számít udvarlásnak, de a hosszú és házas kapcsolatokban is érdemes néha visszanyúlni azokhoz a tippekhez, amiket még az elején ösztönösen követtünk.

Udvarlás

35 udvarlás-ötlet

Ötletek a kapcsolatok elejére

1. Az őszinteség az alap

Ez már akkor is fontos, mikor még csak ismerkednek, hiszen hazugságokra nem lehet kapcsolatot építeni. Az őszinteség az egyik alapja az emberi kapcsolatoknak, és ha ez megvan, akkor sokkal kevesebb meglepetés érheti később a feleket. Könnyebben meg tudják ismerni a másikat, és nem évekkel később derül ki, ha mégsem egymást keresték.

2. Beszélgetés

Fontos, hogy a férfi is megnyíljon. Mindig azt mondják, hogy a nők sokkal többet beszélnek, és talán van is benne valami, de a férfiaknak is szükségük van arra, hogy elmondják a gondolataikat. A megfelelő partnerrel mindenki szívesen osztja meg az élményeit, gondolatait.

Ebben a cikkünkben bemutatunk 55 olyan kérdést, amit jó, ha már az ismerkedés elején felteszünk a másiknak:

3. Hallgatás

Nagyon fontos beszélni, de ugyanilyen fontos hallgatni is. Meghallgatni a másik gondját-baját, ugyanúgy, ahogy az örömét is. Ebből következik a következő pont is:

4. Az odafigyelés művészete

Érdemes odafigyelni, hogy a másik mit szeret, mit nem szeret. Minél több apró részlet birtokában van a férfi, vagy a nő a másikról, annál könnyebben tud a kedvében járni. És minél könnyebb a kedvében járni, annál nagyobb az esélye, hogy ezzel célba is érnek.

Udvarlás

5. A bókok varázsa

Napjainkban nagyon sok nő küzd önértékelési gondokkal, ami nem csak a külalakra vonatkozik, de a kapcsolataikra, munkahelyeikre. Sokszor nem becsülik meg őket, nem érzik, hogy ugyanannyit érnek, mint a férfiak. Még azok is örülnek a dicséretnek, akik magabiztosak, akikből sugárzik az önbizalom, legyen szó egy jól elvégzett munkáról, egy finom vacsoráról, vagy akár az új frizurájáról.

6. Kedves kis üzenet napközben

Ez lehet bármi, akár egy vicces mém is. A lényeg, hogy írjon neki valami kedveset, amivel csak annyit éreztet vele, hogy ha nincs is ideje felhívni és egy órát beszélgetni, akkor is gondol rá.

7. A randevúk már elavultak?

A randi manapság egyre jobban kikopik a párkapcsolatokból. Pedig a randizás nem csak a kapcsolat elején fontos. Érdemes megtartani a későbbiekben is, hogy újra meg újra meg tudja hódítani párját!

8. Kirándulások és kalandok

A közös élmények, kalandok mindig össze tudják kovácsolni a párokat, és közben mindig sokminden ki is derül. Kirándulás közben óhatatlanul is sokat beszélget az ember, így megint csak jobban megismerjük a másikat.

9. Közös és/vagy esti fürdőzés

Ki ne akarna a nap végén, vagy a hétnek a végén lazítani egy jót? Manapság már több helyszínen is lehet éjszakai fürdőzni, ahol nyugodtan lehet relaxálni, és kipihenni a fáradalmakat.

Udvarlás

10. Pihenés

Apropó fáradalmak. Minden nap ér minket megannyi stressz, és pár nap után az ember szeret egy kicsit kikapcsolni. Legyen olyan nap, mikor nem csinálnak semmit, csak összebújnak és pihennek egy jót.

11. Filmnézés – de kinek van rá ideje?

A közös filmezésnek számtalan előnye van: újabb és újabb beszédtémát ad, mert egymáshoz egyre közelebb és közelebb tudnak kerülni a filmnézés alatt fizikailag és lelkileg egyaránt. Ha pedig már régóta egy párt alkotnak, akkor igazán meghitté tud válni.

12. Tánc – nem a tudás a fontos!

Nem kell tanfolyamra menni, bár az is egy nagyon jó ötlet, és fel tudja dobni a kapcsolatot. Elég egy jó kis buli, vagy táncest, de akár a nappaliban is érdemes a közös kedvenc zenét elindítani, és egyszerűen csak élvezni az életet. Ne aggódjon amiatt, ha esetleg nem tud táncolni, a legtöbb esetben egyáltalán nem a tudás számít!

13. Bemutatás a barátoknak

A kapcsolatok elején a barátoknak való bemutatás mindig egy elismerés. Egyfajta „Látjátok ő az, akiről meséltem, akire büszke vagyok, akit szeretnék mindenkinek bemutatni.” Ez nagyon jó érzés, főleg akkor, ha megválogatja, hogy kiket mutat be a barátainak – az udvarlás fontos fázisa.

Udvarlás

14. Bemutatás a szülőknek

A szülőknek való bemutatás is hasonló, de a szülők talán még kevesebb párt ismernek, mint a barátok, így még nagyobb az izgalom, a megfelelni vágyás. És nincs is jobb annál, mint amikor a szülők is és barátok is elfogadják a választott párt.

15. Séta a parkban

Nem kell mindig messzire kirándulni, néha elég, ha csak a közelbe mennek el egy kicsit friss levegőt szívni, kicsit beszélgetni az életről és mindennapokról. Séta közben egészen máshogy jönnek a gondolatok, mint egy étteremben vagy kávézóban, könnyebb megnyílni, és könnyebb megoldásokat is találni a problémákra!

16. Tervezzen

A nőknél nagyon fontos, hogy biztonságban érezzék magukat. Érezze, hogy vele tervez, hogy szeretné, ha a jövője része lenne.

Udvarlási tippek komolyodó kapcsolatokba

17. A jóreggeltpuszi ereje

A kapcsolatok komolyodásával az udvarlások csökkenni szoktak, pedig fontos megtartani apró dolgokat. Ilyen a jóreggelt-rituálé, simogatás és puszi is, ami egy apró gesztus, de mégis mosollyal tudja indítani a másik napját.

18. Ágyba reggeli, kávé

Lepje meg kedvesét, keljen korábban, hogy tudjon neki kávét és reggelit csinálni. A nők általában értékelik, ha egyszer-egyszer nemcsak ők sertepertélnek a konyhában.

19. Hazaérkezés szeretetbe

Egy nehéz nap után különösen fontos, hogy szeretet vegye körül az embert, amikor hazaérkezik. A nők sokszor nem is megoldást várnak, amikor elmesélik a problémáikat, csak annyit, hogy megölelje, megcsókolja, biztosítsa afelől, hogy mellette áll, és együtt átvészelnek minden nehézséget.

20. Szerelmes levél – ilyen még van?

Tinikorban ez talán még mindig megy, de felnőttkorra kikopik. De miért? Pedig írásban sokszor könnyebb: fogjon papírt, tollat, és írja le, mit érez! A levelet utána számtalan kreatív módon átadhatja, vagy postázhatja.

Udvarlás

21. Hála és köszönet

A legtöbb nő a párkapcsolatokban barátnőből társsá alakul, aki kiegészíti a férfit, és igyekszik megteremteni az otthon-érzést, legyenek akárhol. Vegye észre ezeket, és köszönje meg neki, hogy a támasza, akire mindig számíthat.

22. Fontosak az érintések!

Minden érintés egy kis jelzés, hogy szereti, szeret hozzáérni. Nem kell mindig nagy dolgokra gondolni: néha elég egy simogatás, amikor elmegy mögötte a konyhában, vagy a kezének megérintése amikor odaadnak egymásnak valamit.

23. Apró meglepetések

Néha a legapróbb dolgok számítanak a legtöbbet. Tegyen egy cetlit a konyhaasztalra, amin az áll: „szeretlek”. Tankoláskor vegyen egyet a pici csokik közül, amit a pénztár mellett tartanak. Vigyen haza néha egy-egy szál virágot.

24. „Gondolok rád üzenet”

Fent már írtunk arról, hogy milyen jó egy-egy üzenetet küldeni néha kedvesének. De mi lenne, ha ezt nem virtuálisan tenné meg, hanem apró cetliket rejtene a táskájába, zsebébe? Biztosan mosolyra derül, amikor megtalálja!

Udvarlás

25. „Hiányzol” üzenet

Ha pár napig nem tudnak találkozni, esetleg üzleti út, vagy más elfoglaltság szól közbe, hiába tudják a felek, hogy hiányoznak a másiknak, mégis jó, ha ezt ki is mondják, vagy leírják.

26. Kérdezze meg, hogy van…

…és figyeljen is a válaszra. Egy párkapcsolatban nagyon fontos, hogy valóban érdekeljen a másik hogyléte, közérzete. Alapnak tűnik, de a mindennapok rohanásában sokszor elvesznek az alapvető dolgok is.

27. Segítség

Fontos, hogy segítsenek egymásnak a mindennapi teendőkben is. Ez lehet házimunka is, hogy elmosogat, elpakol, hajtogat, porszívózik, bármilyen apróság. Ám segítség lehet az is, hogy meghallgatja, segít megoldani egy problémát, elkíséri az ügyintézésre vagy orvoshoz, ha nem szeretne egyedül menni.

28. A „Szeretlek” ereje

Ki kell tudni mondani mit érez. Nem kell állandóan mondogatni, csak néha, mikor nem számít rá, vagy ha rossz napja van. A nők hajlamosak túlkombinálni a dolgokat, és ha sokáig nem hallja, képes elkalandozni a gondolata, és azt hinni, hogy csökkentek az érzelmek.

29. Kérje ki a véleményét

Elképesztően jól esik mindenkinek, ha a véleményét kikérik, fontosnak tartják, elismerik valamilyen témában a tudását, vagy a gondolatait. A nők sem kivételek ez alól, ezért kérdezze meg mit gondol, tud-e segíteni egy másik szemlélettel.

30. Szervezzen programot

Szó szerint bármit. A kapcsolatok többségében – főleg, ha már gyerekek is vannak a családban – a nők szervezik meg a mindennapokat, ki mikor jön-megy a gyerekekért, mikor kinél van összejövetel, mikor és mit kell venni… Néha át kell venni a szervezést, és váratlanul elvinni valahova, hogy kicsit ki tudjon kapcsolni.

31. Éreztesse vele, hogy tetszik

A média tele van elvárásokkal és sztereotípiákkal, ami a női testet, illetve a férfi-női kapcsolatokat illeti. Pedig sok férfi egyáltalán nem gondolja úgy, hogy egy idő után „fiatalabb modellre” kellene cserélni a párját – egyszerűen csak nem jelzi elégszer, hogy bizony még most is annyira vonzónak tartja, mint megismerkedésük napján!

32. Éreztesse vele, hogy kívánatos

Figyelem, ez nem ugyanaz, mint a fenti pont! Most kifejezetten az intim kapcsolatról lesz szó. A rendszeres együttlét, és annak előkészítése is igazán fontos. Sőt, ha épp nem is az együttlét a lényeg, csak mennek valahova, és a hölgy igazán kicsípi magát, akkor is tudassa vele, hogy mennyire szexi és kívánatos. Ezt minden nő nagyra értékeli.

33. Legyen önmaga

Ha romantikus alkat, akkor ne fogja vissza magát. Ha egyáltalán nem romantikus alkat, akkor pedig nem kell kifordulnia magából – ez esetben a figyelmesség lesz az Ön fegyvere.

34. „Öltözz ki!”

A férfiak néha hajlamosak elhagyni magukat a kapcsolatban, és azt vallani, hogy a nadrág-póló kombó minden eseményre jó. Pedig ahogy Barney Stinson is vallja az Így jártam anyátokkal sorozatban: az öltöny teszi a férfit. Nem kell minden nap, nem kell még a pizsamának is öltönyszerűnek lennie, de kedvese odáig lesz, ha egy-egy alkalomra öltönyt és nyakkendőt visel.

35. Foglalkozzon a kapcsolattal!

Ez talán a legfontosabb tippünk. 1, 2, 10, 20 év után se vegye készpénznek a kapcsolatát: figyeljen oda arra, hogy az apróságok és a nagyobb gesztusok is végigkísérjék mindennapjaikat, hiszen ezzel őrizhetik meg azt a bizonyos lángot.

Az udvarlás mindig fontos. A párkapcsolatot az őszinteség és a figyelmesség könnyen el tudja mélyíteni. Hosszabb házasságoknál különösen fontos, hogy ne távolodjanak el egymástól a párok, mindig legyen idejük a másikra, és mindig töltsenek el időt együtt.

Ha tetszett a cikkünk, olvassa el ezeket is:

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0