Oldal kiválasztása

Katt ide: 8.950 Ft helyett 5.950 Ft!

15 alapdarab, ami nem hiányozhat egy férfi ruhatárából

Miből álljon a férfi alapruhatár? Nem kell sok dologra gondolnia: ha ez a 15 alapdarab megvan, akkor már minden alkalomra fel tud öltözni!

Igazi tévhit, hogy a nőkkel ellentétben a férfiaknak egyszerű dolga van, ha alkalomhoz illően akarnak öltözködni, vagy hogy mindig könnyedén feltalálhatják magukat. Van a férfidivatban is jónéhány csavar és kulisszatitok, ruhadarabok, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy minden helyzetben megfelelően jelenjenek meg. Összeírtunk egy rövid listát a férfi alapruhatárból: nem csak abban segítünk, hogy mire van szüksége, hanem azt is kifejtjük most, hogy miért nem nélkülözheti ezeket a darabokat.

A férfi alapruhatár 15 legfontosabb darabja

1. Legalább egy fekete öltöny

Egy elegáns fekete öltönynek lennie kell otthon, nem kérdés. Erre lesz szüksége, ha színházi előadásra megy, ha egy kiemelten fontos üzleti találkozó vár Önre, vagy állásinterjú, ha esküvőre hívják, vagy lerója tiszteletét egy temetésen. De ha legjobb, ha 2 fekete öltönyt szerez be, különböző vastagságban és anyagsűrűséggel, így egy tavaszi-nyári, illetve egy őszi-téli szettje is lehet.

öltönyök 19990 Ft-tól 79990 Ft-ig

2. A tökéletes fehér ing

Elengedhetetlen egy úriember számára, hogy legalább egy, mindenben tökéletes darab legyen otthon. Az ideális fehér ing minden esetben hosszú ujjú, jó minőségű, természetes, szellőző anyagból készült, amit nyáron is fel tud venni olyan alkalmakra, ahova a rövidujjú ing nem ajánlott. Ha az alkalom megengedi, az ujját felhajthatja, de soha ne gyűrje!

3. Bőrkabát

Hűvös őszi hajnalokon munkába menet, vagy kora tavasz estéken, amikor a randevú az éjszakába nyúlik, jól jön a bőrkabát. Egy úriember számára is alapdarab lehet: tévhit, hogy igénytelenséget, lazaságot, vagy rosszfiúságot jelent. Egy minőségi bőrkabát finom, fiatalos eleganciát áraszt, és könnyen ellenállhatatlanná is tehet minden férfit. Ha a randevún a hölgypartner egy kicsit lengébben öltözött a kelleténél, akkor gálánsan felajánlhatja: a bőrkabát a lovagiasság eszköze is lehet!

bőrkabát

4. Galléros póló a lazább megjelenésért

A galléros póló sem hiányozhat az Ön ruhatárából! Legyen az egy baráti körben megszervezett grillparty, egy látogatás kedvese szüleinél, egy informális szakmai találkozó, a galléros póló elég lezser, ugyanakkor egyfajta eleganciát sugároz. Nyaraláskor se hagyja otthon: nagyvárosi sétákhoz, és este, ha beülnek valahova, szintén jól jöhet pár darab. A galléros pólókat ősszel, nyáron és tavasszal is viselheti.

5. Időtálló pulóverek

Az egyszerű, sötét színű és a skandináv mintás pulóverek is sugallhatnak eleganciát, hűvösebb időben pedig kifejezetten praktikus darabok. A nagy logóval ellátott, illetve a kapucnis pulcsikat tartsa meg otthonra, vagy lazább alkalmakra, és mindenféleképpen legyen egy-két egyszerű, elegáns és természetesen jó minőségű pulóvere is.

6. A tökéletes farmer

Ízlésétől és életvitelétől függően természetesen több farmernadrágja is lehet, de legyen legalább egy, sötét színű, minőségi darab, ami tökéletesen áll Önnek. Ezt bármilyen lazább baráti összejövetelre, magántalálkozókra jól jöhet, és nincs évszakhoz kötve viselése. Ha belefér a dress code-ba munkahelyén, annál jobb!

7. Munkahelyi öltönyök

Az üzleti életben, elegánsabb megjelenést követelő munkahelyeken általában öltönyt kell viselnie. Itt a szürke, a kék és a sötét színű darabokban kell gondolkodnia és ajánlott, hogy legalább 3-4 darab legyen belőle. Öltöny tisztítás kisokos című cikkünkben már írtunk róla, hogy maximum 2-3 alkalommal vegye fel ugyanazt az öltönyt, ezzel az anyagot is megkímélheti, és Ön is változatosabban öltözködhet.

Mind az elegánsabb, mind a hétköznapibb öltönyök esetén fontos, hogy legyen egy jó minőségű, hozzáillő, bőrből készült öve is!

8. A nyakkendő

A nyakkendő a kiegészítők alapdarabja, szinte elengedhetetlen, hogy a ruhatára része legyen: az ünnepi alkalmakkor nem is tudja nélkülözni ezt.

9. Elegáns bőrcipő

Az öltönyhöz és az ünnepi alkalmakhoz egy sötét színű, elegáns bőrcipőre is szüksége lesz. Itt is érdemes az anyag vastagságára és béleltségre figyelve legalább két párat beszerezni: egyet a melegebb, egyet pedig a hidegebb időkre.

elegáns bőrcipő

10. Sportcipő

Egy időtálló, minőségi sportcipő a hétköznapi viselethez, könnyed városi sétákhoz és összejövetelekhez: erre szintén gondolnia kell. Ha kirándulni, túrázni is jár, akkor legyen arra külön cipője: egyrészt a túracipőnek más szempontoknak kell megfelelnie, mint egy hétköznapi cipőnek, másrészt ha vasárnap sarasabbra sikerül a túra, nem kell azon aggódnia, mit vegyen fel hétfőn.

11. Sportzakó

Ha kicsit lazábbra veszi a figurát, de azért meg akarja adni a módját egy informális összejövetelnek, és ráadásul az időjárás is indokolja, legyen Önnél egy sportzakó, amit magára kaphat, ha úgy adódik. A sportzakók viseléséről itt írtunk bővebben.

12. Elegáns rövidnadrág mindennapi viseletekre

Méghogy a rövidnadrág nem lehet férfias vagy mutatós? Természetesen nem mindegy, hogy hova veszi fel, de a mindennapokra, a munka utáni időszakokra a késő tavaszi és nyári hónapokban jól jön pár elegáns rövidnadrág.

13. Minőségi alsónemű

Ne feledkezzen meg a hét minden napjára egy-egy minőségi, 100% százalék pamutból készült zoknit beszerezni. Itt is figyeljen arra, hogy a hidegebb időszakra legyen egy vastagabb szettje is!

Ugyanilyen fontos az alsónadrág is, bár tudjuk, hogy nem látszik: legyen mindig tiszta, szakadás- és foltmentes, olyan, ami még nincs kinyúlva. Még ha nem is számít rá, hogy aznap valaki alsónadrágban látja Önt, akkor is sokat dob az önbizalmán a tudat, hogy kifogástalan, minőségi darabot visel!

14. Egy elegáns karóra

Sok esetben nem épp egy úriemberhez illő megoldás, ha folyton a telefonját kell nézegetnie ahhoz, hogy tudja, mennyi is az idő. Sokkal kevésbé feltűnő és jóval elegánsabb, ha egy szép, férfias karórát szerez be, bőr, vagy teljes egészében fémből készült szíjjal. Az óra praktikus és divatos is, olyan kiegészítő, ami önmagában is megállja a helyét.

15. Ékszer: a gyűrű

Ékszer, ami öltöztet: vannak igazán elegáns, férfias gyűrűk, amelyek a nemesfémből készült pecsétgyűrűktől egészen a természetes anyagokból megformált gyűrűkig terjednek.

Korábbi cikkünkből olvashatja, hogy milyen alkalomra melyik gyűrű viselése ajánlott:

Ezek tehát a férfi alapruhatár elengedhetetlen darabjai: ha valamelyik elem még hiányzik, jöjjön el a MrSale öltönyüzletbe, és segítünk összeválogatni az alkatához illő, elegáns, vagy éppen lezser darabokat!

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen darabok nem hiányozhatnak egy férfi nyári ruhatárából?

Egy nyári ruhatárban ott a helye egy vékonyabb öltönynek, egy tökéletes, fehér, hosszú ujjú ingnek, vékony pamutzokniknak, bőrcipőnek, rövid, elegáns nadrágnak, illetve pár galléros pólónak is!

Mik a kötelező téli darabok?

Kötelező téli darab a téli öltöny, a téli cipő, a minőségi pulóver és a tökéletes farmer. Ezen felül természetesen szüksége lesz egy jó télikabátra és egy meleg sálra is.

Mi az, ami egyetlen férfi alapruhatárából sem hiányozhat?

Egy öltöny, bőrkabát, egy tökéletes farmer, egy elegáns sportcipő, egy szép karóra és egy galléros póló! Ugye ezekből a darabokból van otthon Önnek is?

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0