Oldal kiválasztása

Varázserejű ingek... :Katt ide!

Nyakkendő kék öltönyhöz: útmutató a párosításhoz

A kék öltöny egy igazi klasszikusnak számít, ugyanakkor valódi aduász, hiszen a legtöbb eseményre tökéletes választás. Fontos azonban odafigyelni az olyan részletekre, mint például a nyakkendő színe. Ebben az útmutatóban remek tippeket gyűjtöttünk össze ahhoz, hogy kék öltönyéhez tökéletesen passzoló nyakkendőt találjon!

Nyakkendő kék öltönyhöz: milyen színű nyakkendőt válasszon?

A kék öltöny rendkívül sokoldalú, és számos nyakkendő illik hozzá. Olyannyira, hogy igazából könnyebb harmonikus összeállítást találni, mint össze nem illő színeket párosítani.

 • A sötétkék nyakkendő például remekül harmonizál a kék öltöny színével és elegáns, visszafogott megjelenést biztosít. Tökéletes üzleti találkozókra és formális eseményekre is.
 • A bordó is jó választás lehet, a színek alkotta kontraszt miatt a formális megjelenésbe is tökéletesen belefér.
 • Az ezüst vagy világosszürke nyakkendő diszkrét, de elegáns választás, ami tökéletes esküvőkre és más elegáns eseményekre.
 • A világosrózsaszín nyakkendő friss és fiatalos megjelenést biztosít, ami különösen jól mutat világosabb kék öltönnyel és fehér vagy világoskék ing társaságában.
 • Egy lila kiegészítő egy kis színt és egyediséget visz az öltözékbe, különösen ajánljuk világoskék vagy sötétkék öltönyök mellé.
 • A sötétzöld nyakkendő természetes és nyugodt hatást kelt, jól kiegészíti a kék árnyalatait és egy kis frissességet ad az öltözethez.

Ha kevésbé elegáns megjelenés a cél, akkor választhat bátrabb tónusokat is. Például egy élénk narancssárga nyakkendő kék öltönyhöz vidám és energikus megjelenést eredményez. A csíkos, pöttyös vagy geometriai mintás nyakkendők is hozzáadhatnak egy kis egyediséget és stílust az öltözethez. Fontos, hogy a minta színe harmonizáljon az öltöny árnyalatával!

Végül, de nem utolsósorban a két aduász, amely örök, univerzális és időtálló: a fehér és a fekete.

Amennyiben többet szeretne tudni a kék öltönyök világáról, ebből a korábbi cikkünkből tájékozódhat:

Milyen stílusú nyakkendő illik a kék öltönyhöz?

A nyakkendő stílusa nagyban függ az alkalom jellegétől.

 • Formális eseményekhez a visszafogottabb megjelenést érdemes preferálni,
 • míg informális eseményekhez bátrabb megoldások is lehetnek.

Ne felejtse el figyelembe venni saját stílusát és az adott alkalom hangulatát sem, amikor kiválasztja a nyakkendőjét. Ha nem biztos magában, próbáljon ki többféle stílust és mintát, hogy megtalálja azt, ami a legjobban kifejezi az elképzeléseit. Ha még így sem tud dönteni, jöjjön el hozzánk egy ingyenes stílustanácsadásra, és gondoskodunk róla, hogy megjelenése kifogástalan legyen, akár tárgyalásra, színházba, randira vagy esküvőre készül!

Öltözködési tanácsadás jelentkezési lap

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Ha a cél a klasszikus stílus elérése, akkor szinte mindig az egyszínű selyem nyakkendő a legjobb választás. Ez néhány eseten mintás is lehet, ilyenkor válasszon sötétkék-fehér, vagy más kontrasztos színű csíkos mintát, hogy dinamikusabbá tegye a megjelenést. A kockás (pontosabban négyzetrácsos) díszítés is szóba jöhet, de nagyon oda kell figyelni az árnyalatokra. A texturált selyemnyakkendők egy kis extrát adhatnak az öltözékhez, lazább és kényelmesebb megjelenést kölcsönöznek. Különösen alkalmasak casual vagy üzleti környezetben.

Mivel két kék szín sem egyforma, érdemes tisztában lenni az árnyalatokkal.

Mire figyeljen, amikor kék öltönyhöz választ nyakkendőt?

A kék öltönyhöz választott nyakkendő stílusa attól függ, hogy milyen hatást szeretne elérni és milyen alkalomra készül. Amit mindenképpen fontos figyelembe venni, az anyag, a szín, a minta, valamint az összkép harmonizálása. Ha úgy érzi, megtalált mindent amit keresett, nézze meg magát a tükörbben, hogy megbizonyosodjon róla, az összhatás megfelel az elvárásainak. Az aktuális nyakkendődivattal kapcsolatban ide kattintva tájékozódhat:

Hogyan harmonizáljon a nyakkendő a többi kiegészítővel?

Amikor kiegészítőket választ az öltözékéhez, fontos, hogy azok összhangban legyenek egymással, így a nyakkendővel is befolyásolni fogják egymást. Ezeken a lépéseken kell végigmenni a kiegészítők megválogatásakor:

 1. Először is a nyakkendő színének harmonizálnia kell az öltöny színével.
 2. Fontos, hogy az ing és a nyakkendő színei között is legyen egyfajta összhang. Általában a fehér ing biztosítja a legnagyobb rugalmasságot, de más színekkel is jól lehet játszani, amennyiben ismeri a színpárosítások szabályait.
 3. Ha az öltöny vagy az ing egyszínű, akkor nyugodtan választhat mintás nyakkendőt, de figyeljen arra, hogy a minták ne legyenek túl dominánsak. Amennyiben az öltöny vagy az ing textúrája hangsúlyos, akkor a nyakkendő textúrájának is harmonizálnia kell vele. Például, ha a nyakkendő selyem, akkor válasszon olyan öltönyt, amelynek anyaga is hasonlóan sima vagy fényes.
 4. Ügyeljen arra, hogy a nyakkendő stílusa és anyaga illő legyen az esemény jellegéhez. Egyszerűbb, visszafogottabb stílusokat válasszon üzleti találkozókhoz vagy esküvőkhöz, vidámabb, figyelemfelkeltőbb darabok jöhetnek randikra, színházba is.
 5. Ha visel zsebkendőt az öltönyzsebben (amit egyébként nagyon ajánlunk), ügyeljen arra, hogy annak színe vagy mintája harmonizáljon a nyakkendővel.
 6. Végezetül ne feledkezzen meg az öv és cipő színéről sem, ezeknek is passzolnia kell a többi kiegészítőhöz.

Az összhang kialakítása a kiegészítők között segít abban, hogy átgondolt és elegáns megjelenést érhessen el. Ha figyel ezekre a szempontokra, könnyebben tud harmonikus összképet alkotni.

Milyen cipőt vegyen a kék öltönyhöz és a nyakkendőhöz?

A kék öltönyhöz és a nyakkendőhöz választható cipők között több lehetőség is van, attól függően, hogy milyen hatást szeretne elérni vagy milyen alkalomra készül.

A fekete bőrcipő klasszikus választás, amely elegáns és időtlen megjelenést kölcsönöz az öltözéknek. Kiválóan passzol a kék öltönyhöz és a formálisabb megjelenésekhez. Ha szeretne egy kis melegséget és eleganciát vinni az öltözékébe, válasszon sötétbarna bőrcipőt. Amennyiben pedig egy kicsit merészebbnek érzi magát és szeretné hangsúlyozni a kék öltöny színét, válasszon hozzá passzoló kék színű cipőt. Ez lehet világoskék, sötétkék vagy középkék árnyalat.

Barna cipő kék öltönyhöz
Forrás: Canva

Jó választás lehet a bézs vagy világosszürke lábbeli is, hiszen ezek az árnyalatok könnyed és stílusos megjelenést biztosítanak, különösen nyári vagy tavaszi szettekhez.

Az anyagot tekintve a bőr loafer vagy monk strap cipők elegánsak, de kényelmesek is, így alkalmasak hosszabb ideig tartó viselésre is. A bársonyos tapintású suede cipők szintén komfortosak és stílusosak, valamint a kék öltönyhöz is jól passzolnak.

Bármire is essen a választása, mindig vegye figyelembe az adott esemény jellegét és az öltözködési szabályokat (dresszkódot, ha van), és ne feledkezzen meg a saját stílusáról sem!

Milyen színű nyakkendőt NE vegyen kék öltönyhöz?

Bár sok szín és minta jól működhet a kék öltönyhöz, vannak olyan színek, amelyek esetében érdemes óvatosnak lenni, mert nem biztos, hogy optimálisan fogják kiegészíteni az öltözéket. Ha például a kék mellett teszi le a voksát, ne legyen a nyakkendő színe azonos az öltöny árnyalatával. Ez az összhatást unalmassá teheti, hiányozhat belőle a kontraszt, és elveszhet a kiegészítők jelentősége.

A túl élénk, neon színek sem megfelelőek, mint a neonzöld vagy neonrózsaszín, mertkínosan feltűnővé tehetik az öltözéket, és elterelhetik a figyelmet a kék öltönyről. Ide sorolandók továbbá a nagyon extravagáns és feltűnő minták is mint például nagyon nagy pöttyök vagy túlzottan méretes geometriai formák. Az olyan színek is kerülendők, amelyek nem harmonizálnak jól a kékkel vagy egymással, például élénknarancs vagy élénkpiros.

Nyakkendők kék öltönyhöz
Forrás: Canva

Mindenekelőtt azonban fontos megjegyezni, hogy a divat és az egyéni stílus kísérletezésről szól. Ezek az irányelvek segíthetnek abban, hogy kiegyensúlyozottabb és stílusosabb megjelenést érjen el, de a legfontosabb az, hogy olyan nyakkendőt válasszon, amely összhangban van a személyes ízlésével és a kék öltönyével!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0