Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

25 szokatlan randiötlet vállalkozó szelleműeknek

Első randira készül? Esetleg a sokadikra? Mindegy, mert egy a biztos, ha ezt a cikket olvassa, akkor ez egy különleges alkalom kell, hogy legyen! De mi lenne, ha az étterem-mozi-séta Bermuda-háromszögéből kitörne, és kipróbálnának valami igazán izgalmasat! Lássunk 25 szokatlan randiötletet igazi vállalkozó szellemű pároknak!

Mire való a randevú?

Persze semmi gond nincsen egy jól bevált olasz étteremmel, ahol kockás terítő, az andalító zene, a gyertya az asztalon: nem csak a viasz olvad, hanem a párocska is szépen cseppfolyóssá válik a finom borok és ételek mellett. Lássuk be, hogy sokan vágyakoznak a dolgos hétköznapok után egy ilyen élményre is. De mi is a randi értelme? Hogy a feleket felrázza, hogy kizökkentsen a hétköznapokból. Kicsit olyan egy randevú egy párkapcsolatnak, mint egy ünnep; illik méltó programmal megünnepelni.

Mire jó a szokatlan randiötlet?

Sokszor hallani, hogy egy párkapcsolat akkor igazán jó és tartós, ha vannak közös programok. Fel lehet fedezni új hobbikat, elfoglaltságokat, közösen feloldódni valamilyen tevékenységben, legyen az akár a színházba járás vagy az olvasás, esetleg a társasjáték, vagy éppen a filmezés. Persze az emberek személyes érdeklődése folyamatosan változik az idő folyamán. Kutatások kimutatták, hogy minél befogadóbbak, lazábbak maradunk, annál „fiatalosabban” tudjuk élni az életünket. A közös élmény közös érdeklődést, beszédtémát, maradandó emlékeket képez, vagyis erősíti a kapcsolatot.

Milyen szokatlan randiötletek vannak?

Szokatlan randiötleteket azért nehéz kitalálni, mert… szokatlanok. Ez a szép nagy igazság! A nem hétköznapi találkozókat nem „kínos” listákról szedni, mert ha az ember a saját bakancslistáját alkotja meg, akkor egy lépéssel közelebb marad a komfortzónájához, mintha más randiötletes listáját használná. De vágjunk is bele! Íme, 25 szokatlan randiötlet, amik felkerülhetnek a bakancslistára!

Kalandos randiötletek

1.Mini vakáció ki tudja hol

Szeretnek utazni? Akkor menjenek ki az egyik pályaudvarra és szálljanak fel egy véletlenszerűen kiválasztott vonatra. Beszéljék meg, hogy pontosan egy óra múlva szállnak le a vonatról. Vajon hol fognak pihenni egy kicsit? Egy édes kisfaluban? Egy álmos kisvárosban? Egy túraösvény közelében? Egy tónál? Felejthetetlen élmény lesz felfedezni a terepet!

2. Étterem egy kicsit másképpen

Egy kis játékra fel! Menjenek el egy étterembe, és játsszák el, hogy külföldiek, akik nem értenek egy nyelven sem. Halandzsázzanak egy kitalált nyelven, és próbálják megértetni a pincérrel magukat angol, német, francia és magyar nyelv nélkül. Garantált lesz a jókedv!

3. Egy kis mozi?

Ugyan, a mozi túl hétköznapi! Vegyék ki, vagy töltsék le a legrégebbi filmet, amit életükben láttak, majd némítsák le. Vajon emlékeznek még gyermekkoruk kedvenc alkotására? Az igazán laza párok akár a betétdalokat is elénekelhetik!

4. Napindító étterem

A pacsirtáknak szinte kötelező program, de bagoly típusoknak is erősen ajánlott! Vessék bele magukat az éjszakába, és randizzanak a legelső helyen, ami kinyit a városban.

Szokatlan randi ötletek, napiditó

Aktív randiötletek

5. Állatkert helyett: menhely

Ha még nem segítettek soha kisállatok körül egy menhelyen, akkor itt az idő! Vegyenek fel kényelmes ruhát, és irány a következő kutya-cica menhely, ahol garantáltan lesz legalább egy szőrös lény, aki elrabolja szívüket! Vigyázat, a program mellékhatásaként előfordulhat, hogy új taggal bővül a család…

6. Evezés

Talán nem meglepő, de az utóbbi pár évben olyan fantasztikus lehetőségek is megjelentek, hogy már egy amatőr is bátran kipróbálhat extrém(ebb) sportokat. Csinálhatják páros kajakban, vagy a vadvízi evezéstől a holtágakban való csónakázáson át, megannyi formában próbára tehetik magukat!

7. Falmászás

Nem kell hegyekbe menni ahhoz, hogy egy kis adrenalinlöketet kaphassanak! Egy falmászó teremben kipróbálhatják, milyen érzés a falra kapaszkodni és egymást erősítve, vagy akár biztosítva, feljutni a legmagasabb pontra.

Szokatlan randi ötletek

8. Páros jóga, akrojóga

Ha pedig a mozgásnál tartunk… Igen, furcsán hangzik, mégis nagyon menő dolog közösen meditálni, mozogni egy jógatanár segítségével. Találhatnak online vagy órarendi esetleg magánórát is! Ha pedig az akrojógát választják, szó szerint egymás támaszai lesznek, ami kapcsolatukat is erősíti.

9. Perdüljenek táncra!

Jöhet bármilyen tánc, egészen biztosan építeni fogja a párkapcsolatot. Persze, ha már kimozdul egy páros a komfortzónájából, akkor érdemes olyan táncot választani, amit még egyikük sem ismer!

10. Falusi ünnepségek versenyei

Az egyik legmókásabb dolog elutazni valahova, és ott, a (főként gyerekeknek szánt) mozgásos versenyeken részt venni. Dobhatnak célba, esetleg összemérhetik tudásukat zsákbanfutásban is.

11. Kellemes virágszedés

Szeretik a természetet és a nyugalmat? Önöknek találták ki a virágszedő programokat. Képzeljék el, hogy egy gigantikus levendula-, vagy nárciszmezőn sétálgatnak a gyönyörű időben, és közben szebbnél szebb csokrokat szednek… Jól hangzik, igaz?

12. Főzőtanfolyam közösen

Egy tanfolyam ma már nem feltétlen félévnél kezdődik. Nincs is annál jobb, mint amikor közösen kísérleteznek valamilyen új fogással, aminek az eredményét akár később is élvezhetik. Igazán szép évfordulós program lehet később, ha újra elkészítik az akkor megtanult receptet.

13. Önkéntes munka

Adni igenis jó! Legyen az egy fesztivál vagy egy kis segítség egy idősek otthona kertjének rendbetételekor. Van, aki szerint ez jobb helyszín az első randihoz, mint bármilyen mozi. Itt valóban megismerheti leendő vagy jelenlegi párját!

14. „Szedd magad!”

A „szedd magad” akciókban nem csak almával, körtével, szőlővel gazdagodhatnak, hanem igazi élményekkel is. Próbálják ki, milyen lenne gazdának lenni! Ha ez kevésnek tűnik, akkor eláruljuk: vannak olyan farmok, amelyek kifejezetten élményszedésre szakosodtak, így egyedi programokkal várnak Önökre.

Randiötletek kreatív/játékos pároknak

15. Unalmas múzeum? Biztosan?

Nézze ki a legbizarrabb, legunalmasabb muzeális intézményt és látogassák meg! Ilyenkor két dolog történhet:

  1. kiderül, hogy mégsem olyan unalmas, mint elsőre tűnik
  2. vagy kreativitásukkal felvértezve találjanak ki izgalmasabb történeteket a kiállított tárgyaknak, mint amit a tájékoztató táblákon találnak!

Mindkét esetben garantált a szórakozás, könnyen lehet, hogy nem csak történelmi/képzőművészeti tudással, hanem egy felfedezéssel is gazdagabb lesznek!

16. Szabadulószoba

Társaságban, párosan? Mindegy! Igazán jó érzés lesz közösen megoldani egy rejtélyt, miközben megismerheti partnere gondolkodását.

17. Városi társasjáték

Egy ilyen program egyszerre beöltözős buli, társasjáték és nyomozás. Sőt, vannak olyan verziók, ahol étteremmel, iszogatással is egybekötik a játékot. Igazi filmszereplőnek vagy könyvszereplőnek érezhetik magukat, akik egy ilyen programon vesznek részt!

18. Turistáskodjanak saját városukban!

Szálljanak fel egy nyitott turistabuszra, vagy vegyenek részt vezetett sétán! Egészen biztosan más szemmel nézik majd a várost, miközben egymást is jobban megismerhetik.

19. Ejtőernyőzés, sárkányrepülő, hőlégballon

Persze csak akkor, ha mindenki bírja a magasságot. Ezekből a programokból is van már kimondottan pároknak szervezett, romantikus verzió is.

20. Jönnek az UFO-k?

Menjenek ki az utcára, és előre megbeszélt időpontban mutassanak az égre, mintha valami közeledne. Fussanak, aztán nevessenek egy jót a többi járókelő arckifejezésén!

Szokatlan randi ötletek

21. Hírességek a hotelben

Játsszák el egy hotelben, hogy önök hírességek, akik nagyon szeretnének egy kicsit elbújni a világ elől. „Kérem, a sajtónak egy szót se!” – hangozhat a mondat a recepción.

22. Komisz beépülés

Látogassanak meg fogorvosi rendelőket, és amíg érdeklődnek, hagyjanak el pár nyalókareklámot az asztalokon. Várják meg, míg az asszisztens felfedezi.

23. Egyenek egy jót!

Menjenek be egy elegáns étterembe, kiöltözve, és fogyasszanak el egy teljes menüt anélkül, hogy használnák a kezüket. Vajon mi fog történni?

24. Látogassanak el egy színpadi meghallgatásra!

Menjenek el egy énekes vagy táncos meghallgatásra egy színházba, bárba. Tudásukat komolyan adják elő és egymást bíztatva nézzék meg a reakciókat!

25. Páros masszázs

Ez igazi klasszikus randiprogram (de nem első alkalmas!), mégis kevesen próbálják ki, pedig fantasztikus élmény. Közben lehet beszélgetni, így inkább olyan lesz az egész, mint egy társasági esemény.

Ugye, hogy ezzel a 25 szokatlan randiötlettel segítettünk felrázni a kapcsolatot? Esetleg most indul útjára a románc? Bízunk benne, hogy cikkünk boldoggá teszi Önöket!

Az első és sokadik randik sikerében alábbi cikkeink is segíthetnek:

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0