Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

20 hasznos és biztonságos első randi téma

Az első randi sok buktatót rejthet magában, de egy kifinomult úriember jól veszi az akadályokat. Nem biztos, hogy minden esetben öltönyben kell megjelenni, de az biztos, hogy ahogy a ruhatára darabjaiból is gondosan válogatja össze szettjét, úgy kell jól megfontolni azt is, hogy milyen témákat hozzon fel, és miket hanyagoljon egy ismerkedés első lépcsőfokainál.

Mi számít jó témának az első randin?

 Az ideális témák közé tartozhatnak a különböző érdeklődési körök, tanulmányok, utazás-élmények, munkahelyek. Érdemes kerülni az exek, a politika, a személyes traumák, tragédiák, illetve a családalapítással kapcsolatos jövőkép témaköröket. Ezeket inkább akkor érdemes feszegetni, ha komolyra fordul a dolog, noha minimálisan nem árt már a legelején tisztázni, hogy ki milyen típusú kapcsolatra vágyik jelenlegi életszakaszában.

A beszélgetés kapcsán fontos, hogy mindenki nagyjából egyenlő mértékben jusson szóhoz, ezt maximum az írhatja felül, ha a másik csendben van. Tudni kell megkülönböztetni a kínos és a természetes csendeket, utóbbinak is érdemes teret adnia. A randihelyszín kitalálása során előny lehet, ha olyan programot választ, ami szintén segít oldani az első alkalom feszélyezettségét és zavarát, de teret ad a meghitt beszélgetésre is, adott esetben pedig akár témát is szolgáltat. A kommunikáció során ügyeljen a nonverbális jelekre, a gesztusoktól kezdve a hangerőn át egészen a nevetésig. A témánál pedig igyekezzen megmaradni semleges, de ötletes, vicces, érdeklődő kérdéseknél.

Beszélgetési témák első randira

Minden témánál fontos, hogy legyen véleménye, de közben mutatkozzon nyitottnak is, ne reagáljon semmire se indulattal, szélsőségesen vagy közönyösen. Nem tesz jó benyomást, ha mindenre csak bólogat, vagy egyhangú válaszokat ad. Cikkünkben összegyűjtöttük önnek a legoptimálisabb, biztonságos kérdéseket, amik az első randin jól jöhetnek.

1. Zene

A zene kapcsán jó beszélgetési téma lehet az, hogy milyen zenéket hallgatnak, mit gondolnak a divatos, illetve alternatív zenészekről és zenei fesztiválokról. Érdemes kideríteni, hogy miként viszonyulnak a komolyzenéhez, a jazzhez, vagy a pophoz, musicalhez, hiszen ez sokat segíthet abban is, hogy a továbbiakban milyen programötleteket dobjon fel, ha lesz folytatás. Izgalmas téma lehet a korábbi zenészek, zenészlegendák felhozása is, vagy annak kérdése ki, hogy milyen társaságban és hol hallgatott régen zenét, vagy hogy tanulta a zenét, tud-e valamilyen hangszeren játszani. Érdekes lehet az is, hogy miként látják a zenei tehetségek és a média viszonyát.

2. Filmek

A közös pontok megtalálása sok meglepetést tartogathat, és szintén érdemes lehet a jövőbeni tervek miatt kivesézni ezt a témát. Még az is kiderülhet, hogy a hölgypartnere a háta közepére kívánja a romantikus vígjátékokat és él-hal a képregény-feldolgozásokért…

3. Sport

Közös téma lehet a sport is: mit sportolt régen és mit sportol ma, mi az, amit szívesen kipróbálna, és az Ön életében milyen szerepet tölt be a sport. Egy hosszútávú kapcsolatban ez is nagyon fontos. Szintén jó ötletet adhat későbbi randikhoz, ha valami mindkettőjüket érdekli, de még nem mertek belevágni – együtt könnyebb!

4. Egyéb szabadidős tevékenységek

Érdemes kitérni arra, hogy ki milyen kreatív tevékenységgel foglalkozik még, hogyan szereti eltölteni a szabadidejét, vagy melyik az a kézműves, kreatív tevékenység, ami kikapcsolja, segíti a lazításban.

5. Kultúra

Fontos megtudni, hogy a másik ezen a területen milyen típusú programokat részesít előnyben, és mik voltak a legmeghatározóbb, legemlékezetesebb élményei. Például, milyen kiállítás, színházi előadás, könyv formálta a gondolkodását, tetszett neki a legjobban.

6. Hova járt iskolába?

A munka kapcsán lehet beszélni arról is, hogy milyen iskolákat, képzéseket végeztek el, milyen kedves és vicces iskolai élményeik vannak, de a tanulmányokat érdemes úgy felhozni, hogy az ne dicsekedésnek hangozzon.

8. Mivel foglalkozott eddig, és mivel foglalkozik most?

Beszélhetnek korábbi munkákról, munkakörökről is, arról, hogy miért hagyták ott. Figyeljen arra, hogy kollégáit, korábbi főnökeit, bármilyen negatív tapasztalatok is kapcsolódtak hozzájuk, ne gúnyolja ki. Nem vet túl jó fényt Önre, ha mindenkit csak ócsárolni tud, ahogy az is gyanús, ha Ön mindig csak áldozat, mindig mások a hibásak a munkahelyi problémákért. Adja meg mindenkinek a kellő tiszteletet, akár jelen van, akár nincs!

9. Mik a jövőbeli tervei?

Nem kell titkolnia, ha adott esetben most nem azt csinálja, amit szeretne. De ahelyett, hogy panaszkodna a munkahelyére, inkább meséljen arról, hogy milyen munkatípusra és körülményekre vágyik, mit tesz a változás érdekében, és mik az elképzelései arról, hogy mikor fog és tud változtatni.

A nők szemében általában vonzó a férfi, aki képes a fejlődésre, és vannak jövőbeli tervei.

10. Nyaralás, utazások

A nyaralás egy nagyon fontos téma, hiszen, ha komolyabbra fordul a dolog, akkor a legtöbb nyaralást valószínűleg párjával fogja megtervezni. Ezért érdemes a közös pontok feltérképezését nem sokáig halogatni. Persze a jövő mellett érdekes lehet a múlt felidézése is: meghatározó gyermekkori élmények, régi nyaralások megosztása.

  • Meséljen arról, hogy hova ment múlt nyáron, az elmúlt évben, milyen szerepet vállalt, és milyet szokott vállalni egy nyaralás megszervezésében.
  • Fejtse ki véleményét arról, hogy milyen nyaralási típusokra vágyik, melyekre nyitott és mi az, amit egyáltalán nem szeretne kipróbálni
  • Nagyon fontos azt is tisztázni, hogy ki hogyan, milyen körülmények közt szeret nyaralni
  • Kérdezzen, és beszéljen arról, hogy miért és hova szeretne eljutni a közeljövőben

11. Ételek, italok

Érdemes beszélgetni arról, hogy kinek milyen az ízlése a gasztronómia területén, milyen szokásai vannak ezen a téren. Meséljen arról nyugodtan, hogy szeret-e főzni, de ne kezdje kérdéssel, nehogy a randipartner azt gondolja, valójában házvezetőnőt/ szakácsot keres és nem romantikus kapcsolatot.

12. Építészet

Érdekes téma, hogy kinek milyen az ízlése az épített környezetről, az épp Önöket körülvevő látványról, melyik a kedvenc városa, épülete, hol szeretne lakni…

13. Divat

Csillogtassa meg, mennyit tanult a divatról a MrSale magazinjából🙂 De természetesen nem csak ruhadivatról lehet szó, bármi szóba kerülhet, amiben trendek jönnek-mennek: mennyire nyitottak az újdonságokra, vagy mennyire ragaszkodnak inkább a megszokott dolgokhoz?

14. Család, barátok

Az, hogy az adott személy mennyire introvertált vagy extrovertált személyiség, gyorsan kiderül, ha a környezetéről kérdezzük. Persze csak óvatosan, okosan: van, hogy kellemetlen emlékek, traumák miatt jobb nem erőltetni egyes kérdéseket, de a család kapcsán jó lehet felidézni kedves, gyermekkori emlékeket.

Barátok, baráti körök kapcsán érdemes egy kicsit bemutatni az Önt körülvevő társaságot, személyeket, azt, hogy milyen szerepet töltenek be az életében, milyen gyakorisággal, milyen keretek között találkozik velük. Az Önhöz közelálló személyek kapcsán óvakodjon a bizalmi információk kiadásáról: hiszen az bizalmatlanságot szülhet a partnerünkben, hogy talán majd őt is így adja ki másnak.

15. Milyen környezetben él – és hol szeretne?

A környezet kapcsán érdemes arról is finoman kitérni, hogy ki, hol, milyen környezetben és kivel él, milyen távlatokban gondolkodik valaki az adott lakókörnyezetben, nyitott-e arra, hogy vidéken, vidéki városban vagy a fővárosban éljen. Családi házban vagy lakásban gondolkodik? Milyen a viszonya az albérlethez, gondolkodik-e külföldi kitelepülésben?

16. Milyen idegen nyelveket beszél?

„Ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy” – tartja a mondás, és nem is alaptalanul, hiszen a nyelvtanulás során sokszor belekóstolhatunk az adott ország kultúrájába, történelmébe, szokásaiba, gondolkodásmódjába is. Ez számtalan további témához vezethet.

17. Milyen az életvitele?

Hogyan telik egy napja? Koránkelő, vagy inkább szeret sokáig lustálkodni? Aktív, vagy kényelmes? Túl azon, hogy jobban megismerheti a másikat, hamar kiderülhet, hogy mennyire kompatibilis az életvitelük hosszú távon.

18. Mi a kedvenc…

Triviálisnak tűnik megkérdezni valakit, mi a kedvenc színe, állata, zenéje, könyve, de ha a válaszok mélyére pillant, sokat megtudhat randipartneréről.

19. Mik a legfontosabb értékek számára?

Ha például Ön húsevő, partnere vegán, vagy Önnek fontos a környezetvédelem, a másik viszont még a szelektív szemétszedést sem preferálja, sok kellemetlen pillanatot szülhet a későbbiekben, így érdemes ezeket tisztázni az első randin.

20. Mi a legfontosabb tétel a bakancslistáján?

A másik ember álmai, céljai mindig érdekes témák, még jobb, ha ez túlmutat a hétköznapi dolgokon. Szeretne elmenni egyszer egy vulkánhoz, megtanulni szörfözni, vagy megkóstolni a világ legdrágább kávéját? Mennyi izgalmas ötletet adhatnak egymásnak!

A fenti témák csak irányadók, nem kell mindent pontról-pontra végigkérdezni, hiszen ez egy randevú, nem állásinterjú. Ugyanakkor jól jöhetnek ezek a témák, ha úgy érzi, kezd kínossá válni a csend: válogasson ilyenkor nyugodtan ezek közül, és ismerje meg partnerét alaposabban!

Ha az első randihoz más területen is kellene egy kis segítség, ajánljuk alábbi cikkeinket is:

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0