Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

Randi ruha tippek. Hogyan öltözzön az első randira?

Egy első randi izgalmával aligha képes bármi is felérni. Ha pedig Ön is hasonlóan izgalmas akar lenni, akkor muszáj tudatosan megválasztania öltözékét. Az első találkozáson viselt ruha olyan, mint a könyv borítója: ha partnere nem találja érdekesnek, nem teszi kíváncsivá! Hogy miként öltözik a nagy alkalomra, erősen befolyásolhatja a randi kimenetelét, ezért most megosztunk Önnel néhány randi ruha tippet, hogy a legközelebbi alkalommal egészen biztosan sikerrel járjon!

Nem csak a külső számít… de az is fontos!

Különösen szívesen hangoztatjuk, hogy nekünk bizony nem a külső a fontos, sokkal inkább a belső értékek. Ennek ellenére, valljuk be nem túl imponáló, ha partnere ápolatlan, és összeszedetlen öltözékben jelenik meg. A külső tehát valóban nem minden, de ha az első benyomásról van szó, akkor hamar felértékelődik.

Talán már Ön is tapasztalta, hogy milyen rövid idő alatt képes véleményt formálni másokról, amelyet a későbbiekben igen nehéz megváltoztatni. Egy megosztó ruházat könnyen beskatulyázhatja viselőjét, de egy rossz választás akár ellentmondásba is keverheti az illetőt. Ezek után már nem kérdés, hogy a randiöltözetet érdemes minél jobban meggondolni, hogy a külseje tökéletes összhangban legyen belső értékeivel. Minden ember más és más stílussal, egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, így jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mégis mi alapján válassza ki a megfelelő ruhadarabokat. Ebben nyújtunk mi most segítséget a következő randi ruha tippekkel.

Kezdjük az elején!

Legyen szó első, vagy sokadik randevúról, természetes, hogy mindig szeretné a legjobb oldalát mutatni. A legközelebbi randevúra készüljön tudatosan, és találja ki, hogy milyen programot tervez az alkalomra. Egy sportos programra természetesen nem előnyös az öltöny, míg egy romantikus vacsorára nem túl jó választás a laza póló.

Első körben tehát gondolja végig a programot/programokat, amiken szeretnének részt venni, ezt követően pedig könnyedén meghatározhatja az öltözéke stílusát. Ma már szinte bárhová mehet, ha randevúzni szeretne, éppen úgy dönthet egy közös gokartozás, mint egy nyugodt borvacsora mellett, a választás csakis Önökön múlik. Ez pedig azt is jelenti, hogy nem csak az ing, és az elegáns nadrág lehet tökéletes randi öltözet.

Bármilyen programot is választ, ügyeljen arra, hogy megjelenése összeszedett és igényes legyen. Ez megnyilvánulhat például abban is, hogy a sportos programon viselt laza póló vasalt, nem megsárgult anyagú. Egy sportos öltözet is lehet méltó az alkalomhoz, csupán ügyelni kell a viselt anyagok minőségére és a ruhadarabok színbéli párosítására.

Bizonyos helyzetekből még a legjobb öltözék sem mentheti meg!

Hasznos tanácsok első randira

Mielőtt bővebben kitérnék a helyes öltözködésre, érdemes kicsit beszélgetnünk a legtipikusabb randi problémákról, mert a legszuperebb öltözék sem mentheti ki ezekből a kínos helyzetekből, hacsak nem figyel oda rájuk.

Legyen egyenlő a kommunikáció!

A randik lényege, hogy megismerje a másikat. Erre azonban csak akkor van lehetősége, ha engedi szóhoz jutni partnerét. Nem lesz sikeres a találkozás, ha csak az Ön élete van porondon. Kérdezzen partnerétől, és hallgassa meg türelmesen a válaszát! Persze a túlzott érdeklődés is okozhat kellemetlen perceket. Kerülje az ex-partnerekkel kapcsolatos kérdéseket. A hölgy azért ül Önnel szemben, mert lezárta a múltbéli kapcsolatait.

Válasszon igényes helyszínt a találkozásra!

Az öltözékkel egyetemben a kiválasztott randi helyszín is sokat elárul Önről! Válasszon igényes és tiszta helyet a találkozásra, ahol kellemesen tölthetik el az időt.

Legyen illedelmes, de ne túlzottan!

Az illedelmesség természetes elvárás egy randin, legyen szó idegenről, vagy egy régebbi ismerősről. Ezen a téren azonban könnyű átesni a ló túloldalára, és a túlzásba vitt udvariasság sokszor inkább már kínossá válhat. Bőven elég, ha a napjainkra jellemző etikettnek eleget tesz, ne ugorjon vissza az időben több száz évet! Illik például kinyitni az ajtót, kihúzni a széket, de ha a partnere felajánlja, nyugodtan elfelezhetik például a számlát, vagy fizethetnek felváltva – például Ön állja a mozijegyet, a hölgy a rágcsálnivalót.

Porondon az öltözék! Mire figyeljen?

Most, hogy már mindenről szót ejtettünk, ideje részletes útmutatót adnunk a tökéletes randi öltözékhez.

Ahogy azt korábban is említettük, nagyon fontos, hogy mindig a randi helyszínéhez alkalmazkodva válassza ki ruhadarabjait. Ez azonban nem minden! A dress-code-ot illetően éttermeknél is lehet eltérés. Míg egy laza hamburgerezőben akár pólóban és farmerben is megjelenhet, egy elegánsabb étteremben már az ing, vagy éppen egy kényelmes zakó is elvárás lehet. Amennyiben még nem járt a kiszemelt étteremben, úgy segítséget nyújthat Önnek a ruha kiválasztásában, ha megtekinti az étlapot, illetve annak összetételét. Egy exkluzívabb étterem esetén semmiképpen ne hagyja otthon a zakóját… és persze a pénztárcáját sem! 🙂

Manapság már nem ritkák az aktívabb, mozgással egybekötött randevúk sem. Ezek az alkalmak lehetőséget nyújtanak arra, hogy megmutassa sokoldalúságát, tehetségét, ráadásul megismertetheti partnerével az érdeklődési körét is. Sportos randevú esetén mindig minőségi sportruházatot válasszon, ami nem szakadt, vagy kifakult. Ilyen alkalmaknál érdemes arra is gondolni, hogy a mozgás után legyen lehetőségük valahol felfrissíteniük magukat.

Randi ruha tippek, válasszon kényelmes öltözéket!

A dekoratív megjelenés fontos, de nem mehet a kényelem kárára. Rövid ideig persze képes lesz leplezni kényelmetlenségét, de idővel úgyis láthatóvá válik, ami kellemetlen pillanatokat okozhat Önnek. Egy túl kicsi ing, amin feszülnek a gombok, egyébként sem vonzó. Válasszon megfelelő méretet!

A réteges öltözködés jó döntés lehet, mert a hőmérséklettől függően mindig le vagy felveheti a darabokat, kivéve abban az esetben, ha még nagy melegben sem szeretne megválni zakójától. Ne feledje: a feszélyező ruhadarabokkal akár magabiztosságát is feláldozhatja. A leghatásosabb megjelenést a stílus és a kényelem kombinálásával érheti el.

Mit üzen a cipő?

Téves elgondolás, hogy az öltözködésére csak deréktól felfelé kell ügyelnie. Ahhoz a bizonyos pozitív benyomáshoz, amire a randin törekszik, minden apró részletre szükség van. Ilyen fontos részlet, sőt, sokkal inkább neveznénk kiegészítőnek, az urak cipője is.

Viselhet akármilyen elegáns ruhát, ha a cipő nem illeszkedik az öltözéke többi darabjához, az bizony nyomot hagy majd a megítélésén. Elegáns ruhához csak elegáns lábbelit viseljen! Egy fehér pólóval viselt sportzakóhoz még választhat egy igényesebb sneakert, vagy mokaszint, de futó-, vagy más edzőcipőt semmiképpen. Ugyanez igaz a sportruházatra is, ahol elég visszásan fest, ha a sportnadrághoz egy bőrcipőt húz. Amennyiben elegáns ruhára esik a választása, viseljen bátran barna cipőt, valamilyen más barna kiegészítővel. A barna szín fiatalos és sokat elárul az Ön stílusérzékéről!

Feliratos póló… igen vagy nem?

A férfiak körében is rendkívül elterjedtek a humoros, feliratos pólók. Ezek tökéletesek. amennyiben a barátaival tölti az estét, de kissé komolytalanok, ha randira készül. Különösen érvényes ez a szabály azokra a feliratokra, amelyek idegen nyelven íródtak. Az ilyen szövegeknek jobb utánanézni, mielőtt valami olyan üzenetet hordana magán, ami kellemetlen helyzetbe hozhatja! A feliratos pólókat tehát inkább hagyja meg a laza családi és baráti összejövetelekre!

A téli randi kihívásai

Egy téli randi esetében nem csak csontdermesztő mínuszokkal kell megküzdenie. Teljesen más randi öltözetet kell összeállítania egy téli találkozón, mint egy nyárin. Erre az időszakra mindenképp a réteges öltözködés ajánlott, ügyelve arra, hogy az alsóbb rétegek is igényesek, rendezettek legyen. Ami pedig ennél is fontosabb, hogy gondoljon a kültéri időjárás viszontagságaira is. Ne válasszon olyan cipőt, ami könnyen átázik, de semmiképpen ne vegye fel a hólapátolásra vásárolt csizmáját sem! Egy magasabb szárú elegánsabb bakancs tökéletes az alkalomra. A másik fontos része a téli randevú öltözékének a kabát. Nem túl szép, amikor a vacsora végeztével felhúzza a sportos pufi kabátot az elegáns öltözékre. A kabát ugyanúgy az öltözéke része, így mindig ahhoz illőt válasszon! Ez esetben egy melegebb szövetkabát tökéletes kiegészítője lesz ruházatának.

Nyári randi ruha tippek

Nyári randi ruha tippek

Nincs sokkal könnyebb dolga, ha éppen nyáron készül randevúra. Ebben az évszakban a fülledt meleg ellen kell felvennie a küzdelmet, úgy, hogy a találkozó végén is ugyanolyan frissnek hasson, mint az elején. Az elegáns öltözék bizony nem a legkényelmesebb viselet nyárra, de néhány okos választással könnyen kellemessé teheti.

  • Válasszon jól szellőző, pamut alapú ruhákat.
  • Kerülje a túl feszes darabokat, ha nem szeretne csúnya izzadtságfoltokat a ruháján.
  • Egy lazább randin viselhet frissen vasalt (feliratmentes!) pólót, akár egy rövidebb fazonú nadrággal.
  • A nadrág esetében azonban mindenképp kerülje a sokzsebes változatokat, ezek ugyanis komolytalan megjelenést kölcsönöznek. Válasszon inkább a szövetnadrágok közül, amik nemcsak, hogy kényelmesek, de elegánsak is.

A tökéletes laza viselet randira

Gyakran sokkal nehezebb megtalálni a tökéletes laza viseletet, mint az elegánsat. Ennél a stílusnál elég ugyanis csupán néhány apró hiba, és könnyen „túl lazává” válhat az illető. Fejezze ki komoly szándékát, és csempésszen néhány elegánsabb kiegészítőt laza szettjébe. Ez lehet egy minőségi bőr öv, vagy egy karóra, a lényeg, hogy összhangban legyen az öltözéke többi elemével. A túl méretes, feltűnő darabokat kerülje, ezek inkább nevetségesen festenek. Itt is érvényes: a kevesebb néha több!

Mit vegyen fel elegáns randevúra?

Az elegáns ruházat esetében vannak szabályok, amelyeket nem érdemes megkerülni. Ilyen például, hogy az inget mindig betűrve viselje, valamint, hogy betűrt állapotban se lógjon túl az övén.

Hacsak az alkalom nem kívánja, válasszon inkább színes öltönyt, vagy zakót, például sötétkéket, vagy a szürkét, amelyek fiatalos és friss külsőt kölcsönöznek Önnek. Fontos, hogy a zakó ujján minimálisan nyúljon túl az ing ujja, ebből adódóan egyértelmű, hogy kerülje a rövid ujjú ingeket. 2 gombos zakó esetén csak a felső gombot gombolja be. A cipő színe jó, ha megjelenik valamilyen kiegészítőben, ez lehet az öv, az óra, vagy akár a táska is. Az elegáns ruhák esetében elengedhetetlen, hogy minden kiegészítő vasalt legyen!

Randi ruha tippek, ügyeljen a kiegészítők egyensúlyára

A kiegészítők teszik fel a pontot az I-re. De ahogy az I-betűnél is csak egy pont van, Ön se essen túlzásba, és ne halmozza a kiegészítőket! Ügyeljen rá, hogy a kiválasztott darabokban legyen néhány apró részlet ami közös, ezzel ugyanis mint egy keretbe foglalja öltözékét. Végül, de nem utolsósorban az öltözet mellett fontos maga a program is: nyűgözze le a hölgyet, kezelje királynőként, és garantáltan sikeres lesz a randi!

Egy igazán különleges első randit szeretne tervezni? Olvassa el következő cikkünket, és inspirálódjon belőle:

Gyakran Ismételt Kérdések

Mit illik felvenni az első randira?

Tiszta, rendezett méretben megfelelő ruházatot.

Mik befolyásolják a randira illő öltözék stílusát?

A randi helye, időpontja és a választott program típusa befolyásolja, hogy milyen öltözéket lehet felvenni.

Milyen darabok viselését kell kerülni az első randin?

A forró naci, a szandál zokni kombináció és az ápolatlan külső tiltólistán vannak egy első randin.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0